Bundesligové kolo plné promarněných příležitostí

03.10.2011, 12:58
Názory a komentáře
Osmé kolo německé bundesligy se neslo ve znamení promarněných příležitostí. Brémy se mohly bodově dotáhnout na vedoucí Bayern, ale proti byl Hannover a jmenovitě Mohammed Abdellaoue, autor hattricku v zápase-thrilleru, který domácí vyhráli 3:2. Severoněmecké derby dokumentovalo, jak moc Abdellaoue Hannoveru v úvodu sezóny chyběl, a také pořádně zahustilo smečku mnichovských pronásledovatelů - pátý Hannover teď od druhých Brém dělí jeden jediný bod.

Bayern paradoxně zvýraznil své vedení v tabulce, ale bezbranková plichta na hřišti Hoffenheimu vzbudila hodně rozpaků. Asi nás nebylo málo takových, kdo jsme se už už chtěli pouštět do srovnávání současné formy Bayernu s Realem nebo dokonce Barcelonou, ale tentokrát tomu opravdu chyběla šťáva. Pravdou také je, že Holger Stanislawski svůj tým výtečně takticky připravil a motivoval k plné jízdě od první do poslední minuty. Na hřiště se navíc nebál poslat výrazně ofenzivní sestavu se třemi útočníky, kteří odvedli obrovský kus práce při napadání soupeřovy rozehrávky a zcela vygumovali tentokrát nevýrazného Rib&eacu te;ryho. Přes to přese všechno dokázal Bayern prodloužit svou sérii soutěžních zápasů bez inkasované branky na jedenáct, takže to pozor, to zase klobouk dolů.

Mistrovský Dortmund viděl procitnutí Šípkové Růženký. Robert Lewandowski, který své šance málokdy dokáže proměňovat s jistotou Lucase Barriose, se v domácím zápase proti Augsburgu utrhl ze řetězu a nasázel hattrick. Vítězstvím 4:0 se Borussia v tabulce výrazně přiblížila pohárovým příčkám. K výčtu pozitiv přiřaďme fakt, že rekonvalescent Barrios odehrál závěrečnou bezmála půlhodinku, tedy zhruba dvojnásobný interval oproti minulému kolu v Mohuči.

Mluvili jsme ale o promarněných příležitostech, ne? Nový rozměr výrazu totální zmar dodal Kaiserslautern a jmenovitě především Itay Schechter v zahajovacím zápase osmého kola proti Stuttgartu. Co všechno je možné nedat... Něco takového snad letos viděli jen diváci v Českých Budějovicích. K'lautern tahle klauniáda v zápase, který ztratil poměrem 0:2, může přijít hodně draho - štika loňského ročníku bundesligy se teď plácá u samého dna s jednobodovým náskokem na poslední duo Augsburg - Hamburk.

1. otázka Bundesligové soutěže: Kdy naposledy vyhrál Stuttgart Bundesligu, kdo byl nejlepším střelcem týmu a kdo golmanskou jedničkou?

Podrobnosti o soutěži najdete zde.

Autor: Radim Bártů / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2007. Hildebrand. Gomez(?)

Reagovat
Filip12

2007. Hildebrand. Mario Gomez

Reagovat
Filip12

jinak když nás Mohamed potopil v přáteláku tak sem si říkal toho by stálo za to mít ho v Alianz Areně

Reagovat
smazaný uživatel

U kolika dalších hráčů sis to ještě říkal bez toho, aniž by potopili Bayern?

Reagovat
smazaný uživatel

on myslel repre

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak to ale bylo asi 349 hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Přísahal bych, že 348.

Reagovat
Lahvac-CZ

2007, Timo Hildebrand, Mario Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci, přečtěte si pravidla. To pak není hra.

Reagovat
Infi

1998, Kahn, Ballack?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2012, Ulreich, Harnik (u nej si nejsem jistej, ze to byl on :) )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele