Celtic si pojistil brankářskou jedničku Gordona

08.03.2017, 20:42
Aktuality
Ačkoliv ještě před pár týdny se rýsovalo jeho druhé angažmá v anglické nejvyšší soutěži, nyní Craig Gordon spojil svoji další budoucnost se Celticem a vypadá to, že ve svém současném působišti dochytá zbytek kariéry. Čtyřiatřicetiletý gólman se glasgowskému celku upsal až do června 2020...

Gordon za hegemona skotské ligy chytá již třetí sezónou, koncem ledna ho ale mohl opustit a zamířit do londýnské Chelsea. Ta hledala novou dvojku za Thibautem Courtoisem, jelikož Asmir Begović byl na odchodu do Bournemouthu, jenže Blues u Celticu nepochodili ani se dvěma nabídkami a zkušený brankář tak zůstal v Glasgow.

Nyní tak edinburský rodák místo toho spojil závěr své kariéry se Celticem, když s ním prodloužil smlouvu na další tři sezóny. "Po tom lednovém zájmu to trvalo trochu déle, ale je dobré to mít vše konečně z krku a koncentrovat se na zbytek sezóny. Při dvou nebo třech příležitostech jsme si sedli a mluvili o tom, ale nakonec to bylo celkem jasné, chtěl jsem zůstat," prohlásil Gordon.

Celtic letos neohroženě míří již za šestým titulem v řadě a po listopadovém triumfu v ligovém poháru má políčeno i na prvenství v národním poháru, kde ho ve finále čekají Rangers. "Máme před koncem sezóny šanci na další trofej, navíc jsme na tom dobře v lize a je pouze otázkou času, kdy vyhrajeme i jí. Tým na domácí scéně hraje opravdu výborně, vyhráli jsme každý zápas od chvíle, co jsem se vrátil, takže po téhle stránce ani nelze chtít víc," uvedl brankář, který v tomto ročníku udržel dvaadvacet čistých kont.

Gordon se glasgowskému celku upsal v roce 2014 po dvouleté pauze, během níž si musel dát od fotbalu pauzu kvůli vážným problémům s kolenem. Předtím pět sezón působil v Sunderlandu, který ho získal coby nadějného gólmana z mateřského Heart of Midlothian.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
kattos

Jeden z nejpodcenovanějších golmanů vubec.

Reagovat
hyper01

Reagovat
Ferguson6

Však bol dlho najdrahším brankárom v PL.

Reagovat
benybenito

nutno říct, že byly doby kdy se mu v Celticu povedlo udělat i pár minel, ale celkově jde jeho forma nahoru a je jistotou v bráně Jinak Celtic s Rangers se spolu potkají v semifinále, nikoli ve finále poháru... nicméně to bude vrchol turnaje, takže to je jedno :D :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele