ČECH CHVÁLÍ VAN DER SARA

18.05.2007, 15:02
Aktuality
Nejlepším brankářem minulý týden skončeného ročníku Premier League byl Edwin van der Sar, shodli se na tom angličtí novináři i fotbalisté a s jejich verdiktem souhlasí také gólman Chelsea a českého národního týmu Petr Čech...

"Byl zvolen nejlepším brankářem za tento rok a já jsem volil pro něho. Myslím si, že měl skvělou sezónu a vždy potřebujete dobrého brankáře, pokud chcete být úspěšní. Vyhráli ligu a on byl celou sezónu solidní," složil Čech poklonu svému kolegovi. "Neznám ho osobně, potkal jsem ho jenom když jsme hráli proti Nizozemsku nebo Manchesteru United."

"Poprvé jsem ho viděl, když chytal za Ajax ve finále Ligy mistrů. V tu chvíli byl skvělým příkladem nové role brankáře, který nemohl vzít do ruky zpětnou přihrávku. Každý mohl vidět, že hrál dobře oběma nohama," pokračuje Čech ve chvále nizozemského gólmana.

Petra Čecha zřejmě o nominaci do ideální sestavy uplynulého ročníku Premier League připravilo vážné zranění hlavy z utkání s Readingem. Po střetu se záložníkem Royals Huntem utrpěl frakturu lebky a musel se podrobit operaci, po níž následovala několikaměsíční přestávka.

"Když jsem byl zraněný, dostal jsem zprávy od ostatních klubů a také brankářů. To jenom ukazuje, že gólmani drží při sobě. Dostal jsem fax od celého Manchesteru United a byl tam každý," vzpomíná Čech na sportovní gesto největšího rivala Chelsea.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

zdvořilost...ale edwin jje dobreeej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele