Bundesliga preview - 3. kolo

24.08.2007, 15:17, aktualizováno 26.08.2007, 10:00
Previews
Třetí kolo německé Bundeslig tradičně uzavřou dvě nedělní dohrávky. Frankfurt přivítá zatím poslední Hansu Rostock a může se posunout na druhé místo. Stejnou motivaci má i Schalke, které zajíždí do Wolfsburgu...







VfL Bochum - Hamburger SV (pátek 20:30)
Bochumi se úvodní dva duely nového ročníku Bundesligy vydařily. V prvním kole dokázali svěřenci kouče Marcela Kollera odvrátit prohru, když si dvěma góly ve druhém poločase zajistili bod proti třetímu celku minulé sezóny Werderu Brémy. Poté Bochum zvítězila na hřišti Energie Cottbus 2:1. Na vítězství se podílel dobrým výkonem i český gólman Jan Laštůvka. Trenér Koller nebude moci v těžkém zápase využít služeb obránců Concheho, Fabiana a Schrödera, záložníka Zajase a útočníka Epalleho.

Hamburg vstoupil do nové sezóny výborně. Díky brance Benjamina vyhrál na hřišti Hannoveru 1:0. Stejným výsledkem skončilo i druhé utkání sedmého celku z uplynulého ročníku. Tentokráte zajistil tři body proti Leverkusenu brankou z penalty Rafael van der Vaart. Kouči Huubu Stevensovi bude chybět kromě hrdiny z utkání proti Hannoveru Benjamin i záložníci Sorin, Wicky a Fillinger.

V minulé sezóně porazila Bochum na domácím hřišti Hamburg 2:1, ovšem předtím zůstali hosté čtyři roky v Bochumi neporaženi a v sezóně 2000/2001 zde dokonce výhrou 4:0 zaznamenali nejvyšší vítězství. Bochum zazanamenala největší domácí vítězství v ročníku 1987/1988, také v poměru 4:0.
Pravděpodobné sestavy: VfL Bochum: Lastuvka - Pfertzel, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Sestak, Dabrowski, Zdebel, D. Fuchs - Mieciel, Bechmann   Hamburger SV: F. Rost - Demel, Kompany, Mathijsen, Atouba - Jarolim, de Jong - Castelen, van der Vaart, Trochowski - Zidan  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.20
Tip eurofotbal.cz: 0
Borussia Dortmund - Energie Cottbus (sobota 15:30)
Zabrat už musí Dortmund, po domácí prohře s Duisburgem totiž žlutočerné vypráskalo Schalke. "Je na čase zabrat," varuje trenér Doll. Tomu přidělal starosti brankář Weidenfeller, který za rasistické pokřiky na Asamoaha dostal pokutu a také distanc. Do branky se tak postaví veterán Ziegler. "Nemám o něj starost. Touží dokázat, že si zaslouží být v Dortmundu," prohlásil Doll. Kromě Weidenfellera je potrestán i záložník Kruska. Zraněni jsou Gordon, Frei, Kehl a Ricken.

Hosté chtějí stejně jako loni pravidelně obírat favority o body, v Dortmundu dokonce družina trenéra Sandera zvítězila. "To byla naprostá senzace," vzpomíná Sander. "Dortmund je letos kandidátem na Pohár UEFA a jen proto, že hůř začal, není hned horším týmem. Na to pozor. Ale je jasné, že budou pod větším tlakem," prohlásil hostující kouč. Cottbus se opět zaměří na obranu s vidinou bodu za bezgólovou remízu. Sander stále nemůže počítat s potrestaným da Silvou.
Pravděpodobné sestavy: Borussia Dortmund: Marc Ziegler - P. Degen, Brzenska, Wörns, Dede - Blaszczykowski, Kringe, Petrič, Tinga - Federico, Valdez.  Energie Cottbus: Piplica - S. Angelov, Kukielka, I. Mitreski, Cvitanovič - Skela, T. Rost - Rivič, D. Sörensen, Aloneftis - Kioyo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.30
Tip eurofotbal.cz: 1
Arminia Bielefeld - Hertha Berlín (sobota 15:30)
Hráči Bielefeldu v úvodním ligovém kole zaskočili Wolfsburg, kde zvítězili 3:1. I ve drhuhém utkání měli svěřenci kouče Middendorpa na dosah plný bodový zisk, ale gól v posledních minutách hry zajistil Frankfurtu bod za remízu 2:2. První gól Arminie vstřelil povedenou hlavičkou Radim Kučera. Klubu, který skončil v minulém ročníku na 12. příčce, budou v souboji proti berlínskému mužstvu chybět obránce Rauf, záložník Kauf a útočník Kampantais.

Hertha vstoupila do sezóny porážkou 0:1 na hřišti Eintrachtu Frankfurt, ale v dalším utkání už mužstvo vedené trenérem Favrem přehrálo obhájce ligového titulu ze Stuttgartu 3:1. Branku berlínského klubu hájí český gólman Jaroslav Drobný, který si drží stabilní formu. Kouči Favremu budou v zápase s Arminií pravděpodobně nejvíce chybět reprezentační obránce Friedrich a srbský útočník Pantelič.

V sezóně 2006/07 skončilo utkání v Bielefeldu nerozhodně 2:2. Arminie proti Herthě zaznamenala nejlepší výsledek v ročníku 2005/06, kdy berlínský klub přehrála 3:0. Bilance mezi oběma mužstvy se však vcelku vyrovnaná.
Pravděpodobné sestavy: Arminia Bielefeld: Hain - Kirch, Langkamp, Mijatovic, Schuler - Kucera - Tesche, Böhme - Masmanidis - Eigler, Wichniarek   Hertha Berlín: Drobny - Chahed, Simunic, von Bergen, Fathi - Ebert, Mineiro, Gilberto, Lucio - Grahn, S. Okoronkwo  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.20 - 2.70
Tip eurofotbal.cz: 1
VfB Stuttgart - MSV Duisburg (sobota 15:30)
Vytouženého návratu kanonýra Maria Gomeze se dočká Stuttgart. Mladého útočníka už zdlouhavé zranění stehna netrápí a bude připraven ke startu. Pro domácí je to skvělá zpráva, jelikož ze dvou zápasů získali jen dva body. "Není to lehká situace. Soudě podle bodů, jsme nezačali dobře, ale mámě problémy se zraněnými, takže to není žádná tragédie," prohlásil trenér Veh. Proti nováčkovi z Duisburgu už ale jeho tým musí zabrat. Zraněni jsou Bastürk, Boka, Khedira, Delpierre a Cacau.

Sebevědomí nováčka po úvodní výhře v Dortmundu zchladila domácí prohra s Wolfsburgem. Nicméně v Duisburgu si před zápasem ve Stuttgartu věří. "Budeme hrát jako v Dortmundu," hlásí trenér Bommer. "Zdá se, že je Stuttgart oslaben, ale pořád je hodně silný. My doufáme, že se nám podaří vstřelit nějakou branku z protiútoku." Také hosté se potýkají s několika ztrátami, bolavá záda Mokhtariho se stále nelepší. Chybějí také Molders, Book, Meier, Terode a zkušený Hausweiler.
Pravděpodobné sestavy: VfB Stuttgart: R. Schäfer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Magnin - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - da Silva - Marica, Ewerthon.  MSV Duisburg: Starke - Lamey, Filipescu, Schlicke, Caceres - Grlič, Tararache - Tiffert, Georgiev, Idrissou - Ishiaku. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.10 - 7.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Bayern Mnichov - Hannover 96 (sobota 15:30)
Vynikající start má za sebou Bayern. Před třetím kolem se však musí nejslavnější německý klub vypořádat s velikou marodkou. Především v útoku to je doslova krize. Schlaudraff s Klosem jsou určitě mimo, Podolski zase není rozehraný, minulý týden už alespoň stihl zápas za amatéry. Stoprocentně fit je pouze Toni, který nastoupí v roli jediného útočníka Bayernu. "Máme silný tým, zvládneme to," prohlásil trenér Hitzfeld. Dalšími marody jsou Sagnol, Sosa, Jansen a Ismael.

Hannover je jediným týmem, na který v Allianz aréně nebylo vyprodáno. Ironií osudu je fakt, že zde svěřenci trenéra Heckinga senzačně vyhráli. "Opět se budeme pokoušet o tři body," prohlásil Hecking. "Nejedeme do Mnichova jenom proto, abychom navštívili Allainz Arénu," dodal. Sebedůvěru hostů podpořila poslední venkovní výhra v Karlsruhe, na kterou by rádi navázali. Hecking postaví tradiční sestavu bez dlouhodobých marodů Viniciuse a Brdariče. Zranil se však také zkušený Tarnat.
Pravděpodobné sestavy: Bayern Mnichov: Kahn - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm - van Bommel, Zé Roberto - Hamit Altintop, Ribery, Schweinsteiger - Toni.  Hannover 96: Enke - Cherundolo, Kleine, Fahrenhorst, Halfar - Balitsch, Lala - Rosenthal, Bruggink, Huszti - Hanke. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 10.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Bayer Leverkusen - Karlsruher SC (sobota 15:30)
Ani jediný gól dosud nevstřelili fotbalisté Leverkusenu a to je hlavní problém. "Potřebujeme se posunout tabulkou vzhůru," ví kouč Skibbe. "Pro nás je životně důležité začít proměňovat naše šance v branky. V posledních zápasech byla naše koncovka nedbalá." Vinou chabé potence má Bayer na svém kontě pouhý jeden bod, na cílích se však nic nemění. "Chceme být i za rok v pohárové Evropě, nic není zdaleka ztraceno," prohlásil Skibbe, který má k dispozici kompletní kádr.

"Se vstupem do sezóny jsem spokojen, i když bodů jsme mohli získat ještě víc," prohlásil trenér Becker. "Musíme se vyvarovat chyb, protože ty rozhodují zápasy. Pro sobotní utkání to platí obzvlášť, Leverkusen je ohromně nebezpečný soupeř," dodal Becker. Tomu bude v Leverkusenu chybět důležitý záložník Porcello, stejně jako Buck s Dickem.
Pravděpodobné sestavy: Bayer Leverkusen: R. Adler - Castro, Haggui, M. Friedrich, Greško - Ramelow, Rolfes - Kießling, B. Schneider, Barnetta - Gekas.  Karlsruher SC: M. Miller - A. Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner - Mutzel, Aduobe - Timm, Hajnal, Carnell - Kapllani. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.30
Tip eurofotbal.cz: 1
1. FC Norimberk - Werder Brémy (sobota 15:30)
Domácí fotbalisté úvodní zápas nového ročníku Bundesligy nezvládli. Doma podlehli 0:2 nováčkovi z Karlsruhe. Ve druhém utkání svěřenci kouče Meyera odčinili úvodní zaváhání a na půdě druhého nováčka soutěže z Rostocku uspěli. Na vítězství 2:1 se podílel jednou brankou i Tomáš Galásek. Branku šestého celku uplynulé sezóny hájí Jaromír Blažek, který do Neměcka přestoupil ze Sparty. Do duelu proti Brémám nebude moci trenér Meyer nasadit obránce Pinolu a Nikla, záložníka Klugeho a útočníka Charistease.

Třetí nejlepší tým minulého ročníku vstoupil do sezóny remízou 2:2 na hřišti Bochumi, když ztratil dvoubrankové vedení. Druhé utkání bylo označeno za šlágr kola, ovšem posílený Bayern vyplenil Brémy výsledkem 4:0. Kouč Schaaf má nyní ale spíše problémy s poskládáním sestavy. Marodka Brém je pozoruhodná. Chorvatský útočník Klasnič se zotavuje po transplatnaci ledviny, Němec Hunt má problémy s kolenem a nová posila Carlos Alberto, který přišel jako náhrada za Klasniče, skončil v nemocnici kvůli pocitům nevolnosti. Zranění nepustí do hry ani útočníka Sanoga, obránce Owomoyelu a Womého a záložníky Fringse s Borowskim.

V minulé sezóně si Werder odvezl z Norimberku všechny body za výhru 2:1. V předchozích osmi vzájemných zápasech vyhrál Norimberk v domácím prostředí jen dvakrát (2002/03 a 2005/06). Nejvyšší domácí výhru zaznamenal Norimberk nad Brémami v sezóně 1986/87 v poměru 5:1.
Pravděpodobné sestavy: 1. FC Norimberk: Blazek - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Jacobsen - Galasek - Kluge, Mintál - Vittek, Kennedy, Saenko.  Werder Brémy: Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Tosic - Baumann - D. Jensen, Vranješ - Diego - Rosenberg, Hugo Almeida. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.65
Tip eurofotbal.cz: 1
Eintracht Frankfurt - Hansa Rostock (neděle 17:30)
Eintracht zahájil sezónu velice slušně a proti Rostocku nebere nic jiného, než výhru. Optimismus zvyšuje fakt, že se do sestavy vracejí dva kanonýři – Amanatidis i Takahara. "Věřím tomu, že oba dva nastoupí," prohlásil trenér Funkel. "V tréninku to s nimi vypadalo dobře, ale definitivní rozhodnutí uděláme až těsně před zápasem." Funkel nemusí na jejich nasazení tlačit, i bez svých opor si tým vede dobře. Marodka je ale velká. Chybějí Ochs, Nikolov, Keller, Kyrgiakos a Chris.

Zatím bez bodu zůstává Rostock. Ani doma proti Norimberku tým neuspěl a vedení se snaží posílit. Do útoku přišel Victor Agali, který má s Bundesligou zkušenosti. Není však jisté, zda budou do neděle vyřízeny všechny formality a Agali nastoupí. "Musíme najít mezery v obraně Frankfurtu," plánuje trenér Pagelsdorf. "Musíme si na hřišti počínat ambiciózněji a nesmíme zapomínat na vlastní sílu," velí. Ve Frankfurtu bude moct nasadit téměř kompletní sestavu, chybějí jen Gyaki s Dornem.
Pravděpodobné sestavy: Eintracht Frankfurt: Pröll - Preuß, Russ, Vasoski, Spycher - Inamoto, M. Fink - Mahdavikia, A. Meier, A. Streit - Thurk.  Hansa Rostock: Wächter - B. Lense, Sebastian, Orestes, Pearce - Beinlich - D. Langen, Rahn - Kern - Schied, Cetkovic. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.60
Tip eurofotbal.cz: 1
VfL Wolfsburg - Schalke 04 (neděle 17:30)
Vlci si spravili náladu výhrou v Duisburgu a v neděli čeká velmi těžký soupeř – rozjeté Schalke. Domácí kouč Magath varuje svůj tým před Kuranyim a Panderem, kteří v dresu Německa zařídili středeční výhru v Anglii. "Byli to dva hráči Schalke, kteří zařídili výhru. Musíme být obrovsky opatrní, Pander dává nejlepší centry v celé lize," prohlásil Magath. Do hry poprvé zasáhne nová posila Josué. Naopak stále zraněni jsou obránci Van der Heyden s Costou a záložník Santana.

V minulé sezóně promrhalo Schalke ve Wolfsburgu v samotném závěru dvoubrankový a letos to hosté nechtějí opakovat. "Hloupě jsme se vzdali v závěru tří bodů, byla to neomluvitelná nekoncentrovanost," prohlásil trenér Slomka. "Ale tentokrát se chceme vracet domů se třmi body," vyhlásil. Hosté jsou na koni, v minulém kole totiž doslova přejeli svého nenáviděného rivala z Dortmundu. I ve Wolfsburgu proto chtějí uspět. Zraněni jsou Varela s Larsenem, nejistý je start Kobiašviliho.
Pravděpodobné sestavy: VfL Wolfsburg: Jentzsch - Riether, Šimůnek, Madlung, M. Schäfer - Josué - Gentner, Baier - Marcelinho, Dejagah - Radu.  Schalke 04: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajic, Pander - F. Ernst - Bajramovic, Grossmüller - Rakitic - Asamoah, Kuranyi. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.25 - 1.95
Tip eurofotbal.cz: 2

Autor: Radim Šantrůček, Petr Hašek

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stanislav Šesták sa rýchlo dostal do základu v Bochume. šikovný je to chalan.............

Reagovat
HOST*CeceFCB

Len, aby sa rozstrielal a bude dobre

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

0:1.. goal Trochowski.

Reagovat
HOST*

Bochum je prvni

Reagovat
HOST*Arne

jen do zítřka, na nějakejch dvacet hodin

Reagovat
HOST*

ale Šesták je doost dobrý krajní záložník jeho a Šventa může Česká repre Slovensku závidět

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*fc

Na Bayern nikdo nemá nárok

Reagovat
HOST*

Borussia Dortmund - Energie Cottbus 1:0 Kringe

Arminia Bielefeld - Hertha Berlín 1:1 Kučera-Okoronkwo

VfB Stuttgart - MSV Duisburg 2:0 Hilbert, Hitzlsperger

Bayern Mnichov - Hannover 96 2:1 Toni,Ribéry-Hanke

Bayer Leverkusen - Karlsruher SC 2:0 Gekas,Schneider

1. FC Norimberk - Werder Brémy 2:2 Vittek,Mintál-Diego,Naldo

Reagovat
HOST*

Luuuuuuuuuuuuuuca TONI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele