CABAYE PŘIPRAVEN NA MANCHESTER

14.02.2007, 19:33
Aktuality
Talentovaný záložník Lille Yohan Cabaye tvrdí, že je jeho tým schopen sehrát se slavným Manchesterem United v osmifinále Ligy mistrů vyrovnaný dvojzápas. Inspiraci pro svoje tvrzení hledá ve výhře nad lídrem Premier league z posledního roku.

Bitvy s Manchesterem v minulém ročníku milionářské soutěže byly hodně vyrovnané a Cabaye v nich vidí svoje zatím největší zážitky s fotbalem v životě. Navíc tento velkoklub v jednom ze zápasů na Stade de France Lille nezapomenutelně porazilo. Tato zkušenost určitě dodá francouzskému týmu hodně sebevědomí.

"Tohle vítězství nad tak slavným klubem byl pro nás tehdy velký úspěch," ví středopolař Lille. "Živě se vidím, jak oslavuji na ploše stadionu. Věřím, že to můžeme zopakovat."

Cabayemu bude proti Manchesteru přisouzen velice těžký úkol. Bude se muset pokusit zastavovat útoky United a navíc také něco vymyslet směrem dopředu. Navíc dres Manchesteru obléká spousta Cabayeho idolů, a proto bude mít záložník o motivaci navíc. Jména jako Wayne Rooney, Henrik Larsson, Louis Saha, Paul Scholes, Ryan Giggs a nebo třeba Cristiano Ronaldo, to jsou velká jména evropského fotbalu. "Vyřadit je? To by bylo z říše snů," řekl reprezentant Francie do 21 let.

"Chtěl bych jednou hrát tak jako oni. Moji nejoblíbenější hráči jsou ale paradoxně jejich jejvětší soupeři. Makelele a Fabregas jsou podle mě nejlepšími středními záložníky na světě. Jsou prostě skvělí," vyjádřil obdiv Cabaye. "Také obdivuji Lassana Diarru, byl to můj spoluhráč v jedenadvacítce. Sice se v Chelsea zatím moc neprosadil, ale už jen dostat se do takového klubu je neskutečné."

"Věřím, že svoji kariéru také nastartuji správným směrem. Jsem stále na začátku. Nyní se chci prosadit v Lille a v národním týmu," řekl Yohan Cabaye. "Musím se stále zlepšovat, abych něčeho dosáhl. Řekl bych, že mám slušnou střelu a nahrávku. Vůbec mi nevadí bránění a běhání. Rád hraji na velkém prostoru. Rezervy mám nejvíc v hlavičkování," zhodnotil sám sebe Cabaye.

Zápas Lille – Manchester United je na programu na Stade Felix Bollaert příští úterý a odveta se odehraje 7.3. na Old Trafford.

Autor: Ondřej Štícha / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*

Kdepak chlapče.United jsou letos rozjetý a našlapaný.Troufám si říct ,že jsou v současnosti nejlepším týmem na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si opravdu troufáš řekněme jsou jedním z nejlepších týmů

Reagovat
HOST*

Ronaldo hraje v životní formě a táhne tim celej Manchester...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele