Černý věří, že po přestupu naváže na červnový povedený reprezentační sraz

04.09.2023, 19:06
Aktuality

Václav Černý věří, že v zářijových zápasech s Albánii a v Maďarsku naváže na povedený minulý reprezentační sraz v červnu, kdy dvěma góly pomohl k vítězství 3:0 na Faerských ostrovech v kvalifikaci mistrovství Evropy. Pětadvacetiletý ofenzivní univerzál si na tiskové konferenci pochvaloval, že se po letním přestupu do německého Wolfsburgu ihned zabydlel v sestavě. Těší ho, že i další čeští reprezentanti po změně dresu v nových působištích nastupují.

Černý v červnu na Faerských ostrovech vstřelil tolik branek, co za celou reprezentační kariéru předtím dohromady. "Jsem strašně rád, že se mi minulý sraz takhle povedl. Bylo to nějakým způsobem zakončení mé skvělé minulé sezony. Ale to je teď pryč. Jediné, co můžu udělat, že když tu teď jsem, budu pokračovat a navážu na výkony, které jsem posledně předvedl," uvedl Černý.

V létě po letech v Nizozemsku změnil dres a z Twente Enschede přestoupil do Wolfsburgu. Nové angažmá si nemůže vynachválit. "Líbí se mi celkově taková ta německá mentalita. Byl jsem, dejme tomu 10 let, v Holandsku. Nějaký standard jsem měl, že (fotbalové) věci fungují skvěle. Německo ale znovu ukázalo, že je ještě o krok dopředu. Strašně důležité bylo, že jsme se rychle zabydleli. To pak pomůže tomu startu. Beru to jako začátek nějaké nové kapitoly," poznamenal Černý.

Ani v jednom z úvodních tří kol bundesligy nechyběl v základní sestavě. Branku si zatím v novém působišti nepřipsal. "Když jsem do Wolfsburgu šel, plán byl takový, že se o to samozřejmě poperu. Jednoznačně v plánu bylo, abych by takhle vytížený. Jsem rád, že se to splnilo," uvedl Černý.

Jeho tým v úvodních dvou kolech zvítězil, naposledy ale prohrál. "Náš start byl pozitivní, z prvních dvou zápasů šest bodů. Teď jsme to nezvládli, ale myslím, že na rozjezd je to dobré. Myslím, že bundesliga bude jako poslední roky vyrovnaná," přemítal Černý.

V novém působišti zatím nastupuje na pravém křídle. Herní styl Wolfsburgu je podle něj podobný tomu v Nizozemsku. "Je to plus minus to samé. Do útoku chceme hrát 4-3-3, což je mi známo. Do defenzivy jsou samozřejmě nějaké lehké změny. Ale to rozestavení je plus minus takové, na jaké jsem byl zvyklý," poznamenal odchovanec Příbrami.

Už se začal učit německy. "Budu těžit hlavně z toho, že mluvím perfektně holandsky. Ten skok nebude takový. Už jsme začali (se studiem). Myslím, že v tomhle budu mít výhodu," prohlásil Černý.

Po přestupu v rámci bundesligy se rychle zabydleli v základní sestavě další reprezentanti Alex Král s Tomášem Čvančarou. "Myslím, že je to strašně důležité. Mohl jsem si teď vyzkoušet, jak náročná bundesliga je, jak kvalitní je. Pro celý náš (národní) tým je velice důležité, že jsme vytížení. Že budeme ještě lépe připraveni, abychom byli v nároďáku platní," dodal Černý.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
kilobyte

To není moc týmové.

Reagovat
Simas92

Proti Hoffenheimu katastrofalni vykon. V Nemecku pod videem ze zapasu nejvic palcovany koment ze Cerny jeste ted hleda mic pote co ho vymotal Kramaric pred golem na 3:1. Dopredu neviditelny.

U nas hlavni hvezda na repre srazu.

Reagovat
jsemdement

Co tím chce básník říct?

Reagovat
vacin

Hmm a nebo je hlavní hvězdou repre třetí nejlíp hodnocený hráč Wolfsburgu

Reagovat
JacoBee

A odkaz nemáš? Já, většinou čtu, že se hledal celý tým

Reagovat
Modi6

Král, Čvančara, Černý - zatím dobrý !!! Ted to ještě přenést do reprezentace. Albánie je vlastně naším největším konkurentem v boji o EURO. Pro případné rýpaly, pus Polsko samozřejmě.

Reagovat
Witcher

To je mu teprve 25

Reagovat
Pablos

No nevim, mně tedy zase přišlo, že mu bylo tak tři roky 17, pak tři roky 19 a najednou skok a 25 už

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Aspon, ze ho vzali na tiskovku, kdyz uz hrat nebude

Reagovat
Sosi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele