Bývalý šéf anglického fotbalu je přesvědčený, že se liga dohraje

16.03.2020, 09:51
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (599)

Přidat komentář
Luc-Luc

"Bývalý předseda anglické Fotbalové asociace Greg Dyke je přesvědčený, že kvůli pandemii koronaviru přerušený ročník Premier League se dohraje" to psal nejaky Babis krizeny s mistrem Yodou ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdeš ty volič ODS nebo Pirátů, že se navazis do Babise? Poprvé můžu říct o nasi vládě, že dělá docela dost pro lidi momentálně.

Reagovat
r.mrazik

dej si pesti

Reagovat
Cipinho

Reagovat
-Pato-

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
icka

Reagovat
Spalovač šancí

Osobně rozváží respirátory

Reagovat
andrew96

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
xjert02

Reagovat
iamek

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
uff

Reagovat
Luc-Luc

pro lidi to je roztomile

Reagovat
pobody's nerfect

jeden konkrétní krok prosím napiš, pouze ukazuje svou neschopnost a snaží se to zakrýt hromadou velkohubých slibů, ostatně jako vždy

Reagovat
bobis21

Vždyť nejsou schopní zajistit ani základní ochranné pomůcky pro zdravotníky. To je naprosté selhání po kterém ho nemůže snad už podporovat nikdo

Reagovat
Salfovic

Svědci Burešovi ti na to řeknou, že ty pomůcky prostě nešly nikde sehnat.

Reagovat
Kily

nebo že tu byly v lednu, jen ta pandemie dorazila až v březnu a do té doby pomůcky v naprosto připravené republice prostě zmizely

Reagovat
-Pato-

Reagovat
ZJEV

Jo Andrej ten vzdy dela dost ... Vcera jsem se dival na otazky VM a ke konci prvni hodiny tam byla jedna takova mimokoronavirova zajimavost... Na dnesnim zasedani poslanecke snemovny se ma samozrejme resit Koronavirus a opatreni s tim spojena, co taky jineho v tehle dobe ze... Ale jelikoz Andrej, tak v poslednim bode programu je i schvaleni zakona o evidenci skutecnych majitelu, ktery ma resit vetsi transparentnost vlastniku pravnickych osob, budou tam i sverenecke fondy?

Jo ten Andrej je fakt jak robot i v teto tezke dobe, kdy se stara o "dobro" cele republiky, nezapomina na sve zajmy

Reagovat
cink

no jo andrejko

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně se mu povedlo promrdat peníze z období konjunktury, který by se teď mohly vynaložit, aby snížily dopady epidemie. Taky se mu povedlo jmenovat na pozice ministrů pejsánky, co poslechnou na každej příkaz, ale v kritický chvíli se ukáže, že píču rozuměj svýmu rozortu (Mgr. et Mgr. Vojtěch).

Reagovat
iamek

Reagovat
Ragazzo d'oro

Hospodaření téhle bandy idiotů se ukáže jako největší problém

Reagovat
king23

Bože, tyhle řeči

Já Babise k smrti nemám rád, ale česko je jednou z nejméně zadlužených zemí vůbec, takže si myslet, že kdybychom chtěli, tak budou nějaké peníze chybět je úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je výborný, jsme málo zadlužený tak to pojďme změnit. V čase bezprecedentního ekonomickýho růstu se dál zadlužovat je demence.

Reagovat
king23

Moment, tak teď tomu nerozumím.

Nahoře jsi psal, že "se mohly teď peníze vynaložit na snížení dopadů epidemie". Tak ti jenom píšu, že ať už se předtím promrdaly peníze jakkoliv zbytečně, tak rozhodně není problém teď sehnat penze jinak a vynaložit je na to snížení dopadů.¨

A nějak nevím o jakém čase bezprecedentního ekonomického růstu to mluvíš, letošní rok bude výrazně ovlivněn touto virovou situací a netroufl bych si teda tvrdit, že jeho výsledkem bude reálný růst HDP. A co se týče let předchozích, tak tam zase od roku cca 2014 kde dochází k ekonomickému růstu se státní dluh snížil z 41% k HDP na 31% HDP (dokonce i o něco málo klesl nominálně).

Reagovat
smazaný uživatel

Jde přece o nejméně posledních pět let (letošek už nepočítám), kdy naše ekonomika rostla jako dlouho ne, rekordně nízká nezaměstnanost atd. V tý době bylo možný mít vyrovnanej, klidně i přebytkovej rozpočet. Mohla se vytvořit rezerva právě pro situaci jako je recese (ta stejně přijít musela) nebo teď pandemie. Ale místo toho se vytvářely zbytečný výdaje.

V situaci epidemie - jasně půjčíme si peníze, není to žádná tragédie, ten dluh relativně nízkej je. Ale pak se ptám, kdy jindy než během pěti let takovýho růstu mít vyrovnanej rozpočet, nebo aspoň vysoký výdaje na investice. Relativně nízkej dluh máme jen proto, že ostatní kapitalistický země si ho budujou už od cca. 70. let a my až od 90. let.

Takže moje hodnocení je, že Babiš promrdal léta prosperity pro ukamžitej užitek namísto budoucího, čímž navázal na svoje předchůdce.

(A pokud si vzpomínám tak ten slavnej přebytek ze snad roku 2016 byla spíš taková účetní hra a odložení nákladů)

Reagovat
king23

Pravdu máš v tom, že naše ekonomika rostla cca 5 let, když nepočítáme letošek.

A v té době jsme vyrovnaný rozpočet měli. Respektive za roky 2015-2018 (4 leté období, které je dobře zanalyzováno) byl deficit dohromady jen 4,3 mld., což je absolutně zanedbatelné číslo, takže ho považuji za vyrovnaný rozpočet.

Mě se též nelíbí za co se ty peníze vyhazovali, málo se investovali, málo stavělo atd. Jen jsem alergický na řeši okolo dluhu/rozpočtu atd. Protože v posledních letech se prostě žádný dluh nenadělal a zadlužení máme vzorově nízké.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ok, není to katastrofa z hlediska schodků, ale rozhodně to byla promarněná příležitost. Polemizoval bych i s tím, že máme zadlužení vzorově nízké, máme ho zhruba stejné jako Rumunsko, Bulharsko a další post-socialistický země a je to daný okolnostmi, není to tak, že bysme dělali něco dobře nebo nějak zvlášť líp než ostatní, prostě máme jen kratší časovou řadu než západní státy. Vzorově se jeví třeba Estonsko (8 % k hdp).

Reagovat
king23

Jj souhlas. Nemyslím si, že by tato vláda dělala něco líp než jinde. Oni bohužel nemají žádnou koncepci se smyslu "jsme pravice, našim cílem je sníži daňovou zátěž", jejich koncepce je čistě uržovací a semtam kývnout na nějaký socanský nesmysl... za současných okolností bohužel moc východisk nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

(současná opozice by to nedělala líp, východisko též nevidím)

Reagovat
Talker

Tak reálně to snad ani nešlo udělat, aby se tomu růstu zabránilo. Ono když se roste, tak je to perpetum mobile - lidé mají více peněz, více utrácí, více jde do státního rozpočtu, ten to dává zas důchodcům a ti víc utrácí a tak dál. Ale to je krásný recept na přípravu další krize - najednou máš mandatorní výdaje o 200 miliard vyšší, než 5 let zpátky a pokud se ekonomika propadne, tak nebude odkud brát - zvlášť, když se zvýší výdaje na nezaměstnané, kdy jsme na minimu a klidně to může vystřelit na 8%. K tomu brutální nárůst státní správy.

Možná jsme si pomohli k tomu, že jsme rostli o něco víc (díky tomu, že nešly peníze do dálnic nebo snížení daní, ale důchodcům), ale o to větší dopady to bude mít a ten nárůst státního dluhu bude vyšší. Alespon je takový můj laický pohled.

Reagovat
bobis21

S dluhem ale pracovali šíleně. A vysátí rezervního fondu a všech státních firem pro snížení deficitu rozhodně není skvělá rozpočtová politika. Andrej vysával prachy kde šly aby zakryl tu špatnou situaci, tys mu to uvěřil. Jde o to podívat se hlouběji, než jen na to celkové číslo, ale i na strukturu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

jj, s křížkem před funusem

Reagovat
icefish

buď jsi slepec, nebo hlupák... popřípadě obojí

Reagovat
iamek

Reagovat
j_mrazik

On si myslel, že stejně jako na něj budou na ostatní pasovat suspenzory, na čuráka.

Reagovat
C-M@ster

Zvladl toho dost.

Ignorovat GIBS v prosinci, kdyz informovali vladu o nedostatku respiratoru a rousek pro doktory, zamitnout hlasovani na toto tema v lednu, tvrdit, ze lekari vse maji jen par hodin predtim nez kinistr oznamil, ze jich milion chybi (coz chybelo i vic).

Prezident si mezitim objednal nekolik stovek nejlepsich respiratoru a schovava se v kyslikovym stanu, jeho sef porusuje karantenu a parkuje u toho na prechodu a jeho mluvci urazi lidi dal pres twitter.

Reagovat
smazaný uživatel

zkus i jine zdroje nez ty kontrolovane her Babisem

Reagovat
janinho

v ramci kolektivnej imunity to dohraju

Reagovat
-Pato-

Reagovat
smazaný uživatel

Dyke sa na vec díva cez peniaze a to je hovadina. Prioritou sú iné veci, než finančné straty, ktorých sa Dyke tak obáv a a to ochrana zdravia všetkých zúčastnených

Reagovat
ttopi

On to ale nemyslí tak, že se bude hrát i když se bude vědět, že mezi týmy jsou nakažení. On prostě jenom předpokládá, že se to podaří vyřešit dostatečně rychle na to, aby bylo možné hrát, byť se zpožděním.

Reagovat
kiwwi

to by ma zaujimalo na zaklade coho to predpoklada (a este k tomu v Anglicku)

Reagovat
ttopi

Na základě toho, že je logické, že tohle jednou skončí. Názory jsou různé. Někdo tvrdí, že to přežije i léto, někdo říká, že do léta to bude pryč. On zkrátka věří variantě rychlejší.

Reagovat
kiwwi

opravim otazku, na zaklade coho predpoklada, ze to bude rychlejsie (ked tomu takmer nic nenasvedcuje)...ale hej, verit moze, za to nic neda

Reagovat
ttopi

viz má odpověď níže.

Reagovat
Filipow

Já si třeba myslím, že to léto přežije, ale že v létě bude útlum..

a bude jen na nás, v jak moc velkém měřítku se to v zimě vrátí.

Reagovat
ttopi

Je třeba taky vzít v potaz, že koronaviry se mezi námi běžně vyskytují (i chřipka je typ koronaviru), takže nelže předpokládat, že nejednou bude 0 nakažených. To, co se teď děje, se děje hlavně proto, aby se to šíření co nejvíce zpomalilo. Takže pokud se to relativně uklidní (ikdyž ten virus tu bude dál), takže se sozutěže začnou vracet do normálu. Leda že by měl nějakej tým větší problém s počtem nakažených. Já osobně taky věřím, že během léta se to začně rozjíždět.

Reagovat
Pato44

Co ja vim, tak chripka rozhodne neni typ coronaviru

Reagovat
ttopi

Máš pravdu. Chtěl jsem zkrátka říct, že nemocí, které se přenáší stejným způsobem jako koronavirus, je mezi námi více a již je považujeme za běžné.

Reagovat
Liquid

a já říkám, že to nedohrajú a já tu mám větší respekt než nějaký anglický bafuňář

Reagovat
Nihilister

Jaká je tvoje motivace?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

Reagovat
kiwwi

tak tam je iny svet

https://www.instagram.com/stereophonicsofficial/

Stereophonics concert v Cardiffe 3 dni dozadu

Reagovat
Nihilister

To jo no, kdo dneska ještě poslouchá Stereophonics?

Reagovat
vodka

Reagovat
vodka

to je fakt psycho, jako jestli mají takovou důvěru ve své zdravotnictví, že pak zvládnou ty návaly, tak ok, ale osobně o tom dost pochybuju...

Reagovat
r.mrazik

nezvladaji...kamaradka tam pracuje a jsou uplne v hajzlu

Reagovat
Salfovic

Jejich zdravotnictví stojí za hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

z vlastnej skusenosti mozem iba potvrdit.

Reagovat
vladis271

Odoberás guardian na Fb? Je o tam dosť článkov na tu tému. Vydali sa cestou herd imunity a rátajú s 500k mŕtvymi behom roka podľa krízového plánu.

Reagovat
janinho

dochodkova reforma, verzia pre silne povahy.

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hnus, ale čistě ekonomicky, pokud by nějak ustáli samotnou epidemii a měli vysokej úbytek v těch nejstarších kohortách, tak by to pro ně mohl být poměrně velkej ekonomickej boost do dalších let.

Reagovat
janinho

a keby nahoodu niektori starsi obcania prezili tak by ich mohli poslat na dovolenku niekam kde dostanu ebolu a bude to uplna topka

zavolas si zachranku, opytaju sa kolko mas rokov a ked povies 60+ tak ti svihnu s telefonom. tak nejak si to asi predstavujem. chudaci penzisti na floride...

Reagovat
Salfovic

Nešvihnou telefonem, ale přijedou a umlátí ho lopatou.

Reagovat
janinho

pojdu na istotu.

Reagovat
janinho

https://www.youtube.com/watch?v=HWc3WY3fuZU nepomoze volat na pohotovost.

Reagovat
smazaný uživatel

No když vyženeš do extrému teoretický úvahy, tak by šli důchodci stranou. Jak se říká: od konce civilizace nás dělí nějakých devět jídel

Reagovat
janinho

ale tak ked uz to tak pekne rozbehli tak nezamestnanych by mohli balit do vriec a hadzat do temze. na to by si mohli najat externu firmu niekde z krakowa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tušim, že pro nezaměstnaný se otevřou nový pracovní příležitosti...

Reagovat
janinho

nieco na ten styl som tusim videl v Pianistovi a Schindlerovi. Boris to este skonzultuje s dalsimi ekonomickymi exptertami

Reagovat
smazaný uživatel

Docela bezmoc, když se stát takhle rozhodne a člověk může jen čekat, kdy to odskáče

Reagovat
janinho

ale tak zopar tisic ludi si to na tom polmaratone minuly vikend tusim uzilo. zasnem kolko ludi moze mat totalne v <> aj ked cela europa je hore nohami. asi sa uz nevedia dockat kedy budu dedit.

Reagovat
Luc-Luc

to je silene, takto odepsat stare a nemocne lidi

Reagovat
Salfovic

Nejen ty, když se teď v Itálii vyskytují ve velkém i těžké případy u mladých.

Reagovat
vodka

guardian ctu, ale priznam se, ze ohledne covid je tam toho tak moc, ze me to docela odradilo rozklikavat, takze to, jak to resi uk uplne nevim, no.

Reagovat
Spalovač šancí

To mi přijde nepravděpodobné. Vždyť kvůli tomu může jít někdo sedět.

Navíc je to dost pochybný přístup, protože zatím nikdo neví, zda se po prodělání nákazy vytvoří protilátky proti dalšímu napadení.

Reagovat
vladis271

Odborníci tomu dávajú 50 percentnú šancu. Je to risk.

Reagovat
vodka

každopádně, kde jsi vzal, že předpokládají 0,5 milionu mrtvých? i kdyby se nakazilo 70 % lidí, tak při úmrtnosti i kdyby 1,5 % je to v UK 700k. A co teď čtu, tak předpokládají spíš 80% kontakt s virem...

Reagovat
Counter

Chris Whitty, the chief medical officer, said that worst-case scenario planning projected that 80% of the country would contract the virus, with a 1% mortality rate. This equates to more than 500,000 deaths.

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/12/uk-moves-to-delay-phase-of-coronavirus-plan

Reagovat
vodka

jo, ono to bylo hned v navazujícím článku

Reagovat
TheTopFootbaler

Jak to může mít podporu lidí? Vždyť skoro všem takhle někdo umře, to je fakt příšerný.

Reagovat
Counter

Tohle nikdo nepodporuje. Když dospěli k těmhle závěrům, přistoupili k větší snaze zamezit šíření nákazy. Ale je pravda, že oproti ostatním evropským zemím je to v Británii pořád laxní, a jestli se to brzo nezmění, lidi jim to dají sežrat stopro.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak teď už je ale strašně pozdě, tenhle kočkopes nemůže dopadnout dobře. Teď už to podělá jak jejich ekonomiku, tak umře hodně lidí. To je fakt k pláči ten Johnson.

Reagovat
Counter

jj, to rozhodně. Ale nevyčítal bych to jen jemu, tohle nemohlo vzejít z jeho hlavy, ale na radu předních expertů, kteří se prostě sekli.

Reagovat
cristiano.K.

ale vem si, že oni to řešili úplně jako poslední, prostě museli vědět, jak se to řeší v jiných zemí a stejně se rozhodli takhle

Reagovat
Counter

Taky to nechápu. Už jen proto, jak moc je takový krok riskantní - když to na začátku stopneš, pořád máš možnost to po nějaké době uvolnit a najet na ten svůj plán; zato když to necháš rozjet, napácháš škody bez šance s tím cokoli zpětně udělat.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
cristiano.K.

hm, tak zavřeli školy v UK, dokonce udělali stejný postup s nakupováním u důchodců jako my. Mají jen 2100 ofiko nakažených,což jich je 60 milionů, takže jsou zatím na tom lépe než my. To hlavní jim asi teprve ještě přijde. Bude to zajímavé sledovat.

Reagovat
Talker

Tak ono musíš brát několik měřítek a ty řady oběma směry - sice mají "jen" 2100 nakažených oficiálně, ale mají přes 100 mrtvých. A pokud je smrtnost 4% a lidi umírají po 10-14 dnech, co chytnou nemoc, tak tam měli až 2500 lidí nemocných už cca 2 týdny zpátky. Přičemž každý nakazí 2-4 lidi a ti nakazí další a oni s tím nic nedělali.

Reagovat
cristiano.K.

já to řeším s kámoškou z UK, které přijde dělání rozhodnutí ok. Zatímco mě původní plán jít přes mrtvoly a to doslova mi přišel dost šokující v 21 stol. Ona tvrdí, že mají lepší časování těch příkazů a já s tím dost nesouhlasím.

Reagovat
Counter

Problém je v tom, že stejně jako my nebo USA mají/měli velký problém s testováním a ta čísla neodráží realitu. Očekávám, že teď jim to půjde strmě nahoru a bude to tam zlé.

Co se smrtí týče, jsou na tom v tuhle chvíli dokonce hůř než Itálie v jejich stávající pozici:

https://pbs.twimg.com/media/ETaxcElXYAY4L12?format=jpg&name=small

Reagovat
TheTopFootbaler

To mají v Británii teda pěkně na houby experty.

Reagovat
Counter

My do toho nevidíme, třeba tohle experti radili všude, akorát nikdo na to neměl koule kromě Borise

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak Boris koule má, to zas ne že ne.

Reagovat
iamek

Prý měl dneska tiskovku a vše se přehodnotilo.

Reagovat
10

to nejde zvládnout, nikdo nemá tolik lůžek na intenzivní péči, nikdo nemá tolik specializovaných sester a dalšího personálu...ale že tomu jdou tak naproti, kdy se pořád normálně chodí do školy atd., to je naprosto nepochopitelný

Reagovat
Busby babes

silenci: Even if you stop all non-emergency work you probably only free up enough capacity for a small window. It's not enough. We have fewer ICU bed per head than most developed countries around the world. And they're currently being used! We are at approx. 90% ICU occupancy right now!

Reagovat
10

The state of New York has 3,000 ICU beds.

2,400 of those beds are taken (80% capacity).

That leaves ONLY 600 open ICU beds.

New York has a population of 20,000,000.

You do the math.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Univerzál

Teda já si nemyslím, že bych byl nějaký velký pesimista, ale tyhle úvahy, že by se jakékoliv soutěže v Evropě mohly letos na jaře (či v létě) dohrát, mi přijdou absolutně mimo realitu.

Reagovat
Salfovic

Já to vidím tak, že se dohrají příští jaro

Reagovat
icefish

Přesně, vrátí se to ve druhé vlně na podzim a ve třetí v lednu... celá sezona se vynechá a tahle se dohraje v pozdním jaru 2021... bude to rok bez fotbalu

Reagovat
Al Capone

Reagovat
10

musíš myslet taky na ekonomickou stránku věci, je to stejný, jako kdyby na půl roku zavřeli hospody, nepřežila by žádná...oni to musí dohrát, musí dát televizím a sponzorům produkt, který jim platí/zaplatili

že to bude velmi pravděpodobně i v létě bez diváků je věc druhá

Reagovat
Univerzál

Pochybuji, že pokud budou lidé umírat ve velkém, bude někdo hledět na ekonomickou stránku věcí, které nejsou nezbytností. A to sport není.

Reagovat
10

je to průmysl jako každý jiný a žijeme v kapitalismu, což si asi neuvědomuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Hralo sa aj na západnom fronte cez vianoce 1915...

Reagovat
Gazdo

Este raz... zomrelo 6000 ludi zatial a vo vaznom je dalsich 6k. Na HIV (coze je tiez velmi nakazlive) zomrelo tento rok cez 300k ludi a dalsich 40 milionov je nakazenych. A nikto to neriesi. Problem je ze media koronu tak nafukli (aj ked to je urcite nebezpecne a vobec nie prijemna situacia) ze to vyzera ako by malo ludstvo vymriet. Ako rozhodne to netreba podcenovat atd ale niektori z toho robia jednoducho ovela vacsi problem ako to je

Reagovat
janinho

len ci nebude rozdiel v tom, ze HIV sa nenakazis tak lahko ako koronou?

este viac ludi nez na HIV zomiera na hlad a podvyzivu a to je este lahsie vyriesit ale to neznamena ze sa rizika spojene s koronou maju zlahcovat.

Reagovat
cink

proste z toho prispevku pochopis ze je debil takze mu to vubec nema cenu vysvetlovat

Reagovat
janinho

ja sa proste vzdy necham vtiahnut do takychto kktin

Reagovat
Generalní Gladiator

hiv se neřeší? a taky možnost dostat hiv a koronavir je o vesmír menší.

Reagovat
Mastný Chobot

"HIV (coze je tiez velmi nakazlive)"

bráško, nie každý vedie taký život ako ty asi

Reagovat
FUnk

Reagovat
Gazdo

Zas tak som to nemyslel ale staci ti jeden blizsi kontakt s HIV pozitivnym a si jasny

Reagovat
Salfovic

Co je u tebe bližší kontakt ?

Reagovat
Shevchenko

Co si to vymýšlíš? HIV se přenáší krví, takže i kdyby sis s někým nakaženým vyměňoval sliny tak se ti velmi pravděpodobně nic nestane. Reálně se nakazit můžeš jen sexem a to spíš nějakým tvrdším, takže pokud doma neprovádíš nějaké buzerantské orgie tak můžeš být v klidu.

Reagovat
Gazdo

Takze mi chces povedat ze tie miliony spolu aplikovali krvne puto ako nacelnik apacov?

Reagovat
Counter

Podívej, rozdíl mezi HIV a dalšími nemocemi oproti koronaviru je v tom, že prostě nepřijdou v jedné obrovské salvě najednou, ale jsou rozprostřené postupně. Všechny tyhle problémy už tady máme a nějakým způsobem se s nimi vypořádáváme. Do toho ale nastupuje novinka na trhu, která se šíří ohromnou rychlostí a má potenciál přetížit zdravotnický systém jakékoli země, pokud se s ní okamžitě nezačne něco dělat a nesáhne se k mimořádným opatřením.

Tzn. už teď v každé zemi jsou v nemocnicích lidi s HIV, rakovinou, srdečními potížemi atd. a zdravotnický systém s tím počítá, má na to dostatek lůžek, přístrojů, doktorů... Jenže najednou k nim přibývají tisíce nových pacientů s koronavirem, kteří vyžadují péči klidně na několik týdnů.

Reagovat
Front hell

Nevím jestli ti to už někdo rekl,ale ženské se dají sukat do zadku

Reagovat
Shevchenko

Fakt? A co jako? To není tvrdší sex? Análním sexem máš to riziko mnohonásobně vyšší.

Reagovat
Front hell

Tak ono to bylo spíše myšleno,že už tady vytahujes hned buzeranty. A anální sex není určitě tvrdší.

Reagovat
Shevchenko

Tak buzny asi jinou volbu než anál nemají že Tvrdší nebo ne, je rozhodně rizikovější.

Reagovat
Front hell

Tak samozřejmě hrozí povolení svěrače

Reagovat
smazaný uživatel

riziko prenosu pri nechranenom sexualnom styku s hiv pozitivnym je asi 1 percento

Reagovat
SunFells

To už je 1:100, už to zvyšujete!

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
alcantara

Media, jj. Cakam palce od ludi z Lombardie.

Reagovat
ttopi

Bože jak můžeš srovnávat s HIV, kterej se prskáním nepřenáší...

Reagovat
Hokaido

Víš třeba, že pokud máš normální sex s holkou, která je HIV pozitivní, tak je šance asi 1:500, že to od ní chytíš? Není to trochu rozdíl oproti COVIDu, který můžeš chytit prakticky všude a při všem?

Reagovat
Hokaido

Nebo 500:1 teda.

Reagovat
smazaný uživatel

So šprckou?

Reagovat
Hokaido

Samozřejmě bez.

Reagovat
Svatej

Wut, já myslel, že je to v podstatě tutovka

Reagovat
Counter

Kdyby to byla tutovka, tak už jsme nakažení skoro všichni.

Ale nebudu zastírat, že jsem si taky myslel, že je ta šance vyšší

Reagovat
Mastný Chobot

jak sa chcel pochváliť, že mal normálny sex s holkou

Reagovat
Hokaido

Třeba má promiskuitní maminu.

Reagovat
smazaný uživatel

Normálny sex s HIV holkou...?

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
Counter

Že já něco psal

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Taky jsem o tom dřív neměl ani tušení, měl jsem to stejně jako ty. Ttohle nám v těch videích na základce neříkali.

Reagovat
vladis271

Reagovat
TopinB

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
patas92

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
8lampard8

Reagovat
icka

Reagovat
vladis271

Reagovat
Generalní Gladiator

Mě docela překvapila informace,že pouze asi 2 případy z tisícovky při píchnutí se ",nakaženou" injekční stříkačkou jsou pozitivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Definuj "normální" sex při nenormálním je to jinak?

Reagovat
Hokaido

Normální = obyčejný vaginální

Reagovat
Cizinkx

Tak teď už nejenom z chřipkou ale už i HIV se to bude srovnávat. Dokonalý jako

Reagovat
Gazdo

Tak chripka uz tento rok odrovnala cez 100k ludi

Reagovat
Counter

Dočkej času jako husa klasu.

Reagovat
LFC182

ná prázdnejch stadionech by to dohrát mohli..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono taky záleží, kolik budou mít ty týmy nakažených, případně za jak dlouho by se uzdravili.

Reagovat
king23

Pan Univerzal, je totiž na danou věc expert a jeho úvahy mimo realitu nejsou

Reagovat
Univerzál

Nejsem expert, jen sleduju dění...

Reagovat
pobody's nerfect

Dohraje, ale za rok, sezóna bude 19/21

Reagovat
10

Musí se dohrát všechno...jediná otázka kdy.

Určitě ale bude mnohem férovější a lehčí přizpůsobit kalendář nezačatý sezony, než ukončit současnou a pak začínat od nuly novou.

Reagovat
kiwwi

od nuly by sa ale zacala ta sucasna a je to to najjednoduchsie riesenie

Reagovat
10

to je nesmysl, jsou odehrané 2/3 všech zápasů, evropské poháry jsou ve vyřazovací části...prioritou je uzavřít tento ročník, klidně během léta s posunutím EURA, nějaké úpravy se pak dají v klidu odsouhlasit pro novou sezonu, která by nejspíš byla nějak nějak provizorní a omezil by se počet zápasů

Reagovat
Salfovic

Reagovat
vladis271

Tak to vidí aj väčšina klubov. Našťastie. Euro sa možno posunie o rok.

Reagovat
pingla

naštěstí kdyby nebyl Liverpool první, tak bys tu psal něco jinýho

Reagovat
technecium

alibista

Reagovat
iamek

Reagovat
avicii

Keby bolo United na prvom mieste, tak tu nepredvadzate túto nechutne sračku ako teraz, si vyber.. Tiež by si písal neco jinyho

Reagovat
pingla

Ne, nepsal. Liverpool si titul za letošní jednoznačně zaslouží, ale soutěž se musí (měla by se) dohrát tak, aby pandemie neomezila dalších 19 týmů v lizu (konec smluv, poháry, Euro) a aby hlavně další sezóna nebyla zkrácena apod. Klidně nech se PL dohraje někdy v létě, ale aby byla fér pro všechny, ne jen pro Liverpool, protože je 2 vítězné zápasy od výhry

Reagovat
avicii

Ved pises co chcem, dohrať súťaž..

Reagovat
pingla

reagoval na to slovíčko naštěstí

Reagovat
The Krupy

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kiwwi

ja ti hovorim, co by bolo najjednoduchsie, nie najspravodlivejsie

Reagovat
Kopac

totalna hlupost, najjednoduchsie je jednoznacne dohrat tuto a prisposobit dalsiu, nech je kludne 2 vyhry od titulu united

Reagovat
kiwwi

Jak to môže byť najjednoduchšie

Reagovat
Kopac

ako nie vyhnes sa sudnym sporom, s timami na zostupovych prieckach, na postupovych v nizsich ligach, so sancou na LM, EL, vsetci pred buducou sezonou budu vediet do coho, navyse teraz ked sa posunulo EURO tak nie je o com

Reagovat
kiwwi

Akým súdnym sporom... Null & void Je restart tejto sezóny, nič netreba riešiť, proste sa len začne nanovo more

Reagovat
Kopac

jaj hej, zacneme LEN nanovo, nebolo odohratych 29 kol tak LEN zacneme nanovo, nic sa nedeje

Reagovat
kiwwi

sice bude vela ludi nasratych, ale nie, v podstate sa nic nedeje...je to technicky najjednoduchsie riesenie

Reagovat
vladis271

no nie je. posunulo sa Euro.

Reagovat
kiwwi

a?

Reagovat
icka

no a?

Reagovat
vladis271

sporom s klubmi? sporom s televíznymi spoločnosťami ktoré si objednali a zaplatili, dokonca predplatili produkt, ktorý nedostanú ak bude null and void?? ty si strašne zatrpknutý. By si bol radšej nech vykape celá planéta, aj tvoji blízky len aby Liverpool nemal titul.

Reagovat
kiwwi

hej hej, urcite

Reagovat
cristiano.K.

on má sice pravdu, že je to nejjednodušší, ale není důležité co je nejjednodušší, ale to co je nejférovější a to je dohrát ligu a je jedno kdy (v rámci měsíců).

Reagovat
Nihilister

Reagovat
cristiano.K.

pořád dokola

Reagovat
Talker

Vzhledem k tomu, že loni jste skončili šestí a pokud by se anulovala sezona, tak byste asi do LM příští sezonu nešli, tak moc nechápu přístup united, když máte šanci si ten postup letos vybojovat.

Reagovat
kiwwi

pristup United?

Reagovat
Talker

přístup fanoušků united*

Reagovat
kiwwi

nebudem klamat, Liverpool bez titulu > dalsia sezona bez LM pre United + navyse tie pripadne vtipy

nikto nespochybnuje, ze by Liverpool ten titul vyhral, ale ak je stale matematicka sanca + kolko to prinasa dalsich komplikacii, neviem ci je to najlepsie riesenie vseobecne. Najjednoduchsie riesenie je proste ten null & void.

Reagovat
Svatej

To je fakt příšerny uvažování v tom prvním odstavci..

Reagovat
Mastný Chobot

malomeštiacka škodoradosť, radšej nech sa má aj sused, aj ja napiču, ako keby sa mal mať oveľa lepšie než ja

Reagovat
smazaný uživatel

typické pre Ivana

Reagovat
alcantara

A ked je sused Fico napr?

Reagovat
Mastný Chobot

Tak to sa rád budem mať napiču

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Counter

Upřímně, kdybych si měl loni vybrat mezi titulem Spurs v LM + Arsenalem v LM anebo tím, že oba prohrajou, taky bych byl přinejmenším na vážkách.

Reagovat
Svatej

Uhh.. Na tohle nemám moc, co říct

Reagovat
Counter

Docela by mě zajímalo, co si o tom myslí ostatní fandové AFC. Tehdy se to trošku řešilo, ale nepamatuju si, kdo se k tomu vyjadřoval.

Reagovat
Nikikrew

asi by som obetoval 1 sezonu vidiet ako Spurs zdviha pohar by bol velmi skaredy obrazok

Reagovat
Counter

A taky jaké by to mělo dopady - najednou by získali na prestiži, už by to nebyl ten srandaklub, co nikdy nic nevyhraje. Bylo by snazší nalákat hráče/udržet ty stávající, sponzoři by se jen hrnuli atd.

Reagovat
Talker

Tak Liverpool loni vyhrál LM, takže ti tu velkou trofej, která je posunula na výsluní do absolutní špičky, už mají. Navíc tím letošním výkonem, kdy jedou na rekord v počtu bodů to už potvrdili. Chápal bych, kdyby to bylo loni a mělo je to tam posunout - kdyby to posrali, tak by to byla demotivace jak blázen.

Tottenham je v jiné situaci, oni potřebují zoufale něco vyhrát, protože v lize se k titulu přiblížili nejblíž na 7 bodů a finále LM pravidelně hrát taky nebudou.

To je úplně jiná situace.

Reagovat
Counter

Samozřejmě, jen mě zarazilo, že se nahoře ozývají zrovna fandové od nás, které tahle Sophiina volba čekala loni.

Reagovat
merlick

tak v LM by sme v sucasnom rozpolozeni trpeli ako cheesus na krizi, na EL bola aka taka sanca pred sezonou

Reagovat
Counter

To jo, ale navzdory trápení by z toho bylo moře peněz a udržení prestiže "jsme klub, který se dostane do LM".

Reagovat
Pigeon

Myslím, že je naprosto běžný pro spousty fandů tady na EF. Viz. přispěvky v diskuzi, když hrajou jejich úhlavní nepřátele

Reagovat
Svatej

To z toho nedělá nic lepsiho

Reagovat
Pigeon

To vůbec ne, jen bych se z toho tolik nepodivoval. Ono pro fotbal je to celkem příznačné chování

Reagovat
Salfovic

Si akorát hraje na Svatouška

Reagovat
Svatej

Reagovat
kiwwi

tak ty nad tym takto rozmyslat nemusis, pretoze Barcelona nehra v tej istej lige

Reagovat
Svatej

❤️ uff

Reagovat
Dawon

absolutne nechapu tohle uvazovani, pripada mi to tady jak v PD diskuzi, kde vetsina tech lidi pusobi, jakoze primarne fandi proti jednomu z tech dvou, nez aby fandili tomu svemu

Reagovat
Svatej

ten stejnej dojem mám taky..

Reagovat
kiwwi

nemozes dat do roviny postup do LM (navyse neisty) vs titul...

Reagovat
Dawon

Tak ja sem proste primarne fanda MU...nehrat LM dalsi rok by byla obri financni ztrata, urcite by to hrozne ublizilo treba nasim sancim privezt Sancha a kdovi co jeste...titul Liverpoolu muj zivot nijak nezmeni, zaslouzi si ho vic nez kdokoliv v minulosti, to ze by ho nedostali nic moc nemeni na tom, ze si letos PL povodili jako jeste nikdo nikdy.

Vim, ze tu LM aktualne nemame jistou, ale jestlize City ten ban potvrdi, tak mame velmi slusnou sanci to zvladnout + teoreticky stale otevrena cesta pres EL, kde bysme aktualne patrili mezi favority na vyhru.

Uprimne by mi tech fandu LFC bylo svym zpusobem i dost lito, protoze predstava, ze treba cely zivot na neco cekas, a ono ti to v situaci, kdy uz to mas zcela jiste, unikne takovym zpusobem, to bych fakt asi nepral ani nejvetsimu nepriteli

Reagovat
kiwwi

> protoze predstava, ze treba cely zivot na neco cekas, a ono ti to v situaci, kdy uz to mas zcela jiste, unikne takovym zpusobem

presne, ide o to, ze ta predstava sa moze stat realitou...o to by som fakt nechcel prist

Reagovat
Dawon

Si zruda Jako nebudu lhat, me skodolibe ja by to asi bohuzel trochu pobavilo, ale byly by ty pocity hodne smisene, protoze by to byl fakt humus vuci nim

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Svatej

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
TopinB

Reagovat
vodka

příšerné ne, já to docela chápu, ale realita je taková, že Liverpool si ten titul za tu odvedenou práci v posledních 2 letech zaslouží.

Reagovat
Svatej

Reagovat
TopinB

Reagovat
SunFells

Všichni bychom věděli, že ten titul Liverpool letos vyhrál. Stejně jako že v roce 2012 se nehrálo finále LM.

Reagovat
Svatej

Proč bychom zapomínali na to nejlepší finále v novodobý historii?!

Reagovat
SunFells

Na 2005 nikdo nezapomněl. Ani na těch 13 potom

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Pigeon

Jaký přístup United? Však to píše za sebe

Reagovat
Kixi Syhimour

Ta když už jsme u toho, tak nechť se přihlásí fanoušci United, kteří by sezónu anulovat nechtěli.

Reagovat
Pigeon

Jo, protože to bude relevantní vzorek respondentů

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak já z toho nechci dělat závěry, tak laskavě zklidni ten výsměch.

Mě jenom zajímá kdo z vás tady na fóru by to braly protože sem chodím často a už docela dlouho, tak by mě zajímalo jestli bych to u někoho čekal, u někoho ne atd.

Navíc mně to přijde jako dobré téma na diskusi.

Reagovat
Pigeon

Výsměch nech na mě, nemusíš mě umravňovat

To je situace, kde je každé řešení nešťastné. I kdyby se rozjela liga a dohrávala se, tak to není fér, protože se změní tisíc věcí a taky není spravedlivé, že sme byli utnutí v solidní formě a máme navazovat bez zápasového vytížení apod. Zrušení celé soutěže nebude spravedlivé pro ty, kteří to mají slušně rozjeté, jako třeba vy. Já doufám, že budeme co nejdříve sledovat ten nejlepší fotbal. Je mi pak fakt jedno, jestli se bude dohrávat, nebo restart a v srpnu nová sezóna.

Reagovat
Dawon

No ja rozhodne budu preferovat jakoukoliv variantu, ktera nam da sanci na LM...netitul pro LFC by pro me byla spis takova absurdni kuriozita za dane situace, ale rozhodne nic, po cem bych touzil

Reagovat
sunakashi

Já se hlásím! Nejsem totiž čúrák

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by hloupý zrušit soutěže ve dvou třetinách

Reagovat
avicii

presne tak, prečo by sa táto sezóna mala prispôsobiť niečomu co ešte nezačalo, zrušiť sezónu 20/21 je menej bolestivé

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnou zrusit, nebudou zadne dohady a kluby i hraci budou mit hned jasno, na cem jsou. Neni duvod toto rozhodnuti oddalovat, kdyz stejne je na 90 % jasne, ze tahle situace neni otazkou 2 tydnu, zvlast s pristupem britske vlady. Hraci odjedou na dovolenou a vsichni se sejdou v cervenci na zacatku pripravy..televize a sponzori to proste budou muset nejak zkousnout.

Reagovat
Liquid

Jinak mě napadla varianta jak se postavit k nominacím do evropských pohárů, aby se celá letošní sezóna neškrtla a zároveň by podle mě byla i blbost delegovat do další sezóny evropských pohárů stejné týmy z té poslední sezóny, když by na tom někerý týmy kvůli 1 povedené sezóně získavaly neoprávněně.

Před startem regulérní další sezóny bych vzal 1 týden na odehrání kvalifikačních zápasů s tím, že pokud by byl tým schodný za loňskou sezónu i za tu letošní, tak by nominace byla jeho, pokud by byly týmy rozdílné, tak by lepší místo vzal vítěz dvojzápasu s evropskými pravidly

čili v naší lize by to bylo:

do LM Slavie za 1.místo

do předkola LM Plzeň za 2.místo oboje si obhájili z loňska

do EL Jablonec a Sparta s tím že by vzájmený dvojzápas rozhodl o tom kdo půjde do lepšího předkola a ač to říkám nerad, tak tím 5.týmem by byl Baník, který byl loni 5. a letos 4., tak kde by byli již sezóny ukončený tak není čem, tam by bylo absolutně nefér aby třeba mistra Švédska za letošní sezónu nemohl hrát poháry. Tam kde není aspoň finále poháru, který by se zrovna tak mohlo hrát v tom kvalifikačním týdnu, bych domácí poháry anuloval.

Týmy na sestup bych nechal v lize, protože vesměs nejsou odehrané ty 2.ligy a pod nima další, takže tam bych anulaci ponechal.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém se sestupy a postupy by šel vyřešit tak jak navrhují v Německu - sestupující nechat + nechat postoupit do první ligy týmy na 1. a 2. (někde i třetím) místě do první ligy. Tím pádem by se první liga hrála se zvýšeným počtem účastníků a další sezónu by sestupovalo více týmů, aby se to vrátilo do normálu. Problém by asi byly ligy, kde se hraje určitá forma play-off postupu, asi by se musely nechat v lize kde se nachází...

Reagovat
Liquid

jenže Pardubice sice vedou, ale kdo ví zdali by to udrželi a navíc nejen u nás, by mohli mít problémy se stadionem a pak by zase vyhrála varianta, ten další kdo dá nejvíce peněz a naprosto očekávaně by se tak stalo zase až nyní 3.Brno

Reagovat
Al Capone

Anulovat všechny soutěže jakože tahle sezona ani nezačala.

Reagovat
REPLIKATOR

Nic jsme nehráli a ty výsledky taky nesouhlasí.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Salfovic

Ani od Atlética jste nedostali na prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
Spejbl

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
TopinB

Reagovat
martin1

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Puskas

Pořad Dohráno nyní dostane úplně jiné konotace.

Reagovat
r.mrazik

Ighalo jen za 6 mega liber? slusny

Reagovat
smazaný uživatel

Nepsalo se 15?

Reagovat
Nebelung

Jaký má plat?

Reagovat
TheTopFootbaler

Byl by za 15 mega, ale šel by s platem na 120k, což si myslím je docela adekvátní.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jestli jsi četl ten stejný článek co já, tak těch 6 mega se vzdá na svým platu, jen aby mohl zůstat v United.

Reagovat
SpecialOne

Musím říct, že představa Liverpoolu bez titulu a celkově bez trofeje v této sezóně je lákavá. Ta skutečnost, že posledních 7 let to vyhrává jen Chelsea, City, kteří nikoho nezajímaj a Lišky, kterým to každý přál je fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Je pozoruhodné, že ti tak málo stačí ku šťastiu, že koronavírus (možno) oberie LFC o titul, ktorý by im právom za túto sezónu prináležal.

Rád si som poznal tvoje pocity, ak išlo o tvoju Chelsra

Reagovat
SpecialOne

Nemluvím o štěstí, jen by to bylo fajn a úsměvné A moje pocity jako fanouška Chelsea by byli smířlivé, titulů máme za posledních 30 let dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na jeden všetky. Pred 30timi rokmi bola CFC trochu lepší Fulham. Preto tá škodoradosť.

Každému objektívnemu je jasné, že za sezónu 2019/20 ten titul patrí Liverpoolu... či sa to už dohrá, alebo nedohrá.

Reagovat
SpecialOne

No nepatří, dokud ho nemají matematicky jistý, tak ne. Až budou mít jistotu, ať jim ho klidně dají v 34. kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Viem si predstaviť, že to ukončia tak ako to je.

Pre všeobecne známe ololnosti sa PL nedohrá a šampiónom sa stáva Liverpool.

P. S. Toto je inak dosť jednoznačná situácia. Problém by naozaj bol, ak by ten náskok nebol priepastný, ale ak by bolo City v závese o bod, o dva...

Reagovat
Mastný Chobot

Chelsea, City, kteří nikoho nezajímaj a Lišky

lepšie by som to sám nenapísal

Reagovat
SpecialOne

možná, kdybys dal mezi Chelsea a City nějakou spojku

Reagovat
Svatej

peknej náběh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Snad nedohraje a vezmou Liverpoolu titul. Nic jinýho by si ani nezasloužili

Reagovat
pobody's nerfect

tobě ten roh musí pěkně ležet v žaludku

Reagovat
O.Giroud

ale LM uz nam nezoberuu

Reagovat
Ranoth

corner taken quickly origi

Reagovat
technecium

what gerrard sliped and demba ba is in here

Reagovat
janinho

toto je uz slusny krc chlapce.

ale bud v klidku. keby barca mala na real 25 bodov naskok a stalo sa toto tak si bud isty ze by som si nezelal aby barca prisla o titul, lebo by si ho proste barca zasluzila na travniku.

kazdy NORMALNY (neboj, to sa ta netyka) futb. fanusik tuto sezonu musi LFC titul dopriat bez ohladu co tu niektori jeho fans obcas stvaraju. a to ze si dovolili vas pred rokom vyklepnut v semi po tom ako ste prejebali domaci naskok 3:0 (mimochodom v tom domacom zapase ste vtedy boli horsi nez LFC takze ste ten dvojzapas prehrali uplne zasluzene)... tak psychicky vyrovnany clovek by sa za tych 11 mesiacov z toho davno dostal.

get a life chlapce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium
Reagovat
janinho

aj si ten zapas pozeral ty jebo vymlete?

https://www.eurofotbal.cz/liga-mistru/2018-2019/reportaz/fc-barcelona-liverpool-fc-560661/

kde ste boli v tom zapase podla teba lepsi??? ja som ten zapas aj pozeral, takze mi tu zbytocne budes splietat kktiny.

a uz tolko neplac.

Reagovat
technecium

https://www.youtube.com/watch?v=08uCw0VCvqw

aj si ten zapas pozeral ty jebo vymlete?

Reagovat
janinho

ja hej, ale ty si vtedy asi nieco potahal do nosa blbecku. si tu kvalitne na smiech, takze rob jak myslis ty pacient... Lpool v zapase v Barcelone nebol horsi a to vie kazdy kto ten zapas pozeral. a neviem co malo to tvoje video akoze dokazat, ale v pohode mojko.

Reagovat
technecium

To, že jste mohli dostat 5:0 v prvním zápase mnohem snáz než pak vyhrát 4:0... Měli jste nechutný štěstí a vlastně ho máte i teď celou sezónu. Nic jinýho než přijít o ten titul si nezasloužíte. Ty nabulený řeky vašich fanoušků by byly fakt krásnou satisfakcí

Reagovat
janinho

neviem preco hovoris "ste mohli dostat", mas pocit ze ja fandim LFC? trosku si to ujasni v hlavicke panacik... ja som tie zapasy videl a vypadli ste zasluzene.

to ze ty tu places este aj skoro rok po vypanuti je UBOHE a cim dalej tym viac tu svoju ubohost prehlbujes. tak len pokracuj, aj tak ta tu uz kazdy dobre pozna.

Reagovat
Kily

blbost, ta prohra 0:3 v prvním zápase naopak byla pro Liverpool vzhledem k výkonu hodně krutá

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

Pokojne to mohlo skončiť napr. 4:2 pre Barcu, to by bol ešte lepší výsledok pre nás:)

Reagovat
smazaný uživatel

no výsledky odzrkadlili aj herny prejav, o ten jeden gól sme si zaslúžili vyhrať / postúpiť.

Reagovat
Counter

Odveta bylo takřka to samé, akorát ve váš prospěch, dohromady vyrovnaný dvojzápas, kde si to nějak výrazněji nezasloužil ani jeden.

https://twitter.com/Caley_graphics/status/1125870290989461505

https://twitter.com/Caley_graphics/status/1125870866716340225

Reagovat
smazaný uživatel

Oki

Reagovat
icefish

Nesnažíš se argumentovat fakty hlupákovi/trollovi/provokatérovi, že ne? No i když spíš je to asi pro ostatní, co myslí hlavou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdiel, kto mohol koľko dostať a koľko reálne dostal. Nehrá sa na držanie lopty, tyčky, brvná, rohy!

Ty nebudeš rozhodovať o tom, či sa ročník dohrá, nedohrá a anuluje, nedohrá a víťaz bude podľa aktuálnej tabuľky.

To rozhodnú kompetentní činovníci FA.

Reagovat
smazaný uživatel

Loool

Predýchaj to konečne.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tolstobik

Na tohohle kaspara vubec nereagujte, on ma pravdepodobne nejaky mentalni postizeni

Reagovat
janinho

pravdepodobne?

Reagovat
Tolstobik

Pravda

Reagovat
TopinB

Reagovat
icka

Reagovat
FUnk

při vzpomínce na liverpool ma technecium stale sucho v krku a nabeh na infarkt, smutne ze to uz je rok od onoho zapasu

Reagovat
Kuba408

a kdo by si ten titul letos zasloužil v Anglii ? hrajeme nejhezčí fotbal a náskok v tabulce je 25 bodů

Reagovat
EXoRcIsT

OT : Kurva oco prisiel domov z ceska a mal by sa ohlasit u svojho lekara telefonicky aby vedeli ze je doma nikde nechodi . Ale lekar nezdviha telefon alebo ho zrusi a tie cisla co dala vlada ze tam treba volat keby daco tak do pice nefunguju tak kurva pici kam ma clovek zavolat ?

Reagovat
Agent z Melmacu

ja by som sa nato vyjebal a nevolal nikam, alebo to chceš riešiť kvôli tomu, aby ho nemohli v budúcnosti obviniť?

Reagovat
EXoRcIsT

asi tak zeby nahodou nepreplo a nechceli dat nahodou nejaku pokutu alebo horsie i ked sme doma a nikde nechodime

Reagovat
smazaný uživatel

kamo ved ho len niekto alebo niekoho z jeho rodiny niekto uvidi na ulici a uz bude mat policajnu hliadku v patach.

Reagovat
Agent z Melmacu

pozri, ak ho neudá sused, tak to nemajú ako dokázať, samozrejme ak nepôjde do Tesca pod kamery alebo do druheho mesta s mobilom vo vačku.

Sused ťa môže nabonzovať ale to ako vina nestačí a musia mu ju dokázať (kamery, mobil gps)

Takže nech sedí doma a pozerá futbal...OH WAIT

Reagovat
TopinB

Že prý se na to na Slovensku dívají podle SIM karet, kde byly a tak

Reagovat
Agent z Melmacu

jasné, ale kebyže chcem byť debil a chcem porušiť karanténu tak telefón nechám doma

Reagovat
TopinB

Tak to samozřejmě, ale možná je jeho otec závislý na telefonu, že by si ho vzal sebou

Reagovat
Generalní Gladiator

Já doma byl,můj fón si půjčila přítelkyně.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
kiwwi

vsak ma byt v povinnej karantene, to je vsetko, to zvladne aj bez zavolania

Reagovat
alcantara

Tak uz si v karantene aj Ty, hlavne nikam nechod, volat nikde nemusis omg.

Reagovat
EXoRcIsT

Celá rodina sme doma a dodržiavame to ja len žeby potom nebol problem

Reagovat
alcantara

Nemal by byt problem. Ved oni ani nebudu schopni riesit ludi, ktori to nedodrziavaju zamerne( drvivu vacsinu z nich), uz vobec nie tych, ktori su celkom poctivi.

Reagovat
smazaný uživatel

A celkom poctivých načo riešiť?

Asi si mal na mysli tých, čo to porušili nejako neúmyselne.

Reagovat
alcantara

Ano, tych.

Reagovat
j_mrazik

Zavři ho do sklepa a dávej mu jenom to, co se vleze pod dvěře - pizzu a palačinky.

Reagovat
O.Giroud

dosimuloval by som sezonu na FIFE 20 a vybavene

Reagovat
alcantara

https://www.instagram.com/p/B9w4GZ2HFXT/?igshid=mif6kg0kbhwe

Ako tu minule niekto nadaval na uniu, tak robi zhruba toto. Najma pre Jiriho teda, u ktoreho ma to prekvapilo, pre retardov ako valloire, Nobody to nema cenu.

Reagovat
mimi_united

V Anglicku sa zbláznili, súťaže mali byť už dávno anulované. Johnson vedie Anglicko do pekla

Reagovat
Kuba408

já doufám, že se to všechno uklidní a bude se to moci dohrát, už jen proto, abych viděl nasrané fanoušky ostatních týmů, hlavně pak United :D United o titul ještě pár roků hrát nebudou tak hlavně si kopnout do Liverpoolu jak to jen jde

Reagovat
t0mmy33MCFC

j tak treba fans City co si preji konec jen kvuli lize jsou taky blbci, kdyz porad jsme ve hre o vyrovnani lonskych 4 trofeji ( a LM by byl samozrejme megauspech)

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kuba408

a pokud to bude upravené samozřejmě až po odehrání osmifinále na jeden zápas tak na tu ligu mistrů budete mít o to větší šancí ale jak píšu pro všechny je lepší samozřejmě, aby Liverpool neměl titul a to je pak smutné pokud se to anuluje tak to za rok zkusíme znovu každopádně pokud se to tak udělá i v ČR tak zase můžu být rád za Opavu a další rok v první lize :D

Reagovat
smazaný uživatel

pamatate ako ten carrico prestupil vo february zo sevilly do wuhanu a vsetci sa mu smiali? typek je o dva kroky vpred

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

jn

To samé ten dokument Amazonu o Tottenhamu, tam bude všechno.

Reagovat
Trand

Reagovat
REPLIKATOR

5. a 6. anglická liga zítra normálně hraje

To jsou kreténi

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo?

Zvolili variantu "prirodzený výber". Návrat ku koreňom.

Zajace sa počítajú po hone. Uvidíme, či išlo o kreténizmus, alebo noblesu starého Albiónu, byť nad vecou.

Reagovat
Kuba408

budou hrát tzv o všechno nebo nic :D

Reagovat
smazaný uživatel

"Va banque"

Reagovat
Salfovic

Prodloužení na náhlou smrt.

Reagovat
technecium

To není varianta přirozeného výběru.. Ono se ve výsledku může ukázat, že jdou daleko lepší cestou, když odizolují pouze rizikovou část populace a zbytek se v kontrolované a udržitelné míře nakazí. Pokud by se ten virus měl nedej bože vydat cestou Španělský chřipky po první válce, zmutovat a na konci léta/začátku podzimu se vrátit, tak z toho vyjdou mnohem líp než všichni ostatní a navíc nebudou mít zdecimovanou ekonomiku.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Whitemedia

ti mají na háku https://cutt.ly/bthBK41

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou no, včera jsem sledoval badminton all england a plná hala roušky tak max pár procent lidí.. Viděl jsem dokonce i fotky z nějakého pulmaratonu, který byl vcera, pohoda.

Reagovat
soukup

Pokud se situace nezačne brzy zlešovat, tak se časem se vše rozběhne ve většině zemí. Nebo jak dlouho si myslíš, že lidi skousnou podobná opatření? Teď sice všichni vesele šijí roušky a chlubí se, že jsou doma, ale když bude tato situace za měsíc? Za dva? Za půl roku? za rok? Všem by z toho mrdlo a zkolabovala by ekonomika. Ten režim, co je tu teď nejde držet dlouhodobě. Kdyby tu řádil mor a hrozilo opravdové vymření většiny lidí tak ano, ale ne, když jde o nemoc, která má smrtnost v jednotkách procent (a protože o velké části nakažených vůbec nevíme, tak pravděpodobně je smrtnost i menší než 1 %)

Bude to cynický, ale prostě se korona virus zařadí mezi seznam dalších chorob, který můžou zabít staršího člověka a výjimečně mladého a lidi s tím tak budou žít.

Reagovat
vladis271

denne testujeme 400 vzoriek momentálne. To je strašne málo.

Reagovat
alcantara

Najlepsie je, ze ak by boli volby teraz v sobotu, tak by ten hologram so slabostou pre rovnake pohlavie vyhral volby Napriek protichodnym vyjadreniam, napriek chybajucim testom, ruskam, respiratorom... Napriek vsetkemu. Staci sa len tvarit. Takymto tempom budeme v karantene do juna, tesim sa.

Reagovat
Gazdo

No neviem. Ja pracujem v korejskej firme ktora pracuje pre Kiu a nam nas sef (korejec) uz ohlasil ze nemame ani nahodou pomysliet na to ze by sa KIA zatvorila niekedy

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

genialne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hokaido

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

to Italian open je taky dobrý

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
vodka

Reagovat
fabec1222

Reagovat
kvasha16

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Community ♥

Reagovat
SCELO

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
martin1

Reagovat
niflheim

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Infi

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
celeb

Pri tom, ako sa Boris Johnson postavil k celemu problemu je velmi pravdepodobne, ze to fakt dohraju.

Kedze UK v podstate neriesi nic, len blbe kecy ohladom umyvania ruk a social distance, politici nenosia ruska ani respiratory, ...

je dost pravdepodobne, ze virus prepukne naplno, vyzabija 5% obyvatelstva (hlavne dochodcov) a zivot pojde o 2 mesiace dalej.

Britania utrpi neporovnatelne nizsie ekonomicke skody ako kontinent, kde zivot nebude fungovat niekolko mesiacov.

Navyse ked sa stat zbavi casti neproduktivneho obyvatelstva poberajuce dochodky a zatazujuce zdravotny system, tak mu to na par rokov pomoze.

Je to svinstvo, kedy odpises svojich rodicov/starych rodicov, aby sa tebe lepsie zilo.

Reagovat
Talker

Oni na tom reálně nic moc neušetří, protože nemocnice budou přeplněné a oni to budou muset řešit. Jediný rozdíl je v tom, že to začnou řešit ve chvíli, kdy bude pozdě a ty ekonomické škody budou ještě větší.

Reagovat
celeb

momentalne uz u nas vobec nefunguje hospodarstvo. Vacsina ludi nerobi, skoly su zavrete, fabriky su zavrete, turizmus, doprava, ... nic nefunguje.

Je rozdiel, ci budes drzat krivku strmu, budes mat narazovo maximum, kde absolutne nebudu nemocnice zvladat a ludia budu umierat na chodbach, v bytoch, na uliciach.... Skratka epidemia preleti cez celu populaciu a vyziada si obrovske obete. Bude to trvat kratsie, ako ked budes sa snazit epidemiu spomalovat a tlmit, aby si zvladal osetrovat ludi na JISkach a minimalizovat straty. Tam budes mat nefunkcne hospodarsvo ovela dlhsie.

Reagovat
Talker

Jenže problém je v tom, že oni ve chvíli, kdy jim to začne řádit a začnou umírat stovky lidí, tak budou muset kompletně všechno zastavit taky. Tohle prostě žádná společnost nedá a Boris by tím spáchal politickou sebevraždu, nikdo by mu nesežral, že o tom neví, když všichni vidí, co se děje v Evropě. A pokud by měl na svědomí desítky či stovky tisíc životů, tak by to těžko rozchodil.

Oni jen veškerý život přeruší o 2 týdny později, ve chvíli, kdy tam bude Xkrát více nemocných, budou tam umírat lidi všude ,nejen na chodbách a kompletně zastaví ekonomiku.

Jediný důsledek bude, že budou mít výrazně více mrtvých a lidé absolutně ztratí víru v politiky a budou je vinit za smrt těch lidí.

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Pigeon

Reagovat
celeb

hej, suhlas.

Ale paradoxne budu mat vyrazne skorej 'po tom'. To sa snazim tu cely cas vysvetlit.

Ak to obetujes ludi, armagedon bude trvat mozno 1/3 z toho, co to bude trvat tu.

A samotny Johnson bude kludne obetovany, tak ako bol obetovany u nas Kocner. Dalej to nepojde.

Reagovat
technecium

Reagovat
TheTopFootbaler

Tohle mu prostě nemůže vyjít.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ celosvetovo cca 8000 mŕtvych. Už to tu je 5 mesiacov. V odhadoch desiatok a stoviek tisíc životov by som bol opatrný.

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-cases/

Reagovat
Talker

Tak ono se stačí kouknout na ten graf - nové případy stoupají dost výrazně - na začátku března bylo mimo Čínu 1700 případů denně - teď jich je 15000 denně. V Itálii máš už 3000 mrtvých a ta čísla stále rostou - každý den přibývá 3000 nemocných a 300 mrtvých. Reálně se dá čekat, že jim tam těch 10.000 lidí exne a to dělají maximum, co můžou, aby to zastavili a už nějakých 10 dní kompletně zabili veškerý život.

Pokud Británie pojede pohodička a jazz, tak tam nebudou mít stovky mrtvých denně, ale tisíce ,protože to zdravotnictví nemůže zvládnout. Leda by si vypůjčili desítky tisíc doktorů ze světa a postavili hromadu nových nemocnic, kde se budou o nemocné starat.

Reagovat
smazaný uživatel

UK predsa niečo tiež robí. Nehrá sa futbal, do konca apríla sa nejdu dostihy.

Napriek tomu, že nemám špeciálne vzdelanie, ani jeden semester medicíny, si myslím, že vždy keď príde niečo nové, čo tu ešte nebolo, je ťažké predvídať nasledujúci vývoj.

Koĺkí koncom januára , keď už Čína obmedzovala oslavy nového roka, balili výstroj na lyžovačku?

Kto vtedy tušil celosvetovú pandémiu?

Reagovat
Counter

Je rozhodně těžké předvídat následující vývoj, ale i ty nejmírnější modely počítají s velkými následky.

Všechna tahle opatření slouží k tomu, aby se nákaza přibrzdila a počet nemocných se rozvolnil do delšího období, aby to zdravotnictví stíhalo zvládat. Nic z toho ale ten virus nezastaví. Vakcína má být asi tak za rok nebo rok a půl.

Reagovat
Talker

Tak už 2 týdny zpátky byly desítky mrtvých denně v Itálii, takže reálně se předvídat dalo, že se jim to nevyhne. V tu chvíli se to u nás začalo řešit (zákaz vyjetí do Itálie, karanténa po příjezdu) - oni to začali řešit (podobně jako USA) výrazně později a začali ty opatření dělat ve chvíli, kdy byli na číslech, kde jsme my o týdny pozadu - u nás už všichni nosí roušky, u nich se tohle ještě snad vůbec ani neřeší. Než na to najedou, tak to bude trvat týden, kdy se to může brutálně rozšířit.

Jinak já měl v plánu jet do Francie tenhle týden, bohudík nám zavřeli hranice. Kdyby byly otevřené a věděl bych, že se bude lyžovat, tak bych nadával za zrušení.

Reagovat
vladis271

cynický sociálny darwinizmus toho najhrubšieho zrna. Oni očakávajú, že na jesen sa koronavírus vráti. A ak by 80 percent populácie bolo imúnnych tak sú za vodou. Lenže nikto nevie ako to je s protilátkami alebo ako to je s opätovným nakazením už raz vyliečených pacientov.

Reagovat
celeb

ziadna jesen. Tych 26 stupnov je uplna blbost. Corona sa momentalne extremne rychlo siri v Afrike, JA (Bolsonaro) aj Australii, kde je leto a horucavy. Oni jednoducho nechaju prejst virus cez cele obyvatelstvo a povedia, ze to netusili, ze sa to nedalo, ze robili co sa dalo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Živí budú závidieť mŕtvym...

Reagovat
technecium

Reagovat
vodka

jenže on se ten vir bude šířit pravděpodobně i u nás hned po tom, co se opustí tyhle opatření.

Reagovat
smazaný uživatel

Stále to má ku skóre španielskej chrípky ďaleko. V porovnaní s ňou je to zanedbateľný počet úmrtí.

Všetko sú to len neoverené prognózy.

Reagovat
celeb

tazko povedat, kludne moze byt viac. Uz len kvoli poctu ludi na Zemi vtedy a teraz. Navyse svet zdaleka nebol tak globalizovany a chripka neudrela vsade. Pekne priklady boli z USA a porovnanie obeti oblasti, kde zaviedli prisnu karantenu a tam, kde na to srali.

Kazdopadne infikovala 500 milionov ludi, menej nez 1/3 tedajsej populacie. Umrtnost bola 10%. Teraz moze COVID-19 nakazit cez 5mld ludi a aj pri polovicnej smrtnosti to moze byt 5x viac ako 'spanielka'.

Tazko odhadovat, ale viaceri vravia, ze je to nezastavitelne, len to mozme spomalit.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, že to môže pripadať ako cynické, politicky nekorektné, nehumánne, nekresťanské... ale svojim spôsobom je to reakcia na premnoženie populácie. Príroda si sama zjedná nápravu.

Život nie je fér... známa to vec.

Reagovat
celeb

premnožené diviaky likviduje Africký mor ošípaných, v podstate všetky premnožené druhy napádajú rôzne ochorenia. Nejaký biológ nám tu možno povie, že je to dávno známy mechanizmus, vôbec by ma to neprekvapilo.

Akurát zatiaľ najviac postihuje krajiny s negatívnym prírastkom obyvateľsta.

Reagovat
smazaný uživatel

Svojim spôsobom aj to, že najviac sú ohrození seniori, je regulácia á la evolučná teória. Podľa nej má význam budúca generácia. Generácia, čo už, povedané básnicky, "priniesla úrodu" je už pasé.

Á propos, tak nejako je to aj v Knihe kníh.

Reagovat
Glonden2

V té době ale byli lidi po válce, špatně živení, po 4 letech stresu a horší zdravotní péče. Obecně kondice a zdravotní stav lidí je dneska mnohem lepší..

Reagovat
celeb

tak si pozri, kolko ludi to vykosilo napr. v USA, kde ziadna vojna nebola. Ale s 2. castou suhlasim.

Reagovat
Melisko

nastuduj si pojem populacna imunita a potom mudruj

Reagovat
smazaný uživatel

Toto nie je The Lancet. Tu môžu mudrovať aj neštudovaní...

Reagovat
celeb

ktoru dostanes, az ked prekonas chorobu, mudrlant. Ako ti pomoze pri 1. prechode epidemie?

Zboznujem ludi, ktori opakuju vyrazy, ktorym vobec nerozumeju.

Inak presne tak poznaju odporcovia Globalneho oteplovania vyraz Milankovicov cyklus. Ziadne dalsie geofyzikalne cykly samozrejme nepoznaju, nevedia ani periodu, neprecitali si ani sprostu wikipediu - ved naco!

Reagovat
vladis271

Tak Pelle povedal, že vo svojich krízových modeloch počítajú, že nakazených bude hlboko pod 40 percent obyvateľstva.

Reagovat
stiflerovamama

Hlboko pod je fajn nie?

Reagovat
stiflerovamama

Najsmutnejšie na tom je, že jeden nemenovaný človek(priateľ) na FB pridal status v súvislosti s týmto Pelleho vyjadrením a napísal ,,že tak môžeme očakávať az 40 % nakazenych,,....a keď sa ho pýtajú na zdroj v komentároch, ešte sa odvoláva na Pelleho.

A takto prosím pekne vznikajú dezinformácie a panika..

Reagovat
spider_8

Prymula říkal, že kdyby u nás nezavedli ty opatření, tak by očekával tak 15 % nakažených. Pokud zafungují, tak maximálně jednotky tisíc.

Reagovat
Mates_Matesović

No, upřímně nevim, jestli se to zafungování dá očekávat. Dneska odpoledne jsem se byl projít a lidí, co si chránilo obličej, bylo naprostý minimum. Navíc bylo venku celkem přelidněno, dokonce si nějaký frajeři udělali piknik.

Reagovat
spider_8

Já čekám, že za nějaké 1-2 týdny až budou dostupné roušky, tak bude povolené vycházení jenom s nimi. To by mohlo celkem pomoct.

Reagovat
Dawon

To mi prijde jako naprosto absurdni...jako samozrejme nejsem odbornik na tohle, ale to by tyhle opatreni musely platit sakra dlouho, aby neco takoveho bylo realne

Jednotky tisic tady budou tak do dvou tydnu uplne volne a jako tezko se to podari uplne eliminovat, aniz by se totalne neodpalila ekonomika

Reagovat
spider_8

V Číně máš 80 tisíc nakažených a noví už přibývají jen pozvolna. Jasný, udělali tam o dost brutálnější opatření, ale pořád z toho obrovského množství lidí, kteří se mohli nakazit je to celkem malý počet. Na základě toho mi ty jednotky tisíc lidí přijdou jako rozumný odhad.

Reagovat
Dawon

ty opatreni co tam zavedli sou ale proste pro nas asi celkem nepredstavitelne...navic jejich kapacity vseho ty nase musi mnohonasobne presahovat, kdyz si v podstate asi vsechno muzou v obrovskych kvantech vyrabet sami.

Jako bylo by samozrejme super, kdyby mel pravdu, ale ja tomu moc neverim...uz jen ten odhad ze bez opatreni by se nakazilo 15 % mi pripada totalne mimo, kdyz v ostatnich zemich se shodujou na nejakych 40-60 % potencialne.

Reagovat
Counter

Je to divné. Nemyslel to třeba tak, že bez jakýchkoli opatření by bylo těch 15 % nakažených právě teď, a ne celkově po proběhnutí celé epidemie?

Reagovat
spider_8

Ty masová opatření začaly cca před týdnem, vážně myslíš že by tu teď bylo 1,5 milionů nakažených, když dneska jich je 344? Jako nechci v současné době zlehčovat ten oprávněný strach, ale přijde mi, že jsme plynule přeskočili od "je to jen chřipka" k "nakazí se miliony a statisíce pomřou". Prostě od extrému k extrému.

Reagovat
Counter

Všechno, co zatím čtu, nasvědčuje tomu, že miliony se skutečně nakazí a statisíce skutečně pomřou. A ne z nějakých pofidérních zdrojů, ale od lidí, kteří by tomu měli rozumět.

Např. dneska měl projev nizozemský premiér Rutte:

https://nltimes.nl/2020/03/16/coronavirus-full-text-prime-minister-ruttes-national-address-english

"The reality is that in the near future a large part of the Dutch population will be infected with the virus."

V Británii dneska přiznali, že jestli budou pokračovat ve stávajícím trendu, hrozí jim smrt 260,000 obyvatel:

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/16/new-data-new-policy-why-uks-coronavirus-strategy-has-changed

V NY Times se dostali k nepublikovaným analýzám CDC (Center for Disease Control), podle kterých bude nakažených 160-214 milionů Američanů (je jich tuším celkově nějakých 330 milionů) a úmrtí odhadují na 200,000 - 1,7 milionu, podle toho, jak se to bude zvládat a která z prognóz se naplní:

https://www.nytimes.com/2020/03/13/us/coronavirus-deaths-estimate.html

A ještě jedna věc - my tady nemáme 344 nakažených. Máme 344 potvrzených nakažených, které jsme otestovali. Ve skutečnosti je tady nakažených lidí více. Pořádná čísla se dozvíme teprve tehdy, až začneme testovat pořádně (doteď bylo provedeno asi 5000 testů, což fakt není moc).

Reagovat
soukup

tak ono to nebude poprvé ani naposledy, ani to není tak dávno. V roce 2009 byla velká pandemie prasečí chřipky a podle CDC jí za rok jen v USA onemocnělo 61 milionů lidí a 12 500 zemřelo. https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resources/2009-h1n1-pandemic.html

Covid má vyšší smrtnost i víc vážných průběhů nemoci, otázka je o kolik, protože zatím nikdo neví, kolik lidí má Covid a jaká je tedy opravdová smrtnost.

Ale asi se těm nakaženým a mrtvým nevyhneme. Už jen proto, že tato opatření jde držet jen krátkodobě, pak to začne ničit ekonomiku a bude to štvát i lidi, takže bude tlak na to, aby se vše vrátilo do normálu i za cenu, že lidi umřou.

Reagovat
Counter

Rozdíl je, že oproti té prasečí je tady ta smrtnost výrazně vyšší (i kdyby nakonec spadla pod 0,5 %, tak prasečí měla jen nějakých 0,03 %).

Je to tak no, zatím mi přijde, že si to lidi vůbec neuvědomují a berou to jen jako krátkodobou záležitost. Všechna tahle opatření slouží v podstatě k tomu, aby se zvládly navýšit kapacity, vybavit lidi a lékařský personál rouškami/respirátory/ventilátory a přečkali jsme to tak nějak únosně s co nejnižším počtem obětí.

Reagovat
sunakashi

a já bych klidně i zlehčoval ten strach...panika úplně zbytečná. kdyby staříci měli kvaltiní roušky, tak bych je taky izoloval a zbytek moc nehrtoil. Stejně ty roušky obyčejné jsou celkem k hovnu...

Reagovat
spider_8

Tak není to jen Čína, i Jižní Korea nebo Taiwan už tím de facto prošly a nakazil se naprostý zlomek populace. Určitě jich ještě dost přibude, ale pak je otázka za jak dlouhé období to chce člověk počítat. Ty čísla vypadají v absolutní vyjádření hrozivě, ale že by se mělo nakazit 70 % veškeré populace? To zas přijde úplně ustřelené mě. Vždyť i v Itálii, kde to absolutně nepodchytili máš zatím necelých 30 tisíc nakažených a už se ty přírůstky začínají snižovat. I pokud se celkově nakazí dejme tomu milion lidí (k čemuž jsme zatím hodně daleko), tak to bude nějakých 6 % obyvatelstva.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba uvazovat aj o tom, ze tie oficialne cisla su ludia co sli na testy.

V Spanielsku, Taliansku je kopec mladych ludi co nepojdu stat do rady na testy dva dni a vylezia to doma v karantene, bez lekarskej pomoci.

Reagovat
Counter

A stejně tak je pravděpodobné, že spousta z nich do žádné karantény nešla/nepůjde a místo toho nakazí kupu dalších lidí.

Reagovat
Counter

V Itálii se nakazilo necelých 30 tisíc lidí za jakou dobu? Měsíc? Teď se ten počet nově nakažených může začít snižovat, protože přešli do totálního lockdownu, ale jakmile od něj upustí, čísla půjdou znovu nahoru. Jde o to, že koronavirus se jeví na dlouhodobou záležitost, která třeba přes léto v horku trošku opadne a na podzim se znovu vrátí v plné síle.

Např. prasečí chřipka z roku 2009, kterou jsme u nás ani moc nezaznamenali (nebo aspoň já ne ), postihla celosvětově 700 milionů - 1,4 miliardy lidí.

Reagovat
Dawon

Ono tech par tisic muze byt treba za mesic u nas, ale za predpokladu, ze nebudeme v karantene treba rok do vypusteni vakciny (coz zkratka asi nebudeme), tak nejaka ta "druha" vlna asi musi nevyhnutelne prijit...ja tady ty opatreni z nasi strany vnimam spis jako snahu ziskat cas, abysme se na to dokazali lepe pripravit, az to tak nejak nevyhnutelne prijde i na nas ve velkem.

Jedine, co by tuhle myslenku mohlo podporit, by bylo pokud by to opravdu nezvladalo vysoke teploty, ale tomu aktualne fakt vubec nic nenasvedcuje bohuzel, jelikoz se to vesele siri v Iranu, Australii, Brazlii

Reagovat
Counter

Přesně, tohle všechno děláme proto, abychom se na epidemii mohli řádně připravit, vybavit všechny dostatečnými zásobami roušek/respirátorů a nějak to přečkali.

Problém s těmi teplotami je taky v tom, že když u nás udeří horka, v druhé půlce světa naopak nastoupí zima, takže ten virus se globálně udrží tak jako tak a počet nakažených klesat jen tak nebude.

Reagovat
herbage

https://medium.com/@krivka.adam/koronavirus-pro%C4%8D-mus%C3%ADme-jednat-hned-6136d561d955?fbclid=IwAR3MfzUBukekjD29uJ2dc-XZ4B2B4mHwOq08rOWw912mIFSpDOySTatQX6Y

lidi je třeba pořád vzdělávat. Ty kecy o tom, že Itálie má nejhorší ze sebou, to je absolutní blbost. Čína aplikovala "lockdown" v momentě, kdy měla cca 300 potvrzených nakažených a nakonec jich bylo 80 tisíc, tj. cca 270x víc! Takže když uděláte "lockdown" a navíc méně efektivní a restriktivní v momentě, kdy jsou potvrzené tisíce nakažených, tak vynásobit si to přibližně 300x dokáže každý, takže to prostě časem budeme mít všichni. Nyní to chce jen rozložit co nejvíce v čase, aby bylo co nejméně mrtvých

Reagovat
Counter

Souhlas, plus je potřeba zmínit, že testování je všude pořád nedostatečné a dle prvních průzkumů z Číny připadá na každého oficiálně nakaženého dalších pět až deset, kteří testovaní nebyli.

Reagovat
herbage

no, uvidíme, jaký bude vývoj ve Španělsku a Velké Británii, protože hlavně Britové zvolili strategii "all-in", kdy jdou kolapsu zdravotnictví naproti. Docela mám z toho strach

Reagovat
Counter

Britové už tuhle strategii stopli, ale taky mám obavy, že už je pozdě a najíždějí na italskou trajektorii. Španělsko to samé.

Další potenciální problém je USA, kde se taky probrali až teď, a hlavně šíleně málo testují, takže vůbec nejde odhadnout, jak moc se to už u nich rozjelo. Např. West Virginia je poslední z jejich států, který stále nemá žádného nakaženého, což se jeví sympaticky akorát do té doby, než zjistíš, že doposud otestovali 84 lidí

Reagovat
Glonden2

Ale zas v Číně se to šířilo hlavně v metropoli, kde na území o rozloze Prahy žije 10 milionů lidí, takový místa v Evropě prostě nejsou.. Neříkám, že to tady bude sranda, ale hustota zalidnění a počet možných kontaktů je tu obecně mnohem nižší..

Reagovat
Talker

Tak hlavně Čína má úplně jiné prostředky, než máme my. Oni reálně vzali prostředky miliardové říše a nalili je do 10 milionového města. Je to asi jako kdybychom my měli koronavirus jen v Liberci nebo jiném městě, co má 100 tisíc obyvatel - v tu chvíli by to bylo relativně v pohodě.

Oni během dvou týdnů byli schopní všechno překopat - vybudovaly komplet nové nemocnice s TOP vybavením a tisícovkami lůžek, kam izolovali ty nemocné a tudíž standardní nemocnice nemusely tohle řešit - alespon některé. Převeleli tisíce vojenských doktorů a měli tudíž kapacitu to zvládat, k tomu armádu, která mohla distribuovat potraviny, zdravotnický materiál atd. K tomu mají státem řízenou ekonomiku a můžou říct v nějaké továrně "ok, ted nevyrábíte něco (obvazy), ale přechází se na roušky a respirátory" a během pár dnů to začali chrlit v objemech, které my musíme objednávat. K tomu byla pro ně ta oblast malou částí ekonomiky - pro ně nebyl problém to kompletně celé zavřít, dát zákaz vycházení pod hrozbou vězení a udělat z toho město duchů. Po skončení tam nalijou peníze z jiných oblastí a pojedou dál v pohodě.

My máme počet obyvatel srovnatelný s Wuchanem, jenže narozdíl od nich my nejsme schopní přivolat tisíce vojenských doktorů, kteří se o ty lidi budou starat. My nemáme schopnost (procesy, finance a koule) postavit nemocnici za 10 dní. Jakmile by se něco takového zkoušelo, tak budou kvičet všichni, co bydlí kolem, k tomu děti země a veškeré neziskovky, kterých se to ani týkat nemusí. My nemáme kapacity vyrábět zdravotnický materiál pro 10 milionů lidí.

Tohle je něco, s čím se u nás reálně nehne a tudíž to bude mnohem bolestivější.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Glonden2

Zas mě napadá, zatímco svolali všechny tyhle jednotky do zasaženého regionu, nechyběli jinde? Do světa prezentovali, jak se skvěle vypořádali s virem, ale mezitím mohlo jinde třeba zemřít x lidí, protože jejich doktoři byli ve Wuchanu. Třeba to vidím černě, ale spojení čínská vláda a úřady - obětaví lidumilové se mi moc nezdá...

Reagovat
Talker

Tak oni tam přesunuli vojenské doktory, kteří standardně neléčí pacienty mimo armádu - ti jsou rozesetí po základnách po celé Číně, my budeme mít určitě pár taky. I část té armády tam poslali.

Oni nebyli lidumilové - oni si spočítali, že když to zarazí v jednom městě, které má 0.1% jejich obyvatelstva, tak je to slušná cena, i kdyby je měli nechat pochcípat hlady v tom městě. Navíc pro ně je ekonomicky akceptovatelné nechat jeden region kompletně zavřený s nulovou produktivitou, protože mají dalších 999, které fungují standardně.

Reagovat
Ligter

nevím, jesfli zrovna Manuel je ten pravý odborník

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool FC SK/CZ

Včera v 14:25 ·

Jordan Henderson bol pozitívne testovaný na najlepšieho hráča v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

A Liverpool FC byl pozitivně testovaný na nevyhraný titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jo.

Reagovat
Busby babes

tomuhle se ve statistice rika falesna pozitivita.

Reagovat
vladis271

Na Slovensku by sa koronavírusom malo nakaziť hlboko pod 40 percent populácie.

Vyplýva to z prognózy vývinu tohto ochorenia u nás, ktoré urobil Inštitút zdravotnej politiky ministerstva zdravotníctva. Výsledky analýzy naznačil premiér Pellegrini. Štyridsať percent populácie sú dva milióny 180-tisíc obyvateľov Slovenska.

Tento podiel premiér však označil za dobrý, nakoľko v iných krajinách hrozí, že sa koronavírusom nakazí až 80 percent obyvateľov.

Epidémia by mala vrcholiť na 60. deň po identifikácii prvého prípadu. Vychádza to na prelom apríla a mája. " V tom najhoršom dni sa môže nakaziť 40-tisíc ľudí denne." Avšak väčšina ochorení bude mať ľahký priebeh, doplnil Pellegrini.

Následne by mala na tejto úrovni zotrvávať 15 až 20 dní. Po osemdesiatom dni by počty nakazených mali klesať.

Inštitút zdravotnej politiky predstaví analýzu v utorok.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22359440/koronavirus-na-slovensku-sledujeme-minutu-po-minute.html

Reagovat
wild

Na zaklade tohto budeme radi, ak sa v juli vrati zivot ako tak do normalu. A to som si myslel, ze v maji by to uz mohlo byt fajn

Reagovat
vladis271

sa na to snažím hladiet pozitívne. Možno je to len pokyn, vypracujte mi ten absolútne najčiernejší scenár s ktorým vydesíme ľudí aby nosili rúška.

Reagovat
stiflerovamama

Keďže v Číne je nakazených cez 80 000 ľudí a a už to tam ustupuje, pochybujem ze u nás bude taký scenár ako sa píše vyššie.

Reagovat
smazaný uživatel

v Cine sa 68 000 ludi uz uplne vyliecilo. 3200 zomrelo cize aktivne je nakazenych 9 000 teda presne tolko ako teraz v Spanielsku. Samozrejme rozdiel v populacii ber do uvahy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tí vyliečení sú svetlom na konci tunela.

Reagovat
vladis271

bolo by to šialené ak by pri takýchto opatreniach sa malo nakaziť 2 milióny ľudí. To potom sa rovno zamyslieť nad britskou cestou.

Ja každým dnom očakávam, že sa taliani začnú lepšiť a to o 40k denne nových prípadoch ani nechyrujú. Dnes tuším 2 alebo 3 tisíc nových.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Britové byli úplně mimo z jejich plánem.

Reagovat
smazaný uživatel

V Cine ale aj boli prisnejsie podmienky nie? Predsa len maju iny rezim

Reagovat
r.mrazik

to nejde moc srovnavat,protoze tam testovali o mnoho vice a taky ty lidi drive zavirali...

Reagovat
smazaný uživatel

Za februar sa nebudu odovzdavat ceny naj hrac/manazer?

Reagovat
wild

Bruno je hrac mesiaca februar

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ángel di María 22

Mne na tom bizarnim pristupu Anglie zajima jeste jedna vec. Kdyz odhlidnu od chaosu, kterej nevyhnutelne nastane, stejne jako obrovsky pocet mrtvych lidi..

To se Anglii nevadi, ze se timto krokem de facto odsuzuje do velmi dlouhodoby izolace od okolniho sveta? Nedokazu si predstavit, az po mesicich ta nakaza bude navetsim ustupu, ze by zbytek Evropy ci sveta chtel kohokoliv z Anglie pustit na svoje uzemi. Nehlede na to, ze ta zeme komplet prijde o turismus.

Reagovat
Ángel di María 22

Me*

Reagovat
Melisko

Preco bizarnom? Uz cez vikend sa podobne vyjadrila Merkelova. Ide o populacnu imunitu. Nakazeni koronavurusom nezmena aj chori. Ak sa teraz nakazis a o mesiac prides do kontaktu s nakazenym, tak sa zastavi sirenie virusu.

V Honkongu kde bol SARS, tak je teraz 100 nakazenych..

Reagovat
Nebelung

A co ti ostatní? Ti, kteří se nakazí a už se nevyléčí, protože to zdravotnický systém všechno nezvládne.

Reagovat
Melisko

Tych je cca 5% a ak je to velky pocet ludi hned na zaciatku, vid Taliansko, tak ten system to nezvladne. Ak sa to rozlozi v case, je to predsa len ine..

Reagovat
Nebelung

Jenže s přístupem VB to nemáš šanci rozložit v čase. Jestliže budou fungovat jako doposud, tak se ti těch 5 % nakazí v krátké době.

Reagovat
smazaný uživatel

Maju more

Reagovat
iamek

Vždyť BJ měl tiskovku nez jsi napsal tenhle příspěvek a začnou se chovat jinak.

Reagovat
Counter

Tohle mu asi těžko můžeš vyčítat, že nesleduje zrovna probíhající Borisovu tiskovku. A druhá věc je, že teda s tím jiným chováním začínají pozdě, mezitím už se to u nich solidně rozjelo a v tuhle chvíli jsou na italské trajektorii se vším všudy.

Reagovat
Counter

https://twitter.com/jburnmurdoch/status/1239658915710873605

Docela děsivé. I kdyby se teď nakrásně zabarikádovali, stejně se ta opatření neprojeví ze dne na den.

Reagovat
Hokaido

Šílený. Tam to budou strašný jatka.

Reagovat
Counter

Já pořád čekám, co bude s USA. Tam mám obavy ještě větší, protože doteď je to jejich testování tak žalostné, že nějaká čísla ani nemá cenu sledovat. S pořádnými opatřeními přitom začali až poslední dny, když už to u nich dávno bují, a stejně ještě dneska na takové Floridě byly záběry na obsypané pláže...

Reagovat
iamek

Jejich problem. Akorát se mi valí doma par stovek liber, které jsem tam chtěl letos utratit :(. Jich ten smich přejde až bude v Evropě trosku klid, povolí se snad cestování a všechny státy zakazou lety do/z Británie. Zase na tom jejich ekonomika není tak dobre pokud vím a odchod z EU jim v tomhle asi taky moc nepomůže. Ono to muže hodně ublížit i lize. Pokud hraci uvidí co se tam děje, tak budou chtit z Británie vypadnout.

Reagovat
Busby babes

jeste, ze ty nase drevaky nikdo nechce.

Reagovat
Counter

Pf, Bruno si za měsíc udělal jméno a šup do barcelonky

Reagovat
Busby babes

Absolutni Brexit!!!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Counter

Dnešek v US a UK docela přelomový:

Trump se poprvé na tiskovce chová jako člověk.

V Anglii přiznávají, že stávající taktika nezabere, viz https://twitter.com/whippletom/status/1239622847582081025

Reagovat
Swarley

ta želva má víc rozumu než BJ

Reagovat
Whitemedia

Televize Nova upravuje vysílání svého nekonečného seriálu Ulice. Od tohoto týdne budou místo pěti premiérových dílů jen čtyři, od pondělí do čtvrtka. V pátek 20. března 2020 Ulici poprvé nahradí repríza kriminálky Specialisté.

Nemáme šanci.

Reagovat
Godwinson

No ty vole

Reagovat
Whitemedia

Až teď vidím, jak vážný to je.

Reagovat
Salfovic

Jsme vyřízený.

Reagovat
RadekVonCZE

Doufám, že to bude víc a víc kratší až to skončí u zániku

Reagovat
O.Giroud

to este chodia nove dily? ved uz ich musi byt 1000

Reagovat
Godwinson

3830

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Whitemedia

kéž by 1000

Reagovat
fabec1222

Reagovat
smazaný uživatel

Tak odteď to budou boomeři brát vážně. Zrušit Ulici je nehoráznost!

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Co říkáte na tento pořad? https://www.youtube.com/watch?v=W24oEHjShag

Reagovat
Godwinson

Že je to mnohem horší než Ulice

Reagovat
FUnk

tam berou asi tvrdé drogy

Reagovat
FUnk

jediné co mě tam zaujalo je zda ty balony jsou její?

Reagovat
masina_LFC

tiež by ma to zaujímalo

Reagovat
sunakashi

Ty balóny podle mě jsou její a ani to nejsou silikony. To jen ty povislé kozy narvali do menší podprdy. Ona už není nejmladší a myslím ,že její bradavky už gravitace poslala níže než bychom si přáli ;-)

Reagovat
TheTopFootbaler

Co to kurva.

Reagovat
C-M@ster

Videl jsem jeden nebo dva dily a... meh

Reagovat
smazaný uživatel

Největší a nejtrapnejsi sračka v historii českých televizi

Reagovat
Whitemedia

UEFA want around €300m compensation from leagues/clubs for moving #Euro2020 to summer 2021. That is UEFA-estimated cost of moving tournament as leagues/clubs prioritise completing seasons above other options

@TheAthleticUK

Reagovat
Mariano13

Závidím každému, kto dokáže čítať anglické športové médiá. Celá Európa sa zatvára, len oni dookola riešia, že ako zareaguje Liverpool ak príde o titul. Okrem toho, že ich politici sú neschopní, tak aj mentalita ľudí u mňa vyvoláva momenty, kedy si hovorím, že aspoň, sú na ostrove.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ma sa to zmenit nie?

Maju nekonvecny pristup. To ma z hladiska takeho problemu velky prinos. Navyse aj keby s tym nic nerobili a ludia tam s tym boli v pohode tak teba je po tom pica

Reagovat
Busby babes

"Nicméně v těchto dnech ještě není ta epidemie tak rozšířená, aby přišel ten čas."

Ministryně smrti a důchodové reformy koronavirem, Jana Maláčová, o tom, že není nutné nosit roušky.

hehe, Malacovy uz asi taky doslo, ze na ty duchody nema... to je krava...

Reagovat
andrew96

Reagovat
FUnk

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Včera naprosté minimum lidí v ulici s rouškami, dnes ráno přesně naopak, drtivá většina roušky/šátky/šály.

Chce to výchovu a ono to půjde.

Reagovat
t0mmy33MCFC

j povinne rousky v MHD udelaly hodne

Reagovat
Error

Ja ted projizdel Frydkem-Mistkem na polikliniku a zakryty oblicej ma tak kazdy 15., z duchodcu nikdo (a ze jich po meste chodi plno) a jeste na me cumeli jak na curaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj u nas maju dochodcovia - kvoli ktorym to vlastne robime v pici

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud zažili válku musí jim současná panika být úsměvná, nedivím se.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát během války jim bylo 10, teď jim je 85+, jsou nejohroženější skupinou a fakt bych se divil, kdyby se tomu smáli

Reagovat
patas92

Takových už moc nebude

Reagovat
r.mrazik

myslis valku v koreji nebo vietnamu? persky zaliv?

Reagovat
sosna

Válku mloků.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Thab

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
kiwwi

pokial su jebnuti, tak sa nedivim ani ja

Reagovat
smazaný uživatel

a že jich bude

Reagovat
sunakashi

rozumný názor...my se všichni tady bičujeme kvůli důchodcům ,kteří tuto paniku vůbec nesdílí. Dnes jsem byl v Albertu v Novém Jičíně a většina lidí měla ty "roušky" či šály, ale nejvíce jich neměli právě důchodci...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky - v obchodě důchodci absolutně bez šal/roušek

Reagovat
Grahf

dúchodcovia to mali vždy v piči. Už predtým ma dojímali typy, čo prechádzajú krížom cez cestu tým svojim ladným slimačim krokom a je im uplne jedno, čo sa deje okolo, ani sa neobzrú či idú nejaké autá, samovrahovia

Reagovat
soukup

tak když je ti 80+, tak může každej den být tvůj poslední, může tě zabít každá jinak banální nemoc, nebo i zničehonic mít infarkt, záchvat, cokoli. Nedivím se, že to berou mnohem víc v klidu než mladší.

Reagovat
Whitemedia

Ve Zlíně dnes tak pade na pade a většina z těch pade, co neměla, byli důchodci..

Reagovat
Nebelung

Taky je potřeba to brát podle toho, kde jsi. Když půjdu sám po ulici, tak ji mít nebudu. Nemám jich tolik. Když půjdu mezi lidi (do obchodu), tak si ji dám. A vzhledem k omezení činnosti policie možná nebudu ani platit

Reagovat
r.mrazik

tohle ma stat prikazat a ne cekat,ze to lidi zacnou delat sami...

stejne jako to prikazal Hrib,ze kdyz chce nekdo do MHD,tak MUSI mit zakrytou hubu

Reagovat
andrew96

To už je věc druhá. Mě ale těší, že lidé jisté věci pochopí sami.

Reagovat
r.mrazik

jasny...akorat je potreba,aby to tak meli vsichni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak napätie je cez media vyvolané fakt OBROVSKÉ.

Navyše, ľudia nosia tie rúška skôr preto, že si myslia že ochránia ich, nie preto, že tie rúška sú prospešne z hľadiska toho, aby ich nosili nakazení.

Reagovat
andrew96

Lidé ale ani nevědí nebo nemají možnost dozvědět se, že virus mají. Tudíž větší počet roušek na obličejích znamená větší prevenci okolí před potenciálním nakaženým. Jestliže budeme nosit roušky všichni, riziko přenosu se minimalizuje.

Vedle toho roušky na ulicích působí jako mobilizační efekt pro společnost, že se opravdu něco děje.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

keď nie rúška, tak aspoň šatky, šále.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi
Reagovat
iamek

Automobilka Škoda Auto i další firmy v Česku by měly podle náměstka ministryně práce Robina Povšíka (ČSSD) zastavit kvůli šíření koronaviru výrobu a nechat pracovníky doma. Povšík to uvedl dnes na svém Twitteru.

Škodovácké odbory požadují dvoutýdenní karanténu pro všechny zaměstnance a zastavení výroby. Premiér Andrej Babiš (ANO) nesouhlasí, mladoboleslavskou firmu označil za klíčovou část české ekonomiky.

To je hovado. Naštěstí to zavřeli sami.

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

uz by sme mohli odizolovat rizikove skupiny a vratit sa do sveta lebo to lezie ludom na mozgy

Reagovat
Nikikrew

uf, no ale to je este len zaciatok

Akurat som cital, ze vrchol nakazy by mal byt dosiahnuty o 110 dni

Reagovat
smazaný uživatel

Som strašne zvedavý jak k tomu pristúpime. Lebo atmosféra u väčšiny populácie je vybičovaná na maximum, podľa mňa dosť nešťastne. Až je mi smutne, že sa nikto nedíva za tie dva týždne v obmedzeniach.

A po všetkých tých tlakoch zo strany médií, (ak sa vyplnia prognózy) a ľudia zistia, že sa predsa len nakazia tým príšerným vírusom, bude sa to ľuďom strašne ťažko prijímať.

Reagovat
Nikikrew

Teraz sa ukaze, kto je silny clove a kto slabsi co sa tyka psychiky. To je skoro v podstate ako vazenie, mozes ist len na nakupy ak to naozaj nechces dostat.

Kazdopadne je mi luto tych ludi, co robia v automobilkach pretoze nasa krajina si nemoze dovolit odstavit vyrobne haly na 3 mesiace, to by tu nastal ten najhorsi mozny scenar a ekonomika statu by sa zrutila.

Bude to narocne obdobie

Reagovat
Counter

Ono to všechno přišlo dost najednou, lidi to teprve vstřebávají. Dívat se do budoucna je pak ještě děsivější, takže se nedivím, že to raději neřeší. Podle mě to ale zvládneme a přizpůsobíme se.

Reagovat
cristiano.K.
Reagovat
Mada

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

500. proti coronaviru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fabec1222

Tak v Libereckém kraji už nesmíte vyjít ven bez roušky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Ve zlínském od pátku. Tohle řešení je logické

Reagovat
fabec1222

No teď už všude že jo

Reagovat
oli9

Já dnes potkává všechny z rouškou, šátkem atd.. Dokonce u nás v práci dnes rozdávali roušky bavlněné... 90% lidi ji nosí.. Těch pár jsou ignoranti

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že letos si už na fotbal nevsadíme :-( Říkal jsem se, že se tedy vrátím k pokeru, který jsem kdysi hrával, ale napadlo mě, jak to bude s ověřením účtu do 30 dnů? To bude asi trošku problém ne?

Reagovat
Coutinho10

jeste se hraje aspon Turecko....vcera easy hcp na domaci

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem to našel. Tady o tom píší - https://www.pokerarena.cz/rubriky/aktuality/online-poker-v-karantene-staci-docasny-ucet-a-overeni-do-30-dni_17024.html

Tak snad to bude v pohodě, ale taky to není nic úplně jistýho...

Reagovat
Coutinho10

j, já teda poker nehraju, takže spíš budu vyhlížet ten návrat fotbalu

Reagovat
cristiano.K.

Váš účet GrandeTomas může být použit pouze na pokerstars.eu. Toto je webová stránka s licencí pokerstars.cz. Pro použití tohoto účtu prosím navštivte webové stránky pokerstars.eu a zkuste to znovu.

Může mi tohle někdo vysvětlit, když dám pokerstars.eu, tak mě to stejně hodí na pokerstars.cz

Reagovat
Coutinho10

btw. Dubravka ma vlastne tu dlouhou snuru PL zapasu za sebou, ze nechybel ani jednou (nasel jsem, ze 79 zapasu) ....ted je zraneny, tak mozna se behem te pauzy stihne uzdravit, aby pak mohl chytat a udelal nejaky rekord, ale Friedela asi neda

Most consecutive Premier League appearances: 310, Brad Friedel (14 August 2004 until 7 October 2012)

ale celkem by me zajimalo, kolik je rekord debutanta, aby uplne od 1. zapasu nekdo mel vetsi snuru, tak to asi ne

Reagovat
cristiano.K.

Friedel byl v milionáři

Reagovat
Coutinho10

jo ? , tak ta otázka mě asi minula...škoda

Reagovat
cristiano.K.

jj, nevěděl jsem, jestli Howard nebo Friedel a po 50 na 50 mi tam zbyli samozřejmě tihle dva, ale tipnul jsem správně

Reagovat
Coutinho10

jojo...budu zase muset zahrat

Friedel byl velka legenda a stalice PL

Reagovat
pingla

myslím, že i Conor Coady je na tom podobně, ten nechyběl snad v jediném letošním zápase Wolves

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele