Bundesliga - preview 17. kola: Stuttgart cestuje do Borussia-Parku

12.01., 08:56, aktualizováno 14.01., 09:18
Previews
Borussia-Park (© AFP)

Mönchengladbach by zajisté chtěl vykazovat lepší výsledky, zatím má totiž v Bundeslize k pohárové Evropě daleko. V duelu se Stuttgartem alespoň může být rád, že soupeři bude chybět nejlepší střelec Serhou Guirassy kvůli účasti na Africkém poháru národů...

VfL Bochum - Werder Brémy

neděle 15:30

Werder v Bochumi naposledy prohrál v roce 1998! Nicméně, v současné době dělí oba mančafty v tabulce jediný bod. A VfL v uplynulých šestnácti kolech ukázali, že se s nimi musí počítat.

A to i přesto, že počet inkasovaných branek zůstává vysoký. Hůře jsou na tom z tohoto pohledu pouze Gladbach a Darmstadt. Při předchozích dvou vzájemných setkáních však Jiří Pavlenka balon ze sítě nelovil. Bohužel, během podzimu český brankář ztratil důvěru trenéra, takže se mezi třemi tyčemi opět představí Michael Zetterer.

"Jsem přesvědčený o tom, že půjde o výborný zápas, hraný před skvělou diváckou kulisou. Bochum je doma silná a obecenstvo ji na jejím krásném stadionu nepochybně požene kupředu. Nicméně zůstávám optimistou a věřím, že se nám podaří uhrát kvalitní výsledek," nechal se slyšet Ole Werner, jemuž budou scházet Amos Pieper, Miloš Veljković a Naby Keïta, který reprezentuje Guineu na Africkém poháru národů.

Zato asijský šampionát se nemohl obejít bez Takumy Asana. Ivan Ordets a Mohammed Tolba už začali s tréninkem, leč na odehrání plné porce minut bude příliš brzy. Trenér Thomas Letsch si je vědomý toho, že soupeř z hanzovního města začal minulý rok drtivou prohrou 1:7 proti Kölnu, nicméně nevěří, že by se historie v tomto směru mohla opakovat.

Místo toho řekl: "Náš poslední zápas s Werderem jsme zaslouženě prohráli. Myslím, že tentokrát se budeme prezentovat v docela jiném světle. Brémy jsou výborně organizovaní a při jejich útocích se musíme mít vždy na pozoru. S trenérem navíc hráči pracují už dlouho, takže rozhodně nepůjde o žádného snadného soupeře."

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Mašović, Schlotterbeck, Bernardo - Losilla, Osterhage - Stöger - Bero, Antwi-Adjei - Paciência

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Stark, Friedl, Jung - Stage - Weiser, Schmid, Bittencourt, Agu - Borré, Ducksch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.78 - 3.22

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart

neděle 17:30

Před sezónou se predikovalo, že tomu bude naopak. Mönchengladbach měl být tím, kdo se bude rvát minimálně o ty příčky zajišťující účast v pohárové Evropě pro následující ročník, kdežto Stuttgart měl být na jeho místě, tedy spíše v dolní polovině tabulky, usilující hlavně o co nejhladší záchranu. Karty jsou ovšem rozdány rozdílně. I proto jsou hosté v roli favorita.

Borussia obecně prožila mdlý podzim. Vlastně tak pouze potvrdila, že se v předešlých třech sezónách jaksi hledala a že putování po neznámé a hrbolaté cestě pokračuje. Spíše má blíže k sestupovým vodám než k těm znamenající alespoň kvalifikaci do Konferenční ligy. Mančaft kouče Gerarda Seoaneho potřebuje v jarní části bundesligového dění zapracovat na vícero aspektech, aby nakonec svoje cíle naplnil.

Uspět zrovna proti nynějšímu protivníkovi přitom nebude vůbec snadné. Alespoň můžou být Die Fohlen rádi, že pokoj budou mít od útočníka Serhoua Guirassyho, druhého nejlepšího střelce německé nejvyšší soutěže, který reprezentuje Guineu na právě probíhajícím Africkém poháru národů. "Ostatní, kteří nejsou na šampionátech v Africe nebo Asii, budou mít příležitost říct si o základní sestavu,” viděl z pozitivního hlediska nejen absenci svého stěžejního ofenzivního pilíře hostující stratég Sebastian Hoeness.

Na jeho tým bude během Rückrunde upínána rozhodně daleko větší pozornost, než jakou očekával před startem tohoto ročníku. Přece jenom málokdo věštil, že by Stuttgart mohl usilovat o udržení se v top čtyřce, jež by mu mimochodem zaručila senzační postup do Ligy mistrů. "Čeká nás teď těžký úkol, ke kterému máme velký respekt," nechtěl Hoeness nynějšího soupeře za žádnou cenu podcenit. "Vůbec nechci projevovat nějakou neúctu, ale je pravda, že Gladbach si to v této sezóně představoval asi trochu jinak. Neplatí to ovšem pro jeho výkony na domácím stadionu. Je tam silný, už tam odehrál dobré zápasy, je tam vždy sebevědomější. Obecně jsou venkovní utkání v Borussia-Parku pokaždé hodně nepříjemná," přednášel své zkušenosti.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Scally, Elvedi, Friedrich, Netz - Weigl - Koné, Reitz - Honorat, Hack - Pléa

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Vagnoman, Anton, Zagadou, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Leweling, Millot, Führich - Undav

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.83 - 4.17 - 1.89

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayer Leverkusen

sobota 15:30

Podzimní část sezóny ještě není u konce, alespoň tedy ne, co se počtu kol týče. A pokud se chce Leverkusen stát mistrem Hinrunde, musí ještě učinit poslední krok. V prvním lednovém soutěžním zápase se představí na půdě Augsburgu, který pod vedením kouče Jesse Thorupa dostal výkony na stabilnější úroveň, poslední tři klání před vánočními svátky mu ale nevyšly.

Čtyři body, takový byl náskok Bayeru na druhý Bayern po prosincovém programu Bundesligy. Akorát že ten bude mít k dispozici ještě jedno utkání navíc, protože s Unionem zkraje uplynulého měsíce nemohl hrát vlivem špatného počasí. Situaci mají hosté ve svých rukách, když zkrátka nyní na bavorské půdě vyhrají, nikdo už je o půlmistrovský titul nepřipraví. Augsburg přitom rozhodně nepředstavuje tu nejtěžší překážku, jakkoli se od změny na postu hlavního šéfa lavičky očividně zlepšil.

Všichni se ptají, zda Leverkusen vydrží v tempu, jaké nastavil ve druhé polovině kalendářního roku 2023, zda naruší letitou dominanci mnichovského klubu a jestli ho právě parta trenéra Xabiho Alonsa sesadí trůnu. Nakročeno k tomu má zajisté velmi slušně. "Zimní přestávka pro nás byla dobrá, oddechli jsme si s našimi rodinami. Ale teď už jsme zase rádi, že můžeme jít znovu do akce,” těšil se na ligový restart španělský stratég.

Die Werkself každopádně zastihla nepříjemná zpráva jen krátce před mačem s Fuggerstädter. Victor Boniface, nejlepší střelec týmu, se při plnění reprezentačních povinností v dresu Nigérie zranil na jednom z tréninků. A nejenže přijde o Africký pohár národů, který mimochodem začne o tomto víkendu, nýbrž i o většinu jarní části ročníku. Kvůli operaci třísel se totiž jeho návrat očekává až v dubnu.

Simon Rolfes, mající v Leverkusenu na starosti sportovní záležitosti, vzkázal pro německý magazín Kicker, že náhradu na sílu hledat nebude. A sám Alonso pak potvrdil, že si chce vypomoci současnými zdroji, včetně českých útočníků Patrika Schicka a Adama Hložka. "Máme kvalitní tým, všichni vypadají dobře,” uklidňoval fanoušky. "Patrik je ve vápně velmi nebezpečný, má vynikající poziční hru. Je připravený nastoupit na 90 minut. Adam je také v dobré formě a rovněž může do hry," dodal.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Mbabu, Gouweleeuw, Uduokhai, Gumny - Dorsch, Rexhbecaj - Vargas, Demirovič, F. Jensen - P. Tietz

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Stanišič, Andrich, Hincapié - Frimpong, Palacios, G. Xhaka, Álex Grimaldo - Hofmann, Schick, Wirtz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.93 - 4.89 - 1.52

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FC Heidenheim

sobota 15:30

Po nepovedené podzimní části sezóny došlo v řadách kolínských "Kozlů" k trenérské změně. Oblíbeného, leč v poslední době neúspěšného Steffena Baumgarta nahradil Timo Schultz, jenž by hned při své premiéře rád dostal FC z předposledního místa v tabulce. Potřebuje k tomu porazit bundesligového nováčka z Heidenheimu.

Köln má sice za sebou velmi neuspokojivý podzim, avšak o to víc je obdivuhodný entuziasmus jeho fanoušků. A energií (zatím) srší též nový lodivod mužstva. "Na stadion FC dorazím vždy rád, panuje tu skvělá atmosféra, která člověka opravdu dobře naladí. Nejpozději v pátek, kdy probíhá závěrečná příprava, začíná mravenčení. Tak to má být," pochvaluje si kouč Schultz.

Heidenheim si naopak první polovinu probíhající sezóny užil. Při své premiéře v nejvyšší německé soutěži se rozhodně neztrapňuje, naopak příjemně překvapuje. Přes Vánoce vydržel na velmi slušném devátém místě a má solidně nakročeno ke splnění předsezonního cíle, tedy k udržení v lize.

V uplynulých dnech se hráči Heidenheimu připravovali ve Španělsku. "Měli jsme dobré podmínky, velmi dobré hřiště a dobré počasí. Podařilo se nám dobře realizovat náš plán. Měli jsme několik zraněných hráčů, z nichž někteří museli několik dní vynechat. Nakonec jsme odehráli testovací zápas. Takové situace jako v zápase nemůžete při běžném tréninku nasimulovat - takže jsme s průběhem soustředění spokojeni," zhodnotil přípravu na jarní část ročníku trenér FCH Frank Schmidt.

Zdravotní problémy řešili zkraje ledna záložníci Adrian Beck s Janem Schöppnerem a útočníci Denis Thomalla s Christianem Kühlwetterem. Proti Kölnu by ale měl chybět jen poslední jmenovaný, který tak na marodce doplňuje dva dlouhodobě absentující muže - obránce Thomase Kellera a forvarda Elidona Qenaje. Kozly během podzimu limitoval i dlouhý seznam zraněných hráčů. Z hráčů na hraně základní sestavy ovšem není momentálně k dispozici "jen" smolař na bolístky, útočník Mark Uth.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Finkgräfe - Martel - Thielmann, Huseinbašić, Kainz - Selke, Waldschmidt

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
K. Müller - Busch, PMainka, Gimber, Föhrenbach - Maloney - Dinkçi, Pieringer, Beck, Beste - Kleindienst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.77 - 3.75

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

Před vzájemným kláním však hrají karty ve prospěch Vlků, kterým patří v tabulce desátá příčka, zatímco die Nullfünfer mají na té šestnácté na kontě stejný počet bodů, jako předposlední Köln i poslední Darmstadt.

Předchozí tři utkání těchto dvou celků se nesly v režii VfL, které dvakrát vyhrálo o tři branky a jednou dokonce o pět. Brankář Koen Casteels navíc proti klubu, který aktuálně vede Jan Siewert, neinkasoval už téměř jedenáct hodin, protože v duelech, ve kterých jeho zaměstnavatel proti Mohuči inkasoval, stál mezi třemi tyčemi Pavao Pervan.

Dalším jménem, které je třeba vyzdvihnout, je Jonas Wind. Dánský forvard zatím skóroval devětkrát a na čtyři branky přihrál. Dohromady se tedy sám podílel na třinácti gólech. Shodou okolností jich právě tolik zatím hráči Mohuče v této sezoně vsítili. Jediné, co může výběru z MEWA Areny pomoci, je nedobrá venkovní statistika Vlků, kteří ze soupeřových stadionů hned šestkrát z osmi případů odjížděli s prázdnou.

"Jsem přesvědčený o tom, že se současným složením kádru můžeme splnit naše předsezonní cíle. Rozhodně máme fotbalovou kvalitu, ale je třeba vést tým tím správným směrem a najít optimální strategii, abychom se v tabulce posunuli výš. Jsem ve velké euforii a těším se na jarní část sezony, protože příprava byla za našeho pohledu velmi dobrá," prohlásil Niko Kovać.

Scházet mu budou Maxence Lacroix, Lukas Nmecha a Patrick Wimmer. Naopak jeho protějšek nemůže nasadit Stefana Bella, Andrease Hanche-Olsena, Lee Jae-sunga a Nelsona Weipera. "Po návratu z tréninkového kempu mám dobrý pocit a těším se na nadcházející zápasy," hodnotil stručně, jasně a výstižně Jan Siewert, jenž v listopadu nahradil u kormidla oblíbeného kouče Bo Svenssona.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Fernandes, van den Berg, Caci - Widmer, Krauß, Barreiro, Mwene - Gruda, Burkardt - Onisiwo

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Maehle, Bornauw, Jenz, Rogerio - Vranckx, Arnold - Cerny, Majer, Kaminski - Wind

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.57 - 4.02

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Union Berlín

sobota 15:30

V uplynulých měsících zažívali v hlavním městě Německa rozporuplné pocity. Na jednu stranu si užívali historicky první účast v Lize mistrů, na tu druhou přišla série porážek v domácí soutěži, kterou neustál kouč Urs Fischer. Nakonec se podařilo přezimovat těsně nad sestupovým pásmem, zatímco SC nebudou chtít ztratit kontakt s konkurenty na pohárové pozice.

"Budeme postupovat zápas od zápasu. Na nic jiného se nesoustředíme. Freiburg hraje atraktivní, ofenzivní fotbal. Hráči neustále hledají volné pozice a jsou schopní v průběhu hry měnit rozestavení. Je to těžký soupeř, ale my známe svoji kvalitu. Navíc, každý soupeř se dá porazit. Akorát budeme muset předvést mimořádně povedený výkon, abychom dosáhli na body. Jsem přesvědčený, že se nám to v sobotu podaří," prohlásil Nenad Bjelica.

Dvaapadesátiletý Chorvat v minulosti vedl kluby v Rakousku, Polsku i Turecku a od svého příchodu do Berlína zvládnul uhrát šest bodů. Pro tento duel bude spoléhat i na Kevina Vollanda, jenž se proti Freiburgu dokázal v kariéře prosadit už sedmkrát. Lepší bilanci má bývalý forvard AS Monaco pouze proti Eintrachtu Frankfurt. Na zápasy proti celku z Bádensko-Württemberska rád vzpomíná i Sheraldo Becker, jemuž ovšem aktuální ročník nevychází podle představ, a tak načne na lavičce náhradníků.

Ani na ni se nedostali zraněný Rani Khedira a Aissa Laidouni, jenž reprezentuje Tunisko na Africkém poháru národů. Asijský turnaj se naopak nemohl obejít bez Ritsu Dōana, jenž svými výkony zaujal už na MS v Kataru. Mimo bude také Daniel-Kofi Kyereh a citelné by mohly být ztráty Nicolase Höflera a Christiana Güntera, kteří jinak patří ke stabilním členům základní jedenáctky, kterou ve Freiburgu už od roku 2011 skládá Christian Streich.

"Teď proti nám stojí Union, který z posledních tří ligových duelů dva vyhrál. Určitě to nebude snadný zápas. Budeme ale chtít hrát aktivně a kontrolovat hru. Dobře si uvědomujeme soupeřovy kvality a v žádném případě jej nechceme podcenit. To by byla cesta k porážce. Jsem si však jistý, že moji hráči vědí, co chceme hrát a jak chceme hrát, abychom dosáhli na dobrý výsledek." Jeho skvadra má die Eisernen co oplácet, jelikož předchozí klání v květnu minulého roku tratila v poměru 2:4.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Sildillia, Ginter, Gulde, Makengo - Eggestein, Höfler - Doan, Röhl, Grifo - Gregoritsch

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Juranovic, Knoche, Leite, Roussillon - Král - Haberer, Schäfer - Volland, Behrens, Hollerbach

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.34 - 3.78

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Eintracht Frankfurt

sobota 15:30

Lipsku se před Vánoci podařilo pevněji usadit v nejlepší čtyřce bundesligové tabulky, v níž chce jistě vydržet i po konci jarní části sezóny. Ambiciózní jsou ovšem také "Orli" z Frankfurtu, kteří na konci roku 2023 k překvapení všech zaskočili silný Bayern. Vyšlápne si Eintracht i na dalšího obtížného protivníka?

V Sasku dlouhodobě jistě pomýšlí na zisk titulu německého mistra, to ovšem pro zbytek probíhajícího ročníku zřejmě nebude téma. Lipsko totiž na vedoucí Leverkusen ztrácí už poměrně dost bodů, navíc má před sebou i mnichovský Bayern. "Roten Bullen" se tak zřejmě budou muset spokojit s udržením minimálně čtvrté pozice, která jako poslední zaručuje postup do Ligy mistrů. V ní tým mocně podporovaný firmou Red Bull působí i nyní a v nadcházejícím osmifinále soutěže se utká ze slovutným Realem Madrid.

Zajímavé bude sledovat souboj o post brankářské jedničky Lipska. Ta dlouhé roky neohroženě patřila Péteru Gulácsimu, avšak kvůli zranění jej už přes rok obstojně nahrazuje Janis Blaswich. Nyní je Gulácsi konečně fit, stav z uplynulých týdnů se ovšem zatím nemění. "Péter Gulacsi působí v novém ročníku velmi dobrým dojmem. Soustředění bylo skvělé. Janis však neukázal žádné slabiny. Proto v tuto chvíli nemáme důvod o něm pochybovat," oznámil před zápasem s Frankfurtem trenér RB Marco Rose.

Také Eintracht zůstává v aktuální sezóně v evropských pohárech, v únoru jej v rámci předkola play-off Evropské konferenční ligy čeká belgický Union Saint-Gilloise. A i v té následující by se rád ukázal na mezinárodním poli. Zatím k tomu má našlápnuto, neboť v bundesligové tabulce figuruje na šestém místě.

Na rozdělanou práci chtějí Orli navázat i po krátké zimní pauze. "Kluci působí dobrým a svěžím dojmem. Přestávka nebyla dlouhá, ale je na nich vidět, že mají po této době chuť zase hrát fotbal. Je z nich cítit radost a aktivita, soustředění a intenzita jsou vysoké. Jsem rád, že se to zase rozjíždí," pochvaluje si lodivod Eintrachtu Dino Toppmöller.

Hned tři hráče bude Eintracht v následujících kolech postrádat z důvodu jejich účasti na Africkém poháru národů. Jmenovitě se jedná o tuniského středopolaře Ellyese Skhiriho, alžírského záložníka Farèse Chaïbiho a egyptského útočníka Omara Marmoushe. I z toho důvodu kádr Frankfurtu během zimy posílili záložník Donny van de Beek a forvard Saša Kalajdžić. Na marodce SGE zatím zůstává středopolař Sebastian Rode, ten by ovšem měl Toppmöllerovi scházet už jenom týden.

Lipsko z důvodu mistrovství Afriky na nějakou dobu opustil malijský středopolař Amadou Haidara. Toho ale může zastoupit záložník Dani Olmo, jenž značnou část podzimu promarodil. Zranění naopak dál trápí stopera Williho Orbána a v sobotu se v dresu Lipska již pochopitelně nepředstaví ani útočník Timo Werner, který před pár dny odešel hostovat do anglického Tottenhamu.

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Henrichs, Simakan, Klostermann, Raum - Seiwald, Schlager - Baumgartner, Xavi - Openda, Poulsen

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Koch, Pacho, Max - Larsson, Götze - Dina Ebimbe, Van de Beek, Knauff - Kalajdžić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 5.06 - 7.25

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Borussia Dortmund

sobota 18:30

S minimálně dvěma novými posilami vstoupí Dortmund do nového roku 2024. Jeho cesta k lepším bundesligovým výsledkům započne na půdě nováčka z Darmstadtu, pro něhož bude cílem vymanit se ve druhé polovině sezóny ze sestupového pásma. Zatím jsou domácí úplně poslední, nemusejí však panikařit. Dohnat tříbodovou ztrátu na bezpečnou příčku se jistě dá.

Svěřenci trenéra Torstena Lieberknechta získali v úvodních šestnácti ligových kolech deset bodů, pět doma, pět venku. Pokud chtějí pomýšlet na záchranu, musejí především zabrat v defenzivních činnostech. Dohromady inkasovali čtyřicet jedna branek, horší čísla byste v německé nejvyšší soutěži nenašli. Na druhou stranu směrem dopředu nevykazuje Darmstadt špatná čísla. Pro kontrast, stejný počet dvaceti gólů, co má na svém kontě, nastřílel třeba i daleko ambicióznější Wolfsburg, nacházející se ve středu průběžného pořadí.

Pochopitelně že proti gigantovi ze Severního Porýní-Vestfálska bude mančaft z Hesenska plnit roli outsidera. Jeho soupeř je zkrátka ostřílenějším, zkušenějším, na papíře tím kvalitnějším. "Nemůžeme se dočkat, až se zase rozjedeme a až konečně budeme moci znovu pracovat na tom, abychom zlepšili naši situaci v Bundeslize," těšil se na zápas Edin Terzic, kouč Borussie, který mimochodem na konci prosince uvítal ve svém trenérském štábu dva nové parťáky. Asistenty mu budou dělat Nuri Sahin a Sven Bender.

Ve čtvrtek a v pátek se BVB hlásily dvě nové tváře. Návrat k Die Schwarzgelben se uskutečnil v podání Jadona Sancha, jen o den později byl představený Ian Maatsen. A oba se hned vydají na cestu na Merck-Stadion am Böllenfalltor. Není však pravděpodobné, že by se objevili v základní sestavě. "Jadon dlouho nehrál. Nemůžeme si dovolit něco uspěchat, aby pak kvůli případnému zranění vynechával tréninky nebo zápasy,” vysvětloval Terzic. "Ian je technicky zdatný hráč, hraje ve vysokém tempu, má výbornou levačku. Doufáme, že se také okamžitě zabydlí a že dokáže oživit naši hru na levém křídle," mluvil v trochu optimističtějším duchu ohledně nizozemského rodáka.

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - Klarer, C. Zimmermann, Maglica - Bader, Franjič, Holland, Karic - Kempe - L. Pfeiffer, Skarke

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Süle, Hummels, N. Schlotterbeck - Can - Sabitzer, Brandt - Malen, Bynoe-Gittens - Füllkrug

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.80 - 4.61 - 1.66

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim

pátek 20:30

"Až" z druhého místa vstoupí Bayern do jarní části bundesligové sezony. Na něm nicméně nehodlá setrvat a již v prvním lednovém soutěžním klání chce vyvinout tlak na vedoucí Leverkusen. Potvrdí Mnichované očekávání a přemůžou v 17. kole Hoffenheim?

Absence titulu podzimního krále sice Bavory nepotěšila, avšak určitě s tím dokáží žít - zajíci se ostatně budou počítat až v květnu. Mnohem hůř se smiřují se zprávou, která zkraje ledna zasáhla je i celý fotbalový svět. Zemřel totiž Franz Beckenbauer - jeden z nejlepších fotbalistů všech dob, který právě v Bayernu zanechal výraznou stopu.

Myšlenky na památku "císaře Franze" jsou každopádně novým motorem, jenž má Mnichovany hnát kupředu. Bayern sice německé kopané neohroženě vládne přes 11 let, i tak ale pořád lační po trofejích. Aby ovšem na bundesligovém trůnu setrval, musí během následujících pěti měsíců získat minimálně o čtyři body víc než Leverkusen. Z toho důvodu Bavoři hledají posily - podle nejnovějších zpráv by je co nevidět měl posílit anglický obránce Eric Dier.

Proti Hoffenheimu se ovšem fotbalista ze Spojeného království ještě neukáže, což trenéra Bayernu Thomase Tuchela trochu mrzí. "Trpělivost není moje nejsilnější stránka. Každý trenér chce mít vždy všechny hráče hned první den, ale to se nikdy nestane. Stal jsem se trpělivějším, než jsem býval. I když je Eric ve městě, ještě není konec. Až podepíše, budeme se na to moc těšit," prohlásil lodivod Die Roten.

Sílu Bavorů prověří v pátek tým, který sice v Bundeslize nebojuje o první místo, avšak i se svým současným postavením může být spokojen. Hoffenheim totiž usiluje v prvé řadě o kvalifikaci do evropských pohárů, což by mu průběžná sedmá příčka zajistila. Kraichgauer dosud vyšel především úvod probíhajícího ročníku, a i když později začali ztrácet víc bodů, pořád se drželi v horní polovině tabulky.

Vedle silného protivníka se hráči TSG připravují taky na mrazivé teploty - podle předpovědi bude v pátek večer v Mnichově minus 11 stupňů Celsia. "Nejsem vědec a nevím, jaká teplota už je nezdravá. Určitě bude třeba víc času na zahřátí, ale my se tomu přizpůsobíme," řekl trenér Hoffenheimu Pellegrino Matarazzo.

Kraichgauer budou v Bavorsku postrádat čtyři marody - záložníky Dennise Geigera s Marcem Johnem a Bambasém Contém a útočníka Mërgima Berishu. Středopolař Diadié Samassékou zase vyhlíží start Afrického poháru národů, na němž reprezentuje Mali, a TSG tedy v pátek rovněž nepomůže.

Bayern zase na mistrovství Afriky propustil marockého zadáka Nousaira Mazrauiho, jihokorejský stoper Min-jae Kim se v lednu pro změnu zúčastní Asijského poháru. Vedle uvedených reprezentantů se proti Hoffenheimu nepředstaví ani brankář Daniel Peretz, obránce Bouna Sarr i křídelník Serge Gnabry - zmíněné trio limitují zranění.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Laimer, De Ligt, Upamecano, Davies - Kimmich, Goretzka - T. Müller, Musiala, Sané - Kane

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Brooks, Vogt - Kadeřábek, Stach, Skov - Prömel, Kramarić - Weghorst, Beier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.70 - 20.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
16
13
3
0
46 : 12
42
2
Bayern Mnichov
15
12
2
1
49 : 15
38
3
VfB Stuttgart
16
11
1
4
37 : 19
34
4
RB Lipsko
16
10
3
3
38 : 17
33
5
Borussia Dortmund
16
7
6
3
30 : 25
27
6
Eintracht Frankfurt
16
6
6
4
26 : 20
24
7
TSG Hoffenheim
16
7
3
6
32 : 30
24
8
SC Freiburg
16
7
3
6
21 : 26
24
9
1. FC Heidenheim
16
6
2
8
25 : 32
20
10
VfL Wolfsburg
16
6
1
9
20 : 27
19
11
FC Augsburg
16
4
6
6
24 : 31
18
12
Borussia Mönchengladbach
16
4
5
7
31 : 35
17
13
Werder Brémy
16
4
4
8
23 : 30
16
14
VfL Bochum
16
3
7
6
18 : 33
16
15
Union Berlín
15
4
1
10
17 : 31
13
16
1. FSV Mainz 05
16
1
7
8
13 : 28
10
17
1. FC Köln
16
2
4
10
10 : 28
10
18
SV Darmstadt
16
2
4
10
20 : 41
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (73)

Přidat komentář
Heresy

No snad nebudem hrat blbe jak proti basileji

Reagovat
Rudnevs

Snáď hej

Reagovat
Heresy

Reagovat
Rudnevs

No páni, bundesliga je späť

Reagovat
Breze

Reagovat
Martin9719

Reagovat
fsada

Hezká by byla remíza , ale hádám , že to Bayern uklepe v pohodě 3:0

Reagovat
Mönchengladbach

Nechť titul získá Leverkusen!

Dnes by mohl Bayern ztratit, remíza v generálce proti předposlednímu týmu švýcarské ligy, který dalším zápase prohrál s tamějším druholigistou, nesvědčí zrovna o dobré formě.

Reagovat
Rudnevs

Neviem či to je smutnejšie pre Bayern alebo pre Basel.. predposledný v lige, prehra s druholigistom.. to nevyzerá dobre

Reagovat
Salfovic

Bayern dneska vyhraje 5:0 a všichni budou brečet, včetně rádobyfanoušků Bayernu.

Reagovat
Martin9719

Stach v první půli: 52 doteků, 8 tacklů, 2 vyhrané souboje, 1 blok, 2 driblinky. Hodně zajímavý výkon.

Reagovat
Rudnevs

Co to ma Bayern za novu torhymne? Nieco na pocest Franza?

Reagovat
bayern987

Je to nějaká písnička co sám nazpíval

Reagovat
andrew96

Reagovat
vladino10
Reagovat
Rudnevs

To som ani nevedel, že Franz sám bol takýto spevák… ja si vždy pri spievajúcich futbalistoch spomeniem na Zanettiho, tomu to fakt šlo.

Som zvedavý, či a nakoľko to budú aj naďalej používať. Zatiaľ som si na to nevytvoril názor, nemá to moc tempo ani takú údernosť, ale má to svoje osobitné čaro, neni to ohrané a je to pekná pocta.

Reagovat
kulych
Reagovat
Rudnevs

Rakúska nemčina má niečo do seba

Reagovat
Martin9719

No není to úplně asi na dobu neurčitou. Nebo resp. nevím zda to tak nechají, ale moc se to spíš nehodí. Ale já moc nemusím ani tu poslední Torhymne, parádní byla někde do roku 16,17?

Reagovat
vladino10

Za mňa je to k tej rozlúčke úplne vhodná torhymne, ale inak sa tam úplne nehodí.

Inak bayern mal tu istú torhymne (tu co ma aj atletico madrid napr) odkedy sledujem futbal, od roku 2011 a nahradil ho až ten kankan co tam je teraz. Za mňa fajn

Reagovat
Martin9719

K rozlučce proti tomu nic nemám, určitě je to hezké. Ale myslím že za pár kol se vrátí právě ke kankánu.

Reagovat
Rudnevs

Asi súhlas, že by bolo zvláštne ju mať na stálo.

Seven Nation Army tuším mali zrovna od roku 2011, takže to si akurát vystihol Potom to menili niekedy tri/štyri roky dozadu a vrátili sa ku kankánu, ktorý mávali ešte v 90. rokoch.

Reagovat
Martin9719

Seven nation army byl pro mě takový symbol nezastavitelné mašiny pod Heynckesen a zároveň éry dvojice Robbéry. Tomu už se prostě nic nevyrovná.

Reagovat
Rudnevs

Mne teda pekne liezla na nervy

Ale páčia sa mi tie z 04 a 06:

https://youtu.be/3Xt0zdKG3wA?si=L0Ftr6ykLWcC5-i2

Reagovat
Martin9719

Ty vole, to je hudba jak z Policejní akademie.

Reagovat
vladino10

A to tam jeden čas fungovalo nejak tak, že najprv hrala pesnička podľa toho kto dal gól, napr Robben mal Tulpen aus Amsterdam a az potom šla klubová torhymne, nie? To som ale zachytil iba z niektorých zostirhov

Btw, kto rozhoduje o tej hymny a podla čoho sa to mení?

Každopádne ta 04 sa paci aj mne

Inak, Bayer ma vždy za mňa pekne hymny - tam co mali, to mi skončilo v playliste. Insomnia, Rockin all over the world, teraz Around the world (na na na), za mňa na to majú skvelý čuch vybrať co sa tam hodí.

A potom sa mi páči ešte Augsburg a Hoffe v tomto..

Táto zvuckova tradícia je tak ci tak mega

Reagovat
Rudnevs

Svojho času mali osobnú torhymne viacerí hráči. Obzvlášť tuším HSV na začiatku tisícročia nemalo jednotnú, ale skutočne pre každého hráča zvlášť pre prípad, že sa trafí.

https://youtu.be/-C-uEZnce3g?si=ezI0bAqogNah3AKA

S tým Leverkusenom máš pravdu. Z tých tímov, čo to obmieňajú pravidelne, sa ako jeden z mála snáď nikdy netrafili vedľa.

Myslím, že vo viacerých prípadoch môžu rozhodnúť aj fanúšikovia alebo členovia klubu prostredníctvom nejakeho hlasovania. Aspoň takto som to párkrát videl.. inak ale tiež moc neviem, že kto z klubu má toto na starosti

Z tých, čo tu ešte neodzneli, sa mi páči Darmstadt a Freiburg z prvej ligy.

Reagovat
Martin9719

SVD je top! A dobrá je teda i Pauli.

Reagovat
Rudnevs

St. Pauli neznie nijak extra, keď si to človek pustí len tak na YouTube, ale priamo na štadióne s tým, ako sa zapoja fanúšikovia, je to úplná pecka a musí to byť super zážitok aj naživo.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Jardman

Jamalek

Reagovat
Bayern +

A poďme Augsburg! Dnes musíte

Reagovat
oli9

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
caspic

Poradíte někdo pls, kde koupit vstupenky na Bayern vs Lazio?

Je Viagogo v pohodě nebo je lepší počkat na oficiální prodej?

Díky moc.

Reagovat
Martin9719

Pokud to nechceš 5x -10x přeplatit tu základní vstupenku tak je lepší si ji zajistit od lidí kteří se tím zabývají, ideálně členové Bayernu nebo lidi co jezdí pravidelně. I na Bayern - MU byla v září za 60 Eur což není moc a to na Viagogu nebude ani náhodou.

Reagovat
oli9

Tak jsem dnes zvědavý na Leverkusen. Na podzim měli neskutečnou formu.

Snad vyhrají

1:3

Schick 2 góly

Reagovat
oli9

Hložek , Schick základ.....

Wirtz lavka ?

Reagovat
vladino10

Alonso to zvládol ako stredopoliar, zvládol to ako pilot F1, zvládol to ako krajný obranca chelsea. Prečo mu neveríš ako trénerovi?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
16Dave

Počasí ideální na to, aby se Schick zase tak na půl roku zranil

Reagovat
Sigma Olomouc

Florian Wirtz nám chybí

Reagovat
Bayern +

Ešte len bude

Reagovat
Sigma Olomouc

Palacioooooooos

Reagovat
Martin9719

No dneska na ty pozdní rozhodnutí zápasu mám štěstí, nejdřív Rhamani za Neapol a teď Palacios za Bayer.

Reagovat
Rudnevs

Bayer Last Minute záchrana, len tak tak. Šetriť Wirtza na zápase proti Augsburgu, ktorý je známy tým, že veľké ryby rád oberá, bolo celkom riziko, ktoré sa mohlo nepekne vyplatiť. Toto Bayer zvládol, ale do ďalších kôl potrebuje zabrať. Takéto last minute výhry sa nepodaria zakaždým.

Reagovat
Martin9719

No otázka na co ho šetřit po zimní pauze, docela nepochopitelné od Alonsa. Čeká je další těžký zápas proti Lipsku které určitě nebude chtít prohrát druhý zápas doma.

Reagovat
Rudnevs

Dnes som z toho Lipska nemal až tak silný pocit. Nad Frankfurtom síce mali prevahu v držaní lopty a počte šancí, ale stále som mal tak nejak pocit, že Eintracht má zápas pod kontrolou. Navyše stratili túto sezónu už aj s Mainzom, s Bochumom,…

Ale samozrejme každý zápas je iný a Bayer je teraz oslabený a RB sa naopak možno bude chcieť viac pochlapiť ďalšie kolo…

Reagovat
Martin9719

RB hlavně od začátku sezony prošel už pár změnami v základní sestavě, což si myslím že se taky trochu podepisuje. I vlastně poslední zápas s SVW byl z jejich strany slabý a jednoznačně jsme si zasloužili jejich skalp. To by se ale Groß nesměl nechat školácky předskočit Opendou. Oni ale i přes tu horší formu nebudou chtít doma prohrávat. Kdybych si měl tipnout tak spíš kříž doma s Bayerem.

Reagovat
vladino10

Sancho

Fandiť united drbne ma

Reagovat
Martin9719

Myslíš, že nás ještě může něco překvapit?

Reagovat
Martin9719

Moukoko + zajímavý start Sancha. Tady opravdu vypadá, že Sancho je asi v pohodě a může to v příštích zápasech pořádně rozbalit. S Bynoe Gittensem, Malenem a možná i Moukokem který snad Terzičovi zamotá hlavu by se mohlo vrátit nebo alespoň přiblížit BVB z loňské Rückrunde.

Reagovat
Rudnevs

Tie hosťovačky BVB som možno nemusel súdiť tak tvrdo.. Maatsen dnes zahral skvelo a Sancho má peknú asistenciu. Stále si však myslím, že to dlhodobo nič moc nerieši. Chcelo by to aj natrvalo 2-3 rozdielových hráčov. Keď tam neni Haller, Füllkrug pôsobí na tom hrote trochu neškodne. A Haller vlastne túto sezónu tiež.

Darmstadt nehral zle, ale chcelo by to posilniť. Situácia, keď tam Lieberknecht na ten trávnik nemá ani poriadne koho vystriedať, nenahráva ich šancám na záchranu. Vraj chceli Kalajdzica, ale asi aj sami pochopili, ze to neni uplne reálne. Vraj sa ale aspoň poďakoval za záujem.

Reagovat
Martin9719

No za mě se určitě musí vyřešit útok. Nejde aby se stavěl Füllkrug, Reus, Malen nebo Füllkrug, Brandt, Malen jako útočná trojka. Je tam potřeba víc dynamiky, techniky a rychlosti, což právě může nabídnout Sancho spolu s Bynoem popř. Moukokem. Füllkrug může stále zůstat jako hrot, ale na křídlech je třeba to oživit. Bynoe už vlastně hraje od konce Hinrunde stabilněji. Na Maatsena jsem zapomněl, taky solidní výkon. Dost mě potěšila i stoperská dvojice. Asi bych si to dokázal představit častěji, ale nejspíš bude i kvůli domácímu Euru hrát se Schlotterbackem spíš Hummels.

SVD tak nějak vadne a vadne. Přitom začátek zápasu nebyl tak špatný a kdyby Kobel neměl štěstí při té hlavičce tak je to mohlo vrátit do hry a mohl přijít typický psychický úpadek BVB. Nestalo se a nakonec mohli dostat i bůra. Nevím úplně jaká je finanční situace SVD, ale bez těch dlouhodobých marodů půjde boj o záchranu jen velice těžko. Další otázkou jsou Lieberknechtovi osobní problémy, zda už si to vyřešil a více se koncentruje na fotbal.

Reagovat
Rudnevs

Schlotterbecka som po jeseni kritizoval, ale včera zahral dobre. Niekedy mám z neho pocit, že čím bledšie má tie vlasy, tým lepšie hráva Bynoe vyzerá ako ďalší slušný talent, časom ho to bude asi taktiež lákať do PL, ale s tým treba asi rátať. Uvidíme, ako sa bude dariť Füllkrugovi po posilnení ofenzívy, možno keď bude dostávať viac lôpt a väčšiu podporu, tak to pôjde lepšie. Však mu to strieľalo aj v repre, nemôže to byť taký drevák.

Darmstadt asi neni najbohatší klub, ale už len postupom do BL si finančne prilepšili a hádam by ešte niečo v kase malo ostať. Prípadne aspoň na hosťovačky niečo bude. Aj po polke sezóny majú stále šancu zachrániť sa a myslím, že pokiaľ tam tá šanca je, tak by po tom mali skočiť. Lieberknechtova žena dostala porážku v novembri, celá bundesliga sa strachovala a dokonca aj od Schalke dostala popísaný list od celého tímu. Už sa jej však darí lepšie a bola aj na štadióne, čiže po tejto stránke by malo byť všetko okej. Na trénerovi to u Darmstadtu neleží, oni nehrajú zle, chýba tomu však väčšia kvalita hráčov, prípadne variabilita, nech majú kvalitnejšie možnosti aj na lavičke.

Reagovat
Martin9719

Füllkrug určitě není dřevák, nějaké góly už taky dal i v BVB a jak říkáš má pěkné statistiky i v repre, tudíž po postupu SVW to potvrzuje prakticky všude. Spekuluje se o nějakých sporech mezi Terzičem a Reusem, což tady jsem paradoxně spíš na straně Terziče. Reus už by podle mě určitě neměl hrát vše, stejně tak Hummels. Naději v tom vytváření šancí teď vidím u Sancha pokud zase neudělá nějaký průser, tak uvidíme jak se to bude vyvíjet.

Já si taky právě myslím, že ten Lieberknechtův fotbal naději na záchranu má, byť to žádné moderní pojetí. Je to jen o tom aby jim to začalo padat jako na začátku sezony. Problém nastal v Hinrunde třeba u toho, že prohráli se svými 2 konkurenty doma (Bochum, Köln). Možná je to i proto, že všichni prokoukli ten jejich jednoduchý fotbal. Já jsem právě od začátku obdivoval z čeho se dokážou dostat do šance, ať už to jsou standartky nebo např. ten jejich nákop na Skarkeho včera po 1. gólu hned po rozehrání. Mohlo být hned 1:1. To je právě SVD. Oni se o to jdou porvat a neserou se s tím. Akorát to v posledních zápasech dost upadlo. Ale výhoda v boji o záchranu je ta, že mají plno zkušených hráčů, jen musí být na hřišti. Myslím si že mají možná i víc na čem stavět než takový Köln.

Reagovat
Rudnevs

O tom Reusovi včera vravel komentátor, ale nejak som to inde moc nepostrehol, čo tam medzi nimi je. Poštvať si takého hráča ako je Reus by mohol byť problém, ale zas hádam to nebude tak horké.

Mne sa práve páči Darmstadt, že chce hrať futbal a neni to len betón.. ja som zo začiatku nebol moc nadšenec ich postupu, ale keď už v tej lige sú, tak si ich rád pozriem, to sa priznám. Majú také svoje čaro. Heidenheim však stále moc nemusím. Skarke hrá perfektne, trochu ma to mrzí zo strany Schalke, že sme ho nakoniec nepriviedli, ale zas dobre pre SVD, je to ich asi najlepší hráč. Ešte jedna-dve také hosťovačky a majú reálnu šancu na záchranu…

Reagovat
Martin9719

Taky jsem to nezaznamenal. Každopádně nejsem už úplně zastáncem toho aby to byl základní stavební kámen sestavy. Nmecha - Sabitzer - Brandt by teď uprostřed byl asi ideál. Jak říkám, celý podzim tam chyběla dynamika a to se může změnit i právě díky Sanchovi, navíc Malen už nemusí hrát vpravo kde to není jeho post.

Skarke je dobrý útočník, určitě pro tým 1. Bundesligy. Pro Schalke by to mělo neuvěřitelný přínos. Ohledně sestupu tam je zase otázka kdo místo SVD spadne. Zatím to vypadá že ty poslední 3 týmy budou bojovat o baráž pokud někdo nechytne nějakou fazonu a možná tam zůstane i Union který asi taky úplně nepřesvědčil ani ve Freiburgu tudíž se v jarní části asi moc měnit nebude. Ještě že ten Stark to srovnal, protože jinak jsem už měl strach že se ke zmíněným přidá i Werder u kterého to na první venkovní výhru zase nedopadlo.

Reagovat
Rudnevs

Ten Sabitzer ťažko povedať.. nemal som z neho včera moc dobrý pocit. Bol taký nijaky, akoby ani nehral. Predtým hrával za BVB dobre?

Ono to zatiaľ vyzerá na Köln a zrovna Darmstadt.. ale uvidíme, tá šanca stále žije pre oboch a kľudne do toho môže spadnúť aj niekto, s kým sa úplne neráta. Skarke v druhej lige by bol nebezpečná zbraň. Škoda, že sa to v lete nijak nevymyslelo, nejaky kreatívny ofenzívny hráč trochu chýba.

Reagovat
Martin9719

Nebyly to žádné oslnivé výkony, ale když jsem nad tím přemýšlel tak mi do toho systému pořád sedí víc než Reus který by měl být ofenzivní. Pak nemůžeš postavit do středu zálohy Brandta zároveň s Reusem ale potřebuješ tam mít někoho kdo se víc podobá box-to-box nebo pozici 8 jako Sabitzer. A jinak na Merck-stadionu MOTM.

Je otázka jaká tam je vůle a prostředky nějaké hráče shánět. Hertha třeba nemá snad jediný přestup který by pomohl A-týmu a zároveň je stále mimo od zápasu s Osnabrückem i Reese. Pořád běží nějaké spekulace v éteru ale nemám nic konkrétně ověřeného. Je to vždy otázka toho kdo potenciálně spadne místo těch zmíněných týmů a pokud se na to podíváme tak Mainz dolů nechceme, nechceme dolů ani Köln, ale ve finále ani SVD takže kdo by měl spadnout? Werder má katastrofální ofenzivu a měl namále s Bochumí. Ducksch se hádá s Njinmahem kam si má kdo nabíhat. Naštěstí už je v obraně zpět Stark a pokud hraje s Friedelem tak ta obrana nějak funguje. Pokud může něco zlomit Werderu vaz tak je to krom venkovních zápasů i neforma doma. To by pak už byla opravdu katastrofa a možné zapojení do boje o záchranu.

Reagovat
Vinci

Na co by potřeboval rozdílové hráče tým, který se stejně před každým úspěchem zesere? Myslím ze po loňském posledním kole v BL je jasný, ze Dortmund muže byt dobrý opravdu jen pro výchovu talentu pro velké kluby

Reagovat
Rudnevs

Trebárs na to, aby hrali dobre futbal a nezosrali sa v jednoduchých zápasoch

Reagovat
Vinci

Na to už je pozde uz jsou proste odepsaný po loňsku

Reagovat
vladino10

Navždy a dozivotne. Klub rozpustiť, štadión zbúrať a postaviť tam utečenecký tábor pre migrantov keď naplníme kvóty

Reagovat
Vinci

Ideální řešení

Reagovat
Rudnevs

Tak a čo tam prestal rásť trávnik? Teraz z toho budú otrasení, možno ešte budúci rok, ale treba ísť ďalej.. klub sa neruší. Stále je to jeden z najväčších nemeckých klubov.

Reagovat
vladino10

...za to môže byť jeden z najväčších nemeckých uteceneckych táborov keď zrealizuju môj a vinciho projekt vyššie.

Prečo sa necháš trolovat?

Reagovat
Rudnevs

Ja by som zbúral štadión a nepostavil nič. Tak to bude najlepšie klimaticky neutrálne. Vysadiť nejake stromy alebo vrtule prípadne.

Reagovat
Martin9719

Hlavně ty vrtule!

Reagovat
vladino10

Vysadime vrtule!!!

Reagovat
Rudnevs

Robin Hack do repre!

Gladbach doma je Gladbach doma. Možno mám len šťastie na zápasy, ale nech sú na tom tabuľkovo hocijako, vždy keď si v sobotu alebo v nedeľu pozriem zápas v Borussia-Parku, vždy ich zdobí rýchlosť, údernosť a skvelá hra. A väčšinou vyhrajú.

Stuttgart zatiaľ sklamanie. Majú síce posession, ale to je tak všetko.

Reagovat
Rudnevs

RIP Kay Bernstein Zrovna jeden z najmladších prezidentov… smutná správa z Berlína

Reagovat
Rudnevs

*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele