Bundesliga preview - 5. kolo

14.09.2007, 00:31, aktualizováno 16.09.2007, 11:20
Previews
Hned dva duely titánů přinese páté kolo německé bundesligy. O ten první se v tradiční páteční předehrávce postarají Borussia Dortmund a Werder Brémy, v sobotu pak změří síly vedoucí Bayern Mnichov se Schalke 04. Mistrovský Stuttgart přivítá Cottbus, Hamburk zavítá na hřiště Frankfurtu.

Borussia Dortmund - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Páteční předehrávka 5. kola německé Bundesligy nám nabídne zajímavý duel mezi zatím klopítající Borussií Dortmund a Brémami. Začátek ligy se oběma soupeřům nevyvedl, ale v poslední době se týmy začínají pomalu zvedat. V minulém kole si Borussia přivezla tři body z půdy nováčka Hansy Rostock a Werder doma přehrál Frankfurt. Poslední vzájemný zápas těchto klubů skončil v prospěch hostů, kteří ve 29. kole minulé sezony vyhráli na Vestfálském stadionu 2:0 díky brankám Kloseho a Diega. V posledních deseti vzájemných zápasech je bilance z pohledu Borussie 4-0-6. Na stadionu v Dortmundu se v posledních dvou zápasech radovali hráči Brém. V poslední době se uzdrauje ostrostřelec domácích Alexander Frei a německá média hlásají, že by mohl do pátečního zápasu zasáhnout. Jeho start od začátku je však stále nejistý. Werderu bude chybět Carlos Alberto.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Ziegler - P. Degen, Brzenska, Wörns, Dede - Tinga - Blaszczykowski, Kringe - Federico - Klimowicz, Petric
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Tosic - Baumann - D. Jensen, Vranjes - Diego - Sanogo, Hugo Almeida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2,55 - 3,20 - 2,55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - Energie Cottbus  (sobota 15:30)
Na stadion obhájce mistrovského titulu německé bundesligy Stuttgartu se přijedou v sobotu porvat o cenné ligové body hráči Energie Cottbus. V minulém kole hráči VfB překvapivé podlehli na půdě nováčka Karlsruhe a po čtyřech kolech se nacházejí v suterénu tabulky, se čtyřmi body jsou na 15. místě. Hosté jsou na tom ještě hůř. Na svém kontě mají pouze 2 body a patří jim 17. místo. A to byli hráči Energie v minulém kole velmi blízko vítězství. V zápase s Norimberkem přišli o vedení v posledních pěti minutách a to i poté, co střelec Norimberku Vittek uviděl čarvenou kartu. V loňské sezoně skončily vzájemné zápasy těchto klubů 0:0 a 2:1 z pohledu VfB. Energii se povedlo porazit Stuttgart naposled před sedmi lety. Tentokrát bude domácím chybět stále nemocný kanonýr Gomez. Hosté přijedou v plné síle.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Magnin - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - Bastürk - Cacau, Marica
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Piplica - Baumgart, Kukielka, I. Mitreski, S. Angelov - T. Rost, Bassila - D. Sörensen, Skela, Rangelov - Kioyo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1,35 - 4,50 - 7,30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Schalke 04  (sobota 15:30)
Sobotní odpoledne nám přichystalo šlágr pátého kola německé Bundesligy. Zatím neporažený a vedoucí tým Bayern Mnichov bude doma hostit Schalke 04, které zatím předvádí nevyrovnané výkony. Bayern, který rozjel spanilou jízdu, ztratil body až v minulém kole v zápase s Hamburkem, když remizoval 1:1. Stejným výsledkem dopadl ve 4. kole zápas Schalke s Leverkusenem. Poslední vzájemný zápas vyhrál Bayern na svém hřišti 2:0. S ničím jiným než s vítězstvím nebudou fanoušci mnohonásobného mistra Německa spokojeni ani v letošní sezoně, na kterou se Bayern v létě tak pečlivé vyzbrojil.

Jenže do zítřejšího boje nejspíš nebude moct nastoupit velká letní posila Luca Toni. A to kvůli zranění, které si italský reprezentant přivodil v zápase s Hannoverem. Góly Luky Toniho by při současném kádru Bayernu neměly chybět, hráči jako Ribery, Altintop či Klose určitě Toniho dokážou zastoupit. To na druhé straně je to s koncovkou horší. Schalke si v průběhu zápasu vytvoří drtivý tlak, jenže jej mnohdy nedokáže využit v gólový úspěch. Domácí trenér Ottmar Hitzfeld nebude moci do zápasu počítat ještě s Lahmem a Sosou.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kahn - Lell, Lucio, Demichelis, Jansen - van Bommel, Zé Roberto - Hamit Altintop, Ribery, Schweinsteiger - Klose
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Pander - F. Ernst - Jones, Kobiashvili - Rakitic - Asamoah, Kuranyi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1,55 - 3,60 - 5,70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen přivítá doma zatím velmi dobře hrající Bochum, která až na minulé kolo, kdy podlehla Hannoveru, předváděla skvělé výkony. A tak se není co divit, že se v současné době Bochum pohybuje na špici tabulky, je za Bayernem a Hamburkem na 3. místě. Bayer Leverkusen na začátku nepředváděl nic úchvatného, ale v posledním kole překvapil remízou na hřišti Schalke. Zajímavý zápas to bude pro řeckého útočníka domácích Gekase, ten v sobotu nastoupí proti svému bývalému zaměstnavateli, s kterým si vykopal korunu krále střelců. V loňské sezoně skončily duely těchto celků vždy katastrofálně pro domácí. Nejprve Leverkusen zvítězil na hřišti Bochumi 3:1 a ta mu to pak u něj vrátila výsledkem 4:1. Marodka nepostihla ani jeden z těchto týmů, a tak by měli být všichni důležití hráči připraveni zítra nastoupit.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, Haggui, M. Friedrich, Gresko - Vidal, Rolfes - B. Schneider, Barnetta - Kießling, Gekas
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Lastuvka - O. Schröder, Maltritz, Yahia, Pfertzel - Sestak, Dabrowski, Zdebel, Grote - Bechmann, Epalle
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Norimberk - Hannover 96  (sobota 15:30)
Norimberk zatím velmi tápe. Za čtyři kola nasbíral jen čtyři body a patří mu 16. místo. V pátém ligovém kole hostí Hannover, který se se svými výsledky také nemůže chlubit. V minulém kole Norimberk vydřel v posledních chvílích remízu v Cottbusu a Hannover doma přehrál Bochum. Trenéra domácích však více než remíza zabolela, zpráva o zranění slovenského útočníka Vitteka, který si s největší pravděpodobností v tomto roce již nezahraje. Do zápasu mají možnost nakouknout tři čeští reprezentanti. Řeč je o Blažkovi s Galáskem na straně domácích a Štajnerovi na straně hostů. Poslední vzájemný zápas v posledním kole loňské sezoně skončil jasným vítězstvím Norimberku na hřišti Hannoveru 3:0.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Blazek - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Pinola - Galasek - Mnari, Kluge, Mintal - Charisteas, Saenko
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Kleine, Fahrenhorst, Tarnat - Balitsch, C. Schulz - Rosenthal, Stajner, Huszti - Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arminia Bielefeld - Hansa Rostock  (sobota 15:30)
Bielefeld načal sezonu ve velké pohodě. Po čtyřech kolech drží páté místo. Jeho sobotní soupeř je absolutní opak. Hanse se zatím nepodařilo získat ani bod a se skóre 1:7 trčí na spodku tabulky. Arminia má tedy velikou šanci napravit si chuť ze zápasu v Duisburgu, kde tým i s českým Kučerou podlehl vysoko 0:3. Hansa Rostock naposledy doma prohrála s Dortmundem. Týmy se naposled utkaly před dvěma lety, zápas skončil nerozhodně 1:1. Bude zajímavé sledovat, jak se jedna z nejhoršich obran v lize popere s Bielefeldským útočníkem Wichniarkem, který má v poslední době formu a už se letos radoval třikrát. Na druhou stranu, obrana Arminie se v minulém kole také nepřevedla, a tak má zatím impotentní útok Hansy určitou šanci.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Hain - Korzynietz, Langkamp, Mijatovic, Schuler - Kauf - Tesche, Kucera - Böhme - Eigler, Wichniarek
Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:
Wächter - B. Lense, Sebastian, Orestes, Diego Morais - D. Langen, Bülow, M. Stein, Rahn - Agali, Kern
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Frankfurt si zatím sezonu užívá na vítězné vlně. Mohlo to být lepší, kdyby v minulém kole neprohráli svěřenci Friedhelma Funkela na hřišti Werderu Brémy. V pátém kole doma budou hostit Hamburger SV, který jako první dokázal v minulém kole obrat o body Bayern Mnichov. Eintrachtu bude chybět opora Amanatidis a na druhé straně nejspíš oproti zápasu s Bayernem nesnastoupí Trochowski a Reinhardt, ale trenér HSV bude moci počítat s belgickým mladíkem Vincentem Kompanym, kterému skončil trest za červenou kartu. Poslední vzájemný zápas z loňské sezony vyhrál Hamburk poměrem 3:1. Hamburk si dle slov trenéra jede pro povinné tři body, ale při současné formě bude zajímavé sledovat, jak zápas dopadne.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Pröll - Mahdavikia, Russ, Kyrgiakos, Spycher - Inamoto, M. Fink - A. Streit, A. Meier, Köhler - Takahara
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - J. Boateng, Kompany, Mathijsen, Atouba - Jarolim, de Jong - Castelen, van der Vaart, Olic - Zidan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Karlsruher SC  (neděle 17:00)
Až na šestnácté pozici se po nedobrých výkonech objevil Wolfsburg. "Musíme vyhrát," ví kouč Magath. Soupeřem však bude nováček z Karlsruhe, který dokáže na cizích hřištích překvapit. Domácí však jsou favoritem. Magath věří, že se výrazně začne prosazovat útočná dvojice Grafite, Radu. Do hry se vrací obránce van der Heyden, do základní jedenáctky se však přes Šimůnka s Madlungem nejspíš nedestane. Karlsruhe je na tom zatím o dva body a dvě příčky lépe, než domácí. Trenér Becker věří, že jeho tým nezopakuje špatný výkon z Leverkusenu a naváže na výhru v Norimberku. Karlsruhe se musí obejít bez tria zraněných Buck, Dick a Franz.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Riether, Šimůnek, Madlung, M. Schäfer - Josué - Dejagah, Krzynowek - Marcelinho - Grafite, Radu
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - A. Görlitz, Eggimann, Stoll, Eichner - Mutzel, Aduobe - Timm, Hajnal, Carnell - Freis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MSV Duisburg - Hertha Berlín  (neděle 17:00)
Do souboje sousedů v tabulce opět nezasáhne od začátku domácí útočník Aílton. Nedávný nejlepší bundesligový střelec stále nepřesvědčil kouče Bommera, v dosavadním průběhu ligy odehrál pouze 56 minut a začíná být netrpělivý. Lavrič a hlavně Ishiaku však jsou v útoku silnými konkurenty. Domácí si na Herthu věří, přestože postrádají Beuckerta, Meyera, Boota a Moktariho. To hosté přijeli v plné síle a hodlají v Duisburgu získat své první letošní body ze hřišť soupeřů. Kouč Favre sice nemá problémy se zraněnými, zato musí za pochodu zabudovávat do týmu množství nových hráčů. Favre však vidí v týmu velký potenciál a očekává od něj brzký posun tabulkou vzhůru.
MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:
Starke - Lamey, Filipescu, Schlicke, Caceres - Grlic, Tararache - Tiffert, Georgiev - Lavric, Ishiaku
Hertha Berlín - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, A. Friedrich, von Bergen, Fathi - Ebert, Dardai, Gilberto, Lucio - Pantelic, André Lima
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací

Autor: Michäel März, Radim Šantrůček

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*WikyM

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
HOST*klida

Frei není žádnej špílmachr.

Reagovat
HOST*

to ze byl nejlepsim strelcem francouzsky ligy na to asi nesejde co?

Reagovat
HOST*klida

Tak to je možná víc střelec než špílmachr, ne?

Reagovat
HOST*Arne

no, taky si pod slovem špílmachr představuju trochu něco jiného, než Frei je. co mu vůbec je? dyť už měl bejt zpátky, ne?

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

moc Werderu neverim 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele