BUNDESLIGA PREVIEW - 21. KOLO

09.02.2007, 09:55, aktualizováno 10.02.2007, 22:30
Previews
Nejvyšší německá soutěž opět nabízí souboj o nejvyšší příčky - třetí Stuttgart se pokusí porazit druhé Brémy. V dalším atraktivním zápase vyzve vedoucí Schalke nebezpečnou Hertu. Bayern bude napravovat reputaci proti Bielefeldu, Hamburk se pokusí zdolat dortmundskou Borussii. Už v pátek obstarají předehrávku Hannover s Wolfsburgem.

Hannover - Wolfsburg (pátek 20:30)
Domácí se na jaře potkali s výbornou formu, fanoušky může těšit fakt, že tým trenéra Heckinga střílí hodně branek. Kouč bude nejspíš věřit úspěšné sestavě a pouze na lavičce tak znovu zůstane Jiří Štajner. "Na jaře jsme se dostali do herní pohody, doufám že nám co nejdéle vydrží," říká Hecking. Proti Wolfsburgu nemůže počítat s útočníkem Brdaričem a stoperem Zurawem.

Lvům hodně pomohla víkendová výhra nad Leverkusenem. "Tři body z jednoho zápasu jsme nutně potřebovali. Navíc jsme předvedli pohledný fotbal," těší kouče Augenthalera. Trenér Wolfsburgu asi přistoupí k drobné úpravě taktiky a Marcelino se stáhne do středové řady, nebude tedy hrát podhrotového hráče. Do formy se dostává útočné duo Klimowicz, Hanke, Augenthalerovi stále chybí pouze Dos Santos.

Pravděpodobné sestavy - Hannover: Enke - Cherundolo, Vinicius, Fahrenhorst, Tarnat - Balitsch, Lala - Rosenthal, Yankov, Huszti - Hashemian. Wolfsburg: Jentzsch - Quiroga, Madlung, Hofland, Van der Heyden - van der Leegte - Menseguez, Marcelinho, Krzynowek - Hanke, Klimowicz.


Leverkusen - Frankfurt (sobota 15:30)
Bayeru se nevydařil vstup do druhé části sezóny, v Leverkusenu už navíc myslí na play-off Poháru UEFA, ve kterém poměří síly s Blackburnem. "Celý rok dřete proto, abyste si zahráli v evropských pohárech. A abyste došli co nejdál. Blackburn už v hlavách samozřejmě máme," říká zkušený Sergej Barbarez. Trenéru Skibbemu bude chybět zraněná trojice Ramelow, Schneider, Athirson a za karty potrestaný Freier.

Hosté zaujímají třináctou příčku, sezónní cíl je tedy stále stejný - záchrana. "Od začátku víme, jaká je naše situace. Ale jsem si jistý a mám dost odvahy říct, že našeho cíle dosáhneme," prohlašuje kouč Funkel. Jeho tým je však pouhé tři body nad sestupovým pásmem a porážka v Leverkusenu by mohla přinést mnoho komplikací. Za Eintracht nenastoupí brankář Pröll a obránce Rehmer.

Pravděpodobné sestavy - Leverkusen: Butt - Castro, Juan, Haggui, Babic - de Wit, Rolfes, Barbarez, Barnetta - Kießling, Voronin. Frankfurt: Nikolov - P. Ochs, Kyrgiakos, Vasoski, Spycher - Jones, Chris - A. Streit, A. Meier, M. Heller - Takahara.


Mainz - Cottbus (sobota 15:30)
Na pouhý bod svému soupeři se o víkendu může přiblížit Mainz, který výborně odstartoval jarní záchranářské práce. "Bude to hodně tuhý a ostrý boj," neočekává žádné hraní na krásu domácí trenér Klopp. "Musíme hrát chytře. Je dobře, že jsme získali zpět svou sebedůvěru, to nám pomůže." Mladý kouč má k dispozici kompletní sestavu. O místo v útoku si dravými výkony řekl Ruman, boj o dvě pozice v záloze asi vyhrají Azaouagh s Feulnerem.

I hosté si uvědomují důležitost zápasu. "Jedeme do Mainzu vyhrát a také udržet za zády potenciálního soupeře v sestupových vodách," neskrývá trenér Sander. Cottbus na podzim svými výkony příjemně překvapil, poslední zápasy však podává nevýrazné výkony. Do sestavy se po karetním trestu vrací Vragel da Silva a možná i zraněný kapitán McKenna. Hůře to vypadá s debutem Skely, jehož krevní testy vypadají stále nedobře.

Pravděpodobné sestavy - Mainz: Wache - Demirtas, M. Friedrich, Noveski, Rose - F. Gerber, L. Andreasen, Azaouagh, Feulner - Ruman, Zidan. Cottbus: Piplica - Szelesi, McKenna, I. Mitreski, Cvitanovic - Kukielka - T. Rost, Gunkel, Munteanu - Radu, Kioyo.


Gladbach - Aachen (sobota 15:30)
Jos Luhukay má políčeno na úspěšný domácí debut - pokud jeho tým vyhraje, opustí sestupovou zónu na úkor svého soupeře. "Extrémně důležitý zápas. Doufám že budeme pokračovat tak, jak jsme ukázali v Bielefeldu. Chci potěšit naše fanoušky," hlásí Luhukay. V týdnu nekompromisně naložil s útočníkem Sonckem a za neakceptovatelní chování ho přesunul do béčka. Zraněni jsou Daems, Melka a Neuville.

Alemannia se potřebuje oklepat z vysoké domácí porážky s Hannoverem. Trenér Frontzek se vrátí na známé místo, jelikož v Gladbachu strávil část své hráčské kariéry. "Třebaže zde mám kořeny a zažil jsem tu mnoho dobrého, nebude to pro mě nic mimořádného. Nejedu sem poprvé jako soupeř," říká Frontzek. "Není to rozhodující, ale hodně důležitý zápas pro udržení," dodává. Chybět mu budou Sichone (karty), Krontiris a Dum.

Pravděpodobné sestavy - Gladbach: Keller - Bögelund, Gohouri, Zé Antonio, Compper - Polanski, Kluge - Delura, Insua, Jansen - Kahe. Aachen: S. Straub - Stehle, N. Herzig, Klitzpera, Leiwakabessy - Plaßhenrich, Matth. Lehmann - Reghecampf, Fiel - Schlaudraff, Rösler.


Schalke - Hertha (sobota 15:30)
Svou sílu Schalke jasně demonstrovalo minulý víkend v Brémách, kde domácím nedalo šanci. "Každý si je teď vědom naší síly, to ale neznamená, že podceníme Hertu," nenechává se unést trenér Slomka. "Navíc proti Berlínu hrajeme upracované domácí zápasy," varuje. Slomka opět nasadí velice ofenzivní sestavu, tedy tři útočníky i Lincolna. Zraněni jsou Pander, Asamoah a Larsen. Blízko k uzdravení už naopak má Kobiašvili.

Dobrý výsledek z Veltins Arény by Hertu hodně povzbudil v boji o páté místo a možná znejistil i čtvrtý Bayern. Družinu trenéra Götze však trápí zranění. "V sestavě je zatím hodně otazníků. Věřím že se alespoň někteří hráči stihnout dát do stavu, ve kterém budou moci nastoupit," přeje si Gözt. Jedná se o Simuniče, Bastürka, Chaheda. Na delší dobu je mimo Boateng. "A i kdyby ne, na Schalke se nám vždy dařilo," dodal Götz.

Pravděpodobné sestavy - Schalke: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajic, Rodriguez - F. Ernst, Bajramovic - Lincoln - Varela, Kuranyi, Lövenkrands. Hertha: Fiedler - A. Friedrich, van Burik, Simunic, Fathi - Dardai - Mineiro, Bastürk, Gilberto - Pantelic, Gimenez.


Hamburk - Dortmund (sobota 15:30)
V druhou výhru v sezóně si přeje svou premiéru v AOL Aréně proměnit nový kouč HSV Stevens. Po svém předchůdci však převzal tým, který kosí dlouhá řada zranění. "To je neuvěřitelné, kolik svalových zranění máme," kroutí Stevens nevěřícně hlavou. Situace se však už zlepšila. Guerrero, Sorín, Benjamin a Atouba by už měli být fit. Útočník Olič navíc poprvé zvládne celý zápas. Mimo jsou stále Kompany, Demel a De Jong.

Ani Dortmundu se nevyhýbají zranění. Proti Stuttgartu už alespoň na trávník po dlouhých měsících vyběhl Kehl, stále však není stoprocentně fit. Hůře na tom jsou Wörns a Smolarek, kteří určitě nenastoupí. Další úspěch potřebuje nový trenér Röber, po impozantním debutu proti Bayernu totiž přišly dvě porážky. "Není v pořádku, že se proti Bayernu vymáčkneme a pak jsme dva zápasy spokojení. To se musí změnit," velí Röber.

Pravděpodobné sestavy - Hamburk: F. Rost - Benjamin, B. Reinhardt, Mathijsen, Atouba - Wicky - Jarolím, Laas - van der Vaart - Olic, Sanogo. Dortmund: Weidenfeller - P. Degen, Brzenska, C. Metzelder, Dede - Tinga - Kringe, N. Sahin - Pienaar - Valdez, Frei.


Stuttgart - Brémy (sobota 15:30)
Ve Stuttgartu si brousí zuby na další posun tabulkou. Po přeskočení Bayernu se na dostřel mají přiblížit Brémy. "Werder je, podle mého názoru, za letošní sezónu zatím nejlepším týmem sezóny. I přes prohru se Schalke," chválí soupeře kouč VfB Veh. "Pro naše mladé hráče to bude výborná zkušenost a pokusíme se uspět." Stuttgart je kompletní kromě náhradního brankáře Heinena. Po karetním trestu opět nastoupí Tasci.

Náladu v táboře Werderu mohlo po porážce se Schalke ještě poznamenat zatčení otce Diega pro podezření z vraždy. Brazilský špílmachr se nevrátil domů a tvrdí, že v zápase na nepříjemnost nebude myslet. "Jsem si jistý, že mě to negativně neovlivní. Je to rodinný problém daleko odsud," říká. Trenér Schaaf věří, že fit bude kanonýr Klose. Mimo jsou K. Jensen, Owomoyela, Klasnič a také kapitán Baumann.

Pravděpodobné sestavy - Stuttgart: Hildebrand - Tasci, Fernando Meira, Delpierre, Magnin - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - da Silva - Cacau, Gomez. Werder: Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé - Frings - D. Jensen, Borowski - Diego - Klose, Hunt.


Bayern Mnichov - Bielefeld (meděle 17:00)
Domácí premiéru si odbude v Allianz Aréně Otmar Hitzfeld a dobře ví, co se od něj čeká. "Arminia Bielefeld je tým, který prostě musíme porazit," neskrývá. Bayern nabral na čelo výraznou ztrátu, do konce ligy však zbývá ještě spousta času. "Góly nás udrží ve hře o titul, stále v něj věříme, říká Hitzfeld. Na marodce je pouze stoper Ismael, pátá žlutá karta vyřadí ze hry ještě Schweinsteiegra. V úvahu připadá hra na tři útočníky.

Hostům se nedaří, už v osmi zápasech za sebou nedokázali zvítězit a propadají se tabulkou. Trenér von Heesen oznámil letní konec v Bielefeldu a je na něj vyvíjen enormní tlak, výlet na Bayern má být v případě neúspěchu jeho poslední, omílají média. "Thomas je naším trenérem a také jím zůstane," tvrdí však šéf Arminie Kentsch. "Spekulace mě neznepokojují. Musíme makat a můžeme překvapit," říká von Heesen. Mimo hru jsou Borges (červená karta) a Kučera.

Pravděpodobné sestavy - Bayern: Kahn - Sagnol, Lucio, van Buyten, Lahm - van Bommel, Hargreaves, Salihamidzic - Pizarro, Makaay, Podolski. Bielefeld: Hain - Korzynietz, Westermann, Gabriel, Schuler - Kobylík, Kauf, T. Marx, Böhme - Eigler, Zuma.


Bochum - Norimberk (neděle 17:00)
Sobotní zápasy nepřinesly žádné dobré zprávy pro Bochum - soupeři v bojích o záchranu bodovali. Trenér Koller stále nemůže postavit brankáře Skov-Jensena, Jaroslav drobný se tedy zatím nemusí bát o místo v brance. Kvůli pěti žlutým kartám ještě chybí Bechmann. Zvláštní utkání prožije Zvjezdan Misimovič, který po sezóně posílí právě Norimberk. "Není co řešit. Budu se snažit zahrát co nejlíp a doufám, že vstřelím první gól v novém roce," říká.

Norimberk už devět zápasů neprohrál, naposledy ve velkém stylu porazil Bayern. V Bochumi tak může pokračovat v postupu tabulkou vzhůru. "Všude slyším chválu na mé hráče, ale oni stále tvrdě pracují. Na zápas v Bochumi jsme plně koncentrovaní," tvrdí trenér Meyer. V neděli nevyužije zraněných Mintála, Kennedyho a Engelharda, navíc se modlí, aby se do pořádku stihl dostat Galáskův oteklý kotník.

Pravděpodobné sestavy - Bochum: Drobný - O. Schröder, Yahia, Drsek, P. Bönig - Epalle, Dabrowski, Zdebel, Trojan - Misimovic - Gekas. Norimberk: R. Schäfer - D. Reinhardt, A. Wolf, Beauchamp, Pinola - Galásek - Mnari, Greško - Vittek, Schroth, Saenko.

Autor: Radim Šantrůček / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*1860

Schalke-herta 0

Stutgart-bremy 2

mainz-cotbus 1

gladbach-cachy 1

bayer-eintracht 1

HSV-Dortmund 10

Bayern-Bielefeld 1

Bochum-nurnberg 0

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Schalke-herta 1

Stutgart-bremy 0

mainz-cotbus 1

gladbach-cachy 1

bayer-eintracht 1

HSV-Dortmund 10

Bayern-Bielefeld 1

Bochum-nurnberg 0

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Schalke-herta 10

Stutgart-bremy 02

mainz-cotbus 10

gladbach-cachy 1

bayer-eintracht 10

HSV-Dortmund 10

Bayern-Bielefeld 1

Bochum-nurnberg 02

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

přidal jsem trochu opatrnější verzi

Reagovat
HOST*grégory

Schalke-Hertha BSC 2

Stuttgart-Bremen 0

Mainz-Cottbus 1

Gladbach-Aachen 0

Bayer-Frankfurt 0

Hamburger-Borussia 0

Bayern-Arminia 0

Bochum-Nürnberg 0

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ty krávo.. za dvacku si boháč při takovém tiketu

Reagovat
HOST*

tak napriklad u Expekt by to bylo 473 000Kč a naky drobny za vsazenou dvacku...

Reagovat
HOST*1860

to by se celkem hodilo..

Reagovat
Bender

Snad už Hamburk konečně zabere, kádr má na to dobrej dost!!!

Jedna výhra je docela málo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele