Casillas odchytal tisící zápas. Gratulaci dostal i od Buffona

03.04.2018, 17:02
Aktuality
Španělský brankář Iker Casillas odchytal za FC Porto v pondělí tisící zápas ve své profesionální kariéře. Po duelu proti Belenenses dostal pochopitelně řadu gratulací. Jednu speciální pak i od další brankářské legendy Gianluigiho Buffona.

Iker Casillas v kariéře vyhrál prakticky vše, co mohl. Už v 18 letech začal chytat za A-tým Realu Madrid. S ním pak vyhrál pět mistrovských titulů v domácí LaLize a třikrát se radoval ze zisku trofeje pro vítěze Ligy mistrů.

Veleúspěšný byl také s národním týmem Španělska, za který odchytal 167 utkání. Na krk si mohl pověsit dvě zlaté medaile pro mistry Evropy 2008 a 2012 a v roce 2010 se dočkal i titulu mistra světa.

V pondělí pak oslavil Casillas další velký moment své úchvatné kariéry. Proti Belenenses v dresu FC Porto, za které chytá od roku 2015, odehrál tisící zápas své profesionální kariéry.

Přestože Porto prohrálo 0:2, dočkal se Casillas po právu řady gratulací. Jednu speciální mu přes twitter poslala jiná brankářská legenda Gianluigi Buffon, která do klubu tisícovkařů vstoupila loni v březnu.



"Zdravím tě, Velký Ikere," začal Buffon ve videozprávě, kterou zveřejnil oficiální účet FC Porto.

"Nevím, jestli mě poznáváš, protože jsem trochu zestárl. Jsem Gigi Buffon. Dozvěděl jsem se, že jsi dosáhl velkého milníku ve své kariéře a chci ti složit veliký kompliment, protože na sebe můžeš být opravdu hrdý," pokračoval brankář Juventusu.

"Je jasné, že než člověk odchytá 1000 zápasů, tak uplyne spousta času. Možná máš taky víc vrásek, ale nosíme je s důstojností. A když jdeme na hřiště, tak ukazujeme, že pořád stačíme těm dvacetiletým a to je to důležité.

Nakonec to skutečné mládí má člověk v sobě, ve své duši a to si také nese životem. Chci ti ještě jednou pogratulovat a vyjádřit svou úctu. Užij si to. Zdraví Gigi," dodal na závěr čtyřicetiletý Buffon, jehož čeká v úterý večer duel Ligy mistrů proti Casillasově milovanému Realu Madrid.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že šiel preč z Realu min.rok tam chytať mohol

Reagovat
smazaný uživatel

Ikera ctím jakou velkou legendu Realu a kdysi býval nejlepší brankářem světa, ale ne, v Realu nemohl už dále chytat. Prostě po tom zranění se už nedostal do formy a už za Ancelottiho odchytal jednu sezónu, kdy byl ale jasně lepší Navas, který to v té následující sezóně ukázal. Ikerovi byla nabídnuta pozice druhé brankáře, ale on to odmítl a ještě se tak nasral, že ani rozlučku neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Navas je nejhorsi brankar v realu za hodne dlouhou dobu, rok co rok nejslabsi clanek sestavy, tolik dobrejch golmanu chyta vsude po svete a v nejbohatsim klubu na svete chyta navas

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty jsi dobře mimo.

Reagovat
Člen_zlořádu

Takhle lhát ani nejbohatší klub si netrefil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hyper01

Reagovat
TheTopFootbaler

Neskutečný brankář, o jeho reflexech se mi bude zdát ještě hodně dlouho. Stejně jako spoustě útočníků.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti dva k sobě chovají ohromný respekt a úctu, šampioni, které jen tak někdo nedožene. Ne snad výkony, ale po osobnostní stránce. Gigi a Iker, dva největší z největší. Klaním se, pánové.

Reagovat
Josifek

Reagovat
Puskas

Hlavně na sebe upozorňovali jen výkony, a to celou dobu. Žádné zbytečné kraviny navíc.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
jany kozak

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
pantondavo

V podstatě jedni z posledních opravdových fotbalistů, těch férových kamarádů, co se obejmou a poblahopřejou, po prohře brečí, po výhře taky, je škoda, že z fotbalu postupně mizí to srdíčko

Jinak podle wiki má Iker 1070 a Gig 1068, tak nevim, jak se to počítalo.

Každopádně jakou trofej Iker nevyhrál?

Reagovat
Abstinence

Vím akorát o Ondrášovka cupu

Reagovat
Spalovač šancí

EL, Intertoto a Synotligu

Reagovat
Tigerinho

musíš počítat jen zápasy za "A" týmy

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Mindas

Iker kloboucek, ale Gigi je proste kral. To je opravdu posledni velikan dnesniho fotbalu. Pokud by mely deti, budouci fotbalisti, jen takoveto vzory, tak bych se o budoucnost fotbalu nebal.

Reagovat
Josifek

No, obávám se, že u takových U15 budou nejpopulárnější špíny typu Geymara..

Reagovat
Mindas

Bohuzel.

Reagovat
El Matador

Ono je to dost logicky, kdyz ani “nemeli sanci” mit za vzor treba del Piera, Ronalda nebo treba Zidana - kdyz je v telce/nazivo proste vidat ani nemohli

Reagovat
Josifek

Velký mezník pro San Ikera dosazen a Gigi je prostě borec, mohl by byt jednou super odborník do studii..

Reagovat
Mindas

Reagovat
Han střelil první

Hlavně měli vyhrát, blbečci.

Reagovat
JessePinkman

Nádhernej výsledek

Reagovat
Benfica

A este som aj zarobil..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele