CASSANO SE VRACÍ

28.08.2006, 19:26
Aktuality
Říká, že mu to moc chybělo a stýskalo se mu. Antonio Cassano se v dresu italské reprezentace neobjevil od června roku 2005. Nový trenér, nový tým a Cassano jako znovuzrozený. Squadra azzurra je na startovní čáře kvalifikace EURO 2008 připravena potvrdit právoplatnost titulu mistra světa, který před několika týdny získala v Německu.

Prvním soupeřem bude Litva, hraje se 2. září v Neapoli, o čtyři dny později se Italové představí v Paříži.

Mezi 24 pozvanými chybí hned devět hráčů, kteří tento titul vybojovali. Novou tvář můžeme vidět také na místě trenéra. Roberto Donadonni se chystá na velice nesnadnou cestu. Všichni očekávají postup na EURO a tím pádem také obhájení výsostného postavení krále světového fotbalu. A že to nebude až tak jednoduché, naznačují jména dvou soupeřů ve skupině: finalista MS 2006 Francie, dnes tým toužící po skalpu Italů jako žádný jiný, a Ukrajina, která se v Německu probojovala až do čtvrtfinále a vypadla... s Itálií. Další důvod k obavám, že pomsta může být sladká! Tedy jak pro koho..

Antonio Cassano byl nejlepším střelcem svého týmu na EURO 2004. Poslední start v dresu azzurri si připsal v utkání s Norskem (0:0) v rámci kvalifikace o postup na letošní světový šampionát. Po příchodu Fabia Capella do Realu Madrid všichni očekávají, že Cassano bude dostávat mnohem více příležitostí a vrátí se mu jeho někdejší střelecká forma a chuť do hry.

Jedni přicházejí, druzí se loučí. Dočasně, jednou provždy... Kdo tedy chybí z těch "zlatých"? Brankář Angelo Peruzzi, obránci Marco Materazzi a Alessandro Nesta, hráči středu pole Mauro Camoranesi, Simone Barone a Francesco Totti a konečně útočníci Luca Toni, Alessandro Del Piero a Vincenzo Iaquinta. Totti požádal trenéra o odklad, chce se dostat na 100% ze zranění, Nesta má neustále problémy svalového charakteru.

Materazzi nuceně odpočívá po "hlavičkovém" extempore se Zidanem, tedy spíše díky své prostořekosti... Del Piero se do kádru nevešel, nebo se Donadonimu nehodí, Peruzzi se reprezentace po MS vzdal.

Zde jsou jména těch, kteří se během neděle a pondělí hlásili připraveni v tréninkovém táboře italské reprezentace:

Brankáři: Gianluigi Buffon (Juventus), Christian Abbiati (Torino), Marco Amelia (Livorno).

Obránci: Andrea Barzagli (Palermo), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Dario Dainelli (Fiorentina), Fabio Grosso (Inter Milán), Massimo Oddo (Lazio), Manuel Pasqual (Fiorentina), Cristian Zaccardo (Palermo), Gianluca Zambrotta (Barcelona).

Záložníci: Massimo Ambrosini (Milán), Daniele de Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milán), Marco Marchionni (Juventus), Simone Perrotta (Roma), Andrea Pirlo (Milán), Franco Semioli (Chievo Verona).

Útočníci: Emiliano Bonazzoli (Sampdoria), Antonio Cassano (Real Madrid), David Di Michele (Palermo), Alberto Gilardino (Milán), Filippo Inzaghi (Milán), Tommaso Rocchi (Lazio).

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (9)

Přidat komentář
Il Principino

Vítej zpět.......nikdy nezapomenu co jsi udělal pro Řím....tak přeji hodně úspěchů.....myslím, že máš jisté místo v základu

Reagovat
HOST*FERO AS

tomu wear ale skoda ze odisiel do toho pomrdaneho REALU

Reagovat
Il Principino

V Realu se jen zpálil

Reagovat
HOST*xx

dobra blbost

Reagovat
HOST*mathijas

preco konečně útočníci Luca Toni, Vincenzo Iaquinta???

Reagovat
PJ

Konečně = na konec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať se daří, prdelko

Reagovat
smazaný uživatel

pusinka jedna uhrovitá

Reagovat
HOST*hřibo

hlavně, že je tam pippo inzaghi, to je bůh...casano taky ujde, rebel jeden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele