Celtic načal sezonu výhrami i novými smlouvami pro dvě opory

11.08.2016, 20:24
Aktuality
Celtic si zatím v nové sezoně pod vedením Brendana Rodgerse vede slušně. Zvládl první složitý ligový výjezd na půdu Hearts, pak při pohárovém postupu rozdrtil Motherwell a zároveň si pojistil dvě ze svých největších opor, křídelníka Jamese Forresta a ofenzivního záložníka Toma Rogiće...

Kolem druhého jmenovaného Australana se měl nedávno motat dokonce i londýnský Arsenal, odchovanec Central Coast Mariners však místo odchodu podepsal nový kontrakt do léta 2019.

"K podpisu mě přesvědčoval manažer (Rodgers) a sehrál velkou roli v mém rozhodnutí zůstat. Můžete od pohledu říct, že je to prvotřídní trenér," rozplýval se Tom Rogić.

Třiadvacetiletý záložník s bombou v levačce se původně v Glasgow nemohl příliš chytit, ke konci sezony se však pod Ronnym Deilou našel, ročník zakončil s úctyhodnými deseti góly a jeho trefa do sítě Kilmarnocku Celtiku v podstatě přihrála pátý po sobě jdoucí titul.

Rogić se nyní při pohárové výhře 5:0 dvakrát prosadil také proti Motherwellu, zatímco James Forrest pro změnu úřadoval v lize proti Hearts, když při vítězství 2:1 už po osmi minutách otevíral skóre.

Také 25letý skotský křídelník včera podepisoval novou smlouvu do roku 2019, přičemž mu ta stávající měla vypršet v polovině právě odstartovaného ročníku. "Jsem tu od svých devíti let, takže jsem prostě jen radostí bez sebe, že tu mohu hrát i nadále," vyjádřil se Forrest.

Třináctinásobný skotský reprezentant za Celtic debutoval roku 2010 a od té doby si stihl připsat na konto celkem 180 soutěžních startů. Těch by nicméně bylo i více, kdyby pravého či levého křídelníka v nedávné době neustále nesužovaly problémy s třísly.

Autor: Tomáš Daníček / stv.tv, bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O Forrestovi sem si myslel, že to dotáhne o mnoho dál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Celtic nemá jako na pohled vůbec špatnej kádr ale jeho hra není tak dobrá jak by měla být, doufám že se zvednou

Reagovat
smazaný uživatel

Brendan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele