Bundesligové All-Stars 2011/2012

08.05.2012, 23:05
Názory a komentáře
Pokud nepočítáme baráž, tak 49. ročník německé bundesligy je již za námi a ještě než další strhující sezóna německého fotbalu vyvrcholí pohárovým finále, je třeba se za ní ohlédnout. Stejně jako v minulých dvou letech se tak stane skrz ideální jedenáctky a dalších přidané kategorie...

Trojice redaktorů znalá německého fotbalu, jmenovitě Jiří Vojík, Petr Vaněček a Jan Mátl, kromě sestav volila také náhradníky do každé ze čtyř řad, nejlepší trenéry, tři nejpříjemnější překvapení stejně jako tři největší zklamání.

Asi u nikoho, kdo německý fotbal v posledních dvou letech viděl alespoň, jak se říká, z vlaku, nevyvolá údiv fakt, že ve všech výběrech dominovala Borussia Dortmund. Tým, který podruhé v řadě ukázal záda favorizovanému Bayernu a navíc dokázal nasbírat rekordní počet bodů, zde reprezentuje stoperská stálice Mats Hummels, dále Lukasz Piszczek, Shinji Kagawa a Robert Lewandowski. Jedno místo se našlo i pro Romana Weidenfellera, Marcela Schmelzera a İlkaye Gündogana.

Z druhého Bayernu ani v jedné z verzí nemohli chybět Franck Ribéry a Holger Badstuber, dvakrát bylo také zmíněno jméno režiséra Toniho Kroose. Jednou se do výběru dostal dlouhodobě nejlepší německý krajní bek Philipp Lahm stejně jako kanonýr Mario Gómez a brankář Manuel Neuer, byť jeho první ligová sezóna na Isaru vykázala spoustu nedostatků.

Třetí Schalke je zastoupeno pochopitelně hlavně nejlepším kanonýrem Klaasem-Janem Huntelaarem, v jedné verzi se objevili také rakouský "Flankengott" Christian Fuchs a Kyriakos Papadopoulos. O něco větší zastoupení má pak čtvrtý Gladbach, chybět nemůže Marco Reus, který je mimochodem podle známkování prestižního magazínu Kicker nejlepším hráčem sezóny. Společnost mu dělají brankář Marc-André ter Stegen, záložník Patrick Herrmann a obránci Dante s Filipem Daemsem.

Z dalších týmů možná překvapí dvojí nominace nenápadného bojovníka ze Stuttgartu Williama Kvista i jeho spoluhráče, brankářské komety Bernda Lena. Rovněž dvakrát byl zmíněn Lukas Podolski i přes jeho smutný odchod z Porýní, po jedné nominaci si vysloužili Simon Rolfes z Leverkusenu a brémský Sokratis Papasthathopoulos.

Mezi trenéry má převahu Lucien Favre, architekt loňské záchrany a letošního vzestupu Mönchengladbachu. Jeho stoprocentní nadvládu o chloupek narušil freiburský fanatik Christian Streich, jenž největšího outsidera soutěže vytáhl ze sestupových vod a na jaře s ním neprohrál úctyhodných deset zápasů v řadě.

Právě Mönchengladbach a Freiburg jsou nejčasněji zmíněny v překvapeních, stejně jako suverénní Dortmund či jarní komety Stuttgart a Augsburg nebo rakouský mladík z Bayernu David Alaba. Poměrně shodná jsou i zklamání, v nichž figurují převážně oba sestupující Kaiserslautern a Köln, stejně jako v baráži bojující Hertha, zachráněný bundesligový dinosaur HSV či jeho rival z Brém.


Jiří Vojík

All-Stars (4-2-3-1): Roman Weidenfeller - Lukasz Piszczek, Mats Hummels (všichni Dortmund), Dante, Filip Daems (oba Mönchengladbach) - Toni Kroos (Bayern), William Kvist (Stuttgart) - Marco Reus (Mönchengladbach), Shinji Kagawa (Dortmund), Franck Ribéry (Bayern) - Klaas-Jan Huntelaar (Schalke)

Náhradníci: Bernd Leno (Leverkusen) - Holger Badstuber (Bayern) - Lukas Podolski (Köln) - Robert Lewandowski (Dortmund)

Trenér: Lucien Favre (Mönchengladbach)

Překvapení:
1. Nezastavitelná Borussia Mönchengladbach
2. Dortmundský hon za rekordy
3. Vzepětí Freiburgu

Zklamání:
1. Sestup Kaiserslauternu a Kölnu
2. Jarní trápení Herthy a Werderu Brémy
3. Robin Dutt


Petr Vaněček

All-Stars (4-4-2): Bernd Leno (Leverkusen) - Lukasz Piszczek, Mats Hummels (oba Dortmund), Holger Badstuber (Bayern), Marcel Schmelzer (Dortmund) - Marco Reus (Mönchengladbach), William Kvist (Stuttgart), Shinji Kagawa (Dortmund), Franck Ribéry (Bayern) - Klaas-Jan Huntelaar (Schalke), Lukas Podolski (Köln)

Náhradníci: Marc-André ter Stegen (Mönchengladbach) - Sokratis Papastathopoulos (Werder) - Toni Kroos (Bayern) - Robert Lewandowski (Dortmund)

Trenér: Christian Streich (Freiburg)

Překvapení:
1. Vstání z mrtvých v podání Freiburgu a Augsburgu
2. Vzestup Mönchengladbachu
3. Závěr sezóny Stuttgartu

Zklamání:
1. Hertha a "italské rošády" na její lavičce
2. Sestup Kölnu
3. Odchody opor z Brém


Jan Mátl

All-Stars (4-2-2-2): Marc-André ter Stegen (Mönchengladbach) - Philipp Lahm (Bayern), Mats Hummels (Dortmund), Holger Badstuber (Bayern), Christian Fuchs (Schalke) - İlkay Gündogan (Dortmund), Simon Rolfes (Leverkusen) - Marco Reus (Mönchengladbach), Franck Ribéry - Mario Gómez (oba Bayern), Robert Lewandowski (Dortmund)

Náhradníci: Manuel Neuer (Bayern) - Kyriakos Papadopoulos (Schalke) - Patrick Herrmann (Mönchengladbach) - Klaas-Jan Huntelaar (Schalke)

Trenér: Lucien Favre (Mönchengladbach)

Překvapení:
1. tažení Borussie Mönchengladbach
2. počínání nováčka z Augsburgu
3. David Alaba

Zklamání:
1. Sestup Kölnu
2. Umístění a herní agónie Hamburgu
3. Sestup Kaiserlauternu

Autor: Jiří Vojík, Petr Vaněček, Jan Mátl

Komentáře (184)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vim ze byl Götze zraneny ale chybi mi tam

Reagovat
smazaný uživatel

To je stejný jako "Vim, že Robben neměl sezónu, ale chybí mi tam"

Reagovat
smazaný uživatel

Rudnevs a Adler podepsali HSV

Reagovat
smazaný uživatel

WOW

Reagovat
stas87

za artojmsa,bude chybat v srdcoch kolejorz

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl jít Rudnevs do Dortmundu? Škoda.

Reagovat
jv

Nn.

Reagovat
smazaný uživatel

A co takhle anketka o to který redaktor dal nej sestavu ?

Reagovat
Arne

Přidám... I když vím, že určitě budu poslední jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti dal hlas, i když trochu jsem váhal, když jsi tam nedal ter Stegena, ale jv ho nemá ani v náhradnících, tak bylo rozhodnuto

Reagovat
herbage

jo to je tvoje sestava

Reagovat
smazaný uživatel

Není

Reagovat
jv

No jo. Ono by si to zasloužilo hned několik adeptů, zvolil jsem nakonec Romana a na lánku Bernda, i když váhání to bylo veliký.

Potěšil alespoň Hunter jako jednička?

Reagovat
jv

*lávku

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak Huntera beru jako samozřejmost

Reagovat
JozkokozleJ

Pritom mi prislo, ze byvas k Lenovi casto kriticky (resp. nepodliehas vseobecnej, i pre mna momentalne este prehnanej, euforii z neho).

Reagovat
jv

Byl jsem no (částečně i kvůli Renému), ale za to, co všechno za ten rok dokázal si to z toho širokýho zástupu (ter Stegen, Ulreich, Benaglio), zasloužil nejvíc (místo Romana tam mohl být z toho výčtu kdokoliv, bylo to hodny vyrovnaný).

Reagovat
SunFells

Já chtěl dát hlas tobě a dal jsem ho nechtěně Vojíkovi

Reagovat
Arne

Hm, to si budu pamatovat.

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Arne, proc jsi nedal do sestavy Gomeze?

Reagovat
Arne

Protože jsem našel lepší adepty?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kazdej tam ma nejaky blbosti - u Matla nechapu Rolfese a Gundogana, u Arneho Streicha a nezarazeni Gomeze a u Vojika obranny duo z Gladbachu

Reagovat
smazaný uživatel

mel byt novej prispevek

Reagovat
Arne

Proč je Streich blbost? Ono je těžký zvolit, jestli byl nejlepší Klopp za obhajobu a rekordy (já nemám při různých vyhlašováních rád rovnítko nejlepší tým = nejlepší trenér), Favreho za taktickou nadvládu nebo Streicha s Luhukayem za to, že dokázali top s takovými týmy... Já zvolil "Gesamtpaket" Streicha, z možného vytěžil maximum, byť to byla jen půlsezóna.

Reagovat
smazaný uživatel

blbost to neni, ale vys bych dal jak Kloppa, tak hlavne Favreho, en vytezil z toho tymu totalni maximum a dosahl neco neskutecnyho

Reagovat
Arne

Tak je to blbost nebo není? To slovo jsem sem nepřinesl já, tys to psal nahoře...

O tomhle se dá diskutovat... Favre udělal neskutečnou věc hlavně loni na jaře, ale přece jen to bylo pár zápasů, tak jsem tehdy upřednostnil Dutta. Letos jsem taky vsadil na "výkon/kvalita" a vyšel mi prostě Streich. V zimě, po odchodu Cissého, už měl Freiburg každej za jasnýho sestupujícího a podívej se, co s nimi udělal.

Reagovat
smazaný uživatel

neni to blbost, to bylo hodne prehnane napsany, jen jsem tim chtel rict, ze trochu vyse vidim jak Kloppa, tak Favreho a tim padem jsi tam dal 3. trenera ja vim, Freiburg mi pos*al i hodne tiketu, kdyz jsem cekal, ze nebudou hrat nic, ale Gladbach, no tohle necekal vazne nikdo

Reagovat
Arne

Ok. U mě teda byl větším překvapením jarní Freiburg než Gladbach celkově... Asi ne LM, ale poháry se čekat mohly.

Reagovat
smazaný uživatel

u me, jako u laika (v porvnani s tebou), je Gladbach jednim z nejvetsich prekvapeni v cely Evrope

Reagovat
Arne

Tak jak se to vezme... Pro mě je taky třeba překvapení Montpellier, kdežto u někoho, kdo detailně sleduje francouzský fotbal, jím může být Évian. Akorát o tom není tolik slyšet.

Reagovat
jv

Tak za sebe, proč bych jako nemohl dát do All-Stars obranný duo z Gladbachu, když měl celkově druhou (!!!) nejlepší obranu? (jinak narážky na Daemse se daly čekat, ale na Danteho... )

Reagovat
smazaný uživatel

Dante ok, ale na levym beku byli proste lepsi hraci

Reagovat
jv

Kdo konkrétně?

Reagovat
smazaný uživatel

Marcel? a jaro Davida Alaby

Reagovat
jv

Tak Marcela jsem měl na očích neustále a letos měl hodně výpadků (často způsobené i tím, že nehrál na 100% a jel přes bolest), ale prostě oproti loňsku hodně zaostal a Lukasz ho na druhý straně doslova "přejel".

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem ho měl dost na očích a je pravda, že měl výpadky... ale ty byly většinou jen v jeho ofenzivní části hry...defenzivně si odehrál vždy svoje..a to kvalitně. Máš ale pravdu, že Piszczek ho na druhé straně přejel. Dal bych na levou obranu Lahma.. i když tam nehrál!

Reagovat
jv

Právě, že on se rád zapomene vepředu a nestíhá se vracet, čímž pak vznikají další a další díry, protože jeden ze stoperů musí jít hasit za něj. A to má před sebou hodně zodpovědnýho Kevina.

Reagovat
jv

Zapomněl bych na Alabu - ten to musí nejdřív potvrdit dlouhodobě.

Reagovat
smazaný uživatel

a navic jsi muj hlas dostal, tak si nestezuj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proč tak slušnej dotaz? musíš přitvrdit.

Reagovat
herbage

pěkný také přihodím svojí sestavu: Leno - Piszczek, Hummels, Badstuber, Johnson - Reus, Kroos, Kagawa, Ribéry - Huntelaar, Lewandowski

a náhradníci: Weidenfeller - Sokratis - Arango - Gómez/Podolski

byl to opět výborný ročník, gratulace BVB k zaslouženému titulu, ale ten příští bude ještě vyrovnanější a boj o titul ještě vyostřenější. Doufám, že kluby kvalifikující se do LM pořádně přes léto posílí a neudělají ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

hlasoval bych pro tu tvoji

Reagovat
Arne

Kde jsi vzal toho Johnsona?

Reagovat
JozkokozleJ

Od Thunderströma

Reagovat
herbage

na TM, má z krajních beků nejvíc asitencí a nechtěl jsem tam cpát ani Lahma, ani Fuchse, na kterého c.core furt nadával

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

se moc nesměj, hrál letos dobře

Reagovat
fantomas

Mě spíš pobavilo to vysvětlení ve stylu "koukal sem na FM, má dost asistencí, tim pádem je ukrutně ofenzivní, to se mi líbí, šup ho tam"...

Taková tvoje klasika.

Reagovat
fantomas

*TM

Reagovat
herbage

tak kontroluji si statistiky, abych na někoho nezapomněl. Jen na LB jsem váhal a zvolil proto Johnsona, jinak jsem všechny hráče měl celý rok na očích

Reagovat
JozkokozleJ

Polku sezony ale hral na lavom kridle, pred Braafheidom. Ale furt lepsia volba, nez Levan.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Fuchs letos fakt ne. Neříkám, že by byl nějak zoufalý, ale těch výpadků bylo dost. Hodně nevyrovnané výkony

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

To je možná proto, protože hrál na křídle, taky na 10, atd...

Reagovat
herbage

aha, tak to je menší fail

Reagovat
jv

Jinak, nechci zbytečně přilívat olej do ohně, ale třeba pro příště se ti to bude hodit - stačilo to na TM rozkliknout a viděl by si, že hrál všude možně... (tohle tam dřív nebylo, mají to nově)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

tak Fuchs no, když ho schválil i c.core

Reagovat
Rišan

No právě, copak tady všichni zapomněli na bídné vystoupení Dortmundu v LM? Tam je třebas uspět a ne jen v domácí lize!

Reagovat
JozkokozleJ

I v calnku nazvanom Bundesligove All-Stars?

Reagovat
fantomas

Jirko, loni si měl Dutta v překvapení, co? Taky možná budu letos nucenej takle obrátit...

Reagovat
jv

Jojo, měl no. Ale v Bayeru to absolutně nezvládnul, zkazil takřka všechno, na co sáhnul, tak byla volba jasná.

Reagovat
smazaný uživatel

Moje sestava (i když nikoho nezajímá.) : 4-4-2 ter Stegen - Piszczek - Hummels - Badstuber - Lahm - Reus - Kroos - Kagawa - Ribery - Huntelaar - Lewandowski.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Náhradníci : Leno, Kvist, Subotič, Gomes.

Reagovat
jv

Neven je ale střela úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nebýt náhradníků, tak se mi to zatim líbí nejvíc

Reagovat
herbage

kopírko

Reagovat
smazaný uživatel

Pff

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
smazaný uživatel

ake maju zostavitelia nicky?okrem Arneho

Reagovat
Arne

Jiří Vojík je jv, Honza Mátl nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

jv - jirka vojik

Reagovat
smazaný uživatel

(3-1-3-3)

Weidenfeller - Lahm,Hummels,Badstuber - Kroos - Reus,Kagawa,Ribéry - Gomez,Hunter,Lewa

Náhradníci:Neuer,Fuchs,Kvist,Raúl (Hrál famózně.Divím se,že se tam nikomu nevešel aspoň na lavku)

Trenér:Klopp

Asistent:Favre

... sice by to vůbec nefungovalo,ale pro mě byli tuto sezónu tihle hráči individuálně nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

PIERRE-MICHEL LASOGGA!!!!!!!!!!!!!!!! HAHO HERTHA

Reagovat
Arne

Ten tam bude přespříští sezónu... Tu příští bude mít kvůli zranění pomalý rozjezd.

Reagovat
.13

skusim aj ja

Ter Stegen- Piszczek, Hummels, Badstuber(Dante), Schmelzer(rozmyslal som aj nad Kadlecom a keby nehral Alaba tak malo tak asi on)- Gudogan, Kroos- Reus,Kagawa, Ribery- Huntelaar

prekvapenie:

1.Jar Freiburgu

2.Prebudenie Helmesa

3.Gladbach, hlavne jesen

zklamania:

1.Tragicky Lautern

2.sezona HSV a Hertha

3.Arnesen

Reagovat
JozkokozleJ

Az na toho Kadleca Keby Gündogan predvadzal to co v prvom zapase a v poslednej tretine sezony, tak tam tiez suverenne patri.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlas jsem dal pro jv, i když jsem měl drobnou výhradu k Romanovi v bráně. Ale celkově mám rád rozestavení 4-2-3-1 a jeho sestava se mi líbí. K obraně mu můžeme maximálně vytknout absenci Badstubera, ale Daems je nejlépe hodnocený LB dle Kickeru, je to bek druhé nejlepší obrany BL.

Moje sestava: 4-2-3-1

ter Stegen - Pisczek, Hummels, Badstuber, Daems - Kroos, Lars Bender - Reus, Kagawa, Ribéry - Huntelaar

Náhradníci: Leno - Dante - Kvist - Lewandowski

Trenér: Lucian Favre

Překvapení:

1. Tažení Gladbachu

2. Rekordy BVB

3. Streichovo kouzlo s Freiburgem

Zklamání:

1. sezona HSV

2. sestup Kölnu a Lauternu

3. názory a komentáře Eurosportu na EF

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

- ke třetímu bodu u zklamání, aby bylo jasno

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen - Piszczek, Hummels, Dante, Schmelzer - Kroos, Ribery (Arango), Kagawa, Reus - Huntelaar, Lewandovski

Reagovat
smazaný uživatel

proč kritizujou v článku neuera? já si myslel, že měl vynikající sezonu Po vyřazení realu dokonce padaly hlasy, že je to nejlepší golman na světě

Reagovat
smazaný uživatel

taky že je

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Je jedním z nejlepších určitě, klidně i nejlepší, pokud chceš... Ale v lize to nebylo ono, dvě hrubky proti Gladbachu, což byla dost klíčová utkání, v Norimberku a proti Augsburgu taky těžký hrubky (byť nebyly potrestány).

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/spieltag/1-bundesliga/2011-12/topspieler-der-saison-torwart.html

Asi ne náhodou je až 16. nejlépe hodnocený brankář z 18 v seznamu.

Reagovat
fantomas

Ty brďo...a na podzim měl přitom nákou dlouhou šňůru bez inkasování, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jo no a zkazil mu to vlastenec v neapoli

Reagovat
Arne

Jj... Ale prakticky tam neměl moc co chytat, vzpomínám si jen na těžkej zákrok v Sinsheimu, jinak "sbíral míče".

Reagovat
Arne

Myslím během té šňůry, ne v celý sezóně... Třeba zápas v Dortmundu měl parádní, tam jsem čekal, že to vychytá a Bayern to celý otočí.

Reagovat
smazaný uživatel

Co LM? Budeš fandit FCB co?

Reagovat
Arne

Stoprocentně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně...já budu na druhé straně barikády.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

takže dá se říct, že mu to nejde v zápasech, kde není moc vitížen?

Reagovat
Arne

To bych neřekl, s tím si umí poradit... Jinak by tu dlouhou šňůru asi neudržel, kdyby tam předvedl nějakej kiks.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem se konečně podíval na toho Sippela, co předváděl proti H96 Nemám slov, fakt showman.

Reagovat
smazaný uživatel

máš odkaz?

Reagovat
smazaný uživatel

heh je to frajer!! připomíná mi Piplicu

Reagovat
Arne

Celej Fromlowitz.

Reagovat
jv

Trapp se Ehrmannovi trochu "vymknul"...

Reagovat
smazaný uživatel

mě zas tak ani nebude vadit když nebude nejlepší, hlavně aby vychytal Torrese a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

Arne:...kde máš Hubníka?

Reagovat
Arne

Reagovat
JozkokozleJ

Tu by sa do ponuky smajlikov hodil i faker

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro obhajobu BVB a titul Bayernu v LM.

Reagovat
Arne

Ale jo.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

tak tebe nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom nechápeš? Oba (já i jv) fandíme BVB, ale ve finále je německý mančaft, navíc proti týmu, který většině lidí není zrovna dvakrát sympatický. Tak přeje Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč mi palcuje,že budu fandit své Chelsei?

Reagovat
smazaný uživatel

Ses asi musel přehlídnout, on palcoval Arneho koment, že bude 100% fandit Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo sorry.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

100. für Hertha !!!

Reagovat
smazaný uživatel

a jejich fans.

Reagovat
sejber

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je hezčí stovka, my už titul máme, když vyhraje CFC (které v PL přeju nejvíc), tak mi to žíly trhat nebude a Hertha do BL patří.

Reagovat
smazaný uživatel

CFC

Reagovat
jv

To mě zase jo.

Reagovat
jv

Tady bude taky potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
sejber

Nejak som zabudol na Mancienna hraval vobec v HSVci vdaka nemu mal klub taku sezonu ?

Reagovat
smazaný uživatel

příjde mi, že byli ještě určití hráči, kterým vyloženě sedla jen část sezony. Hráli sice celou sezonu nadprůměrně, ale jen moc krátký časový interval skvěle na to, aby se dostali do All-Stars, ale stejně je škoda je nezmínit: jako třeba: Pizzaro, Harnik, Herrmann, Gundogan, Gotze (bohužel zranění), Alaba, Hanke,

Reagovat
smazaný uživatel

Didavi, Helmes, Kuba (kostatně dobře)

Reagovat
smazaný uživatel

Didavi i Kuba by tam měli určitě být

Reagovat
jv

Kdyby se tak dělalo "jarní All-Stars", ale jinak nemají nárok.

Reagovat
stas87

sklamanie sezony-ignjovski to nie je ani krajny obranca ani zaloznik,to je parodia na futbalistu...

zo zostavami celkom suhlas,akurat mi tam chyba sokratis ktory to z tych sraciek tahal v podstate sam

Reagovat
jv

Rozhodoval jsem se mezi ním a Badstuberem, nakonec vyhrála druhá možnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude tu někdo fandit Fortuně?

Reagovat
stas87

nie.

tu sa fandi BSC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

Weidenfeller - Pisczek, Badstuber, Hummels, Alaba - Gundogan, Kroos - Ribéry, Kagawa, Reus - Lewandowski

Reagovat
penepi

Krásna zostava z 2 tímov.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší trenér samozřejmě Magath, vždyť letos překonal letitý rekord. :X

Reagovat
Lemond Laws

Na levej bek určitě Alaba.. Trochu mě překvapuje, že se tam neobjevil ani jednou..

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba měl dobrou jen jarní část sezony

Reagovat
jv

Přinejlepším stejná situace jako výš u Didaviho s Kubou.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Koch odešel na hostovačku do MSV Ještě jeden rok v 2.BL a pak hurá do áčka

Reagovat
penepi

Myslíš, že Pisczek odíde?

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě neodejde, Zorc už to včera dementoval a potvrdil, že bude hrát další sezonu v černožlutém dresu.

Reagovat
sejber

Vitesse ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sejber

Reagovat
jv

Tak on tam jde hlavně asi kvůli tomu, aby se udržel v repre U-21, navíc se potřebuje rozehrát po zranění. Každopádně potom už by se prosadit/dostat šanci měl.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nevím, nevím Arne, jestli Podolski byl lepší než Lewa, že si u tebe vysloužil základní sestavu

Reagovat
Arne

Já to vím, byl.

Reagovat
Mr.Mike

překvapení:

1) rekordy BVB

2) Gladbach

3) Freiburg, Augsburg

zklamání:

1) Hamburg

2) sestup Kölnu

3) Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení:

1) Gladbach

2) Mainz

3) Augsburg

zklamání:

1) udržel se Freiburg

2) sestup Kölnu

3) sestup Kaiserslauternu

Reagovat
Godwinson

Tak Giroud potvrdil kontakt s Bayernem, zvláštní volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Najvačie sklamanie je zostúpenie Kolinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení:

1) Bayern bez titulu

2) Augsburg

3) Jízda Gladbachu

Zklamání:

1) Sestup Kolína

2) Sestup Lauternu

3) Odchod Podolskiho

Reagovat
Kepy_FCB

dnes je i finále DFB pokalu , né ?

Reagovat
smazaný uživatel

V sobotu..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Moje sestava:v bráně Neuer + 10krát Huntelaar

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem prečo sa do vyberu nedostal J.Boateng .Podla mna mal jednu famoznu sezonu,a svoje vykony korunoval v odvete v Madride.Kde bol uplne bezchybny !

Reagovat
Tomanatura

O nem jsem premyslel, ze bych ho dal do zklamani, ale on me proste zklamat nemohl, jelikoz se o nem vedelo, ze je nemehlo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty si mimo uplne.pozri ssi daky zapas Bayernu.Odporučam ne tu dristy doslovne.jedine nemehlo si tu asi ty

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ještě žiješ vojáku?

Reagovat
smazaný uživatel

žiju :D len nekomentujem tu už dlho.ale jak som toto prečital nedalo mi :D

Reagovat
smazaný uživatel

A chodíš ještě na web?

Reagovat
smazaný uživatel

...ze stejného důvodu, proč se tam nedostal Neuer

Reagovat
Tomanatura

Sestavu napsat nedokazu, jelikoz tech adeptu je tak na 3 sestavy. Spis by slo vypsat

co me potesilo a prekvapilo (zamerne ne ty nejlepsi jako Ribery a Reus):

Freiburg, Augsburg, Stuttgart a Bruno Labbadia, Arango, Kuba, Fuchs, Harnik ! a Pizzaro, Piszczek, Ibisevic, Caligiuri, Schäfer, Töre, Rosenberg, Moting, Zidan, Firmino, Diouf, Ballack, Herrmann,

co me zklamalo: vedeni Kölnu, jarni Bremy, Robin Dutt, Michael Preetz a vsichni tri na lavicce Herty, jednani Leverkusenu s Ballackem, Toprak, Farfan, Naldo, Ekici, Marin, Petric, Wesley, Babel

Na zaver gratulace tem, kteri dosahli svych cilu, podekovani Raulovi, za 2 uzasne sezony v Nemecku a burcovacka pro Bayern, at tu Chelsea rozprasi!

Reagovat
smazaný uživatel

jj bremy to je tragedie musime se dat dohromady zas mame docela nadejne hrace jako sokratise pizzara ale to nestaci hodne opor odeslo.. tym se bude muset znova budovat nezavidim schaafovi tu praci..WIR SIND WERDER BREMEN

Reagovat
stas87

skor bude tazsie trosku upravit ciele a nesnivat o europskych poharoch a nedavat to ako podmienku ci nutnost prehnane ciele mozu len skodit...schaaf hlavne musi najst partaka ku claudiovi,fullkrug na to zdaleka nema,brankar vyrieseny je tam uz snad netreba nic robit a predat ignjovsikho,hoci kam ale predat,zabera len miesto

Reagovat
smazaný uživatel

o to se vic tesim na dalsi sezonu bundesligy jak se s tim werder popere... proste bundesliga vivat!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele