Bundesliga - preview 27. kola: Stuttgart dotírá na Bayern

30.03., 08:49, aktualizováno 31.03., 09:04
Previews
Serhou Guirassy (© AFP)

Stuttgart prožívá skvělou sezonu a pokud porazí Heidenheim, přiblíží se druhému Bayernu na rozdíl jednoho bodu. Bochum hostí Darmstadt, Augsburg narazí na 1. FC Köln.

FC Augsburg - 1. FC Köln

neděle 15:30

FCA má za sebou velice povedené týdny, díky kterým se vyšplhalo až na pozice zaručující účast v pohárové Evropě. O ty nebudou chtít přijít ani po duelu s předposledním celkem tabulky, jemuž v kolonce vítězství nadále svítí jen trojka.

Před reprezentační pauzou dostali Kozli na vlastním stadionu pět branek od Lipska. Nicméně proti Augsburgu mají dobrou bilanci. Z posledních čtyř klání odešli pokaždé neporažení, přičemž třikrát brali všechny tři body. První vzájemný zápas tohoto ročníku vítěze při remíze 1:1 nepřinesl. O jediný gól týmu z města nad řekou Rýn se postaral Linton Maina, který tentokrát na základní sestavu nedosáhnul.

A neobjeví se v ní ani Bakatukanda, Diehl, Dietz, Kilian a Uth. Přesto kouč Timo Schultz věří v dobrý výsledek: "V Augsburgu musíme vyhrát, i když jsme si vědomí toho, že nás nečeká žádná jednoduchá partie. FCA vyhrálo čtyři duely v řadě, takže do hry nepochybně vstoupí s velkou sebedůvěrou." Klíčem k úspěchu by znovu mohly pro hosty být standardní situace.

Více než polovina z dosavadních dvaceti přesných zásahů se totiž zrodila v momentě, kdy byl balon rozehráván z klidu. Naopak s bráněním rohových a přímých kopů mají v Bavorsku problémy. Takhle inkasovali šestnáctkrát, což představuje nejvyšší číslo ze všech osmnácti účastníků. Komplikací může být, že vedle Dorsche, Frambergera a Gumnyho, který se nepříjemně zranil při tréninku, nebude moct naskočit ani Ermedin Demirović.

Šestadvacetiletý reprezentant Bosny a Herzegoviny se pro tento střet vykartoval. Jess Thorup přesto zůstává optimistou: "Köln v posledních čtyřech venkovních zápasech neprohrál a v některých případech neměl k výhře daleko. Nicméně my se chceme soustředit jenom na naše výkony a za každou cenu chceme prodloužit naši vítěznou sérii."

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Mbabu, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago - Jakić - Jensen, Maier - Engels - Tietz, Beljo

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Thielmann, Hübers, Chabot, Finkgräfe - Martel, Ljubicic - Alidou, Kainz - Adamyan, Selke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.20 - 5.67

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Heidenheim

neděle 17:30

Aktuální forma, kdy z posledních šesti klání vyhrál hned pět, jasně hovoří o tom, že by se mu to mělo podařit. Ačkoli svěřenci Franka Schmidta, třebaže po šestadvaceti kolech okupují jedenáctou pozici, už dokázali, že umí zaskočit favorita.

Sebastian Hoeneß bude pochopitelně zase sázet především na Serhoua Guirassyho, který se po návratu z afrického šampionátu prosadil v každém zápase. Dohromady nastřádal už dvaadvacet zásahů. V rámci jedno sezony v dresu VfB zaznamenal dosud nejvíce Mario Gomez, konkrétně čtyřiadvacet.

"Heidenheim patří k nejpříjemnějším překvapením letošní sezony. Devětadvacet bodů je vysoké číslo, které dokazuje, že proti nim není snadné hrát. Frank dal dohromady mančaft, který se prezentuje stabilními výkony," hodnotil stuttgartský lodivod, kterému budou scházet Di Benedetto, Bredlow, Zagadou, Nartey a Rouault.

Jeho protějšek postrádá jen dva borce, přičemž se nejedná ani o Jana Schöppnera, ani o Tima Kleindiensta, kteří se ve vzpomínaném listopadovém střetnutí střelecky prosadili a kteří nebudou scházet v základní sestavě. Zrovna jako Jan-Niklas Beste, který jest se sedmi brankami a deseti asistencemi zatím nejproduktivnějším fotbalistou klubu z Bádensko-Württemberska.

"VfB má sezonu skvěle rozehranou. Ne náhodou se pohybují mezi čtyřmi nejlepšími bundesligovými celky a je na nejlepší cestě zajistit si místo v Lize mistrů. Hrají skvělý fotbal, vytvářejí si řadu šancí a mají vysoké procento úspěšnosti přihrávek. Na domácím stadionu dosud prohráli jen jednou a jsem si jistý, že je fanoušci a fanynky poženou dopředu," prohlásil kouč Schmidt, jenž na lavičce celku z Voith-Areny sedí od roku 2007.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vagnoman, Anton, Ito, Mittelstädt - Dahoud, Stiller - Silas, Führich - Guirassy, Undav

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Traoré, Mainka, Siersleben, Föhrenbach - Schöppner, Maloney - Dinkçi, Dovedan, Beste - Kleindienst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.21 - 10.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfL Bochum - SV Darmstadt

neděle 19:30

Svou hlavní misi zatím zvládá Bochum velmi dobře. Pro tým ze Severního-Porýní Vestfálska je klíčové především udržení v Bundeslize, od pásma sestupu, respektive barážové pozice, ho před reprezentační pauzou dělilo šest bodů. A nyní má asi vůbec tu nejideálnější příležitost, jak odstup od červených příček navýšit. Vyzve totiž nováčka a aktuálně poslední Darmstadt.

Pro svěřence trenéra Torstena Lieberknechta je přímá záchrana na nejvyšší německé scéně prakticky utopií. S pouhými třinácti body na kontě mají k bezpečné zóně opravdu hodně daleko, ale pořád mohou živit naději na to, že by se jim povedlo uchovat prvoligovou příslušnost alespoň přes posezónní play-off. Museli by se každopádně posunout o dvě místa nahoru. Poté, co Mohuč v sobotu remizovala v Lipsku, ztrácejí hosté na tuhle metu sedm bodů.

Bochum rozhodně není pod takovým tlakem jako její protivník. Může si dovolit v pár případech zaváhat, má situaci pod kontrolou. Na druhou stranu by zrovna v tomto střetnutí s papírově nejméně náročným sokem nechtěla, aby se jí korály ze šňůry zbytečně ztrácely. "Během mezinárodní přestávky jsme absolvovali dobré tréninky,” pochvaloval si domácí lodivod Thomas Letsch. "Máme tedy pozitivní pocity před tímto zápasem. Myslím si, že si moji hráči absolutně věří. Nakonec však bude důležité jedno jediné, a to abychom to v neděli ukázali na hřišti.”

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Mašovič, Ordec, K. Schlotterbeck, Bernardo - Losilla, Osterhage - Bero, Stöger - Asano, Broschinski

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - J. Müller, Klarer, Isherwood, Karic - Justvan, Kempe, Gjasula, Honsak - Skarke, Vilhelmsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.80 - 6.71

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05

sobota 15:30

Jeden jediný úkol bude mít Lipsko po vypadnutí z Ligy mistrů i Německého poháru pro osm zbývajících zápasů této sezóny, a to vybojovat umístění v top čtyřce, která by ho opětovně posunula do milionářské soutěže. Aby se taková úloha podařila vyřešit, utkání, jakým je třeba to proti Mohuči, prostě musí zvládat. Hosté se přijedou poprat o body do souboje o záchranu.

Jediný bod odděloval saský výběr od kýženého cíle po březnové reprezentační přestávce. V současné chvíli to vypadá, že závod o čtvrtou pozici podstoupí výhradně s Dortmundem, který je právě o kousek vepředu, tedy za předpokladu, že stabilní výsledky dokáže i nadále sbírat třetí Stuttgart. Pro domácí představuje tenhle mač i ideální šanci, jak se zrovna nyní dostat před Borussii. Tu totiž čeká při sobotním podvečeru jistě náročný Der Klassiker proti Bayernu, a mohla by tak ztratit.

Samozřejmě že aby se Die Roten Bullen povedlo po tomto víkendu svého soka předskočit, musejí uspět na své půdě. Zrovna na poslední vzájemné střetnutí s Mohučí před vlastními fanoušky každopádně nemůžou vzpomínat na východě Německa v dobrém. V dubnu loňského roku v Red Bull Aréně zvítězil celek z Porýní-Falcu o tři branky. A tehdy to mimochodem byla pro hosty poslední zaznamenaná výhra z venkovního prostředí na bundesligovém poli. Na apríla. Vtipné to ale od té doby v tomto ohledu určitě vůbec nebylo.

Die Nullfünfer zůstávají v letošní sezóně jediným mužstvem, které z cizí půdy ještě nevydolovalo tříbodový rezultát. Za současné situace, kdy jsou v tabulce až na šestnácté příčce, by se jim zrovna teď rozhodně hodilo, kdyby zavzpomínali na skoro přesně na den rok starý sukces. A nejen na ten. Už podzimní listopadové měření sil dopadlo lépe v jejich prospěch, Lipsko před svými příznivci skolili o dva góly.

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Henrichs, Orbán, Lukeba, Raum - Kampl, X. Schlager - Dani Olmo, Simons - Šeško, Openda

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Guilavogui, van den Berg, Hanche-Olsen - Caci, Barreiro, Amiri, Mwene - Burkardt, J.-S. Lee - Ajorque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.65 - 8.27

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim

sobota 15:30

Jen pět výher dělí Leverkusen od zisku bundesligového titulu a sesazení nadvlády Bayernu na německé scéně. Pokud se mu po reprezentační přestávce podaří pětkrát zvítězit, na nic a na nikoho se ohlížet nebude muset. Za dalším tříbodovým výsledkem míní rozhodně nakročit v souboji s Hoffenheimem. A navíc bude jistě povzbuzený o páteční prohlášení Xabiho Alonsa.

Kolem španělského stratéga bylo v posledních několika měsících hodně živo. Když v říjnu roku 2022 přebíral Bayer, potřeboval ho hlavně vymanit z neutuchající krize. A najednou, po zhruba rok a půl trvající práce, může klub ze Severního Porýní-Vestfálska slavit velké úspěchy. Desetibodovým náskokem aktuálně disponuje v Bundeslize na druhý Bayern, o triumf může usilovat také v DFB-Pokalu a Evropské lize.

V současné chvíli už nezůstává žádný jiný celek v Německu na všech frontách než právě Die Werkself. A i kdyby nakonec jeho jízda v závěrečných fázích sezóny přece skončila, Xabi Alonso jasně ukázal, že může v budoucnu patřit mezi opravdové trenérské legendy. Samozřejmě by ale byla velká škoda, kdyby se mu nepodařilo dosavadní počínání dotáhnout do zdárného konce, minimálně pak na domácím poli. Prvenství je opravdu blízko nejen v Bundeslize, ale také v poháru, kde musí být už jen lepší než další tři účastníci z nižších sfér.

Bayern, avšak třeba i Liverpool nebo Barcelona budou muset od nové sezóny hledat nového šéfa lavičky. A rodák z Baskicka byl spojovaný nejen s těmito adresami, na něž by se mohl během léta stěhovat. Realita je ovšem jiná. Nejen svým svěřencům do kabiny vzkázal, že s nimi zůstane. Fanoušci i vedení klubu prostě vědí, na čem jsou. Alonso si snad nevybral vhodnější dobu na svoje oznámení. Tohle může být opravdu velký motivační prvek, který všechny společně bude směrovat k jednomu z nejpovedenějších ročníků vůbec.

Hosté pocestují do BayArény s cílem napravit předešlé dvě porážky. Především ta se Stuttgartem před mezinárodní pauzou v bitvě o Bádensko-Württembersko je jistě hodně mrzela. Ve zbývajících osmi ligových zápasech budou hledat výhradně cestu za kvalifikací do evropských pohárů. "Série neporazitelnosti Leverkusenu je neuvěřitelná. Nepadnout ve 38 případech v řadě, to prostě hovoří za vše ostatní,” povídal před utkáním hoffenheimský stratég Pellegrino Matarazzo. "Nicméně v prvním vzájemném duelu jsme proti Leverkusenu hráli dobře a měli jsme šanci vyhrát,” neskládal na každý pád předčasně zbraně.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Andrich, G. Xhaka, Álex Grimaldo - Hofmann, Wirtz - Schick

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Grillitsch, Drexler - Kadeřábek, Becker, Tohumcu, Jurásek - Stach - Beier - Weghorst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.80 - 14.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Union Berlín

sobota 15:30

Na sedmém místě usazený Augsburg je vzdálen od šestého Frankfurtu na rozdíl pěti bodů, na páté Lipsko naopak Eintracht vzhlíží s devítibodovou ztrátou. Až následující nejbližší týdny ukážou, jestli bude moci usilovat o vyšší příčky, nebo se bude snažit hlavně uchovávat svoje současné umístění v tabulce. Teď doma přivítá v dolní polovině tabulky pohybující se Union.

Pokud vynecháme porážku na půdě Dortmundu, která se konala před březnovou reprezentační pauzou a jež ukončila družině z Hesenska šňůru pěti bundesligových kol s bodovým ziskem, podávají domácí vlastně stabilní výkony. Konstantně, byť třeba jen kousek po kousku, rozšiřují své konto. A v tomhle trendu samozřejmě hodlají pokračovat až do závěrečného kola, aby se rovněž v příští sezóně mohli účastnit evropských pohárů.

Takové ambice měl před startem tohoto ročníku také berlínský výběr. Jenže tomu se hrubě nevydařila podzimní část a teď už může pouze stěží něco dohánět. Neuspokojivé výsledky nakonec vyústily ve změnu na trenérském postu, dlouholetá neotřesitelná pozice Urse Fischera se postupně rozpadla na prvočísla. Pod jeho nástupcem Nenadem Bjelicou se aspoň podařilo uhasit požár a vymanit se od záchranářských starostí. V současné chvíli mají hosté dostatečný náskok na sestupové pásmo.

Kdyby nakonec Union chytl fazónu, mohl by se ještě porvat o sedmou pozici, která by čistě teoreticky ještě zaručovala kvalifikaci na evropskou scénu. Takže zatímco Frankfurt míní Augsburg především udržet na uzdě, Berlíňaně by ho rádi ještě prohnali. Ovšem takový scénář by mohl nastat jen za předpokladu, pokud by v DFB-Pokalu triumfoval o titul usilující Leverkusen. Výsadu dostat se do pohárové Evropy má výhradně vítěz Německého poháru, a kdyby se ten do ní probojoval přes ligové dění, připadlo by jedno účastnické místo právě na toho sedmého v pořadí.

Roli mírného favorita budou v tomto klání plnit Die Adler. Přece vykázali do této chvíle lepší formu než protivník z hlavní německé metropole, navíc mohou využít domácího prostředí. "Můžete cítit, že máme radost a těšíme se na tenhle závěrečný sprint sezóny,” povídal na předzápasové tiskové konferenci frankfurtský stratég Dino Toppmöller. "Zbývá ještě osm utkání a my chceme hned od startu tohoto období ukázat, že máme velký zájem ho zvládnout úspěšně.”

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, R. Koch, Pacho, Nkounkou - Skhiri - M. Götze, Dina Ebimbe - Ekitiké, Knauff - Omar Marmoush

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Vogt, Diogo Leite - Juranovič, Tousart, R. Khedira, Gosens - Vertessen, Aaronson - Volland

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.54 - 4.26

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg

sobota 15:30

Freiburg potřebuje zabrat, aby neztratil kontakt s pohárovými příčkami. Ani "Hříbata" nejsou bez šance na pohárové umístění, nicméně celou sezonu bojují s nestálostí výkonů.

Před reprezentační přestávkou pouze remizovala s Heidenheimem a krátce předtím je z DFB-Pokalu vyprovodil třetiligový Saarbrücken. To nemusí být bráno jako ostuda, jelikož si na něm v listopadu vylámali zuby i borci hájící barvy Bayernu Mnichov. Každopádně semifinále zmíněné soutěže dál představuje něco, co v Borussia-Parku zažili naposledy v ročníku 2016/2017.

Teď se střetnou s Freiburgem, se kterým od dubna 2014 hned pětkrát hrála tak, že v utkání padlo šest gólů. Naposledy v prvním vzájemném klání této sezony, kdy otočili skóre, lež náskok 3:1 nedokázala udržet. V poslední nastavené minutě tehdy z penalty vyrovnal Vincenzo Grifo, jenž svého času působil v Gladbachu, ovšem v dresu bádensko-württemberského klubu má proti bývalému zaměstnavateli výbornou bilanci, kterou jistě bude chtít rozšířit.

Italský reprezentant se před třemi lety těsně nevešel do finální soupisky při zlatém EURU a současný kouč Squardy Azzury Luciano Spalletti na něj nesází, ač má v současnosti na kontě sedm branek a osm asistencí, což z něj činí nejproduktivnějšího fotbalistu svého týmu a Christian Streich si je jeho kvalit dobře vědom.

"Musíme hrát aktivně, pozorně bránit a hledat mezery v soupeřově dobře organizované obraně. Samozřejmě, že do Gladbachu jedeme s cílem uhrát výborný výsledek. A taky víme, že k němu budeme potřebovat předvést výborný výkon," hodnotil kouč, který po této sezoně na lavičce po dvanácti letech skončí. Mezi současnými bundesligovými trenéry slouží déle už jenom Frank Schmidt z Heidenheimu, konkrétně od roku 2007.

Historicky vzato v německé nejvyšší soutěži najedeme od roku 1963 pouze dva lodivody, kteří za jeden klub odkoučovali více duelů. Paradoxně oba pracovali ve Werderu Brémy a jsou to Otto Rehhagel a Thomas Schaaf. Není proto divu, že během svého působení má nejlepší bilanci ze všech trenérů Freiburgu (1,3 bodu na utkání). A ve zbývajících osmi zápasech ji bude chtít ještě vylepšit.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Lainer, Elvedi, Wöber, Netz - Weigl - Reitz, Neuhaus - Honorat, Jordan, Hack

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Sildillia, Keitel, Gulde - Doan, Eggestein, Höfler, Günter - Höler, Gregoritsch, Grifo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.78 - 3.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

Pro oba mančafty platí, že z posledních tří utkání odešly bez bodu. Zatímco Ole Werner nelichotivou situaci ustál, Niko Kovač se musel pakovat. Pomůže klubu z města proslulé automobilky změna trenéra?

Vedení zalovilo v Rakousku a přivedlo Ralpha Hasenhüttla, který se do Bundesligy vrací po čtyři roky trvajícím působení v Southamptonu. Předtím vedl RB Lipsko, kde si vysloužil angažmá díky práci v Ingolstadtu, se kterým po postupu mezi elitu dokonce chvíli vedl tabulku. Uvědomuje si však, že tým přebírá v nejednoduché pozici.

"První zápas bude určitě důležitý. Nemůžu hned slíbit krásnou hru, protože půjde především o výsledky. Hráči musí získat zpět sebevědomí a musí být v psychické pohodě, což je ve sportu vždycky důležité," prohlásil rodák ze Štýrského Hradce, kterému budou scházet Patrick Wimmer a Lukas Nmecha.

Na opačném pólu do hry nezasáhne šest borců, včetně Niklase Starka a Mitchella Weisera. Druhý jmenovaný přitom před reprezentační přestávkou snížil v partii s Unionem Berlín na konečných 1:2. Pro Zelenobílé šlo o dvanáctou porážku v sezoně. Poslední tři vzájemné zápasy s "Vlky" však neprohráli a tuto sérii budou chtít prodloužit.

Přestože se na začátku aktuálního ročníku rozpadlo Werderu obávané duo Niklas Füllkrug/Marvin Ducksch, skórovala skvadra od řeky Vezery v předchozích třinácti mačích pokaždé minimálně jednou. Nepříjemností je naopak disciplinovanost, na které bude nutné zapracovat, protože kvůli ní tým zbytečně poztrácel několik bodů. "Změna na postu trenéra často pomůže. Ralph Hasenhüttel v uplynulých letech v Bundeslize nepůsobil, přesto máme dobré informace o stylu, jakým se jeho výběry prezentují," nechal se slyšet teprve pětatřicetiletý Werner.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Veljković, Friedl, Jung - Agu, Schmid, Alvero, Bittencourt Deman - Woltemade, Ducksch

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Maehle, Lacroix, Jenz, Rogério - Svanberg, Arnold - Tomás, Majer, Paredes - Wind

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.49 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund

sobota 18:30

Jindy by možná tento Der Klassiker promlouval do boje o titul. Dva odvěcí konkurenti se rok co rok nacházejí v popředí tabulky, dlouhodobě usilují o ty nejvyšší mety. Jenomže letos to v podání Bayernu a Dortmundu jednoduše není ono. Oba celky budou mít v posledních týdnech této sezóny spoustu práce, aby ještě na domácí scéně zachránily, co jim dosud nevycházelo.

Punc rivality tahle bitva rozhodně neztratí. Ani jedno z mužstev nemíní v tomto utkání selhat, především pak kvůli vlastním fanouškům, jež nelibě nesou každý nezdar z tohoto velkého vystoupení. Jestliže v Lize mistrů si oba počínají dobře, v průběhu dubna absolvují čtvrtfinále, pak na německé frontě prožívají zklamání. Vypadá to totiž, že neotřesitelný vládce z Mnichova tentokráte předá královské žezlo neúprosným válečníkům z Leverkusenu, kdežto v Severním Porýní-Vestfálsku budou pouze tvrdě odrážet ataky na čtvrtou příčku, hlavně ze strany Lipska.

V kabinách Bayernu i Borussie prostě nemůžou být spokojeni s dosavadním počínáním v Bundeslize. Tyhle kluby chtějí vždy útočit na Meisterschale, nic jiného je nezajímá. Domácí se nicméně neustále perou se změnami ve funkcionářských sférách, na pohodě jim nepřidává ani několik kauz, které jsou dlouhodobě propírány v médiích. Třeba ta aktuální kolem levého obránce či křídelníka Alphonsa Daviese, u nějž je setrvání v Bavorsku velmi vachrlaté. A hosté se zase často dostávají, pravda, někdy možná i nespravedlivě, pod tvrdou palbu kritiky za celkový nevyrovnaný herní projev.

A že by dostávali pochvalná slova zrovna oba trenéři, to se říci také nedá. Thomas Tuchel má být v Bayernu na nože s některými nadřízenými či hráči v šatně, celková atmosféra se zřejmě podepsala na některých negativních výsledcích Stern des Südens. Edin Terzic to naopak schytává například za svou údajnou taktickou nevyzrálost. Jestli pak může něco "vyčítat” svému protikolegovi na opačné straně, pak asi jen to, že neví, jaká je jeho budoucnost. Tuchel totiž ví, že po konci ročníku odejde, Terzic je přitom notně spojovaný s odchodem od Die Schwarzgelben, pevně v tomto ohledu na každý pád rozhodnuto není.

Deset bodů, takové je manko Bayernu na první Bayer. Je prostě příliš vysoké, stěží se dá za osm kol dohnat. Na bavorské půdě pomalu a jistě nepřemýšlí o prvenství, ale o tom, jak tenhle ročník zakončit co nejdůstojněji v roli vicemistra. "Momentálně jsme přesvědčeni, že jsme na dobré cestě a v dobré náladě. V posledních zápasech jsme byli velmi dobří v útoku," hledal pozitiva Tuchel. "Teď je přesně čas na to, abychom ukázali, o co nám opravdu půjde.”

Dortmund rozhodně nehodlá opakovat ten výkon, jakým se proti Bayernu prezentoval během loňského listopadu. Domácí čtyřgólová porážka byla něco, co se velmi těžko vysvětlovalo. Motivace oplatit soupeři tenhle debakl zajisté nebude v jeho řadách chybět. Na co pak v týmu BVB určitě budou myslet, to je zezadu se tlačící saský sok. Pokud totiž hosté v Allianz Aréně padnou, je pravděpodobné, že přijdou o současné čtvrté místo, které jakožto poslední zaručuje kvalifikaci do Ligy mistrů. Lipsko totiž bude o pár hodin dříve plnit roli favorita proti Mohuči a očekává se, že bodovat bude.

Je tomu už poměrně dávno, co se Borussia radovala z výhry v tomhle prestižním klání. Když do sumáře zahrneme i Superpokal, datuje se její úspěšný Der Klassiker na rok 2019. "Už by bylo záhodno tohle zvrátit v náš prospěch. Naším cílem je v Mnichově konečně zvítězit,” měl jasno Terzic. "V minulých letech jsem se naučil, že Bayern proti nám vždy ukazuje to nejlepší, co v sobě má," uvědomoval si.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, de Ligt, Dier, Davies - Laimer, Goretzka - L. Sané, T. Müller, Musiala - Kane

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
A. Meyer - Ryerson, Süle, N. Schlotterbeck, Maatsen - Özcan, Can - Adeyemi, Brandt, Sancho - Füllkrug

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 6.20 - 7.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
26
22
4
0
66 : 18
70
2
Bayern Mnichov
26
19
3
4
78 : 31
60
3
VfB Stuttgart
26
18
2
6
60 : 31
56
4
Borussia Dortmund
26
14
8
4
53 : 32
50
5
RB Lipsko
26
15
4
7
60 : 32
49
6
Eintracht Frankfurt
26
10
10
6
42 : 35
40
7
FC Augsburg
26
9
8
9
43 : 42
35
8
TSG Hoffenheim
26
9
6
11
44 : 50
33
9
SC Freiburg
26
9
6
11
36 : 48
33
10
Werder Brémy
26
8
6
12
35 : 41
30
11
1. FC Heidenheim
26
7
8
11
35 : 44
29
12
Borussia Mönchengladbach
26
6
10
10
46 : 50
28
13
Union Berlín
26
8
4
14
25 : 42
28
14
VfL Wolfsburg
26
6
7
13
31 : 44
25
15
VfL Bochum
26
5
10
11
30 : 54
25
16
1. FSV Mainz 05
26
3
10
13
22 : 46
19
17
1. FC Köln
26
3
9
14
20 : 47
18
18
SV Darmstadt
26
2
7
17
26 : 65
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Všichni slušní lidé dnes fandí Dortíku.

Reagovat
Müllered

Mělo by se přát postiženým.

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
Müllered

Ty jejich zápasy jsou jak přes kopírák, bude zas otočka?

Reagovat
Pablos

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Witcher

Schick

Reagovat
monkej

Neskutočné

Reagovat
zasranej malíř

Bayer

Reagovat
patas92

Xabi je fakt stvořený pro Real. 85 minut hrát úplnou piču, aby to pak stejně urvali v posledních 10 minutách

Reagovat
Well

Vždyť se to hrálo na jednu branku. Takový tlak co dokáže předvést Bayer jsem neviděl letos snad od žádného týmu.

Reagovat
patas92

Jo, na konci zápasů

Reagovat
Pablos

V 86min. když jsem viděl tu křeč Leverkusenu, tak jsem to vypl

Reagovat
Pablos

a hned tyč a dva fíky

Reagovat
vladino10

Reagovat
Pablos

Zkouknu někde ten gól Schicka ?

Reagovat
Batigol

Klasický gól útočníka, byl tam kde má být a nastavil nohu

Reagovat
Pablos

tohle by Tecl nedal

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Pablos

díky ti

Reagovat
Maximm9

Vystridej kurva toho blondaka.... jedine co dneska udelal, tak trefil 28 a 44 radu na tribune

Reagovat
Maximm9

sry, spatna diskuze...

Reagovat
Pablos

když bloňdáka tak automaticky do německa

Reagovat
vladino10

Kro to bol?

Reagovat
Maximm9

Lunetic z Ukrajiny, ktery byl dosazeny do Chelsea za trest, protoze Chelsea mela majitele z RUska.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Witcher

Ale je smutný že Bayer hrál hezčí fotbal předloni a loni teď si musí přihrát 60x kolem vápna a s pomocí rozhodčího to tam dotáhnout o gól v nastavení.I Schick ukázal jak je u něj tenká ta hranice mezi hrdinou a zatracením

Reagovat
cubinho

Presne. Na Livesportu nadpis “Famozni Schick spasí Leverkusen”, pritom do te doby krom te jedne strely nebyl temer videt.

Reagovat
Seydou Doumbia

To je život útočniku...dáš gol si mistr, nedáš gol si hovado

Reagovat
bayern987

Hummels už mě sere

Reagovat
Martin9719

Ryersooooon!!!!!!

Reagovat
Mass

Ryerson!!

Reagovat
Martin9719

S tou nevděčností má Jinoch pravdu. Ale klasičtí povýšení Bavoři no..

Reagovat
Mass

Fandové úspěchu

Reagovat
Martin9719

Hotovo. Definitivně vymalováno. Neverkusen se dočká.

Reagovat
Rudnevs

Niekto vykúpte prosím Kleindiensta a Besteho z Heidenheimu

Reagovat
vladino10

Ako vysoko podľa teba títo hráči môžu mieriť?

Aj keď chápem, že tvoja motivácia je asi inde ako v osobných ambíciách týchto dvoch futbalistov

Reagovat
Rudnevs

S tou motiváciou si to uhádol, zas ale na druhú stranu položil si dobre mierenú otázku. Sám som sa nad tým zamýšľal, kam by teoreticky mohli mieriť. Podľa mňa tím pravidelne hrajúci Európu určite. Lenže kto je takým tímom? Frankfurt? Wolfsburg? Však to je každý rok ináč Teoreticky Beste časom späť do BVB? Ale asi ešte nie hneď po jednej sezóne v BL.

Reagovat
Rudnevs

Undaaaaaaav!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele