Čaj o páté: Zakázaná láska z Boleyn Ground

22.10.2014, 17:26
Aktuality
Když letos v dubnu 16 internetových stránek zasvěcených West Hamu United spojilo síly a uspořádalo anketu o tom, zda by měl Sam Allardyce setrvat v roli manažera tradičního klubu, téměř 78 % z více než 12 tisíc respondentů se tehdy vyjádřilo negativně. Teď, po pouhém půlroce, se situace zdá být převrácená naruby...

Sam Allardyce na Upton Parku nikdy neměl prorazit; nebyl k tomu takříkajíc předurčen. Fanoušky z hlavního města byl docela běžně nazýván prašivým žoldákem ze severu, který svým svěřencům neumí ordinovat nic jiného než nakopávané balony a nadmíru fyzickou hru.

A ne snad že by šlo o největší křivdu světa.

Rodák z West Midlands sice možná není northenerem v pravém slova smyslu, už jen jeho mluva nicméně čítá snadno rozpoznatelné stopy lancashireského akcentu. A bodejť by také ne - před angažmá ve WHU strávil Allardyce dohromady 13 let trénováním na samém severu země a také coby aktivní fotbalista nejvíc prorazil v dresu Boltonu, kam se na svou první větší štaci vydal ještě před dovršením dvacítky.

A právě z takového popisu se průměrný Londýňan, potažmo konkrétně sympatizant Hammers, na místě osype.

Stačí zvážit už jen skutečnost, že nejúspěšnější manažeři moderní éry klubu byli všichni do jednoho Londýňané (Pardew, Redknapp, Bonds) a jediným kovaným seveřanem, který kdy West Ham v jeho dlouhých dějinách vedl, byl mimochodem velmi úspěšný Ron Greenwood (1961-74), kterého již ale většina současné generace fanoušků těžko může pamatovat.

Na druhou stranu, abychom byli úplně fér, nevraživost ochozů vůči vlastnímu manažerovi nepramení pouze v jistých předsudcích a stereotypech "z druhé ruky". Však se je Sam Allardyce až doteď v žádném případě nesnažil vyvracet ani z pozice lodivoda Kladivářů.

Dokořán otevřená, horlivě žvýkající ústa, neupravená kravata, náhodně pozapínané knoflíky u saka a peprné nadávky vstříc rozhodčím; jinak řečeno neuhlazené způsoby tolik kontrastrující s gentlemanským vystupováním klubových legend typu Brookinga a Moorea - to tu stále bylo, je a vždy bude.

Allardyce se navíc ke svému neštěstí také odmítl vydat cestou Alana Pardewa, který svůj svérázný charakter a (zpravidla) nehezký herní projev alespoň zvládal maskovat veřejným pochlebováním fanouškům. V jeho podání to byli samí Mooreové, Di Caniové a další, kdo psali libozvučné kapitoly klubových dějin, a kdo pro něho úspěšně odváděli pozornost od výkonů na hřišti.

To rodáka z Dudley na něco takového neuživí; ba co hůř - letos na jaře se Allardyce pro jistotu vydal přesně opačným směrem.

Když jej tedy koncem března během zápasu s Hullem zaskočila (zcela pochopitelně) pobouřená reakce publika na jeho drzé gesto "neslyším vás", jal se následně celý incident sáhodlouze rozpitvávat v médiích, a dle některých spekulací tak sám sebe dohnal na úplný okraj pomyslného útesu, odkud se nehnul vlastně po celé své angažmá. (I jeden ze dvou majitelů celku David Sullivan byl údajně pro jeho vyhazov ihned po skončení sezony.)

Kdo toho všeho měl plné zuby zcela určitě a prakticky do jednoho, to pak byli vesměs všichni věrní příznivci východolondýnského mužstva. Ti byli doteď Allardyceovi schopni přiznat tak maximálně "neviditelné" zásluhy pionýra v otázkách prevence zranění či využívání statistických dat, jakmile ale přišla řeč na dění na hřišti, z nepopiratelného inovátora se v jejich očích rázem stával největší dinosaurus britské manažerské scény.

Až letos se cosi začalo měnit k nepoznání. West Ham vypadá na pohled docela jinak, hřeje se na čtvrté příčce s nejlepším průběžným skóre od září 2007 (!) a samotný Big Sam se zápalem hovoří o "vzrušení", jaké při pohledu na vlastní tým nezažíval od sezony 2005/06, kdy s Boltonem finišoval na osmé příčce Premier League a historicky poprvé s ním nakoukl do vyřazovacích bojů Poháru UEFA.

Máme tu snad tedy zaděláno na zvláštní případ lásky na druhý pohled?



Znáte to, sem tam vám ztráta důležitých hráčů prospěje.

A přesně něco takového zrovna prožívají Hammers, kteří se po prvním kole ocitli bez dvou svých pilířů doposud praktikovaného herního stylu - stožárovitého útočníka Andyho Carrolla a vrchního sběrače odražených/sklepnutých míčů Kevina Nolana. Jakmile tihle dva vypadli ze hry, už to vpravdě nebyl West Ham, jak ho známe. (A vzhledem k nynějšímu Nolanově vysedávání na lavičce by mohlo jít o odklon permanentní.)

Je sice pravdou, že v úvodních kolech se ještě Londýňané i bez Carrolla čas od času spoléhali na přechodně vytaženého záložníka Cheicka Kouyatého, který má veškeré dispozice potřebné pro suplování Carrollova přínosu; tak jako tak ale West Ham nejpozději ve čtvrtém kole (po začlenění tandemu Sakho-Valencia do základní sestavy) započal menší pouť za zásadně proměněným herním stylem.

Ten sice pořád obnáší nemalou porci nakopnutých balonů, ty už ale nezaujímají takové procento ze všech pasů; a i veškeré další statistiky mé předešlé tvrzení podtrhují. Kladiváři letos míň centrují, víc drží míč a daří se jim zkompletovat větší díl přihrávek (tzn. víc jich chodí po zemi).

Ještě spolehlivěji pak ale proměnu WHU identifikujete vlastním pohledem na hřiště; a speciálně zaměřením se na individuality. Takoví Diafra Sakho s Ennerem Valenciou by ostatně prototypu "Big Samova útočníka" nemohli být vzdálenější; oba jsou v rámci možností nepředvídatelní, chtějí pracovat s balonem i operovat na velkém prostoru a zdají se být schopní šance tvořit i zakončovat.

(Nově příchozímu Senegalci Sakhovi koneckonců stačila cca. pětkrát menší porce herního prostoru k tomu, aby se vyrovnal nejproduktivnějšímu forvardovi loňského WHU - Carltonu Coleovi s pěti zářezy.)

A kdo právě nejčastěji zve takové útočníky do hry, to už potom přirozeně není stoper či krajní bek, nýbrž středopolař. A ať už jde o Amalfitana, který se zatím na Boleyn Ground prezentuje velmi suverénně ve všech myslitelných herních oblastech, nebo šikovného trequartistu Zarateho - obě tyto posily se zase jedině vymykají stereotypům spjatým s osobou Sama Allardyce.

Úplně nejzásadnější je však pro hru "nového" West Hamu (svým způsobem) jeden staronový člen kádru - Stewart Downing.

Tedy například fotbalista, který si v hodnocení serveru WhoScored již pětkrát došel pro známku 7,25 a vyšší; záložník, který momentálně stojí za stejným počtem vytvořených šancí jako Cesc Fábregas (22); a konečně taky někdo, kdo se honosí lepším průměrem klíčové přihrávky na utkání (3,1) než ze všech stran chválený Ángel Di María (přesně tři)...



Pryč už jsou doby, kdy se slovo Downing a číslice 10 používaly výhradně pro popis sídla britského premiéra; dnes se jimi dá vyjádřit také herní role jistého záložníka West Hamu.

Abychom byli zcela přesní, sluší se připustit, že Downing má do klasické desítky většinu času pořád ještě celkem daleko - stále ho to dosti táhne k levé postranní čáře, na svědomí má mraky centrovaných míčů, a na samém vrcholu Allardyceova diamantu ostatně funguje spíš sporadicky (případně tam volně prorotovává s Amalfitanem).

To však nic nemění na tom, že Downingova transformace v přemýšlivého dispečera s nevinnou "hlubinnou" i vražednou finální přihrávkou bere dech; a že zároveň pokládá naprosté základy nenadálého úspěchu Hammers.

Stewart Downing se totiž ukazuje být uprostřed pole několikanásobně efektivnější než na kraji. Krom toho, že například v zápase s Liverpoolem dokonale otravoval život Gerrardovi, je pak především daleko vlivnější v rozehrávce. Ať už rozdává balony do stran (ideálně čím dál odvážnějšímu Cresswellovi), nebo operuje blíže šestnáctky, podstatou je mít ho neustále ve hře; udržovat ho v tempu.

Třeba proti QPR nedávno Downing rozdal nejvíc přihrávek celkově i čistě uvnitř útočné třetiny (bezmála 60 % jich bylo takového ražení!), což je přesně ten posun kupředu, který si v rozhovorech s novináři pochvaluje jak sám hráč, tak manažer Allardyce. Ne náhodou má liverpoolský "vyhnanec" na kontě už po sedmi kolech víc asistencí (3), než měl loni po odehrání 32 střetnutí (2).

Na Downingově příběhu je přitom ze všeho nejzajímavější jeho podobnost s tím Allardyceovým. Také někdejší levonohý klenot anglické kopané z Middlesbrough totiž na Boleyn Ground přicházel bez posvěcení většiny fanoušků; jeho podpis šel přeci jen na úkor potenciální koupě gólového útočníka, který se zdál být potřeba daleko spíš.

Teď si ovšem Downing získává srdce fanoušků kompletně odlišným stylem práce - trpělivým, jakoby nad věcí - a přitom zároveň zůstává jedním z nejpřesněji centrujících hráčů ligy.

V podstatě a navzdory všem očekáváním se takto zařadil k navýsost versatilním hráčům typu Raheema Sterlinga, jenž poslední měsíce neustále přepíná mezi křídlem a desítkou, či Jamese Milnera, který se nám proti Chelsea předvedl hned ve třech různých polohách.

Rovněž Stewart Downing totiž očividně zvládne zahrát na více postech; a to tak, že kvalitně i s patřičnou konzistencí...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (244)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hezkej clanek,ale autor nejak opomnel jmenovat Alexe Songa,kterej jako DM hraje fantasticky!!!!!Prave Downing z jeho 'uloupenejch' micu hodne tezi.Jen tak dal klucí. Go IRON'S

Reagovat
smazaný uživatel

Ako dlho fandíš West Hamu?

Reagovat
SunFells

Moc krátké

Reagovat
Counter

Ale hlavně je to moc dlouhé.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ted

Stejně když už někoho zmínit, měl by to být Mark Noble - každý rok lepší a lepší... Navíc teď když k sobě dostal do středu opravdu kvalitního parťáka, je radost to sledovat.

Navíc se asi začínají potvrzovat má slova z loňské sezóny, že West Ham bez Nolana hraje lépe než s ním...

Reagovat
fantomas

Noble je evergreen, nezapada do konceptu clanku.

Reagovat
Bayern +

Ale Nolan nás vlani sám zachránil.

Reagovat
smazaný uživatel

nas

Reagovat
Bayern +

Do piče, ty si všímavý, po 3 a pol roku si to všimneš... Neskutočne

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam víc aspektů, například já bych viděl i jako jeden z hlavních důvodů příchod Teddyho Sheringhama do pozice trenéra útočníků.

Reagovat
fantomas

To je presne jeden z tech aspektu upirani zasluh Big Samovi taky, no.

Reagovat
cristiano.K.

to jsem tvrdil taky

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nadpisy jsou katastrofa. Celkove se autor citi jako by snedl Salamounovo ho.vno..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

O hovně jsou akorát tvoje příspěvky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

ty kokot, co sa ti nepaci?

Reagovat
fantomas

Tady někdo vyjádří názor, něco podrobí analýze, a hned spolk Šalamounovo hovno. Tahle docela typicky česká "čtenářská kultura", kdy se cokoliv subjektivního automaticky považuje za útok na "slaboduchýho" čtenáře, fakt bere dech.

Reagovat
Zaschrona

Holt nezavdecis se kazdemu, u nekterych az naopak.

Reagovat
fantomas

To neni ani tak o mně a zavděčení se, jako spíš prostě o tom, co tu dlouhodobě pozoruju i vedle, no. Je vidět, že jak tu neni silná bloggerská komunita, lidi prostě nejsou zvyklý číst a pak z toho sou takový "uražený" reakce.

Reagovat
Ligter

Chápu, že je náročné projednou nečíst nadpisy typu ''Souhrn 17. kola angické Premier League'' nebo '' 'Chtěl jsem si tu penaltu dát,' řekl Messi.''

Reagovat
Counter

Zas jako je to z extrému do extrému.

Reagovat
Ligter

Ono je takhle strašně lákavé argumentovat.

Reagovat
Counter

To si piš že je, nacházíme se v internetové diskuzi

Reagovat
Infi

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

snad to klukům vydrží. Minimálně do, pro mě pořád nepochopitelného, stěhování na OS.

Reagovat
smazaný uživatel

To uz bude od pristi sezony ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo by to být na konci sezóny 2015/16. Jinak docela informativní článek o OS a WHU zde:http://www.ceskatelevize.cz/sport/fotbal/zahranici/219965-olympijsky-stadion-bude-definitivne-vyuzivat-west-ham/

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už len asi kvôli kapacite sa to "oplatí", o 19 tisíc miest viac je dosť a prinesie to viac ako o tretinu zvýšene príjmy zo vstupného, ktoré niesú nikde vyššie ako v Anglicku....ale ta atleticka draha no neviem....a tiež si nemyslím že bude mať West Ham každý zápas vypredané 54 000, alebo žeby áno?

Reagovat
honziss

Přechodem na novej stadion se zlevní lístky, čímž se zápasy zpřístupní pro mnoho fanoušků, kteří si teď prostě nemůžou dovolit chodit pravidelně na fotbal. West Ham má jedny z nejdražších lístků v PL. Je otázka, zda bude každý zápas vyprodáno, ale nemožné to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta informácia o zľavnení lístkov je len z médií alebo potvrdené od klubu? Ak od klubu tak klobúk dole....to by som v PL biznis league nečakal.

Reagovat
honziss

To je potvrzené a je to jeden z hlavních důvodů, proč se vedení chtělo stěhovat.

Reagovat
Infernoqt

Angel Di Maria will be fine for the Chelsea game, Only minor dead leg.

Reagovat
Swarley

já to říkám pořád, že Angelito je dá i jen s jednou nohou a vůbec nebude vadit, že tu druhou mám mrtvou

Reagovat
Swarley

*má

Reagovat
Infernoqt

nejvíc mi na hřišti chybí Rooney, on a Angel jsou největší pohony naší hry, kam se hrabe Mata, tak snad aspon Falcao bude rdy odehrát celý zápas a záloha bude nejspíše Blind, Di Maria, Valencia... vzhledem k tomu, že Jones má hrát za rezervu, tak se možná do základní sestavy vrátí Evans, zbytek známe

Reagovat
Swarley

Jones má hrát za rezervu?

Reagovat
Infernoqt

j byl povolán do toho turnaje co tam hrajou, jen netuším, kdy jsou zápasy

Reagovat
Swarley

tak pochopil bych to, kdyby se hrálo něco dnes a on by si dal poločas, ať se po zranění pořádně rozehraje, ale nedovedu si moc představit, že by proti Chelsea nebyl v základu

Reagovat
Infernoqt

sám lvg ho tam poslal dokonce

Reagovat
wild

a to akoze bude zaklad Evans-Rojo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

to nikdo neví, dokud nebude před zápasem, možná v základu bude i Fellaini

Reagovat
fajdax

tak to bude neskutečná komedie

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty sa nerozumies tomu

Reagovat
fajdax

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao určite nebude hrať celý zápas pretože RVP ...

Reagovat
kiwwi

Reagovat
celeb

dead leg neznie zrovna 'minor', ono to mozno bude idiom, ale s mrtvou nohou by sa mu asi fakt dobre nehralo

Reagovat
kiwwi

dead leg je po nasom konar

Reagovat
smazaný uživatel

To čaj o páte už je zabraný tak to nepoužívej dík

Reagovat
fantomas

Coze?

Reagovat
kiwwi

Liverpool

Reagovat
fenixLFC

United podle tm je v minuse cca 380 mega co sa prestupov tyka, Liverpool cca 260....

Reagovat
kiwwi

United ale vyhrali 5 titulov a boli 3x vo finale LM sefe

proste Liverpool je v europe snad najshitnejsi klub co sa tyka pomeru minute prachy/vysledky

Reagovat
fenixLFC

V tom clanku sa riesia ale prwstupy nie vysledky. A najsitnejsi klub? Pozri sa lenna ten silnejsi tim v manchestri ti minuli viac a za cele obdobie dokazali ovela vacsie hovno

Reagovat
kiwwi

2 tituly a FA Cup je fakt vacsie hovno

ja reagujem na to, ze nato kolko ste minuli, tak tie vysledky su proste trapas

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fenixLFC

Yop oproti LM fa cupu carling cupu a europskemu superpoharu to je ovela lepsia bilancia

Reagovat
kiwwi

ale o tom ze je City v tomto smiesne kazdy vie...kazdopadne sa dostali na uroven taku, ze tie dalsie uspechy budu asi len pribudat...Liverpool minul odvtedy stovky milionov a uroven akurat tak upadla

Reagovat
Infernoqt

to sdílel Bosák na fb

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou hrozný čísla.

Reagovat
Talker

Celkem prdel je ten počet hráčů - Inter - 438

Reagovat
miezto

zajímevé, koupit 44 hráčů každý rok :D

Reagovat
smazaný uživatel

velmi dobre Danicek, mam rad tieto tvoje clanky

Reagovat
Swarley

Reagovat
fantomas

Proc tak formalne, Pali?

Reagovat
smazaný uživatel

clanok na urovni si zasluzi komentare na urovni...ale ne, super Tome, super

Reagovat
fantomas

Ja jen aby sis ze me zase nedelal prdelky, Pali

Reagovat
smazaný uživatel

no dovol, vsedtky caje tvoje mam precitane cele

Reagovat
fantomas

(Je fakt, že ses vlastně tuhle vyjadřoval k Ademu. )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Thelvin

Reagovat
Bayern +

Konečne!

Ale mohlo by to byť napísané trošku jednoduchšie, každopádne obsah vystihnutý správne. Otázka len, čo s Kevom?

Reagovat
hribco

Posielat ho na poslednych 20 minut a on uz tam nieco doklepne. S United mu to vyslo

Reagovat
fantomas

Kev ma taky vek uz, me by spis zajimalo, co bude s Carrollem. Z ty palky jim zatim nestih splatit zhola nic a zaroven oni za nej po tech pataliich nedostanou ani vindru, takze nejak zustat a hrat asi bude muset. Ale pritom, jak si sedli Valencia se Sakhem...

Reagovat
hribco

Carroll nema bez Nolana buducnost. Kazdu jednu dobru vec, ktoru Carroll vo WHU urobil bolo nejako v spolupraci s Nolanom, ktory ma perfektnu prihravku/strelu z jednej. Downing ktory postupne akoby nahradzal Nolana je uplne iny typ hraca a sedia mu skor rychlostne typy ktore tam hraju teraz.

Reagovat
fantomas

No vsak prave!

Reagovat
hribco

Vedel by som si ho predstavit v Stoke s Adamom, ktory je tiez hrac prihraj/vystrel z jednej. Andymu to vzdy islo iba s podobnym hracom Nolan mozno Gerrard, ktori sa s tym nemaznaju ale poslu to z jednej. Downing potrebuje hracov ako Valencia a Sakho, ktori sprintuju do sestnastky a vedia ze to potiahne. Tot moja uvaha no

Reagovat
fantomas

Stoke je super nápad, kór pokud neprodloužej Croucha. Carroll by jeho roli moh povýšit na další level.

Reagovat
soukup

tyjo nevím, Carroll by byl bůh ve starým Stoke, ale teď už to šmrdláme taky trochu jinak. Crouch nefunguje moc jako stožár, ale především rozehrává akce

Reagovat
fantomas

Jako jo, ale ja si myspim, ze i ta Carrollova mezihra se bezne podcenuje.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
vodka

to je možné, ale Crouch je v tomto fakt jinde.

Reagovat
soukup

Reagovat
fantomas

Což neznamená, že by se Carroll nemohl přizpůsobit.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek hefy

Reagovat
smazaný uživatel

zdar lidi, omlouvám se za spam, ale kdyby někoho zajímalo něco o mladých českých hráčích :) http://martintran7.blogspot.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

Zase len PL

Reagovat
fantomas

Neboj, od priste uz to bude o PD.

Reagovat
smazaný uživatel

fakt?

Realona?

Reagovat
fantomas

Neblbni

Reagovat
smazaný uživatel

artorias či ako sa volá by vedel niečo súvislé napísať o prepade baskitských celkov na začiatku sezóny

rijkaard by podrobne zanalizoval ofenzívu Villarrealu

CHONG by čitateľom predstavil príčiny neúspechu Levante

menezeris rád podá správu o taktike Eibaru a zamyslí sa nad dlhodobým pôsobením tohto klubu v súťaži

LAM čitateľom prinesie historické okienko s názvom "asistencie La Ligy"

a Barcak by mohol vymenovať účastníkov aktuálnej sezóny

Reagovat
fantomas

Tak sem s tim.

Reagovat
aurelio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Wat

"Pryč už jsou doby, kdy se slovo Downing a číslice 10 používaly výhradně pro popis sídla britského premiéra; dnes se jimi dá vyjádřit také herní role jistého záložníka West Hamu."

To je povedený. Článek klasika - skvělá úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

špecialista na premyslené slovné hračky, no

Reagovat
Lacko_Boh

OT:Sledujete tu niekto ufc? mate nejake dobre odkazy na zapasy? vďaka

Reagovat
smazaný uživatel

tebe jebe kámo

Reagovat
Lacko_Boh

ozrejmi mi prečo,kámo

Reagovat
smazaný uživatel

nie som spôsobilý na toto odpovedať

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem za clanok o mojom oblubenom klube

Reagovat
niflheim

O'Hara

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
niflheim

Tenkrát u Wolves byl úžasný na hostovačce. Jen potom přestup, velké prachy... a už to šlo dolů.

Reagovat
Zaschrona

Zranil se, pak mu to moc neslo a uz se to vezlo, byl pod tlakem - dobre placeny hrac v nizsich ligach, prichazeli pak dalsi zraneni... Celkem chudak...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kiwwi

namiesto than by som pouzil over

Reagovat
Kucka

Reagovat
niflheim
Reagovat
kiwwi

LVG looking for balance

http://tinyurl.com/kcuvg58

Omar

Reagovat
Mimalu

Reagovat
niflheim

OT: První trailer na Age of Ultron

https://www.youtube.com/watch?v=tmeOjFno6Do

Reagovat
Arbiter

těšíííím!!!

Reagovat
niflheim

Jen Hawkeyův outfit trošku vypadá tak, jakoby se vrátil z konference ve Westeros

Reagovat
Arbiter

Reagovat
r.mrazik

kterou marvelovku tipujete,ze bude prvni pruser? protoze tenhle "filmovy serial" ,kdy koukas na film jen proto,abys na konci zjistil,ze to vlastne byl jen jeden dil,musi nekdy dojet...

uz Thor 2 byl silene slaby...

tipuju to na solovku Cerny vdovy/lukostrelce

Reagovat
Arbiter

Pokud vím, tak se zatím ani Black Widow a ani Hawkeye nechystají jako celovečeráky. A vyloženě průser asi nebude žádný, jsou v tom velké prachy je v tom velká prestiž. Každopádně já se těším na nějaký absolutní marvelovský vrchol v podobě třeba Civil War nebo tak...

Reagovat
r.mrazik

tak ale po obrovskym uspechu Lucy,ve ktery hrala pry solovku chteji pripravit

Ciwil war by mohl byt super

Reagovat
Arbiter

Obrovský úspěch? Tržně asi jo, hodnocení však docela pokulhává. Ale asi ten žánr není pro každého

Reagovat
r.mrazik

jj...myslim rozhodne financni uspech...na hodnoceni sere pes

Reagovat
Whitemedia

Lucy byla neuvěřitelná kravina(zábavná, to je pravda).. zábavná byla hlavně pointa filmu !

Reagovat
Arbiter

je to už ke stažení v nějaké dobré kvalitě?

Reagovat
niflheim

Zatím jen webripy, doporučuji počkat na yify (as always).

Reagovat
Whitemedia

Kvalita byla fajn, až na čínské titulky ale je to pitomost

Reagovat
niflheim

Natasha je dobrý sidekick, do sólo filmu se nehodí.

Reagovat
niflheim

Průser může být z těch plánovaných třeba Ant Man, protože ta produkce byla opakovaně zabrzděna.

Reagovat
Counter

Pamatuju obavy z Guardians of the Galaxy a jak to dopadlo

Reagovat
niflheim

Tam jsem se bál, že mám moc velká očekávání... a helemese

Reagovat
Counter

Jako já to myslel obecně, konkrétně u tebe si pamatuju, jak jsi nadšeně spamoval facebook trailery

Reagovat
niflheim

Jaja, jsem byl natěšený jak dítě na Vánoce

Reagovat
Kowe

i sám o sobě ten hrdina moc nezní poutavě

Reagovat
smazaný uživatel

Možná tak pro Evropany, ale pro Amíky to je jeden z nejkultovnějších hrdinů.

Reagovat
Kowe

Celosvětově takovou popularitu nemá ale. Když se nepodaří Iron man tak stejně vydělá. Když se nepodaří Antman, tak vydělá těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle.. lidi na to budou chodit, protože je to Marvel, i když to třeba nebude tak kvalitní jako GoG nebo druhý Cap. Marvel je teď prostě značka a když jim to vyšlo s GoG (což byl asi milionkrát větší risk než Ant-Man, protože Guardiany nezná tolik lidí ani v USA, navíc museli nastolit celý nový vesmír atd.), tak jim to vyjde už s kýmkoliv.

Já bych řekl, že minimálně do třetích Avengers se Marvel nemusí ničeho bát. Ale co bude potom je celkem otázka.

Reagovat
Arbiter

ale oni prý mají s těmi herci nějaké dlouhodobější smlouvy, které přesahují rok 2020...

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím, já co tak četl, tak právě ne. Evans má ještě smlouvu na 3 filmy - Cap 3, A2, A3. Hemsworth to samý - sólovka + 2x Avengers. RDJ si mimo A2,A3 možná ještě střihne IM4, ale imho dál už nepůjde. Celý to prostě směřuje (i příběhově) k třetím Avengers a pak některý ty hrdiny prostě uklidí pryč, protože už v tý době budou mít položený základy zas pro jiný (Pym, Strange, SW+QS) nebo je prostě přeobsadí/zabijou, s čímž Marvel fakt nemá problémy. Právě takhle imho skončí Cap, o kterým se spekuluje, že ho zabijou a novýho Capa udělají z Winter Soldiera - ten herec, co ho hraje má smlouvu na 9(!) filmů.

Reagovat
Arbiter

V komiksu Cap ztratí své vlastnosti a nahradí ho Falcon => nový Cap s křídly, ne? A starý Cap mu má dělat mentora...

Reagovat
smazaný uživatel

http://marvel.wikia.com/James_Buchanan_Barnes_(Earth-616)

http://marvel.wikia.com/Samuel_Wilson_(Earth-616)

V komiksem byli Capem oba. Jak Falcon, tak Bucky. Ale jak říkám, vzhledem k tomu, že ten herec, co hraje Buckyho má smlouvu na 9 filmů a Winter Soldier není zrovna záporák, který by dokázal utáhnout tolik filmů, tak čekám, že novým Capem bude právě on.

Reagovat
niflheim

Pochybuji, Ant Man je celkem fundamentální článek jádra Avengers.

Snad zvládnou ve trojce Avengers spolupráci s ostatními - viz http://i.imgur.com/0neAHGT.jpg

Reagovat
Arbiter

překvapuje mě, že i přesto, jak je pro Avengers Pym důležitou osobou, tak ho z obou dvou filmů vypustili...

Reagovat
niflheim

Tak prvotním členem je třeba i Wasp. Kdo ví ale, jak to bylo s plány studia. Možná chtěli jedničku Avengers v co nejkratší době po úspěchu sólo filmů.

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně teď ve spojitosti s tím druhým filmem. Ultrona vytvořil v komiksech Pym a oni to tady hodí na chudáka Tonyho.

Reagovat
Arbiter

njn

Reagovat
niflheim

Co takhle nová Fantastic Four?

Reagovat
smazaný uživatel

S hořícím cpt. 'Muricou

Reagovat
niflheim

Ten bude nově černý.

Reagovat
r.mrazik

to toci typek co natocil Kroniku ne? teoreticky by tam mohl dodat nejaky slusny napady...ale mas recht

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi jak Hulkbuster je oblek, který přijde na původní Tonyho oblek. Suitception.

Ultron vypadá a i zní (Spader naprosto skvělá volba) fakt božsky. Očekávám nejlepšího záporáka od dob Jokera. Jediný, co mi přijde laciný, je ten konec a rozpůlený Capův štít s mrtvým(?) Thorem. Pochybuju, že to v tom filmu bude mít nějakou významnou roli, když něco tak potenciálně šokujícího narvou hned do prvního traileru.

Reagovat
Jardin

http://www.gorilla.cz/2014/10/komiksove-universum-prehled.html

Takhle to vidět pohromadě, to je nářez Pamatuju se, jak jsem se těšil na vyvrcholení té 1. fáze v podobě Avengers a když teď vidím to kvantum filmů

Reagovat
niflheim

http://www.ign.com/articles/2014/08/15/marvel-and-dcs-upcoming-movie-slate-infographic

Hlavně se těším na Untitled Marvel Film - komiks jsem miloval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

100. pro Loïca Rémyho

Reagovat
Ligter

100. pro vítězný Manchester United.

Reagovat
Arbiter

pff 101.

Reagovat
Ligter

Sakra, celá sezóna je teď prokleta.

Reagovat
smazaný uživatel

dik no.

Reagovat
Ritchie

Reagovat
Counter

"My biggest mentor is myself because I’ve had to study, that’s been my biggest influence.”

Ten Rodgers je taaak šílený sebestředný parchant, že to není možné

Reagovat
smazaný uživatel

ak by si študoval tak tiež by si mohol byť svoj najvačší mentor

Reagovat
Elbow

To je jak z pokračování The Office, úplný David Brent

Reagovat
fff

Kazdopadne by ho jeho JA mohlo naucit daco k defenzive .

Reagovat
Counter

Však on na bránění měl taky nějaký legendární výrok, ne? Zkusím pohledat.

Reagovat
fff

Nepamatam si ked mam byt uprimny, urob to pre mna a pohladaj .

Reagovat
Counter

Tak ne, musel jsem asi jen někde vidět zkomoleniny výroku po loňské domácí prohře s CFC "It’s not difficult to coach to just get 10 players right on your 18-yard box", které to převzaly zhruba jako "It's easy to defend."

Reagovat
fff

Tak my aj keby sme chceli mat v sestnastke vsetkych hracov, tak Glen bude mimo sestnastky, Lovren bude napadat superovho brankara, Skrtel netrafi loptu, Sakho nahra protihracovi, Simon zle vybehne, Gerrad nedostupi k hracovi a celkovo by sme aj tak dostali gol

Reagovat
Counter

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

sialene nesympaticky

Reagovat
Jesus Joaquin Saez

Reagovat
vodka

Reagovat
r.mrazik

kašpárek

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hrozny saso

Reagovat
vladis271

si no..

Reagovat
smazaný uživatel

Vlado bojuj, ale ja ta neurazam aj ked na to davas tak tisic viac dovodv

Reagovat
vladis271

wtf, čo máš krámy?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

*sy

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

to, že Martinez oproti minulému roku neoslabil v ničom, ale výsledky sú za pcu sy vysvetľuješ ako?

Reagovat
vodka

sy

Reagovat
fajdax

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

sy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Vladu, uz si tu popisal tolko picovin, ale toto je jednoznacne top - SY

Reagovat
Zaschrona

Vysledky mozna zatim nebyly uplne idealni, ale herne uz to bylo proti Ville uplne nekde jinde, zase je tam videt, ze se vracime k te pohode, ktera nas provazela lonskou sezonu. A zatim jsme meli docela slusny kopec smuly, respektive uplne zbytecne zahozenych bodu - v zapasech proti Leicesteru, Arsenalu, Chelsea, Palace i ManU jsme si herne zaslouzili jednoznacne vic, nez jsme ziskali bodu. Jen otazka casu, nez vystoupame tabulkou smerem vzhuru.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kvasha16

Reagovat
papos182

Reagovat
Infernoqt

O víkendu nás píská Phil Dowd. Byl sudím i při posledním vzájemném utkání na SB. Atkinson si bere WHU a MC, Swarbrick Live-Hull (taky vypadá jako fanda Hullu, Arsenal jednoho potkal minulé kolo) a Sun- Ars má Friend, což je pohoda.

Reagovat
SunFells
Reagovat
kiwwi

isiel dole o polcase

Reagovat
SunFells

To má být něco jako odpověď "knedlíky" na otázku "Kdy se to dovaří?"

Reagovat
kiwwi

nemenil s nikym pretoze siel dole o polcase

Reagovat
kiwwi
Reagovat
smazaný uživatel

on ho o ten dres požádal podle všeho první Pepe ten možná tušil že se konce zápasu Baloteli nedožije

Reagovat
SunFells

Je to divné, už jsem to párkrát viděl. Možná i proto šel dole, Rodgersovi se to nelíbilo.

Reagovat
minoLFC

nie Rodgers to videl až po zápase a Balotelli o tom, že pôjde dole ešte nevedel, proste si menil dres(väčšinou sa to síce robí po zápase ale Pepe s Balotellim, prostoduchá dvojka...)

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Dělá se to běžně, ale většinou až v tunelu, takže to lidi nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

no si pamatuju jak byla bitka mezi plzenaky o to, kdo bude menit dres s messim a taky menili o polocase.

Reagovat
fantomas

I kdyby ne, tak vždycky máš po ruce druhou sadu, a pokud ho Pepe požádal..

Reagovat
Miguel19

Benzema?

Reagovat
SunFells

Už jsem se dočetl, že Pepe.

Reagovat
Miguel19

Jo, toho jsem podle toho účesu myslel prvního, ale nebyl v základu

Reagovat
SunFells
Reagovat
Miguel19

No jo vlastně Furt jsem myslel, že chyběl on místo Ramose. To ten debilní NBA draft..

Reagovat
SunFells

Už byl? Kdo má LeBrona, komu budu fandit?

Reagovat
Miguel19

Lebrona vydraftoval mikyho počítač, který se ho hned zbaví...takže těžko říct

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm, aky zapas rozoberas?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Infernoqt

tak podle sport.cz hrál Galatasaray s Dortmundem nerozhodně 0-0, dokonce to tak přičetli i v tabulkách

http://www.sport.cz/fotbal/liga-mistru/#hp-list-bottom

Reagovat
Counter

Jsou to bídáci, snad je aspoň oberu v LM fantě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele