Celtic má zájem o Šporara, Slovan ho nehodlá pustit lacino

20.12.2019, 13:12
Aktuality
Andraž Šporar slaví gól Besiktasi (© AFP)
Skotský Celtic má velký zájem o slovinského útočníka Andraže Šporara. Vedení Slovanu Bratislava, za který momentálně nastupuje, dokonce potvrdilo, že už klub dostal ze Skotska první nabídku. Dohoda se ale zatím zdá být poměrně daleko.

Slovan totiž nehodlá Šporara pustit za méně než šest milionů liber (asi 180 milionů korun). "Je pravda, že Celtic poslal na Andraže Šporara nabídku a má o něj velký zájem. Nejsme však v kontaktu jen s Celticem," řekl generální ředitel Slovanu Ivan Kmotrík.

Podle něj se o Šporara zajímají také kluby z Francie, Itálie, Portugalska či Belgie.

Šporar přišel do Slovanu ze švýcarské Basileje v lednu 2018. Kontrakt v klubu má do léta 2023. Pozornost na sebe upoutal především v evropských pohárech, kde během čtrnácti zápasů v kvalifikaci Ligy mistrů a Evropské ligy a posléze také v základní skupině druhé soutěže nastřílel sedm gólů. Celkem má v této sezoně na kontě dvacet branek v 26 zápasech.

V létě měl Slovan podle Kmotríka na stole nabídku ve výši 4,7 milionu liber (asi 140 milionů korun). "Jeho cena je pro nás ale jednoznačně vyšší. Nedovedu si představit, že by odešel za méně než sedm nebo osm milionů eur," prohlásil Kmotrík.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (784)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele