BUNDESLIGA PREVIEW - 25. KOLO

09.03.2007, 11:39, aktualizováno 11.03.2007, 12:12
Previews
Páteční předehrávku německé Bundesligy obstará souboj dvou z remízových králů, o poháry bojující Norimberk hostí Frankfurt, který se naopak bije o záchranu. V sobotu jede vedoucí Schalke do Hannoveru, největší šlágry nás čekají až v neděli - Bayern vyzve Brémy a lepšící se Hamburk hostí Leverkusen.







1. FC Norimberk - VfL Bochum (sobota 00:00)
Před sezónou se očekávalo, že Frankfurt a Norimberk spolu budou bojovat o setrvání v bundeslize, realita je však jiná. Zatímco Eintracht se plácá na sestupových příčkách, Norimberku se daří a útočí na evropské poháry. "Není pravda, že jsme všehno zahodili. Chtěli jsme ze čtyřech zápasů šest bodů a ty také máme," prohlásil brankář Rafael Schäfer po nepovedeném utkání v Bielefeldu, kde jeho tým prohrál 2:3. Trenér Hans Meyer sice nemůže počítat se zraněným Schrothem, po odpykání karetních trestů se mu však do sestavy vracejí Andreas Wolf a Javier Pinola a fit by měl být i Robert Vittek.

Frankfurt v minulém kole konečně zvítězil a oživil tak své naděje na záchranu v nejvyšší soutěži. Eintracht i přes mizerné postavení stále myslí na evropské poháry, právo na takovéto myšlenky mu dává domácí pohár, v jehož semifinále změří síly právě s Norimberkem. Trenér Friedhelm Funkel nemůže nasadit tři klíčové postavy - brankáře Prolla, útočníka Amanatidise a kapitána Jonese, který je navíc připraven v létě odejít. Frankfurt je společně s Norimberkem a Hamburkem remízovým králem letošního ročníku.
Pravděpodobné sestavy: 1. FC Norimberk: R. Schäfer - D. Reinhardt, A. Wolf, Nikl, Pinola - Galásek - Banovič, Greško - Polák, Vittek, Saenko.  VfL Bochum: Nikolov - P. Ochs, Russ, Kyrgiakos, Spycher - M. Fink - A. Streit, A. Meier, Weissenberger - Takahara, Thurk. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.40 - 4.95
Tip eurofotbal.cz: 1
Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Bayern Mnichov: Drobný - O. Schröder, Maltritz, Yahia, Meichelbeck - Epalle, Dabrowski, Zdebel, Trojan - Misimovic - Gekas  Bayer Leverkusen: Weidenfeller - C. Metzelder, Amedick, Wörns, Kringe - Kehl - P. Degen, Dede - Tinga - Frei, Valdez 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.20 - 2.65
VfL Wolfsburg - Hamburger SV (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: VfL Wolfsburg: Wache - Demirtas, M. Friedrich, Noveski, Rose - F. Gerber, L. Andreasen, Azaouagh, Feulner - Ruman, Zidan  Hamburger SV: Marc Ziegler - Korzynietz, Bollmann, Gabriel, Schuler - Danneberg, Kauf, Kucera, Böhme - Vata, Wichniarek 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 4.35
MSV Duisburg - Hannover 96 (sobota 00:00)
Stuttgart je i přes prohru v minulém kole na hřišti Leverkusenu stále ve hře o titul. Pokud však chce naději udržovat i nadále, měl by si v zápase s průměrným Wolfsburgem připsat vítězství. Domácí tentokrát musí do boje vyrazit bez tvůrce hry Antonia da Silvy, který se v minulém týdnu zranil během tréninku. I přes to si však nepřipouštějí sebemenší komplikaci: "Je to jeden z těch zápasů , které prostě musíte vyhrát," prohlásil sportovní ředitel Stuttgartu.

Wolfsburg nemá na hřišti favorita duelu co ztratit, k uvolněnosti by mu mohla pomoci i výhra z minulého kola, kdy si poradil v domácím prostředí s Monchengladbachem. Vlci vítají s radostí návrat zraněného Kevina Hoflanda, naopak pro zápas ve Stuttgartu nemohou počítat s dvojicí Hanke, Thiam. Přestože se Wolfsburg nachází na devátém místě tabulky, je sestupová příčka vzhledem k vyrovnanosti letošní Bundesligy nebezpečně blízko, což velí pokusit se bodovat i v takto papírově rozhodnutém zápase.
Pravděpodobné sestavy: MSV Duisburg: Hildebrand - Osorio, Tasci, Delpierre, Magnin - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - Khedira - Cacau, Gomez  Hannover 96: Jentzsch - Quiroga, Madlung, Hofland, Van der Heyden - Makiadi, Santana, van der Leegte, Krzynowek - Marcelinho - Klimowicz 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.80 - 6.05
Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Eintracht Frankfurt: Piplica - da Silva, McKenna, Kukielka, Cvitanovic - T. Rost - Baumgart, Shao, Munteanu - Kioyo, Radu  Energie Cottbus: S. Straub - Stehle, N. Herzig, Klitzpera, Leiwakabessy - Reghecampf, Matth. Lehmann, Dum - Rösler, Schlaudraff - Ibisevic 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.60
Hertha Berlín - Schalke 04 (sobota 00:00)
Schalke v minulém kole překvapivě klopýtlo se zvedajícím se Hamburkem, což jej sice z vedoucí pozice nekatapultovalo, ale přidělalo starosti dosavadnímu lídru ligy. Nejen, že se na dostřel dostaly Brémy, ale do hry se vrátil i Bayern, který má vždy nejvyšší ambice. To Hannover se nachází v klidném středu tabulky relativně vzdálen jak od sestupových, tak nejvyšších příček, ovšem vysněný cíl v podobě kvalifikování se do příštího ročníku poháru UEFA není nereálný. O motivaci obou týmů ve vzájemném zápase tudíž nelze pochybovat.

"Jsme jediným týmem, který může vyhrát mistrovský titul i bez přispění ostatních týmu," uvědomuje si výhodné postavení před závěrem sezony kouč Schalke Mirko Slomka. Jedním dechem pak Slomka hovoří právě o důležitosti utkání v Hannoveru: "Tři body z Hannoveru by byly extrémně důležitým krokem." Jak tým trenéra Slomka, tak i celek kouče Dietera Heckinga mají poměrně rozsáhlou marodku. Domácím budě v duelu pravděpodobně chybět čtveřice Tarnat, Halfar, Rosenthal a Jendrisek, hosté pak budou především postrádat trio Rodrigez, Lincoln, Loverkrands.
Pravděpodobné sestavy: Hertha Berlín: Enke - Cherundolo, Fahrenhorst, Vinicius, Tarnat - Balitsch, Lala - Rosenthal, Yankov, Huszti - Štajner  Schalke 04: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajic, Boenisch - F. Ernst, Bajramovic, Kobiashvili - Halil Altintop, Kuranyi, Özil 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.15 - 2.40
Arminia Bielefeld - Werder Brémy (sobota 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Arminia Bielefeld: Keller - Bögelund, Gohouri, Zé Antonio, Jansen - El Fakiri - Delura, Kluge - Insua - Rafael, Kahe  Werder Brémy: Fiedler - A. Friedrich, van Burik, A. Schmidt, J. Boateng - Mineiro, Dardai - Ebert, Dejagah, Gilberto - Gimenez 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.25 - 3.35
Borussia Dortmund - Karlsruher SC (sobota 00:00)
Ještě před pár týdny byl Bayern Mnichov z boje o titul prakticky vyřazen, ztrácel na čelo propastných dvanáct bodů, ale dnes je vše jinak. Pokud dokáže v Allianz Aréně porazit Brémy, stáhne ztrátu na pouhé čtyři body.

Bayern jede na vítězné vlně, v týdnu dokázal vyřadit z Ligy mistrů Real Madrid a to mu do dnešního souboje jistě dodalo sebevědomí. A dotáhnout se devět kol před koncem na dohled prvnímu místu, to je motivace jako hrom. "Jsme zpátky, ale nesmíme ani trochu polevit," varuje kouč Ottmar Hitzfeld. Při určování základní sestavy bude mít jen příjemné starosti - může totiž vybírat z celého kádru, marodka je prázdná.

Šanci dotáhnout se na čelo mu dávají hlavně nevyrovnané výkony ostatních týmů - Schalke má z posledních čtyř zápasů jen dva body, Brémy čtyři, stejně tak Stuttgart. "Mám dojem, že ostatní týmy nechtějí být mistry," říká s úsměvem prezident bavorského klubu Franz Beckenbauer. "To je šance pro Bayern."

Brémy zaznamenaly během února velký pokles formy, prohrály tři ligové zápasy v řadě, dva z nich doma. Před týdnem však doma zdolaly Bochum a ve čtvrtek uspěly v Poháru UEFA na půdě Celty Vigo, zdá se tedy, že forma se vrací.

Na rozdíl od Bayernu chybí Werderu hned několik opor, kouč Thomas Schaaf nemůže počítat s dlouhodobě zraněnými Baumannem, Klasničem a Borowskim. Ve Vigu se neobjevil ani záložník Thorsten Frings, ale natažený stehenní sval již doléčil a dnes by měl nastoupit.
Pravděpodobné sestavy: Borussia Dortmund: Kahn - Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm - van Bommel, Hargreaves - Salihamidžič, Schweinsteiger - Podolski, Makaay.  Karlsruher SC: Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé - Vranješ - Frings, D. Jensen - Diego - Klose, Hunt. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.40 - 4.10
Tip eurofotbal.cz: 1
VfB Stuttgart - Hansa Rostock (sobota 00:00)
Ještě před měsícem hrozilo, že Hamburger SV, jediný tým, který hraje Bundesligu nepřetržitě od jejího založení v roce 1963, německou nejvyšší soutěž opustí. Jenže přišla změna na místě trenéra, Thomase Dolla nahradil Huub Stevens a zřejmě polil své nové svěřence živou vodou. Ti totiž vyhráli čtyři zápasy v řadě, mimo jiné přivezli tři body z hřišť Brém a Schalke, tedy týmů bojujících o titul, a rázem se záchranářskými starostmi musí zabývat v jiných klubech.

Hamburk vystřelil směrem vzhůru, ale cesta zpět na dno tabulky je stále velmi krátká a kouč Stevens varuje před sebeuspokojením. "Čeká nás deset pohárových finále," naznačuje důležitost zbývajících ligových duelů. Formu dokázal Hamburku vrátit, ale na rozsáhlou marodku je i on krátký. Různá zranění trápí například Sorina, Atoubu, Abela, Kompanyho či Demela, karetní trest nepustí na hřiště Davida Jarolíma. Otazník visí nad hrdinou zápasů v Brémách a Schalke, nizozemským záložníkem Rafaelem van der Vaartem, trápí jej natažený lýtkový sval.

Také Leverkusen je ve formě, také dokázal uspět v Schalke a před týdnem doma zdolal Stuttgart. Má však za sebou těžký pohárový zápas na hřišti francouzského Racingu Lens, odkud si odvezl porážku 1:2. Do výběru základní sestavy by tak mohla promluvit i únava, bez jednoho hráče si ale kouč Michael Skibbe nedokáže svůj tým představit, je jím bývalý hráč Hamburku Sergej Barbarez. "Se svým klidem a zkušenostmi je pro náš mladý tým velmi důležitý. A je na tom také skvěle fyzicky," chválí bosenského reprezentanta. Na marodce má pouze obránce Roqueho Juniora, jehož trápí achilovka.
Pravděpodobné sestavy: VfB Stuttgart: F. Rost - Mahdavikia, B. Reinhardt, Mathijsen, Benjamin - Wicky, de Jong, Laas, Trochowski - van der Vaart - Olič.  Hansa Rostock: R. Adler - Castro, Haggui, Juan, Babic - Ramelow, Rolfes - Freier, B. Schneider, Barnetta - Voronin. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.75
Tip eurofotbal.cz: 1

Autor: Tomáš Pavlík, Petr Wojnar, Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele