Burkina Faso o MS zabojuje bez kapitána Kaborého, který se loučí

07.02.2017, 10:58
Aktuality
Burkina Faso letos na Africkém poháru vyválčila skvělý bronz a její generál Charles Kaboré se už na dalším APN z vlastního rozhodnutí neobjeví. Zanedlouho 29letý kapitán národního týmu uzavře reprezentační kariéru po více než 10 letech...

Kaborému je v tuto chvíli stále teprve 28 let, přesto má za sebou už pět Afrických pohárů a s necelými 80 reprezentačními starty je rekordmanem své země, jejíž barvy poprvé hájil už v osmnácti letech.

Záložník FK Krasnodar se zkušenostmi z Marseille rozhodnutí rozloučit se s národním týmem oznámil už dopředu, před utkáním o bronz, a dosud jej neodvolal.

"Byl skvělým služebníkem své zemi a lídrem po tolik let. Bude nám chybět, ale tak jako tak musíme respektovat jeho osobní rozhodnutí," řekl ke kolegovu konci v pondělí jeho pravděpodobný nástupce na kapitánském můstku, stoper Bakary Koné.

Načasování konce neústupného záložníka je poněkud zvláštní vzhledem k dobře rozjeté kvalifikaci na mistrovství světa 2018, v jejímž rámci Burkina Faso doma remizovala s JAR a potom zvládla výjezd na Kapverdy.

Autor: Tomáš Daníček / kawowo.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad jedinej Charles co hraje fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

https://en.wikipedia.org/wiki/Darius_Charles

Sice příjmení, ale nejsou si tak daleko od sebe

Reagovat
smazaný uživatel

N'Zogbia mě ještě napadá.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě vlastně Itandje, Aranguiz a útočník Charles z Malagy.

Reagovat
Le Gunner

Dost dobrý.

Reagovat
Error

Austin, Adam, Mulgrew

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
smazaný uživatel

Na konci ten Uka Charles - FK Brozany

Reagovat
Rarášek

Simba

Reagovat
smazaný uživatel

Som rád, že je hráčom Krasnodaru, spoľahlivý hráč

Reagovat
Radin

V té Africe to mají těžký..Asi se cítí starý ve 28 letech, i když kdo ví kolik mu je normálně. Třeba se jen cítí na svůj opravdový věk

Reagovat
fantomas

Zrovna on vypada spis mladsi nez (skoro) 29 no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele