CAMPBELL OPOUŠTÍ ARSENAL

09.07.2006, 13:12
Aktuality
Dres londýnského Arsenalu v příští sezóně již nebude oblékat Sol Campbell. 31letý obránce se po dlouhém rozvažování rozhodl odejít z anglického klubu a hledat novou výzvu...

"Po dlouhém uvažování jsem došel k rozhodnutí opustit Arsenal. Odcházím s pocitem pýchy, spoustou vzpomínek a touhou najít novou výzvu," rozloučil se Campbell s Arsenalem, v jehož dresu odehrál 197 ligových zápasů. "Hrát v zahraničí je něco, co mě hodně láká, ale v tuto chvíli si nechávám všechny možnosti otevřené," nevyloučil urostlý obránce možnost zůstat v Premier League.

Campbell přišel na Highbury v roce 2001 zdarma z Tottenhamu, což mu fanoušci "Kohoutů" dlouho nemohli zapomenout. Během pěti let v Arsenalu se dvakrát radoval ze zisku anglického titulu a třikrát slavim triumf v FA Cupu. V letošní sezóně sice vstřelil branku ve finále Ligy mistrů, jinak však mnoho důvodů k radosti neměl, protože vinou zdravotních a osobních problémů její značnou část vynechal.

Během absence Sola Campbella se ve středu obrany Arsenalu dobře sehráli Kolo Toure a Philippe Senderos, přesto po něm zůstane velká mezera, čehož si je velice dobře vědom i manažer Arsene Wenger. "Sol pro nás byl obrem už od svého příchodu z roce 2001. Jeho vůle a chování byly nástrojem našich úspěchů v posledních pěti letech, ale respektujeme jeho rozhodnutí a pochopitelně je nám líto vidět ho odcházet," rozloučil se s Campbellem francouzský kormidelník.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Shevchenko

Kam pujde? Fenerbahce?

Reagovat
smazaný uživatel

No takovýmu Newcastlu by se jeho vůdčí schopnosti šikly...

Reagovat
smazaný uživatel

pujde do tottenhamu

Reagovat
HOST*Víctor

Prej si ho vyhlídly Teplice, jako náhrada za Radu, ktere jde do PSG.

Reagovat
HOST*žalud

do Sparty pude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele