BUNDESLIGA SOUHRN - 33. KOLO

12.05.2007, 17:41, aktualizováno 12.05.2007, 21:19
Komentáře a souhrny
Stuttgart je velice blízko k zisku německého titulu, fotbalisté VfB dokázali vyhrát v Bochumi a využili tak zaváhání Schalke, které prohrálo na půdě Dortmundu. Ze hry o titul vypadl Werder poté, co doma senzačně podlehl Frankfurtu. Aachen v závěrečné desetiminutovce přišel o výhru nad Wolfsburgem a v Bundeslize jej udrží už jen zázrak, své fanoušky si alespoň částečně udobřil Bayern...

Ve vestfálském derby mělo být podle tabulkového postavení favoritem Schalke, ale Dortmund se v osmdesítitisícovém kotli nevzdal a svému rivalovi vážně zkomplikoval situaci. Vítězství 2:0 posunulo Borussii do boje o Pohár Intertoto, naopak Schalke se propadlo na druhou příčku a v dostizích o titul už není ve vedení.

Největším favoritem na zisk mistrovského titulu je před posledním kolem Stuttgart. Ten otočil utkání v Bochumi, vyhrál 3:2 a má na Schalke dvoubodový náskok. K tomu ideální los - v posledním kole přivítá na svém stadiónu o nic nehrající Cottbus. Z boje o titul senzačně vypadly Brémy poté, co doma podlehly 1:2 zachraňujícímu se Frankfurtu. Ještě mohou zabojovat o druhé místo zajišťující přímý postup do Ligy mistrů, los posledního kola jim však moc nepřeje. Sice hrají na hřišti Wolfsburgu, který je po dnešku prakticky zachráněný, ale podobně je na tom i druhé Schalke, to hostí Bielefeld.

Rozhodnuto je i v boji o Pohár UEFA. Jedno místo má jisté Bayern, který dnes trochu nečekaně snadno zvítězil na hřišti Cottbusu (3:0). Pohárovou jistotu si dnes vítězstvím v Berlíně nad Herthou přiklepli fotbalisté Leverkusenu. Ty sice může ještě na pátém místě přeskočit Norimberk, jenž dnes nečekaně doma podlehl Hamburku, ale ten do pohárové matematiky nepromluví, neboť se kvalifikuje díky účasti ve finále německého poháru.

O Pohár Intertoto kromě Dortmundu bojuje také Hannover, ten si situaci trochu zkomplikoval dnešní prohrou 0:2 v Bielefeldu, ale i tak zůstává vzhledem k losu (čeká jej doma Norimberk) favoritem. Kartami ještě mohou zamíchat právě Bielefeld, Hamburk a Bochum, teoretickou naději ještě mají Hertha a Cottbus.

Ještě deset minut před koncem dnešních zápasů se zdálo, že boj o udržení bude dramatem do posledního kola. Ovšem opak je pravdou, je prakticky rozhodnuto. Klíčový zápas hrál Aachen doma s Wolfsburgem a vedl 2:0, vítězství by znamenalo rovnost bodů mezi těmito dvěma celky a rozhodnutí v posledním kole, ale hosté ještě dokázali srovnat na 2:2 a tím si zajistili záchranu. O tu by je mohl připravit jen zázrak - Aachen by v posledním kole musel smazat nejen rozdíl tří bodů, ale také svou ztrátu ve skóre a ta činí celých 14 gólů. Úplně stejně je na tom i předposlední Mainz, jenž dnes přehrál beznadějně poslední Gladbach 3:0.


Tabulka:
1. Bayern Mnichov431011:110
2. VfL Bochum42118:77
3. Arminia Bielefeld42117:67
4. Eintracht Frankfurt42115:47
5. Hamburger SV42114:37
6. Werder Brémy42115:77
7. Schalke 0441308:56
8. MSV Duisburg42027:56
9. Hertha Berlín42025:56
10. Borussia Dortmund42026:76
11. Karlsruher SC42024:56
12. Hannover 9642025:76
13. Bayer Leverkusen41214:25
14. VfL Wolfsburg41126:74
15. VfB Stuttgart41124:64
16. 1. FC Norimberk41123:54
17. Energie Cottbus40222:62
18. Hansa Rostock40041:70

Zbývající zápasy
10.05.2008
Werder Brémy - Hannover 96
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt
MSV Duisburg - Bayern Mnichov
Hansa Rostock - Bayer Leverkusen
Hertha Berlín - 1. FC Norimberk
Energie Cottbus - Hamburger SV
Karlsruher SC - VfL Bochum
Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund


Autor: Petr Starý

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To sou bojovnici to VFB ... to je rozuzleni

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
Shevchenko

říkal jsem to!

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart zkousnu, Schalke bych asi nerozdýchal. Werder to bohužel nezvládl.

Reagovat
Shevchenko

No tak doma mají Cottbus a stačí jim remíza, navíc mají vynikající formu, takže se je rozhodnuto

jinak gól dal Gomez? Já myslel, že se vrátí tak za dva měsíce

Reagovat
HOST*
Reagovat
Shevchenko

omg co to je ??

Reagovat
smazaný uživatel

To je sezona nejdriv vyhorel Bayern ted jeste Schalke a radovat se budou ty stuttgartske buzny tradicni nemecky fotbal upada...

Reagovat
HOST*Zak

Zajímavé, v Německu je hodně lidí rádo, že z té nabídky, kdo mohl titul mít, to bude právě Stuttgart.

Reagovat
HOST*KaPi

Prosím tě, co ty o tom víš? Jak může tradiční německý fotbal upadat? VfB hraje ofenzivní hru - typickou pro německou Bundesligu! Bayern vyhořel, protože pořád sázel na svoji starou gardu (Kahn, Sagnol a mnoho dalších hráčů nad 30 let) a k tomu starej Hitzfeld přijde pomoci..., Schalke hraje od 23. kola poměrně kulový a nezvládá zápasy s lepšími celky Bundesligy, ale VfB Stuttgart je mladý, velmi perspektivní tým, který předvádí naprosto jeden z nejlepších fotbalů v celým německu (možná i Evropě), takže nevím, kde je ten úpadek a problém! Navíc to nejsou buzny, tak prosím tě nekecej nám tady z hladu, když o tom víš asi tak to kulový! -> takový machýrky mám nejradši! gogo VfB

Reagovat
HOST*derek

Reagovat
HOST*koumák

čus, nemáte někdo odkaz na video z toho přímáku Van Der Vaarta? diq

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele