Celtic bude platit, Dida stát

11.10.2007, 19:11
Aktuality
Disciplinární komise UEFA vynesla tresty za incident, který se odehrál v poslední minutě zápasu Ligy mistrů mezi Celtikem Glasgow a AC Milán. Skotský klub zaplatí za nedisciplinovaného fanouška pokutu, brankář Dida si nezahraje ve dvou zápasech nejprestižnější soutěže.

Známý incident způsobil domácí fanoušek, který neoprávněně vtrhnul na hřiště a poté se dostal do kontaktu s brankářem AC Didou. Brazilský hráč se poté za výtržníkem rozběhl, ale po pár krocích spadl na zem a nakonec se nechal vystřídat.

Celtic se mohl obávat tvrdého trestu za nezvládnutí pořadatelské služby. Ve vzduchu visely sankce jako zavření domácího hřiště nebo dokonce odebrání bodů. Disciplinární komise UEFA nakonec ke skotskému klubu nebyla přísná a udělila mu pokutu 60 tisíc švýcarských franků.

O něco hůře dopadl brankář Dida. Byl sice obětí fanouška, ale o jeho přifilmování celé situace si štěbetali vrabci na střeše. Dokonce i vlastní fanoušci ho za předvedené divadlo doslova ztrhali. Také disciplinární komisi se nezdálo jeho chování v duchu fair play a Dida dostal zákaz startu ve dvou zápasech Ligy mistrů.

Autor: Radim Šantrůček / uefa.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dido to přehnal, zasloužil se takový trest. Nicméně Celtic by za toho fanouška měli dostat něco víc než jen takovou směšnou pokutu...příště nemusí hráče pohladit, ale třeba bodnout.

Reagovat
Xavi

Celtic za nic nemůže, vždycky tam může vletět nějaký idiot, tomu prostě nemůžeš zabránit, však taky potrestali toho "fanouška" dostal doživotní zákas vstupu na fotbal, to je dobrý trest.

Reagovat
smazaný uživatel

V CHampions league bys tomu měl dokázat zabránit..

Reagovat
PJ

Samozřejmě že za to Celtic může, povinností klubu je zajistit takovou bezpečnost, aby se nikdo na hřiště nedostal.

Reagovat
-Kopy-

Jak tomu chceš zabránit, to má stát okolo hřiště 100 pořadatelů a hlídat aby tam někdo nevletěl ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna věc je chtít a druhá je muset. Celticu se nikdo neptá, jestli se bude snažit to zajistit, oni to prostě mají za povinnost vyplývající z určitých mezinárodních směrnic.

Reagovat
PJ

Třeba 200, když to bude potřeba. Je to prostě povinnost klubu, to nikdo nezmění. A je to dobře.

Reagovat
Xavi

To sice je, ale podívej se nato prakticky. Tomu se opravdu nedá zabránit.

Reagovat
HOST*Balu

A kto za to moze???Povinnostou klubu je, aby tomu zabranil. Ako? je na kazdom klube.Mozu instalovat vysoky plot do ktoreho pustia eletriku, vykopat vodnu priekopu okolo ihriska,.... moznosti su nekonecne.

Reagovat
PJ

Taky bych řek že je to směšný. Pokuta měla bejt vyšší a jeden zápas prázdný tribuny.

Reagovat
-Kopy-

To by bylo moc přísný, Celtic má nejlepší fanoušky na světě, a ti si kvůli jednomu bláznoj nezasloužej bejt bez LM.

Reagovat
HOST*bary

až budes moct jit na fotbal bez oploceni unas jako tam mužem se o nečem bavit

Reagovat
HOST*Balu

Tak trest pre Celtic je smiesny! Myslim ze trest pre Didu je adekvatny, ale taky by mal byt aj pre Celtic!

Reagovat
HOST*

Za AC bude jako chytat v LM Kalač? Těch gólů tam spadne...

Reagovat
HOST*

Mohli by zavolat tomu Peruzzimu...

Reagovat
smazaný uživatel

Trest klubu je víceméně sysmbolický a není to trest jako spíše varování pro příští zoufalce, kteří si to vběhnutí rozmyslí třeba i proto, aby nepoškodili svůj klub.

Jinak musí být asi každému jasné, že opravdu těžko se dá zabránit každému z padesáti tisíc lidí, abyse nedostal na hřiště. V praxi je to víceméně nemožné.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Kent!

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu jak može takový hňup jak Dida vůbec hrát fotbal..

Reagovat
HOST*

nechápu jak takový hňup jako ty mohl vychodit tři třídy základní školy, i když v Maďarsku....to fakt nechápu

Reagovat
HOST*Flynn

myslím, že má pravdu, Dida by sa mal hanbiť, toto mu bude každý pripomínať do konca života

Reagovat
smazaný uživatel

Och, tak teďs mně to dal čoveče.. Si king.. Proč rači nenapíšeš svůj názor a útočíš na mě.. A ani nevím proč.. Já sem enom napsal, co si myslím.. V tom případě tvoje myšlení ze stupně základky..

Reagovat
smazaný uživatel

oprava: je stupně základky

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ten fanoušek se stane fanouškem rivala vod vedle a může dál vesel běhat po hřišti :)))

Reagovat
smazaný uživatel

to by mu nedovolila čest, jesli víš co to je...

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem dokonce četl názor klubového právníka AC, že se Dida nechal vystřídat, protože se mu prý točila hlava

Reagovat
HOST*bruce

tak to by musel nejprve ten fanoušek konvertovat k protestantismu a místo Irska začít mít rád Anglii....a pak tedy se může zařadit do dlouhého pořadníku čekatelů na lístky na zápasy Rangers....

Reagovat
HOST*Plk...

Podle mě by měl dostat větší trest Dida. UEFA chce odstranit simulování a teď měla krásnou ukázku jak nějací "profíci" hrají fotbal. Když to nejde fotbalově, tak to pujde jinak, ne?!

Reagovat
HOST*Balu

No potom by si musel trestat kazde dalsie simulovanie minimalne tak ako bol teraz potrestany Dida.Myslim ze Dida sa potrestal sam, pretoze toto budu na neho vytahovat do konca jeho kariery!

Reagovat
HOST*Devil

Myslim ze mas pravdu Dida se potrestal predevsim sam ! A co se tyka Celtiku tak nechapu jak nekdo z tech lidi na hore psal takove hovadiny , ze na Ligu Mistru by se mely podobne veci zajistit , aby se nestaly . To by musel byt jeden poradatel na jednoho fanouska aby to slo a i tak by mohl proklouznout , nebo by se divaci museli poutat k sedadlum ! Ale oboje varianty jsou asi blbosti tak by me zajimalo jak by to udelal nekdo z tech chytraku co psali na hore ze za to muze Celtic !?

Reagovat
HOST*Jarek

No já si myslím že pokuta mohla být o trochu větší, a trest pro Didu je adekvátní. Každý kdo to jeho divodlo viděl ví svoje.Jinak k té pořadatelské službě. rozhodně není třeba stejný počet pořadatelů (P) jako diváků (D). přeci jen každý D neni takový rebel. Stačí aby měli tolik P aby byli schopni těch 1-10max magorů spacifikovat. Jinak je jen smutný že nejsme v naší lize tak daleko jako třeba anglie. A tudíž musíme na ty ksichty čumět z 50 metrů z tribuny a nemužem být od nich 1m a plácat si s nima při golu a tak. To jen proto že pár mongolů by po 5ti pivech fotbalistům za kvalitu Gamb.ligy spíš nafackovalo. Snad za 50 let.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele