Čeká nás zápas podzimu, řekl Kopic před odvetou s Kostanají

31.08.2023, 08:03
Aktuality
Jan Kopic (© AFP)

Plzeňský Jan Kopic označil čtvrteční domácí odvetu závěrečného 4. předkola Evropské konferenční ligy s Tobolem Kostanaj za zápas podzimu. Reprezentační záložník věří, že Viktoria, která minulý týden v Kazachstánu zvítězila 2:1, má lepší tým a postoupí do skupiny.

Plzeňští si kvůli účasti v play off nechali odložit původně nedělní ligové utkání v Mladé Boleslavi. "To odložení nám přišlo vhod, cesta byla fakt náročná. Čeká nás zápas podzimu, takže já osobně jsem tu pauzu uvítal," řekl Kopic na tiskové konferenci.

Podle něj budou Západočeši na Tobol připraveni stejně dobře jako v prvním duelu. "Musíme si dát největší pozor na ruce ve vápně," připomněl s nadsázkou, že domácí snížili až v osmé minutě nastavení z penalty po ruce plzeňského kapitána Lukáše Hejdy.

Tvrdí, že kazachstánský celek doma Viktorii ničím nepřekvapil. "Hráli tak, jak jsme si řekli. Byli jsme na to připraveni. Škoda gólu v nastavení, ale kdyby nám řekli, že tam vyhrajeme o gól, tak to před zápasem vezmeme. Je to dobrý výsledek," uvedl Kopic.

"Myslím, že máme kvalitnější tým, a když k tomu přistoupíme jak minulý týden a dáme do toho sto procent, tak nevidím důvod, proč bychom neměli postoupit," doplnil třiatřicetiletý hráč.

Viktoria při minulém angažmá trenéra Miroslava Koubka v roce 2015 na úvod 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Maccabi Tel Aviv zvítězila rovněž 2:1, ale domácí odvetu prohrála 0:2 a z elitní soutěže vypadla. Kopic tehdy v Plzni naskočil do hry v 82. minutě.

"Doma to bylo dlouhou dobu 0:0, pak Limba (David Limberský) udělal penaltu. Dva góly nám dával (Eren) Zahavi, výborný střelec. Vzpomněl jsem si na to, ale teď to dopadne jinak," prohlásil bývalý záložník Jihlavy či Jablonce.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele