Bundesligové All-Stars 2009/2010

12.05.2010, 16:16
Aktuality
Z letošní bundesligové sezony zbývá odehrát už jen dva barážové zápasy a každý redaktor bundesligy na EuroFotbalu se tak rozhodl sestavit svou nejlepší jedenáctku a její lavičku, nejlepšího trenéra a také tři překvapení a tři zklamání. Jak obstáli ve vašem měřítku?

Při svém výběru se redaktoři jednomyslně shodli, že nade všemi fotbalovými zklamáními letos nejvíce bolela ztráta Roberta Enkeho. Tato tragická událost proto do trojice zklamání zařazena nebyla.

Nepozorného či náhodného diváka bundesligy možná překvapí nominace Heinze Müllera. Brankář Mainzu ve své první sezoně po návratu domů podával skvělé výkony, za což mu byly odměnou dvě nominace do základní sestavy a jedna na lavičku náhradníků. Ještě lépe na tom ale bylo mnichovské trio Lahm - Schweinsteiger - Robben, které si vysloužilo hned čtyři nominace do základu. Stejně úspěšný byl i jejich nastávající spoluhráč Toni Kroos.

Redaktoři nepohrdli ani Edinem Džekem, nejlepší střelec letošního ročníku by se hned třikrát vešel do základu a jen jednou na lavičku. O něco hůře na tom už byl Stefan Kießling, jehož by redaktoři EuroFotbalu do základu umístili jen dvakrát a do průběhu utkání by možná jednou zasáhl z lavičky.

V překvapeních sezony si své místo našly také rozjeté týmy Stuttgartu a Mainzu, nezapomnělo se ani na kvalitní výkony německých týmů a jejich mladíků, mezi trenéry pak souboj svedli Felix Magath a Louis van Gaal. Ve zklamáních se až na jednu vyjímku objevila sestupující Hertha.



Jiří Krejčí

All-Stars (4-4-2): Heinz Müller (Mainz) - Philipp Lahm, Daniel van Buyten (oba Bayern), Sami Hyypiä (Leverkusen), Cristian Molinaro (Stuttgart) - Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger (oba Bayern), Nuri Sahin (Dortmund), Toni Kroos (Leverkusen) - Edin Džeko (Wolfsburg), Stefan Kießling (Leverkusen)

Náhradníci: Hans-Jörg Butt (Bayern) - Mats Hummels (Dortmund) - Marco Reus (Gladbach) - Thomas Müller (Bayern)

Trenér: Felix Magath (Schalke)

Překvapení: 1. úžasný Magath, 2. Grossovo jaro, 3. ex-ahlenská dvojka (Großkreutz a Reus)

Zklamání: 1. finiš Leverkusenu, 2. Hannover na kraji propasti, 3. hra Kölnu



Jaromír Eybl

All-Stars (4-1-2-1-2): Manuel Neuer (Schalke) - Philipp Lahm, Daniel van Buyten (oba Bayern), Mats Hummels (Dortmund), Dennis Aogo (HSV) - Bastian Schweisteiger - Arjen Robben (oba Bayern), Toni Kroos (Leverkusen) - Mesut Özil (Brémy) - Edin Džeko (Wolfsburg), Stefan Kießling (Leverkusen)

Náhradníci: Hans-Jörg Butt - Holger Badstuber - Thomas Müller (všichni Bayern) - Kevin Kuranyi (Schalke)

Trenér: Louis van Gaal (Bayern)

Překvapení: 1. Magath a jeho kouzla se Schalke, 2. kvalitní výkony německých mladíků, 3. plné stadiony + krásné góly + atraktivní hra

Zklamání: 1. sestup Herthy BSC, 2. jarní výpadky formy HSV a Leverkusenu, 3. výkony Francka Ribéryho a Maria Gómeze



Petr Vaněček

All-Stars (4-4-2): Manuel Neuer (Schalke) - Philipp Lahm (Bayern), Sami Hyypiä (Leverkusen), Marcelo Bordon (Schalke), Dennis Aogo (HSV) - Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger (oba Bayern), Nuri Sahin (Dortmund), Toni Kroos (Leverkusen) - Claudio Pizarro (Brémy), Kevin Kuranyi (Schalke)

Náhradníci: Heinz Müller (Mainz) - Maik Franz (Frankfurt) - Marcell Jansen (HSV) - Edin Džeko (Wolfsburg)

Trenér: Felix Magath (Schalke)

Překvapení: 1. Mainz, 2. Schalke, 3. mladíci Bayernu (speciálně Müller)

Zklamání: 1. podzimní Hertha, 2. Lukas Podolski, 3. jarní HSV



Daniel Polách

All-Stars (4-4-2): Heinz Müller (Mainz) - Philipp Lahm (Bayern), Youssuf Mohamad (Köln), Roel Brouwers (Gladbach), Holger Badstuber - Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger (všichni Bayern), Toni Kroos (Leverkusen), Marcell Jansen (HSV) - Edin Džeko (Wolfsburg), Lucas Barrios (Dortmund)

Náhradníci: Hans-Jörg Butt (Bayern) - Gonzalo Castro - Stefan Reinartz - Stefan Kießling (všichni Leverkusen)

Trenér: Louis van Gaal (Bayern)

Překvapení: 1. VfB Stuttgart, 2. suverenita Bayernu, 3. Thomas Tuchel

Zklamání: 1. jarní obrana Leverkusenu, 2. Hertha BSC, 3. zranění Rolfese a Adlera před MS

Autor: Jiří Krejčí, Jaromír Eybl, Petr Vaněček, Daniel Polách

Komentáře (126)

Přidat komentář
fantomas

Sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Marco Reus a Kevin Großkreutz

Reagovat
jv

Hrajou výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaromír,jednoznačne!

Reagovat
miky10

přesně tak, skvělá sestava

Reagovat
herbage

No nevím, spíš tam mám jen nejvíce "hvězd" Mně se líbí i ty ostatní a jsem rád, že jsou jiné, protože hodně hráčů si letos nominaci zasloužilo a ne na všechny se dostalo. Ale od toho je diskuse a proto další hráče pochválím ještě zde

Reagovat
Arne

Mě jsi docela překvapil tou zálohou... Pamatuju, jak jsem zde četl tvé sestavy, které jsi psal hodně podle funkčnosti, "do středu obrany celou dvojici", "úspěšný útok nerozdělovat", atd. Zkrátka jsi překvapil...

Reagovat
Shevchenko

Můžu se zeptat kdo je kdo z autorů?

Reagovat
Arne

Já jsem Petr Vaněček, Jaromír Eybl je herbage, Jiří Krejčí je irik a Daniel Polách je kancik (už do diskuse neleze).

Reagovat
kubys

Ty děláš finančního poradce u Reiffky?

Reagovat
herbage

Táta

Reagovat
kubys

Já si říkal, že by to trošku nekorespondovalo tvým přesvědčením.

Reagovat
smazaný uživatel

mozem sa ta opytat preco si medzi sklamania sezony zaradil aj Riberyho??? podla mna nepatril medzi sklamania vzhladom nato ze mal kopu zranenii a v poslednej dobe aj tu aferu s prostitutkami ci ako to vlastne bolo, myslim si ze nepatri medzi sklamania odviedol to o sa od neho ocakavalo pripravoval sance utocnikom a docela sa mi pacila jeho hra vzhladom nato ake trapenia prezil v sezone a urcite mu neprospelo to tahanie v mediach o jeho pripadnom prestupe z Bayernu...neberiem tvoj nazor ale rad by som vedel preco si ho tam napisal Dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

potom som reagoval na Jaromira(herbage)

Reagovat
herbage

S těma zraněníma máš jistěš pravdu, ale na hráče světové extratřídy mám jinačí nároky a hlavně předchozí dvě sezóny byl on, pak Diego, pak dlouho nikdo a nakonec zbytek ligy. Halvně svojí první sezónu si dělal na hřišti co chtěl a dovedl Bayern k titulu. Právem byl tehdy nejlepším hráčem celého ročníku. Minulý rok býval rovněž často zranění, ale i tak bylo nemyslitelné, že by se nevešel do nejlepší jedenáctky a třeba v Lize mistrů proti Barceloně byl on jeden z mála, který svým výkonem vyčníval a který dokázal hru Bayernu rozhýbat. Letos měl ale mimořádně smolou sezónu a když se dal konečně do kupy, převzal roli vůdce týmu Arjen Robbén. Ribéry se scie snažil, ale na své předchozí výkony navázat nedokázal a v závěru ročníku se vyloženě herně trápil, ač byl zcela fit a začalo se i spekulovat o vypadnutí z francouzské reprezentace. V Lize mistrů to opět nebyl on, kdo by Bayern táhnul, ale byli to Schweinsteiger, van Bommel, Robbén a Olić. Stejně tak v lize šlo 80% akcí přes pravou Robbénovu stranu a Ribéry většinou jen čekal u levé lajny na míč, kde o něj přišel nebo jej poslal zpátky na beka. To zdravé sebevědomí bylo úplně fuč a jemu samotnému hodně škodí, že není největší hvězdou týmu, ale jen jedním z mnoha. A co jsme viděl poslední zápasy, tak ani spoluhráči neměli pochopení pro jeho přihrávky a často jeho kolmice šly do území nikoho. Tím nechci říct, že by hrál vyloženě špatně, ale zkrátka nehraje tak, jak by hráč jeho kalibru měl, proto jsou jeho letošní výkony pro mě zklamáním

Reagovat
smazaný uživatel

diky za odpoved

Reagovat
smazaný uživatel

Jiří Krejčí.

Reagovat
irik

Reagovat
Bakary3

Reagovat
jv

Ale tak ono těch možností tam je plno, to záleží i hodně na názoru.

Jinak v těch překvapeních mohl bejt i Barrios, protože když před sezónou přicházel, tak nikdo moc nevěděl, co od něj čekat.

Reagovat
irik

Jj, to rozhodování bylo těžké natolik, že jsem si musel hodit mincí . Náhoda tomu chtěla, abych vyzdvihl Německou krev .

Reagovat
smazaný uživatel

když někdo přijde s tím, že až v chilské lize, nastřílel skoro 40 gólů - a již po delší dobu se o něj zajímaly dva bundesligové týmy, tak se dají očekávat góly...

Reagovat
irik

Jenže když se takhle něco očekává, tak se většinou očekává že zklame .

Reagovat
smazaný uživatel

já mu docela věřil (narozdíl od médií, který ho po 5 zápasech bez gólu zatracovaly)

Reagovat
jv

Reagovat
irik

Letos to bylo docela našlapané, hlavně u trenérů, ale jeden se (jako obvykle) halt tyčil nadevšemi.

Reagovat
fantomas

Docela si mě překvapil- příjemně, že to pro tebe nebyl Van Gaal..

Reagovat
irik

Van Gaal (v Bundeslize) jen vyhrál titul s Bayernem, to nijak velký výkon není - Magath byl druhý s Schalke04 (ikdyž to taky tak neobvyklé není ). Každopádně bylo mezi čím vybírat, zmiňovaný Gaal nebo i Tuchel, Klopp, Gross by si to rozhodně zasloužili, FM se ale prostě tyčí, je neuvěřitelný co s tímhle týmem udělal (když se podíváš i tady na All-Stars tak je tam jen dvakrát Kuranyi ).

Reagovat
fantomas

Tak pokud vím, Van Gaal s Bayernem taky udělal ohromnej skok.

Reagovat
herbage

Já zvolil van Gaala, protože Magath sice čaroval neskutečně, ale van Gaal udělal v Bayernu ještě větší vítr, neměl řpi svém příchodu takovou důvěru a hlavně překopal celou hru Bayernu. Zatímco Magath by v Schalke zůstal, i kyby skončil kolem desátého místo, což se tak nějak čekalo, tak van Gaal musel každé kolo bojovat o své místo, protože Bayern zkrátka vyhrávat musí. On to věděl a přesto se nebál nasazovat do důležitých utkání hráče jako Badstuber, Müller, Contento či Alaba a nečinilo mu problém posadit Toniho, Gómeze či Tymoschuka na lavičku. Navíc Bayernu naordinoval pěknou kombinační hru, s kterou poslal Bavory po téměř deseti letech do finále LM. Proto je pro mě trenérem roku i on, i když souboj s Magathem byl více než vyrovnaný

Reagovat
smazaný uživatel

a presne toto robilo Klinsmannovi najväčšie prooblémy

Reagovat
irik

Klinsmann měl problémy se vším, byl jednoduše neschopný ...

Reagovat
smazaný uživatel

no hlavne mi najviac vadilo to, že pri absencii Kloseho a Toniho naraz, alebo oboch stopérov naraz, bol úplne neschopný proste kým sa vyhrávalo, bola plná zostava, vyhrávalo sa o 4 góly tak budiž, akonáhle niekto vypadol, mali sme problém doma vyhrať s Karlsruhe, i ked predtým sme mali formu 5 vítazstiev v rade. a vždy dával iba to najskúsenejšie a najistejšie, ale niečo navyše - to už bolo slabé...

Reagovat
irik

To proto, že tu sestavu zdělil po Hitzfeldovi.

Reagovat
Arne

Já v tomhle souhlasím s irikem... Van Gaal na to zkrátka měl mužstvo, to Felix upletl z hovna bič. Já ho třeba minulej rok nedal, protože ve Wolfsburgu na to měl materiál výbornej, ale tady nikoliv.

Btw. van Gaala bych dal třeba i za Grosse a Tuchela, i když to samozřejmě nikterak nedevalvuje jeho práci. Finále LM ale nemůžeš zohledňovat, tohle je za ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Klinsmann měl také materiál

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Tak Klinsmanna nemůžeš brát jako měřítko pro borce jako je Magath nebo van Gaal...

Reagovat
irik

Ne větší, než Magath se Schalke. Herně udělal Gaal skok samozřejmě velký, ale měl k tomu prostředky, Magath ne.

Reagovat
herbage

Tak Tymoschuk a Gómez přišli ještě dříve než on, Pranjić a Braafheid nejsou nijak zvučná jména a prakticky jediný větší příchod, který si vymohl byl příchod Robbéna, kterého se Real narychlo zbavoval. Stejně ale nejvíc spoléhal na odchovance a nově příchozí hráči prakticky většinou seděli

Reagovat
irik

O to nejde, prostě na to měl tým. Magath ne ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale taky ta hra vypadala. Bayern měl sílu na to útočit a hrát atraktivní, offenzivní fotbal. Schalke spíš dřelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Olić.

Reagovat
shitcool

Stefan Kießling

Toni Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se do středu zálohy líbí Träsch ze Stuttartu

Reagovat
Arne

Nad ním jsem dlouho přemýšlel, ale nakonec se nevešel.

Reagovat
smazaný uživatel

Müller- Lahm, Buyten, Hyppia, Aogo- Robben, Träsch, Schweinsteiger, Kroos- Džeko, Kiessling

Reagovat
smazaný uživatel

Enke

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

Všichni se do sestavy nevešli, ale hodně hráčů letos upoutalo moji pozornost. Nerad bych na někoho zapoměl a proto to vezmu pěkně klub po klubu. Bayern měl letos skvělou sezónu a není tak divu, že měl nejvíce hráčů v ideálních sestavách. Mimo zmiňovaných jmen jako Butt, Lahm, van Buyten, Badstuber, Schweinsteiger, Robben a Müller měli dobrý rok třeba i Mark van Bommel, kapitán Bavořanů. U Schalke musím pochválit hlavně Felixe Magath a jeho vynikající práci. Jednotlivici vyloženě nevyčnívají a jejich hra působí týmovým dojmem, avšak vyzdvihnout musím hlavně výkony celé obrany, Rakitiće(hlavně na jaře), Farfána a Kuranyiho. Třetí Werder měl dobré jaro a zaslouženě vybojoval třetí příčku. Dobré výkony podávali hlavně mladíci Özil, Marin a Hunt, na ostrostřelce Pizarra byl rovněž spoleh. Bayer Leverkusen se hodně dlouho držel na čele a táhli jej především Kroos s Kießlingem, ale i hráči jako Derdyiok, Castro, Hyypiä a Adler zaslouží pochvalu. Z Borussi musím vyzdvihnout hlavně stoperskou dvojici Subotić, Hummels, dále vynikajícího Sahin, Großkreutze, Zidana a Barriose. Ze Stuttgartu Tasciho, Träsche, Khediru, Molinara a Cacaa, za Hamburku Boatenga, Zé Roberta(za podzim), Eliu, Jansena a Petriće. Z Wolfsburgu snad jen Benaglia, Misimoviće a Džeka, z Mainzu H.Müllera, Ivanschitze a Bancého, z Frankfurtu Franze, Meiera a Ochse, z TSG Carlose Eduarda a Obasiho, z Gladbachu Brouwerse, Aranga a Reuse, z Kolína Mohammeda s Geromelem a pak Tošiće, z Freiburgu Idrissou, z Hannoveru nikoho, z Norimberku Bunjaku, z Bochumi Fuchse a z Herthy Lustrenberga, Raffaela a Ramose. Zvláštní pochvalu bych pak udělil dravému německému mládí, protože hráči jako Badstuber, Müller, Contento, Schmitz, Moritz, Matip, Schwaab, Reinartz, L.Bender, S.Bender, Großkreutz, Bargfrede, Jung, Reus a Risse předváděli ve své premiérové bundesligové sezóně velmi kvalitní výkony a někteří patřili mezi nejlepší hráče ligy. Stejně tak mladíci jako Höwedes, Neuer, Hummels, Kroos, Marin, Özil, Schmelzer, Träsch, Castro, Khedira, Beck, Aogo, J.Boateng a další předvedli výborné výkony ve svých již 2.,3. a někteří dokonce 4. bundesligových ročnících. Mimoto i některé posili ze zahraničí ve svém premiérovém ročníku zazářili, ať se jedná již o Barriose, Eliu, Rincóna, Robbena, Derdyioka, Aranga či Tošiće. Naopak některá zvučná jména slušně pohořela či nepotvrdila svojí pověst, např. Kahlenberg, Ribéry, Gómez, Ziani, Martins, Tymoschuk, Pogrebnyak, Berg. Každopádně byl letošní ročník opět zajímavý a byla radost jej sledovat. Doufám že i ten příští bude stejně povedený

Reagovat
smazaný uživatel

odborník

Reagovat
herbage

Odborníky máte tady v diskusi jiné. Irik, Arne i kancik toho mají mnohonásobně letos víc nasledováno i z kickeru načteno než já Já jsem letos jsem z celé redakce to páté kolo u vozu

Reagovat
irik

Čtvrté.

Reagovat
herbage

Já vím, ale řiká se páté, protože to je nadbytečné, zatímco 4. ne

Reagovat
irik

Taky nejsi nadbytečný, bez tebe bychom tolik preview a reportů nikdy nenapsali . Krom toho by tu byla mnohem menší sranda .

Reagovat
herbage

No, právě že jestli jsem napsal 2% reportů za sezónu, tak je to dost. Preiview sice tak 25-30%, ale i tak to není rozhodují vliv. Bez práce Arneho a kancika by se to celé sesypalo jak domeček z karet Tak alespoň že je ta sranda

Reagovat
irik

Máš to 4.25%.

Reagovat
j_mrazik

Mi neříkej, že tvůj den má jenom 24 hodin.

Reagovat
miky10

Reagovat
Oxbow

moc pekne receno ... jinak supr Herbage thx cela redakce supr

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba mi v zostave Van Bommel..Ktory odohral famoznu sezonu..myslim si že mal tam byt...

Reagovat
herbage

Kdybych měl jiné rozestavení, tak tam jistě bude, ale zase na druhou stranu jsem musel dát 2 hroty, protože Džeko, Kießling, Kuranyi, Barrios a Pizarro měli skvělou sezónu No a Robben, Kroos a Özil tam bez debat museli být, Basti rovněž

Reagovat
smazaný uživatel

Chapem,ale myslim si že po tejto sezone už nebudu Van Bommela,mnohy brat ako nejake "zakerne prasa",ako sa pisalo o nom..Sice je pravda že už par krat vybuchol,ale to boli take vystrelky ked ukazal to gesto madridskym fanušikom,alebo rozhodcovi v zapase z HSV.Nie je to typ ktory lame nohy protihračom,to zas nie..ale mal zopar vystrelkov,to beriem..ale zasa netreba spochybnovat jeho futbalove kvality!a vodcovske tak isto..Ked ho urobil Klinsmann kapitanom tak dostal hned v druhom kole v dortmunde červenu kartu..vtedy bol dost skritizovany..a odvtedy nič...Podobny typ ako Effenberg,vyburcuje kolektiv,proti Fiorentine po druhom inkasovanom gole začal hecovat spoluhračov a o par sekund sam skoroval na 2:1...Viem že nie každy hrač sa zmesti do zostavy,ale tak Van Bommel by ti to snad zaslužil:)apson z mojho pohladu

Reagovat
smazaný uživatel

Herbagova sestava...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaromir Ebyl (až na Neuera, ale...beriem )

Reagovat
herbage

Brankáři nejsou moje silná parketa, ale nechtěl jsem tam dávat H.Müllera jen proto, že má nejlepší známky na kickeru z celé ligy. Nejméně gólů inkasovali Bayern a Schalke a i když je to s velkým přispěním obran, tak právě Butt a Neuer se mi svými výkony nejvíce pozdávali

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec ho neposlouchej, on nemá Neuera rád Vybral jsi dobře, a to neříkám jen kvůli tomu že fandím Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

...jak k tomu přispěli obránci jako Alaba, Braafheid, Demichelis

Reagovat
smazaný uživatel

tréner: aby som bol neutrálny tak Thomas Tuchel

Reagovat
SqueeZy

Cristian Molinaro ? BL nesleduju, jak hrál ten půlrok?

Reagovat
smazaný uživatel

Skvele. Stejne jako cely jarni Stuttgart.

Reagovat
irik

Je tam za celý jarní Stuttgart ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale asi teda musel hodně vyčnívat, ne? Nebo sis jen řekl, že tam musí být někdo z Vfb a zrovna levý bek ti v sestavě chyběl?

Reagovat
irik

Jj, tak nějak + měl dobré známky na kickeru. Aogo se mi nezdá, Badstubera jsem tam už z Bayernu dávat nechtěl a Molinaro byl dostatečně dobrý.

Reagovat
SqueeZy

aha, to je jedině dobře, doufam že si ho nechaj...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak vám, ale mě se zdá, že Německo tu má nejlepší redaktorský tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrou ligu je lehké komentovat

Reagovat
Xavi8

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Díky...

Reagovat
irik

Přidávám druhé díky z našich řad .

Reagovat
herbage

Tak do třetice všeho dobrého: Danke schön

Reagovat
smazaný uživatel

Teda fakt by mě nikdy nenapadlo že budu se slzou v oku vzpomínat na Molinarovi výkony , nedej bože že ho někdy uvidim v jakýkoliv all stars sestavě...

Reagovat
smazaný uživatel

irik

Reagovat
Tomanatura

Jak hrával Arango? Gladbach jsem letos neviděl ani raz...

Reagovat
herbage

Já ho viděl hlavně na podzim, co jsem seldoval asi 2 zápasy Gladbachu naživo a vždy patřil k nejlepším na hřišti. Postupem času ho ale zastínil hlavně Marco Reus, i když Arango vždy hrál v základu a bez něj by Gladbach v klidném středu rozhodně nebyl

Reagovat
irik

Ale neodpustím si dodat, že jedno zklamání jsem tak trochu předvídal .

Prognóza: Hannoveru se důvěra ve stárnoucí kádr nevyplatí, a místo klidného středu budou mít Dolnosasové co dělat se záchranou.

Reagovat
smazaný uživatel

Dekujeme za perfektni moderovani, zpravy, reportaze, atd. z cele Bundesligy...Je moc fajn, ze tu mame odborniky takoveto urovne...Jeste jednou diky a tesim se na dalsi rocnik Bundesligy ve vasem podani...

Reagovat
smazaný uživatel

Das ist Super !

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

v expres spravach pisu o schweinsteigerovi ze mozno v lete opusti Bayern dufam ze neni na tom nic pravdy inak by mi asi puklo srdce keby hra za iny tim

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern ho nepustí (aspoň doufám)

Reagovat
irik

Nedává to smysl, budou to jen podobné oplejtačky jako s Lahmem ..., jen by mne zajímal zdroj, na Bildu nic není ...

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že to bude "The Sun" nebo tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mna hrac roka jednoznacne Barrios, klobuk dole ako sa aklimatizoval, je velmi malo futbalistov z J. Ameriky, kt. potvrdia svoju golovu potenciu aj v Europe

Reagovat
smazaný uživatel

OT: 12.05. Krasič by se nebránil Bayernu

Miloš Krasič v létě zřejmě odejde z CSKA Moskva a jeho příští destinací by se mohl stát Bayerm Mnichov. Krasič by prý chtěl hrát s blízkým přítelem Ivocou Olićem.

...to je sice fajn, ale pokud Ribéry prodlouží, tak ho nepotřebujeme...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak a verim v to ze Ribery predlzi nema dovod nepredlzit

Reagovat
herbage

Do Bundesligy přestoupili dva nadějní Japonci. Do Borussie Dortmund ofenzivní středopolař Shinji Kagawa a do Schalke pravý bek Atsuto Uchida. Co mě ale nejvíc překvapilo je, že dle TM má prvně jmenovaný hodnotu 3,2 milionu euro a ten druhý dokonce 5, ač je jim 21, resp. 22. A to BVB získalo Kawagu za 250 tisíc euro, což je za babku a Schalke se nikdy nepraštilo přes kapsu. Na tyhle dva budu příští sezónu hodně zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

v Schalke bude mít docela šanci, jestli odejde Rafinha... u toho z BVB nevím, Sahin a Hajnal budou těžkými soupeři

Reagovat
herbage

Tak na TM píšou ofensive allrounder, takže dle mě spíš to bude takovej šikula na křídlo, jako alternace za Kubu či Großkreutze, popř. podhrot místo Zidana Jinak Hajnal už moc nehraje, což je celkem škoda. Možná se vrátí do Schalke, které jej vychovalo, pokud jim nevyjde Misimović

Reagovat
smazaný uživatel

Hajnal by nebyl vůbec špatný

Reagovat
herbage

Pasoval by k vám parádně a o tolik horší než Misimović není. Ve tvorbě hry prakticky nezaostává, jen není tak gólový

Reagovat
smazaný uživatel

a Morávek by měl větší šanci (ikdyž Magatha mrzelo už to pískání kvůli Metzemu...)

Reagovat
herbage

Morávek se teďka neprosadí už ani na tom pravém beku, tak by mohl zkusit hrát přes nohu na levém. Tam se ale zase usadil Schimtz a vrací se Pander. Chudák Morávek

Reagovat
herbage

Jinak k tomu Morávkovi taková perlička. Letošní ročník se průměrem 59 minut na vstřelený gól umístil na 5.příčce z celé Bundesligy a měl lepší průměr než ostřílení hráči jako Džeko či Kießsling Lepší byli jen Fabian Bäcker z Gladbachu(43min/gól), Romeo Castelen z HSV(34min/gól), Marco Stiepermann z BVB(31min/gól) a první se umístil Juvhel Tsoumou z Eintrachtu s průměrem 15 min na gól

Reagovat
jv

Jinak Stiepermann je velkej talent.

Reagovat
herbage

Neznám, ale gólovej průměr má dobrý Jinak škoda, že čeští hráči se v Bundeslize blýsknou semtam jen nějakou podobnou statistikou, jako třeba Jirka Štajner, který vedl prvních pár kol tabulku střelců. Prapor českých hráčů drží snad už jen David Jarolím a možná ještě Drobný s Feninem, i když ten byl valnou část roku na marodce. Přesto kam se to hrabe na doby, kdy řádili Rosa s Kollerem v BVB a patřili k hvězdám ligy

Reagovat
jv

Jo to byly doby, titul, LM, kde jsme dokázali vyhrát na San Siru, porazit Arsenal nebo remizovat s Galakticos.Snad se teď už zase pomalu vracíme zpátky.

Reagovat
herbage

Tak nebýt Portilla v nastavení, tak jste tehdy Galaktikos i porazili Jinak ten návrat zpátky na vrchol vám přeju, klidně si AC milán i Real poražte, ale s Arsenalem vám budu přát nanejvýš remízu

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Tak Kagawa by měl bejt ofenzivní záložník, kterej bude použitelnej jako podhrotovej hráč, tak i jako křídlo, což by měl bejt jeho hlavní post.

Jinak o Hajnalovi a S04 se spekuluje už poměrně dlouho, takže ten jeho odchod je možnej, ale já bych si ho ještě nechal, podle mě u nás ještě dostane šanci, protože před zraněním hrál pravidelně v základu.

Reagovat
herbage

Jj, hlavně vloni hrál parádně. I podzim neměl nejhorší a po tom táhlém zraněním jsem čekal, že se vrátí do sestavy, ale mezitím si vybojovali místo v základu jiní. Já jsem celkem zvědavej, jestli se do základu vrátí časem Kehl nebo Dedé, protože Klopp je po jejich zranění už moc nestavěl

Reagovat
herbage

Jinak Rafinha odejde téměř jistě, když podepsali ještě zadarmo Hooglanda. Ten ještě nedávno dělal kapitána Mainzu, ale od té doby co podepsal Schalke prakticky nehrál, vypadnul ze sestavy a teď to vypadá, že si nezahraje ani v Schalke i při Rafinhově odchodu

Reagovat
Arne

Na těch 5 milionů u toho, co jde na Schalke, jsem taky dost čučel... Hold Rafinha asi odejde, ale už je čas, za poslední rok dost stagnuje a S04 za něj aspoň nějakej ten milionek vytříská.

Reagovat
smazaný uživatel

Obaja budú na MS, teším, teším, huhú

Reagovat
Godwinson

Augsburg ... do toho

Reagovat
irik

Reagovat
Godwinson

100. pro Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Aogo až tak zářil ? ptám se páč..., no ono je vlastně úplně jasný proč se ptám

Reagovat
Arne

Tak určitě má za sebou výbornou sezónu, ale musím říct, že na levém beku zkrátka byla malá konkurence, takže bych to až tak nepřeceňoval... K tomu AC, zatím na něj podle mě nemá, chtělo by to aspoň ještě rok v HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

já už taky právě slyšel, že do Milána zatím radši ještě ne..., proto mě ta dvojitá účast v All-Stars trochu překvapila...

Reagovat
herbage

Já jej tam dal do základu ze stejného důvodu Zatímco vloni člověk nevěděl, jestli tam dát Lahma, Schäfera nebo Kadlec, tak letos nebylo z čeho na výběr. I minulé ročníky byla konkurence na LB neobyčejně silná, např. Pander, Dedé, Magnin, Jansen, Pinola, Eichner, jenže Lahm přešel nalevo, Schäfer stejně jako Wolfsburg šel letos dolů a Kadlec často jen zůstal na lávce a na LB nastupoval Castro. Stejně tak Pander celoroční marodka, Dedé vypadl ze sestavy úplně, Magnin rovněž a v zimě odešel, Jansen se přepracoval na levé křídlo, Pinola už se do bývalé formy nikdy nedostal a Eichner měl jen jedne povedený ročník v Karlsruhe a v Hoffenheimu je až spíše alternace za Ibertsbergera. Takže letos bych jako nejlepší levé beky vyhodnotil Badstubera, Aoga, Schmerzela, C.Fuchse, popř toho Molinara. Z toho Badstuber odehrál přes půl sezóny na levém stoperu a Schmerzel ani C.Fuchs nejsou žádní světoborci. Molinaro odehrál jen půlrok a osobně nechápu, proč ho tam irik dával, ale já Stuttgart pravda mockrát neviděl. Takže nakonec je tím pověstným jednookým králem Aogo, i když si to určitě za své výkony zaslouží a i Joachim Löw jej bere na MS. Ale jsem stejného názoru jako Arne, že na AC zatím nemá. Za rok, dva možná

Reagovat
irik

Dával jsem ho tam za Stuttgart a hlavně proto, o čem mluvíš, ta konkurence byla strašně slabá ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele