Casillas zůstane v FC Porto, brzy podepíše nový kontrakt

19.03.2019, 18:56
Aktuality
Iker Casillas za dva měsíce oslaví osmatřicáté narozeniny a v tuto chvíli má víceméně naplánovanou zbylou část aktivní kariéry. Zkušený španělský brankář patří FC Porto, smlouva mu běží do konce letošního června a je otázkou několika desítek hodin, než s portugalským celkem uzavře nový kontrakt...

Casillas strávil drtivou většinu kariéry v Realu Madrid a do Porta přišel v červenci roku 2015. V portugalské nejvyšší soutěži do této chvíle odchytal 111 zápasů a s vedením je domluven na podmínkách nové jednoleté smlouvy, obě strany ovšem nadále jednají a výsledkem bude smlouva platná do léta 2021.

"Od příchodu do Portugalska se ke mně (prezident FC Porto) Pinto da Costa choval velmi dobře," řekl Casillas v rozhovoru pro Movistar+.

"V průběhu tohoto týdne s Portem prodloužím kontrakt a díky němu budu moci v klubu zůstat do čtyřiceti let. Nyní mi je sedmatřicet, v FC Porto tak pravděpodobně ukončím kariéru," dodal.

Casillas se od příchodu okamžitě stal jedničkou mezi tyčemi FC Porto a ze základní sestavy vypadl jen od října 2017 do února dalšího roku. V tomto období před ním dostával přednost José Sá, který aktuálně hostuje v Olympiakosu Pireus.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (75)

Přidat komentář
Anacron

Legenda.

Jeho odchod, hlavně ten způsob, jsou věci za který by Perez zasloužil pověsit za koule do průvanu.

Reagovat
smazaný uživatel

Peréz je strašná kun*a

Reagovat
Ross Geller

Já měl za to, že se slovo kunda používá, když chceš o nějaké holce říct, že je hezká. Třeba Agáta Prachařová je dobrá kunda.

Reagovat
Anacron

No fuj

Reagovat
Pablos

*Agáta Prachařová je kunda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Agáta Prachařová je tak možná kur*a

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se takhle dvoříš ženám, tak to potěš koště.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš hezkou kundu kundo, zajdeme na oběd?

Reagovat
dontcallmeandre

Hele, tohle se opravdu používá. Ale záleží to na lokalitě. Byl dokonce nějaký výzkum v rámci nějaké jazkové diplomky, kde seřazovali sprostá slova podle toho, jak moc neslušná je lidi vnímají, a zrovna kunda lítala na žebříčku sem a tam, někde je to relativně mírné oslovení, a já zrovna žiju v lokalitě, kde když tak oslovím svou manželku v soukromí, tak je to neškodný dirty talk, ale jinde to vnímají výrazně sporstější, než třeba piča. (Jak se píše piča, píča a pyča je taky zajímavá jazykovědecká otázka)

Reagovat
dontcallmeandre

a je teda velký rozdíl mezi "kundo" a "seš kunda", to první je vždycky jen nadávka. To druhé záleží na kontextu a tónu.

Reagovat
Remt

tyhle typy diplomek fakt žeru my jako kreténi řešíme a počítáme ŽB haly, konstrukce a podobné věci, které v reálu běžně jsou a pak jsou tu diplomky, kde řeší jestli je sprostší slovo kun*a nebo pi*a To mě fakt poser takovou diplomku bych za jeden víkend vytáh z prdele, na to nemusíš několik let studovat

Reagovat
Benfica

Reagovat
opretis

Reagovat
Pablos

Reagovat
mistr129

Reagovat
Josifek

No jooo, chápu, že obzvlášť pro technokraty je přínos podobných prací v rovině výsměchu a je mi jasný, že na žebříčku priorit, co společnost potřebuje, je to hodně v rovině nice to have (či pro někoho možná ještě výš) oproti jiným oborům, ale upřímně si myslím, že když i k takovéto diplomce přistupuješ zodpovědně a chceš napsat v rámci daného oboru vědecky relativně cenné dílo, tak její celková časová či intelektuální náročnost je klidně srovnatelná s tím, čím se zabýváš ty..

A z tý prdele by sis vytáhl leda hovno, metaforicky i doslova

Reagovat
Remt

Né, jak říkáš - pro člověka z techniky zní názvy těhhle prací.. prostě trochu úsměvně. Často na fb stránkách vidím "Vyplňte mi prosím dotazník o tom jak jste spokojený se svým operátorem atp." - to mi prostě přijde.. prostě trochu úsměvný, nicneříkající a nevypovídající no

Reagovat
Remt

Na druhou stranu jak říkáš - napsat v takovým oboru práci, která za něco stojí asi není prdel

Reagovat
Josifek

Joo, hele, tak společnost může snáz fungovat bez sociologů než třeba bez stavařů, ale to ještě nezbytně neznamená, že jsou podobné obory úplně k ničemu. Problém je spíš ten, že počet absolventů těchto oborů mnohonásobně převyšuje potřeby trhu. A to už nemluvím o různých genderových studiích atd.

Každopádně mně by třeba zrovna ta práce zaměřující se rozdíly ve vnímaní vulgarních slov v různých regionech docela i zajímala, respektive hlavně tedy její závěry, pokud jsou na základě relevantního a validního výzkumu..

Každopádně ty dotazníky, na které občas člověk narazí na netu, jsou kolikrát úplně k smíchu a ten výběr otázek vyloženě náhodný (sám jsem to tak vlastně u bakalářky taky měl, zpětně vzato). Ono právě operacionalizace výzkumných otázek v rámci různých sociálních věd je docela složitá a není to jednoduchý, aby člověk bez zkreslení zjistil, co chce..

Reagovat
Remt

Například teď někdo hodil na fb Kolejí žádost o vyplnění dotazníku "Jak vaříte špagety" To si potom člověk dělá těžko nějakej dobrej obrázek o kvalitě takový práce potažmo celé škole - když výstup z toho je něco takovýho Samozřejmě ale rozhodně netvrdím to, že stavařina je nejdůležitější na světě, to vůbec ne, je to zajímavé povolání nicméně dost nedoceněné poslední roky

Reagovat
Remt

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6_254BBkFyq7GN8e8NQ5cmzUVHIXbaZzCeOJENtsPPzLKgg/viewform

Konkrétně mi řekni v jakém kontextu nebo do jakého druhu práce by jsi použil takovýto dotazník

Reagovat
Josifek

Tak to fakt nevím, celkově mi to přijde dost pofidérně formulovaný, spíš se mi to zdá jako nějaký marketingový průzkum trhu zjišťující potřebu čehosi.

Každopádně na diplomku to asi nebude, třeba to může sloužit i jako cvičný úkol v rámci nějakého semináře, nevím, nechci to obhajovat, samozřejmě výpovědní hodnota je nulová

Jak říkám, pro mě je hlavní problém těchto oborů v tom, že jsou strašně předimenzovaně obsazené a pak je třeba právě málo stavařů a absolventů jiných technických oborů, což vím od kámoše, kolik jako stavař má ted projektů. Akorát mě ted bude zaučovat v cadu, abych mu tam občas něco překreslil. Prý je to na tyhle účely easy

Reagovat
Remt

Když budeš potřebovat nějaký základy v AutoCadu, není problém, klidně se ozvi Je to takové "vytuněné malování", ale jako kreslítko je to dobře použitelné. Od r. 2020 ale už všechny veřejné zakázky tuším budou muset být v BIMu, takže budu muset jít s dobou a naučit se v Revitu nebo tak něčem.

Základ je kreslit vše v hladinách, což začátečníci těžko chápou proč je to tak důležité, já to pochopil až na brigádě kde jsem se dostal k výkresu s třeba 600-700 hladinama, tam potom pochopíš, že s 1 hladinou si fakt nevystačíš

Reagovat
Remt

já takhle pro známého překresluji občas nějaké easy projektíky - skutečné stavy, rekonstrukce a tak, přivydělám si občas nějakou kačku při studiu - nejlepší co jsem zjistil je vzít si od toho danýho člověka nějaký předchozí hotový výkres s druhama hladin (tloušťky a typy čar), kótovacími styly atp. - dost ti to pro začátek ulehčí práci aby jsi si nemusel vytvářet svoje vlastní:-)

Reagovat
Josifek

Joo, právě mně by se hodilo si přivydělat při práci, občas mám čas a lepší než se kopat do zadku, tak si právě něco přivydělat, což se hodí vždycky :) A tohle prý se dá naučit celkem snadno. Navíc ten kámoš toho má, že tyhle pro něj relativně podřadnější práce nestíhá, tak se mu bude hodit, když to předeleguje na někoho jiného. Taková win - win situace. Tak snad to bude opravdu tak relativně lehké, jak říkate

Reagovat
dontcallmeandre

Hele, po jayzkovědě je ještě docela poptávka, ti lidi nemají problém sehnat práci, textu je potřeba zpracovat hromady, a když se v tom nevyznáš, tak to neuděláš. Lidí, kteří rozumí česky v různých nuancích, nářečích a argotu není zase tolik. To, že si to ve své omezenosti nedovedeš představit vypovídá něco spíš o tobě.

Reagovat
dontcallmeandre

V humanitních oborech zkárkta platí trochu jiná pravidla. Třeba na filosofické fakultě nejde často tolik o obsah, protože ten je prostě specifický, ale spíš o formu, metodiku a podobně.

Ještě bych dodal, že třeba o politology je velký zájem u elkých reklamních agentur a obchodních řetěyců, protže ti lidé rozumí mechanikám, které ovlivňují velké davy. Takže potom to vypadá, že ti lidé nepracují ve svém oboru, ale ve skutečnosti to není pravda, naopak jej využívají na dřeň. Já jsme IT vývojář a mám vystudovanou teorii umění, a běžně v práci svoje VŠ studium využívám.

Reagovat
smazaný uživatel

Kunda sem, kunda tam

Reagovat
Josifek

NN, slovo kunda je slovo, jehož věřejné užívání je jedním z výsostných pravomocí našeho p(r)asydenta

Reagovat
kattos

Zase ale Iker může být rád že se po sezone 2012/13 dostal do branky, Lopez chytal lépe. A i přes to, že v 2014 málem stál Real Ligu Mistrů tak lepšího Lopeze dali pryč a i když koupili Navase tak Iker byl pořád jednička...

Měla přijít rozlučka, ale nebál bych se říct že Iker dostal více šancí než třeba takovej Péťa v Chelsea.

Reagovat
Atlético de Madrid

Protoze par mesicu chytal jiny brankar lip, tak ma byt Iker rad, ze mu dali znova sanci, jo?

Reagovat
Ross Geller

Ano, Lopez i následně Navas chytali lépe jak Iker. Ale Ancelotti tehdy z úcty k Ikerovi z něj udělal znovu jedničku a daleko lepšího Navase nechal sedět na lavičce. A následující sezony se to ukázalo, kdy už Iker byl pryč a Navas zářil.

Reagovat
Eichel

Reagovat
kattos

Courtois nikdy nebyl lepší než Čech a ikdyž Čech vyhrál Chelsea Ligu Mistrů tak se za sezony šel na lávku ještě v pohodě věku.

Reagovat
Anacron

O tolik lépe Lopez rozhodně nechytal. Iker se vracel po tom zranění, když mu dřevák Arbeloa zlomil roku , takže to nešlo tak rychle ten návrat akorát. A v LM 2014 sice měl tu chybu ve finále, ale jinak celou LM chytal naprosto famózně a na tom vítězství měl dost velký podíl. A ne že měla přijít rozlučka, ale když už odcházel tak ho měli nést na ramenou a ne aby brečel v nějaký kopce před pár novinářema . Nehledě na to že několikrát prohlašoval, že by zůstal jako dvojka klidně.

Reagovat
kattos

Však ještě PŘED zraněním v jeden moment ho asi na dva zápasy posadil Adán, Iker byl po Euru šílenej a bohužel od Eura se do své formy už nikdy nevrátil.

Reagovat
Anacron

Právě že před tím zraněním držel rekord v délce bez obdržené branky a chytal skvěle.

Reagovat
kattos

v roce 2012/13?

Reagovat
Anacron

Mám za to, že se řešilo že se vrátil do formy a Arbeloa mu zlomí ruku ale tak možná ne no, možná si to pletu. Nicméně to nic nemění na tom otřesným způsobu odchodu.

Reagovat
kattos

Zranil se 3 zápasy po tom co ho posadil Adán.

Reagovat
Anacron

Posadil ho Mourinho, určitě ne Adán

Reagovat
kattos

Mourinho ho posadil protože Iker byl absoultně bez formy, co je na tom k nepochopení?

https://memegenerator.net/img/instances/82498487.jpg

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
IkerCasillas

Posadil ho Adán?? Iker nechytal 2 zápasy, kde úžasnej Adán dostal 6 golů, zvlášť v době kdy obrana hrála šíleně.. Nebudu tvrdit, že Iker chytal v té době v nějaké oslnivé formě, ale Adán za tou obranou nechytl už vůbec nic.. Následně si odchytal ještě cca 5 zápasů než ho pak Arabela zranil, načež přivedly Lopéze jako náhradu a ten se pak chytil.

Reagovat
kattos

Ten způsob odchodu byl špatnej, to rozhodně, ale z mého pohledu tak v poměru šancí atd Iker dostal v pohodě množství.

Reagovat
IkerCasillas

Ono tomu tak dá se říct bylo.. Po návratu měl z 5 zápasů 4 čistá konta a chytal velmi dobře pokud si dobře pamatuji.

Reagovat
madridcan

Hocico sa da vycitat Perezovi, ale jeho odchod nie. Nalepku snitcha si v mojich ociach ponesie uz navzdy

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší a nejúspěšnější brankář historie pořád navyšuje svůj status legendy:)

Reagovat
el Principito

Reagovat
wyqinac

tak ukaz lepsiho s vic uspechy

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobře, že v portugalsku hrají podobní hráči..

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě největší sympaťák fotbalu mé éry

Hlavně jeho paměť je neskutečná, viz video:

https://www.youtube.com/watch?v=CvUgnADzi_E

Reagovat
Kokesh

Reagovat
technecium

Takovej horší Valdés

Reagovat
pantondavo

Nečekáš, že to někdo vezme vážně, že ne?

Reagovat
Juan Román Riquelme

To je jenom idiocie, spis zase utekl z lecebny

Reagovat
Josifek

Takovej slabší trolling

Reagovat
IkerCasillas

Je fakt, že ty výběhy z brány měl horší a účecem se už vůbec nechytal

Škoda, že u Victora to bylo asi skoro jediné co měl.

Reagovat
technecium

Victor měl třeba ty trofeje no

Reagovat
IkerCasillas

Není se čemu divit, když je mu je dávali jako útěchu On byl tou výjimkou, která potvrzovala pravidlo z dětských soutěží, že vítěz je každý vždy a všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandí správnýmu klubu v Anglii, ať se mu daří

Reagovat
Spalovač šancí

Dělá dobře. Španělské kluby Porto pečlivě sledují a třeba si ho někdo stáhne

Reagovat
Benfica

no možno ako trénera..

Reagovat
FC Porto FC

Parádní zpráva!!!!! Iker je král

Reagovat
Josifek

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
Josifek

San Iker!!

Na to, jak dlouho chytá a je v tý golmanský TOP class, je pořád ještě docela mladej. Škoda, že v té nejužší špičce se nedokázal udržet tak dlouho, jako Gigi, ale i tak by měl patřít mezi nejlepších 5 golmanů tohoto tisíciletí (když nebudu počítat golmany, kteří za sebou mají zatím spíš pár TOP sezon alá Oblak).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele