Bundesliga - preview 4. kola: V akci oba nováčci

15.09.2023, 08:24, aktualizováno 17.09.2023, 08:58
Previews
Fanoušci Heidenheimu (© AFP)

Heidenheim v dortmundském Signal Iduna Parku získal překvapivě první bod mezi německou elitou, na který se pokusí navázat doma proti Werderu Brémy. Darmstadt a Gladbach chtějí ukončit nevydařený vstup do sezony...

1. FC Heidenheim - Werder Brémy

neděle 15:30

Úřadující mistr 2. Bundesligy by v případě vítězství soupeře z města nad řekou Vezerou v tabulce předskočil. Nicméně Werder dokázal před reprezentační pauzou pořádně zabrat a na vysoké vítězství teď hodlá navázat.

Celku z Voith-Areny se však podařil husarský kousek, když na stadionu v Dortmundu dokázali smazat dvoubrankový náskok soupeře, takže nemají důvod si nevěřit na tým, kterému se na konci srpna rozpadlo obávané ofenzivní duo Niklas Füllkrug/Marvin Ducksch, neboť první jmenovaný od té doby obléká právě dres BVB.

"Hrát proti Brémám je vždycky náročné, což potvrdil i jejich zápas s Mohučí. Výhra 4:0 byla zcela zasloužená a už předtím proti Freiburgu navzdory smolné porážce ukázali, že jsou výborně organizovaní. Jedná se o klub, který rozhodně patří do Bundesligy. My ale chceme v domácím prostředí ukázat, že mezi nejlepšími taky dovedeme získat tři body," nechal se slyšet kouč Frank Schmidt.

Oba mančafty se potkali už ve druhé lize, avšak mezi elitou půjde o premiéru. Po neděli tedy bude platit, že Werder se na nejvyšší úrovni setkal s šestapadesáti celky. Ještě pozoruhodnější skutečností je, že trenér Heidenheimu oslaví zrovna 17 září šestnáct roků ve funkci! Jeho přínos hodnotil jeho protějšek Ole Werner.

"Proti Heidenheimu je nepříjemné nastupovat. Mají dobrý tým s kvalitními hráči, kteří jsou zvyklí hrát ve vysokém tempu. Pyšní se dobrou obranou a disciplínou. Přesto věříme tomu, že se nám na konci týdne podaří předvést dobrý výkon a připíšeme si do tabulky další body." Na straně domácích nenaskočí do hry Elidon Qenaj, jenž řeší zranění dlouhodobějšího rázu, kdežto Felix Agu si pochroumal vazy. Určitou porci minut by měl být připravený odehrát zkušený Naby Keïta.

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Traore, Mainka, Siersleben, Föhrenbach - Maloney - Dinkci, Thomalla, Beste - Pieringer, Kleindienst

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Pieper, Stark, Friedl - Weiser, Groß, Jung - Schmid, Stage - Kownacki, Ducksch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.82 - 2.68

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Borussia Mönchengladbach

neděle 17:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.74 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FC Köln - TSG Hoffenheim

sobota 15:30

Stadion v kolínské čtvrti Müngersdorf stojí již 100 let. Toto výročí hodlá tamní FC oslavit premiérovým vítězstvím v sezóně. Domácím se však do cesty postaví Hoffenheim, který už má na kontě dvě výhry.

Výkony kolínských "Kozlů" zatím nejsou ideální. Ve třech dosavadních kolech uhráli jediný bod na půdě Frankfurtu. "Momentálně nejsem spokojen, protože se nám zatím nedaří realizovat mou představu fotbalu. Zabývali jsme se tím i při analýze zápasu ve Frankfurtu," přiznal trenér "Effzeh" Steffen Baumgart. Ve speciálním sobotním zápase nicméně budou mít jeho svěřenci další možnost odrazit se vstříc lepším zítřkům.

Také Hoffenheim započal bundesligovou sezónu porážkou, následně ovšem po velkolepém obratu přemohl Heidenheim, na což navázal skalpem Wolfsburgu. Po třech mačích tak "Kraichgauer" se šesti body na kontě sídlí v horní polovině tabulky. A rádi by jistě uspěli také v Kolíně. "Potřebujeme hrát přímočaře a přenášet dění na polovinu soupeře. Nesmíme umřít na krásu. Největším nebezpečím by bylo, kdybychom Kolín podcenili," upozornil lodivod TSG Pellegrino Matarazzo.

V sobotu budou hostům scházet středopolaři Dennis Geiger s Marcem Johnem a Bambasém Contém. Útočník Maximilian Beier si zase přivodil zranění při zápase za německou reprezentaci do 21 let a jeho start je nejistý. K dispozici by naopak měli být hráči, kteří marodili před reprezentační pauzou - obránci Pavel Kadeřábek, Ozan Kabak a Kevin Akpoguma i mladý záložník Umet Tohumcu.

Effzeh si budou muset poradit bez zraněných středopolařů Erica Martela a Mathiase Olesena. Fit už je stoper Jeff Chabot, jenž nedohrál utkání s Frankfurtem, i útočník David Selke, který se v Hesensku vůbec nepředstavil.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Paqarada - Ljubicic, Martel - Carstensen, Kainz, Maina - Selke

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Vogt, Szalai - Kadeřábek, Stach, Skov - Prömel, Grillitsch - Weghorst, Kramarić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.92 - 3.13

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart

sobota 15:30

Mainz zatím tápe a zůstává za očekáváním. Ve čtvrtém kole proto hodlá konečně zvítězit. Tomu se pokusí zabránit Stuttgart, jenž naopak může být se vstupem do sezóny spokojen. Vedle střílení branek na vlastním stadionu by však rád zabral i venku.

Reprezentační pauzu si hráči a příznivci Mainzu zkrátili přípravným utkáním proti třetiligovému Duisburgu, které se odehrálo na starém Bruchwegstadionu. Fanoušci naposledy zaplnili jižní tribunu, která brzy půjde k zemi. Po zamáčknutí slzy se nyní vrací do modernější Mewa Areny, kde poženou své oblíbence vstříc prvnímu vítězství v sezóně.

Trenér "Nulapětek" Bo Svensson si uvědomuje, že jeho družina se musí vyvarovat výkyvům formy. "V poháru v Elversbergu a doma proti Frankfurtu to bylo velmi dobré. V ostatních zápasech v Berlíně a v Brémách jsme měli k našim standardům daleko," řekl dánský kouč.

Stuttgart se z domácích utkání může chlubit úchvatným skóre 10:0. Mimo své zázemí se v probíhajícím ročníku představil jednou a schytal nehezký debakl. Tomu se v sobotu jistě chce vyhnout. "Vysoce intenzivní silový fotbal, to je to, čím se chce Mainz prezentovat. Hodně soubojů, vysoké bránění a důraz na to, aby nás nepustili do naší hry. Tomu musíme zabránit," uvedl trenér VfB Sebastian Hoeneß.

Na marodce Stuttgartu dál figurují záložníci Nikolas Nartey s Laurinem Ulrichem i útočník Thomas Kastanaras. Až později se z reprezentačního srazu vrátí jihokorejský forvard Woo-yeong Jeong a hrát tedy zřejmě taktéž nebude. Dál absentuje obránce Josha Vagnoman, jeho stav se ovšem lepší a podle Hoeneße může být za dva týdny k dispozici. Mainz si dál musí poradit bez pravého beka Silvana Widmera, stopera Maxima Leitsche a útočníků Jonathana Burkardta s Nelsonem Weiperem.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Van den Berg, Bell, Fernandes - Caci, Barreiro, Kohr, Mwene - Onisiwo, Lee - Ajorque

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Stenzel, Anton, Zagadou, Ito - Karazor - Stiller - Silas, Millot, Führich - Guirassy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.63 - 2.67

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Union Berlín

sobota 15:30

Obhájce čtvrté příčky dokázal v prvních dvou kolech nasázet osm branek, jenže zpátky na zem jej poslalo RB, které v Berlíně vyhrálo 3:0. Také "Vlci" poprvé zaváhali až těsně před reprezentační pauzou, když nestačili na Hoffenheim. Vzájemné klání přesto slibuje zajímavou podívanou.

Svěřenci Urse Fischera se už pomalu chystají na svou premiérovou účast v Lize mistrů, v jejíž základní skupině se střetnou s Realem Madrid, Bragou a Neapolí. To ale neznamená, že by domácí soutěž chtěli nějak podcenit. Naopak budou chtít dokázat, že výbuch se saským soupeřem byl pouze nedopatřením, k jakému může dojít maximálně osmkrát za sezonu.

Právě tolikrát našel v loňském ročníku méně slavný z klubů z hlavního města přemožitele. Proti celku z Volkswagen Areny odehráli die Eisernen velmi dobré zápasy, ve kterých se ze současného kádru dokázali prosadit Sheraldo Becker, Robin Knoche či Josip Juranović, z nichž nastoupit nebude moct akorát první jmenovaný.

Mimo patrně zůstanou také Dehl, Schäfer, Tousart, Khedira a letní posila Kevin Volland, jenž vyfasoval za červenou kartu v předchozím klání stopku na tři mače. Švýcarský kouč Unionu sice vyzdvihnul kvalitní ofenzivu protějškova výběru, nicméně přesto věří, že se tomu jeho podaří uhrát dobrý výsledek.

"Proti Unionu je vždycky těžké hrát. Mají skvěle vyvážený tým. Musíme se prostě snažit eliminovat jejich největší přednosti, přestože víme, že to nebude jednoduché, a také je chceme přinutit hrát naši hru," prohlásil odhodlaně zkušený trenér Niko Kovač, jenž díky působení v Bayernu Mnichov ví, jaké to je vyhrát německou nejvyšší soutěž. A to jako hráč i jako trenér.

Před dvěma týdny se proti TSG poprvé střelecky neprosadil jinak už čtyřgólový Jonas Wind. Dánský útočník si trochu spravil chuť v kvalifikaci proti San Marinu, když při výsledku 4:0 jednou skóroval. Teď utvoří znovu nebezpečné duo s Tiagem Tomásem, jenž přes své nesporné fotbalové kvality na první start za portugalské "áčko" stále čeká.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Maehle, Lacroix, Zesiger, Rogerio - Arnold - Svanberg, Majer - Cerny, Tomas - Wind

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Knoche, Leite - Kral - Juranovic, Laidouni, Haberer, Gosens - Behrens, Fofana

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.35 - 3.62

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund

sobota 15:30

Poněkud nevalně vstoupil do této sezóny Dortmund, který se po úvodní výhře nad Kolínem nad Rýnem následně prezentoval remízou v derby na půdě Bochumi a následně doma neuměl porazit ani nováčka soutěže z Heidenheimu. Chuť si tak určitě bude chtít napravit v duelu na půdě Freiburgu. Ten naopak po reprezentační pauze míní odčinit tvrdý debakl ve Stuttgartu.

Pro Breisgau-Brasilianer to vypadalo na bezstarostný začátek nového ročníku. Nejprve porazili těsně Hoffenheim, pak si poradili před vlastními fanoušky s Wedrderem. Jenže pak na řadu přišlo kruté vystřízlivění, venku totiž jednoznačně nestačili na VfB. "Hodně intenzivně jsme přemýšleli, jak se Dortmundu vyrovnáme,” uvedl hostující kouč Christian Streich. "Jsou to i třeba ty otázky, které se týkají toho, aby hráči získali potřebnou důvěru a sebevědomí. A ideálně už hned od první minuty,” podotýkal.

Když naposledy Freiburg vyrukoval na BVB naposledy, nejednalo se pro něj o vůbec povedený zápas. V Severním Porýní-Vestfálsku v únoru inkasoval hned pět branek, o vítězi zkrátka nebylo pochyb. Ani další dva předchozí vzájemné mače nedopadly pro domácí nijak dobře. Suma sumárum, za posledních 270 minut obdrželi hned třináct branek. Pro ně je každopádně dobře, že měli opravdu dostatek času zapomenout na minulé nezdařné kolo a že se mezinárodní přestávka vlastně konala v pravý čas.

Hosté se aktuálně nacházejí ve středu průběžného pořadí, prostě na takových pozicích, na kterých dlouhodobě být rozhodně nechtějí. Aktuálně ztrácejí na vedoucí duo v podobě Leverkusenu a Bayernu, jejichž páteční souboj mimochodem nabídl plichtu, pět bodů. Určitě nic, co by se nedalo dohnat, ale také nic příjemného, vezmeme-li v potaz, že jsme teprve na startu nového bundesligového ročníku.

Borussia je stavěna v tomto mači do role mírného favorita. Tak jako tak by se mělo jednat obecně o vyrovnané klání, pokud tedy Freiburg zapomene na nepovedená vystoupení se svým soupeřem z blízké historie a potvrdí, že v německé nejvyšší soutěže umí být jedním z nejnepříjemnějších vůbec. "Oba týmy budou chtít v sobotu ukázat úplně jinou tvář,” uvědomoval si hostující lodivod Edin Terzic. "Freiburg vždy vyprodukuje hodně střel na bránu a je také hodně nebezpečný při standardních situacích. My ale víme, jaký je náš konkrétní úkol. Na druhou stranu jsme si dobře vědomi, na čem jsme a čeho je náš soupeř schopný,” dodával.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Ginter, Lienhart, K. Schmidt - M. Eggestein, Höfler - Höler, Grifo - Philipp - Gregoritsch

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Ryerson, Süle, N. Schlotterbeck, Bensebaïni - Sabitzer, Can - Malen, Brandt, Adeyemi - Haller

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.93 - 2.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RB Lipsko - FC Augsburg

sobota 15:30

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.36 - 11.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Eintracht Frankfurt

sobota 18:30

Oba kluby v posledním kole před reprezentační přestávkou jenom remizovaly, nicméně Eintracht zůstává po třech kolech neporažený a se tříbodovým náskokem na svého nejbližšího soupeře.

Proti Kölnu vyrovnávali "Orli" až v samotném závěru. Randala Kola Muaniho, který si vydupal přestup do PSG, zastoupil v konkrétně v 87. minutě jiný Francouz, totiž Niels Nkounkou. Prostředí domácího Deutsche Bank Parku by mělo být výhodou i v letošním ročníku. V tom minulém se na vlastním stadionu podařilo získat o čtrnáct bodů více, než na hřištích protivníků.

Teď však čeká svěřence Dina Toppmöllera cesta na Vonovia Ruhrstadion, přičemž dosavadní vzájemná bilance je rozhodně v duelu s Bochumí nestaví do role favorita. Dvaačtyřicetiletý lodivod si v uplynulém týdny pochvaloval práci svého mančaftu, kterému pro tohle klání naordinoval odvážnou hru směrem dopředu.

"U Eintrachtu je znát, že se Dino více soustředí na práci s balonem. Vypadá to, že spokojený by byl i s remízou. Na ten zápas se hodně těším," řekl domácí trenér Thomas Letsch, jenž bude v ofenzivě znovu sázet na Takuma Asana, který v předchozím kole při remíze 2:2 proti Augsburgu obstaral obě branky svého týmu.

Ani na jedné straně barikády nejsou hlášeny početné absence. Za die Unabsteigbaren patrně nenaskočí do hry pouze Moritz-Broni Kwarteng a Michael Esser. Na opačném pólu zranění kolena na další dobu vyřadilo ze hry Mehdiho Louneho. Také Lucas Alario si bude muset na návrat na trávník po obdobném zranění ještě nějakou chvíli počkat.

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Masovic, Ordets, Bernardo - Passlack, Losilla, Wittek - Bero, Stöger - Asano, Hofmann

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Koch, Pacho - Dina Ebimbe, Larsson, Skhiri, Nkounkou - Götze, Aaronson - Marmoush

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.39 - 2.59

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen

pátek 20:30

Dost možná nejzajímavější podzimní duel se v pátek odehraje v Mnichově. Tamní hegemon celého německého fotbalu přivítá Leverkusen, jenž stejně jako domácí Bayern vstoupil do sezony na výbornou. Ukáže jejich vzájemné střetnutí favorita na zisk mistrovského titulu?

Uplynulý ročník měli Bavoři co dělat, aby svůj trůn uhájili před Dortmundem. Borussia se však zmítá ve vlastních problémech a momentálně se nezdá, že by měla na celkové prvenství v lize opět útočit. A tak se hledá jiný vyzyvatel Bayernu. Už předsezónní predikce ukazovaly, že by jím mohl být Leverkusen. A dosavadní počínání "Werkself" přímo na trávnících tyto odhady potvrzují.

Trenér Bayeru Xabi Alonso si zatím může pochvalovat, jaké výkony předvádí předsezonní posily. Útočník Victor Boniface již nasázel čtyři bundesligové trefy, své místo v základní sestavě snadno našli také záložníci Jonas Hofmann s Granitem Xhakou. Odchody křídelníka Moussy Diabyho či středopolaře Kerema Demirbaye tak zatím nejsou vůbec znát.

Po výhrách nad Lipskem, Mönchengladbachem a Darmstadtem se Leverkusen po téměř více než třech letech probojoval do čela bundesligové tabulky. Alonso ovšem euforii krotí. "Zatím jsme odehráli jen tři zápasy. To není moc významné," prohlásil někdejší španělský středopolař, který část své aktivní kariéry spojil též s Bayernem. V pátek se tedy vrátí do známých míst.

Navzdory vynikajícímu startu Werkself se však stále očekává vítězství Mnichovanů. Ti totiž výsledkově taktéž šlapou jako hodinky a v tabulce sídlí na druhém místě jen kvůli horšímu skóre. O šlágru kola je tedy jasno. A vzhledem k tápání Dortmundu dost možná také o šlágru celé podzimní Hinrunde, byť takové Lipsko ještě může šlapat vedoucím celkům na paty.

Oba mančafty se do akce vrací po reprezentační pauze. V ní se především téměř celý kádr Bayernu rozprchl do světa. "Trénovali jen dva hráči, Bouna Sarr a Leon Goretzka, v pondělí se k nám připojil Alphonso Davies. Bylo tam víc trenérů než hráčů. Alespoň jsem jednou uklidil kancelář, to bylo také nutné," řekl s úsměvem na tváři kouč Mnichovanů Thomas Tuchel.

Lodivod Bavorů by mohl mít k dispozici záložníka Jamala Musialu, jenž v minulých dnech řešil bolavá záda. Dost možná však nebudou hrát středopolař Joshua Kimmich, jenž se ze srazu německé reprezentace vrátil s bolístkou, a útočník Eric Maxim Choupo-Moting, jehož návrat ze sedánku kamerunského národního týmu se protáhl. Mezi třemi tyčemi bude dál absentovat gólman Manuel Neuer, který již ovšem po dlouhé absenci alespoň trénuje.

Leverkusenu dlouhodobě schází forvard Patrik Schick, vedle něhož figurují na marodce obránce Timothy Fosu-Mensah a záložník Noah Mbamba. Mezi zraněné přibyl také zadák Arthur, jenž si před pár dny ublížil v dresu brazilské mládežnické reprezentace. Naopak k dispozici má Alonso ofenzivně laděného Amineho Adliho, jenž první tři bundesligová kola vynechal kvůli trestu za červenou kartu, který nyní vypršel.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Laimer, Upamecano, Kim, Davies - Goretzka, Kimmich - Sané, T. Müller, Gnabry - Kane

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Andrich, Xhaka, Grimaldo - Hofmann, Wirtz - Boniface

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.71 - 5.18

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
3
3
0
0
11 : 3
9
2
Bayern Mnichov
3
3
0
0
9 : 2
9
3
VfB Stuttgart
3
2
0
1
11 : 5
6
4
RB Lipsko
3
2
0
1
10 : 4
6
5
Union Berlín
3
2
0
1
8 : 5
6
6
TSG Hoffenheim
3
2
0
1
7 : 5
6
7
VfL Wolfsburg
3
2
0
1
5 : 4
6
8
SC Freiburg
3
2
0
1
3 : 6
6
9
Borussia Dortmund
3
1
2
0
4 : 3
5
10
Eintracht Frankfurt
3
1
2
0
3 : 2
5
11
Werder Brémy
3
1
0
2
4 : 5
3
12
FC Augsburg
3
0
2
1
7 : 9
2
13
VfL Bochum
3
0
2
1
3 : 8
2
14
1. FC Köln
3
0
1
2
2 : 4
1
15
1. FC Heidenheim
3
0
1
2
4 : 7
1
16
Borussia Mönchengladbach
3
0
1
2
5 : 9
1
17
1. FSV Mainz 05
3
0
1
2
2 : 9
1
18
SV Darmstadt
3
0
0
3
2 : 10
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (151)

Přidat komentář
Heresy

Tesim se na zapas .. lever hraje hodne dobre myslim ze i remiza bude dobra ..

Reagovat
Sigma Olomouc

Super zápas to bude. Asi 4-2 pro Bayern. Ale... pojďme Leverkusen

Reagovat
andrew96

Kicktipp!

Reagovat
Jardman

Xabi je sympatak, ale tady sympatie nebude stačit

Reagovat
vladino10

Leverkusen 2 z penalty po hlúpych fauloch UPU, na čo šašovia vyhodia Tuchela s tým, že sezóna je ohrozená a príde Flick.

Reagovat
F.o.X.i.K

A De Ligt je zraněný nebo bude na lavičcce? Radši bych tam viděl jeho než Upamecana.

Reagovat
Müllered

Není zraněný, hrál za Holandsko celý zápas, ale není to Tuchelův oblíbenec, takže je nepravděpodobné, že dnes dostane šanci. Upa zatím hrál dobře a Tuchelovi se líbí jeho rozehrávka.

Reagovat
Gerd 13

Taky to upřednostnění Upy před De Ligtem nechápu.

Reagovat
Heresy

bych se nedivil kdyby to bylo za prestup do bayernu misto do chelsea kterou v te dobe trenoval a de ligt byl jednou nohou unich ale kdyz se ozval bayern poslal je do haje .

Reagovat
Bayern +

Xabi od leta

Reagovat
CHONG

Jo, ale v Realu

Reagovat
Breze

Ti dvaja sasovia uz predsa nie su v Bayerne

Reagovat
Rudnevs

Vážení, znovu prichádza zápas, keď sa umelo šponuje napätie a hovorí sa o ambíciách Leverkusenu, ktorý je síce teraz silný a moc mu fandím, ale obávam sa, že to bude jasná vec.

Xabi je za mňa (momentálne) lepší tréner než Tuchel, ale tá individuálna kvalita to rozhodne ako vždy.

Reagovat
andrew96

Taky jsem skeptik. Leverkusen v těch očekávaných soubojích s Bayernem vždy spíš vybouchl (2021, 2020).

Ale nevím, kde se napětí šponuje uměle.

Reagovat
Rudnevs

Nevravím, že zrovna tu na ef, ale bundesligovom oficiálnom účte x postov o tomto zápase etc., všade možne o tom čítam, aký je to veľký zápas a že to bude zaujímavé, keď Bayer tak dobre odštartoval sezónu. Akože ja to chápem, veď ono je to normálne, že sú ľudia plní očakávania.

Ale podľa mňa zbytočne

Reagovat
andrew96

Zkraje sezóny, kdy ještě není vidět ta propast mezi Bayernem a zbytkem, to dává smysl. Navíc Leverkusen hraje fakt dobře. A naštěstí mě tady to velké promo míjí.

Reagovat
Eichel

Tak oni hrajú dobre od príchodu Xabiho, nie je to len, že teraz zachytili úvod. Ja by som im dnes docela veril.

Reagovat
Martin9719

Já myslím že Werkself mají šanci možná lepší než kdokoli jiný už jen proto, že umí podržet míč a neodskakuje jim to od nohy, což je podle mě klíčový v takových zápasech. Bayern nic extra nepředvádí. Werder špatně odstartoval, s Augsburgem mi to jako nějaká super dominance nepřišlo. A v Gladbachu měli problémů víc než dost. Taky bych věřil že vyhraje spíš Bayern ale pokud ano tak o 1 nebo 2 góly maximálně.

Reagovat
vilp

Zdarec, chtěl bych poprosit o radu, kde nejlíp nakoupit lístky na Lipsko, dík.

Reagovat
Seydou Doumbia

Na jejích oficiálních webových stránkách jsem kupoval a vše v pohodě

Reagovat
vilp

Myslel jsem si to, dík.

Reagovat
esmuellert

Stáhni si jejich aplikaci a přes ní kup lupen. Beztak ji potřebuješ pro vstup na stadion. Lístek tam budeš mít 24h před zápasem. Vyzkoušeno v druhém kole proti Stuttgartu a vše v pohodě.

Reagovat
vilp

Dík.

Reagovat
Martin9719

Mě se to podle toho online návodu tak uplně nepodařilo. Navíc jsem nechtěl čekat na potvrzení 24 hodin před zápasem tak jsem napsal na technickou podporu a ačkoliv píšou že jedině v appce tak je poslali do mailu a měl jsem klid.

Reagovat
Martin9719

Skoro nejdostupnější vstupenky na Bundesligu. Pokud ti nevadí jejich soupeř resp. fans tak sektor nad kotlem hostů má vždy volná místa, navíc za 20 euro.

Reagovat
andrew96

Což prostě ne ní normální, že se na tak kvalitní tým v Německu dají sehnat vstupenky úplně v poho.

Reagovat
Martin9719

Pořád je to takový německý PSG no. Ono ani ta atmosféra tam není nejlepší, pokud nepadne gól. Byl jsem na VFB a švábští ultras je tam občas dobře drtili. Nevím jestli mají nějaký věrnostní program ale na Augsburg mi to včera nabízelo zbývající vstupenky i za 15 euro.

Reagovat
andrew96

Ultras VfB tam byli? Upřímně nevím, jak moc už odpadla prvotní vlna bojkotu utkání v Lipsku. Nicméně třeba ultras Effzeh tam nejezdí.

Reagovat
Martin9719

Tak ono jak jsem psal, na hodně utkání jsem viděl ten malý domácí sektor v rohu nad tím spodním sektorem pro ultras hostů poloprázdný pár dnů před začátkem. Byly tam, ale taky to neobsadili všechno (vč. toho horního) několik lidí od VFB bylo i v domácím sektoru, já byl 2 sektory vpravo od sektoru pro hosty skoro uprostřed. Ale domácí to jsou takoví kapři pokud se nevyhrává. Možná i Augsburg je trumfne.

Reagovat
Martin9719

Každopádně co teď vybírám další zápasy do budoucna tak bych chtěl právě na VFB - tam je to taky bída se dostat, zvlášť teď co se jim daří, Augsburg se mi zdá hezky dostupný a dokonce i Gladbach má plno volných míst momentálně na zápasy týden, dva dopředu. Na BVB mi to přijde jako nadlidský úkol, pokud nedáš 4000 min. přes agentury za lístek. Skoro se snad vyplatí jet na BVB před sezonou a vystát si tam frontu na permici nebo já nevím, jelikož BVB ty lístky sami o sobě předražený vůbec nemá co jsem četl na stránkách.

Reagovat
andrew96

Augsburg je v pohodě dostupný i hezká aréna. Sice to rovněž není největší bundesligová bašta, ale jako ochutnávka německé Fankultur postačí.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Rudnevs

Na jednu stranu ano, na druhú stranu je to asi jediná pozitívna vec na RB (alebo aspoň jedna z nich).

Reagovat
andrew96

Jenže ona vyplývá z podstaty toho klubu.

Reagovat
Martin9719

Na druhou stranu v BL jsou týmy kde máš podle mě vstupenky ještě dostupnější, viz jak jsem psal výše. Pokud na RB chceš lístky a nehledáš je den před zápasem tak najdeš vždy, ale když vidím třeba teď ten Gladbach tak tam nevím co se děje, to je snad min. 1000 lístků volných kamkoliv v podstatě.

Reagovat
andrew96

RB je ale elitní klub. Kdyby hrál Gladbach pravidelně tak vysoko jako Lipsko, tolik volných lístků by spíš neměl. Teď je ale v recesi, navíc je z podstatně menšího města a na rozdíl od Lipska, které geograficky nemá široko daleko konkurenci, se jen v rámci Rheinland střetává se třemi velkými kluby.

Reagovat
Martin9719

Je fakt, že kdyby RB nebylo tak vysoko tak tam asi 45000 nepřijde. Navíc jak říkáš kolem široko daleko elitní klub není, jinak konkurence by mohla být už jen v podobě SGD, ale to je jiná soutěž.

Reagovat
F.o.X.i.K

Doufám, že na tenhle zápas ještě Leverkusenu ten drive vydrží a bude to pěkná podívaná. Tip alespoň 2:2

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Müllered

Uvidíme, tohle období rozhodne o Tuchelovi, Bayer, United, pohár (ve všech zatím s Bayernem vyhořel, ale tady to má nejjednodušší), Lipsko, Kodaň venku, Freiburg a pak repre pauza.

Reagovat
Hachim Mastour

je začiatok sezóny

Reagovat
Müllered

Co na tom nechápeš? Teď přijdou těžší zápasy, jestli je nezvládne, tak je ideální čas ho vyhodit během repre pauzy, jestli je zvládne, tak minimálně na podzim bude v klidu. A to že je začátek sezóny nic neznamená, když stejnou bídu bez velkého zlepšení hraje od svého příchodu.

Reagovat
Müllered

první ztráta

Reagovat
Zark

Takové časté výměny trenérů, to by se na západě a v Německu zvlášťe, stát nemělo!

Reagovat
FoxCox88

Těším se, až jednoho dne převezme Xabi LFC po Jürgenovi ;) ordinuje moc peknej fotbal

Reagovat
Breze

Xabi pojde do Realu namiesto Carla

Reagovat
Müllered

nn do Bayernu

Reagovat
romeo351

Reagovat
esmuellert

Reagovat
Nickname 9

Ale to až potom co u nás nahradí Tuchela

Reagovat
Werkrider

To už tady bylo, Leverkusen má tendenci se po rozběhu rozsypat jak domeček z karet a proti Bayernu...

Uvidíme, tohle bude podle mne spíš o Bayernu, jak k tomu přistoupí, než o Leverkusenu.

Reagovat
Mönchengladbach

Xabi > Xavi

Reagovat
DidusIneptus

Bayern to bude mít v Allianz aréně proti Bayeru nesmírně složité. Bayer si odveze do Leverkusenu všechny body.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já takovou dominanci nečekám, ani od jednoho týmu. Ono ty první poreprepaouzové zápasy jsou vždy plné dojebavek, čekám nějaký zápas 1:1/2:2, v lepším případě 2:1 Baya

Reagovat
Müllered

dresy

Reagovat
Salfovic

Proč hrajete doma v takové sračce ?

Reagovat
Müllered

Speciální k Oktoberfestu, poslední roky pokaždé.

Reagovat
Salfovic

Aha, dík. A tobě si ty maskáče vážně líbí ?

Reagovat
Müllered

Barva chmelu, proč ne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak sehnat lístky na BVB? Dá se na ofiko webu sehnat na nějaký tým lístek, popřípadě je tady nějaký expert na to? Kamoš mě žádal jestli nevím kde a jak sehnat a já se tady u toho týmu moc nechytám.

Reagovat
Martin9719

Tady si nechám koment. Umíš případně Bayern?

Reagovat
jsemdement

Gde chlošek, šiq und kovár?

Reagovat
Salfovic

Beide nach lafička.

Reagovat
jsemdement

Ja fírer.

Reagovat
dantetomas

ocakavam tak 4:1 pre Bayern

Reagovat
Hyrax

Achjo

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
F.o.X.i.K

Tak ten byl!

Reagovat
Salfovic

Jen teda nevím s tím faulem Mullera.

Reagovat
John Obi Mikel

Vypadalo to na šlapák, rád se na to podívám ještě jednou.

Reagovat
Bayernista18

Podle zpomalenýho záběru jasnej šlapák, Müller tam byl pozdě.

Reagovat
Salfovic

Protihráč měl ale nohu výš.

Reagovat
Bayernista18

To je sice pravda, ale Müller by tam musel jít hlavou, aby se to posoudilo opačně.

Reagovat
DieFohlenBMG

Wow

Reagovat
monkej

Skvelý mač zatiaľ

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Müllered

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
vilp

Goretzka je parodie na záložníka.

Reagovat
John Obi Mikel

No dneska hroznej výkon. Ale Bayern tam moc možností nemá, co tak koukám.

Reagovat
Hachim Mastour

Je úplne mimo

Reagovat
jsemdement

Stačí mi studio aby Straka > Šilhavý, neheheh.

Už je čas na tataráček do prdele hoši.

Reagovat
John Obi Mikel

Tvl ten Hradecký dneska skvěle chytá.

Reagovat
patas92

Tak on chytá skvělé anebo kiksuje, tam není nic mezi. Letos se mu ale ty kiksy vyhýbají zatím

Reagovat
Salfovic

Jak před chvílí vykopl tu tutovku Kanea byla velká paráda

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Salfovic

Co tam Ulreich vymýšlel v 56´ minutě

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Hyrax

Wirtz škodaaa

Reagovat
bayern987

Nechápu jak kurva Upamecano může hrát místo DeLigta...

Reagovat
Salfovic

Zrovna dneska hraje dobře.

Reagovat
vilp

Však je dobrý, celkově ta stoperská dvojka funguje, což je u Bayernu tak to jediný, co funguje.

Reagovat
DieFohlenBMG

Hložan měl jít někam do 2. bundesligy na hostování

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
John Obi Mikel

Goretzka Vždycky jsem mu věřil

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Breze

Reagovat
Salfovic

A to jsem si začínal myslet, že už nemá Leve tak komickou obranu.

Reagovat
jsemdement

Neskutečný ten Tel fakt.

Reagovat
Hachim Mastour

Bonifac

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
KnoxXx

ten Boniface je vacsi palic nez prime Cavani

Reagovat
patas92

Hložek by to dal

Reagovat
Sigma Olomouc

Hložan

Reagovat
John Obi Mikel

Hložek jde na věc

Reagovat
Sigma Olomouc

Ten Bayer si to tam před vápnem pořád ťukal před vápnem z jedné...

Reagovat
Salfovic

Ty krávo, ta byla přísná

Reagovat
Sigma Olomouc

OUKej, tep 190

Reagovat
Hachim Mastour

Bože davies

Reagovat
Sigma Olomouc

Joooooooooooooóooooooooooooooooo

Reagovat
cubinho

Neskutecny mac!

Penalta sice sracka, ale za ty sance Leve zaslouzena remiza.

Reagovat
Salfovic

Tak bez tý penalty by bylo xG 2,62 - 1,03. To moc neodpovídá zasloužené remíze.

Reagovat
Breze

A co potom sance Bayernu?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
bayern987

běžte do píči za tohle penaltu...

Reagovat
DieFohlenBMG

Kontakt tam byl

Reagovat
Salfovic

A jak měl ještě hned jasno. Uviděl první kontakt a hned běžel zpátky

Reagovat
Müllered

Reagovat
vladino10

Bola

Reagovat
patas92

Jak se takhle píčovina, kdy se hráč zastaví v pohybu, aby ho obránce za ním srazil, může furt pískat jako faul

Reagovat
Kincl

Ať už fotbal píská nějaká umělá inteligence.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
vilp

Ten tah s Kimmichem zajímavý, tím střídáním odešel celý Bayern.

Reagovat
Müllered

Měl zdravotní problém, ještě včera se nevědělo, jestli vůbec nastoupí.

Reagovat
John Obi Mikel

Skvělý zápas

Reagovat
Müllered

Tel Jinak nic moc výkon, kombinace Bayeru.

Reagovat
F.o.X.i.K

Laimer byl taky dobrý

Reagovat
Martin9719

Za Bayern skoro MOTM bych řekl.

Reagovat
Psy_cho

Ty noty mu psal Berbr, Musialu hráč drží 10 metrů a ani se nejde podíval a na druhé straně ji pískne za dotek v posledních vteřinách. Zmrd. Teď se dívám na ragby, tam ti rozhodčí pískají naprosto přesně a nikomu nic nepřipísknou.

Reagovat
Martin9719

Das ist Bundesliga!

Reagovat
Rudnevs

Tak La Liga to neni, to uz vidime i z názvu

Reagovat
Breze

Reagovat
Nickname 9

Rozhodčí pěkná svině, ale jak jinak. To už je klasika proti nám

Reagovat
OTASi

Tyvole tohle není penalta přece

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě tam bylo celkem jasné podražení. Daviesova hloupost jít takhle do souboje v pokutovém území, samozřejmě že toho Hofmann využije a trochu tomu přidá.

Reagovat
Martin9719

Za mě jasná.

Reagovat
Firkraag

Co to bylo za Patákovinu

Reagovat
Rudnevs

Bayer Fakt som čakal, že sa zosypu uplne. Remíza veľmi slušná.

Reagovat
Martin9719

Jsem ti to říkal ne?

Reagovat
Rudnevs

Aj tak Bayer bodoval len kvôli tomu, že som to pred zápasom zakríkol

Reagovat
Martin9719

Spíš kouzlo Oktoberfestu.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
DidusIneptus

Perfekt! Bayer si veze cenný a zasloužený bod do tabulky na 1.misto. Bayern Bayer Bonifác

Reagovat
$dolar$

Tak jsem dneska dostal Norimberk ženský, to bude pokoukanicko, dokonce si dali 2x nahrávku a následně zatleskaly

Snad je aspoň někdo bude líbat, ať je nějaký vzruso..

Reagovat
DieFohlenBMG

Čvančiii to byla mrda

Reagovat
Pony Slaystation

Tohle bych čekal jako článek zde, vůbec jsem to nevěděl. Eurofotbal dost v úpadku :/

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ctyri-postupy-591-zapasu-a-prvni-vyhra-v-bundeslize-rekordman-ale-sochu-odmitl-5013096

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele