Bundesliga - preview 10. kola: Dvě nedělní dohrávky

03.11.2023, 08:31, aktualizováno 05.11.2023, 09:16
Previews
Jonas Wind (© AFP)

Wolfsburg prohrál třikrát za sebou a sérii se pokusí ukončit proti Werderu. Stejně je na tom Heidenheim, ten hraje doma s překvapením ze Stuttgartu.

VfL Wolfsburg - Werder Brémy

neděle 15:30
Wolfsburg si po třech porážkách v řadě spravil chuť skalpem silného protivníka v DFB-Pokalu. V neděli bude chtít po delší době zabrat taky v Bundeslize. Tomu hodlají zabránit Brémy, které ovšem v probíhající sezóně sbírají body výhradně ve svém domácím prostředí.

Již nyní je jasné, že Lipsko nezíská německý pohár třikrát v řadě. Může za to Wolfsburg, jenž cestu obhájce trofeje zastavil již ve druhém kole soutěže. Předtím se přitom "Vlci" radovali z vítězství naposledy na konci září. Nyní se ovšem hodlají znovu rozjet. "Bylo by pro nás opravdu důležité, abychom udělali další krok kupředu díky dalšímu domácímu vítězství. Zkušenosti ukazují, že Brémy nikdy není snadné porazit," prohlásil záložník VfL Kevin Paredes, který v lednu právě proti Brémám vsítil první gól ve své bundesligové kariéře.

Hostující Werder získal v probíhajícím ročníku dosud devět bodů, což je o tři méně než Wolfsburg. Všechny ovšem vytěžil na svém stadionu. "Grün-Weißen" nicméně věří, že v neděli konečně zaberou taky mimo Brémy. Mohou k tomu využít poznatky z posledních utkání soupeře. "V určitých fázích nechávali otevřené dveře. Našim úkolem bude tyto fáze využít." řekl trenér SVW Ole Werner.

Na marodce Brém zůstávají brankářská jednička Jiří Pavlenka a trojice záložníků Naby Keïta, Christian Groß a Nicolai Rapp. Zdravotní potíže už naopak zažehnal stoper Niklas Stark. Wolfsburg v minulých týdnech postrádal gólmana Koena Casteelse, proti Werderu by již ale měl být fit. Totéž platí o obráncích Rogériovi a Maxence Lacroixovi, jejichž starty byly rovněž nejisté. Uplynulý víkend se naopak zranil záložník Patrick Wimmer, jenž v neděli nebude hrát stejně jako dlouhodobě absentující útočník Lukas Nmecha.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Lacroix, Bornauw, Jenz - Maehle, Svanberg, Arnold, Gerhardt - Černý, Majer - Wind

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Veljković, Friedl, Jung - Weiser, Stage, Deman - Schmid, Bittencourt - Borré, Ducksch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.48 - 4.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - VfB Stuttgart

neděle 17:30
V Heidenheimu bude k vidění souboj dvou mužstev z Württemberska. Obě za sebou mají druhé kolo německého poháru. Zatímco domácí se s DFB-Pokalem rozloučili, Stuttgart v soutěži dál pokračuje. Taky v Bundeslize se víc daří "Schwaben". Potvrdí to i v neděli?

Před týdnem sice Stuttgart nestačil na Hoffenheim, jinak mu ale probíhající sezóna dost vychází. To bude chtít potvrdit i proti soupeři ze stejné spolkové země. "Připravujeme se na nepříjemné střetnutí. Heidenheim zatím vyhrál dva domácí zápasy, na postoupivší tým si vede velmi dobře. Jsou rozjetí a ztíží nám život," upozorňoval trenér Schwaben Sebastian Hoeneß.

Realizační tým Heidenheimu identifikoval dvě oblasti, v nichž by měl být Stuttgart slabší. "Zaprvé ve hře po křídlech, kde máme více co nabídnout. A zadruhé naše investice do hry z hlediska běhání. To jsou naše silné stránky a my je musíme využít," vzkázal před nedělním mačem kouč bundesligového nováčka Frank Schmidt. V probíhající sezóně obral Heidenheim o body i silný Dortmund, proč by si tedy nemohl věřit taky na Schwaben?

Domácím nepomohou dva obránci. Marnona Busche trápí nemoc, Thomas Keller si od fotbalu na několik týdnů odpočine kvůli přetrženému křížovému vazu. Stuttgart na marodce dál eviduje kanonýra Serhoua Guirassyho. K dispozici nebude mít Hoeneß ani brankáře Fabiana Bredlowa, univerzála Joshu Vagnomana a záložníka Nikolase Narteyho.

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Ke. Müller - Traoré, Mainka, Siersleben, Föhrenbach - Maloney, Theuerkauf - Dinkci, Beck, Beste - Kleindienst

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Rouault, Anton, Zagadou, H. Ito - Karazor, Stiller - Millot - Silas, Führich - Undav

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.94 - 4.37 - 1.67

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FC Köln - FC Augsburg

sobota 15:30

Augsburg se po výměně trenéra zvedl a vzhledem k brzkému vypadnutí z poháru se může soustředit výhradně na Bundesligu. Po úterním duelu s Kaiserslauternem platí to samé i pro Kozly, kteří by rádi rozšířili svou sbírku vítězství na dvě.

V městě nad řekou Rýn věří, že výprask 0:6 od Lipska se už víckrát nebude opakovat a že průběh utkání s Augsburgem bude spíše připomínat to, ve kterém 1. FC úspěšně změřilo síly s Gladbachem, byť tehdy ke třem bodům pomohly dva pokutové kopy a vyloučení Manu Koného. Ani družina Jesse Thorupa nedohrála zápas s Wolfsburgem v plném počtu, přesto dokráčela k výhře.

Uvidíme, jestli na RheinEnergieStadionu opět zafunguje kouzlo Marka Utha, který má před sebou jubilejní padesáté střetnutí v dresu klubu ze Severního Porýní-Vestfálska a který s die Függerstädter ve své kariéře nikdy neprohrál. Méně příjemný je fakt, že na rozdíl od Hoffenheimu, kde patřil k obávaným střelcům, v aktuálním působišti čeká na gól už více než jeden rok.

Z jeho spoluhráčů nenaskočí do hry Mathias Olesen, jenž stojí kvůli kartám, a také druhý brankář Philipp Pentke, který se však mezi tři tyče nemá přes Marvina Schwäbeho prakticky šanci dostat. Na opačné straně nebude moct Thorup využít služeb Davida Čoliny, Arneho Maiera a Felixe Uduokhaie, který byl o minulém víkendu vyloučen.

"Samozřejmě, že jsme si dobře vědomí kvalit soupeře, ale chceme se dál soustředit jenom na sebe. Tenhle týden jsme se na trénincích věnovali nácviku nejrůznějších herních situací, zvláště těch defenzivních," prohlásil třiapadesátiletý lodivod, jaký má zkušenosti s trénováním jak ze své domoviny, kde dokonce v roce 2015 seděl na lavičce jednadvacítky na Euru hraném v České republice, tak z Belgie, kde ovšem nedotáhnul k většímu úspěchu ani Gent, ani Genk.

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Carstensen, Hübers, Chabot, Paqarada - Ljubicic, Martel - Maina, Uth, Kainz - Selke

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Gumny, Pfeiffer, Gouweleeuw, Pedersen - Rexhbecaj, Dorsch - Jensen, Michel, Demirović - Tietz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.91 - 3.55

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen

sobota 15:30

Pětadvacet bodů z devíti zápasů představuje počin natolik pozoruhodný, že není divu, že to aktuálně stačí na první pozici v tabulce. O tu může die Werkself připravit akorát Bayern. TSG sice zaostává jen o sedm bodů, utkání s papírově silnějšími protivníky jej však teprve čekají.

Psal se 11. únor roku 2023 a Pellegrino Matarazzo debutoval coby hlavní kouč na lavičce die Kraichgauer. Do PreZero Areny si tehdy přijel Bayer pro vítězství 3:1, pod které se jednou trefou podepsal Adam Hložek, který se tentokrát do základní sestavy nejspíš nevejde. Americký rodák nakonec dovedl svůj výběr na dvanáctou příčku, kterou bude chtít nepochybně vylepšit.

"Leverkusen zatím předvádí výborné výkony, ve kterých se prezentuje dobrým presinkem, při kterém jsou velmi aktivní útočníci. Hráči přitom zůstávají kompaktní a je znát, že jsou výtečně připravení jak po fyzické, tak po stránce. Rozhodně nás čeká velice těžké střetnutí," nechal se slyšet Matarazzo, jehož tým skončil v DFB-Pokalu kvůli Borussii Dortmund a přesnému zásahu Marca Reuse.

Co se absencí týče, mimo hru jsou Dennis Geiger, Florian Grillitsch, Marco John a Pavel Kadeřábek. Na opačném pólu řeší dlouhodobější zranění letní brazilská posila Arthur a poraněný lýtkový sval vyřadil bohužel znovu ze hry Patrika Schicka, jenž tedy po předchozím zranění stihnul odehrát jen něco přes půl hodiny.

Celek z BayAreny zatím nasázel soupeřům sedmadvacet branek. V této statistice je lepší pouze Bayern, jelikož nadělil osmičku Darmstadtu. V mančaftu Xabiho Alonsa najdeme hned šestici fotbalistů, kteří mají na kontě napříč všemi soutěžemi alespoň pět vstřelených gólů. Jmenovitě se jedná o Bonifaceho, Frimponga, Hofmanna, Grimalda, Wirtze a Palaciose. Úctyhodná čísla se týkají i představení Bayeru na stadionu v Sinsheimu, kde na prvoligové úrovni hrál patnáctkrát a z toho devětkrát se vracel do Severního Porýní-Vestfálska jako vítěz.

"Nečeká nás žádný snadný soupeř, nýbrž tým s velmi inteligentním stylem hry. Hoffenheim má v kádru vyvážený mix mladých a zkušených hráčů. Trenér Matarazzo dokáže výborně komunikovat hráči, kteří pak přesně plní jeho pokyny. Tohle bude hodně intenzivní partie," nechal se slyšet španělský mistr Evropy i světa.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Brooks, Vogt - Bebou, Stach, Skov - Prömel, Kramarić - Weghorst, Beier

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo - Hofmann, Wirtz - Boniface

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.59 - 5.05 - 1.53

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko

sobota 15:30

Smutné loučení prožíval při čtvrtečním večeru Bo Svensson. Už totiž není koučem Mohuče, po rozsáhlé rozpravě s Christianem Heidelem a jeho spolučinovníky ze sportovního úseku se rozhodl rezignovat na svou funkci poté, co klub vypadl z Německého poháru. Tragická je pak hlavně situace v Bundeslize. A teď jistě nebude vůbec lehké sjednávat nápravu proti Lipsku.

S pouhými třemi získanými body se Die Nullfünfer nacházejí na posledním místě tabulky, společně s Bochumí jsou jediným týmem, který ještě na ligové scéně nevyhrál. Že se mužstvo topí ve velké krizi, ukázalo také pár dnů staré vystoupení v DFB-Pokalu. V duelu s Herthou inkasovala Svenssonova parta tři góly a ze soutěže vypadla. Neuspěla přitom proti celku, který působí o patro níže, tedy ve 2. Bundeslize.

Čtyřiačtyřicetiletý stratég pak neměl problém vyjádřit se k celé situaci. Tak jako tak se mu neopouštělo Mohuč snadno. "Je to pro mě velmi těžké. Mám ovšem pocit, že teď je ten správný čas na odchod,” povídal. "Byl jsem tu jako hráč i jako trenér 16 let. Hodně jsem se tu naučil, poznal spoustu skvělých lidí, moje děti tu vyrostly. Vzpomínky mě budou formovat po celý můj život. Ale bohužel nastala doba uvědomit si, že žádný jedinec nikdy neční nad klubem. Teď je potřeba dát všechny síly dohromady.”

Pro nynější klání byl do akce dočasně povolaný Jan Siewert, dosavadní trenér juniorky. Při své premiéře se pokusí zaskočit Lipsko, které se v tabulce nachází na opačném pólu a obecně je pochopitelně v daleko větší pohodě než domácí. Od strategické top čtyřky, která zaručuje postup do Ligy mistrů, ho dělil před sobotním programem jediný bod, od vedoucího Leverkusenu pět.

A především budou chtít hosté napravit poslední porážku z půdy Wolfsburgu. Ta zapříčinila, že prvenství z Německého poháru z předchozích dvou sezón letos neobhájí. "Znamená to pro nás konec neuvěřitelné cesty. Na DFB-Pokal jsme si udělali spoustu krásných vzpomínek, dvakrát jsme ho vyhráli. Historie se však opakovat nebude,” hlesl lipský lodivod Marco Rose.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Widmer, van den Berg, Leitsch, Caci - Kohr - Krauss, Barreiro - Gruda, Onisiwo - Ajorque

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Henrichs, Simakan, Lukeba, Raum - X. Schlager, Kampl - Simons, Forsberg - Openda, Poulsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.67 - 4.08 - 1.76

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach

sobota 15:30

Stabilní výkony zatím Freiburg prostě podávat neumí. A potvrdilo se to v podstatě v průběhu tohoto týdne v rámci Německého poháru, tým z Bádenska-Württemberska vypadl ze scény po domácí porážce s druholigovým Paderbornem. To naopak jeho nynější bundesligový sok z Mönchengladbachu si počínal vítězně a postoupil do dalšího kola soutěže přes Heidenheim.

Prohru z předchozího víkendu na hřišti Leverkusenu se zkrátka Breisgau-Brasilianer odčinit nepodařilo. Nezdar v Severním Porýní-Vestfálsku se však nemohl hodnotit až tolik negativně, neboť Freiburg narazil na aktuálně nejúspěšnější celek bundesligového pole. Nicméně výsledek z utkání v DFB-Pokalu si už kouč Christian Streich přece představoval lepší. Jedním z pozitiv je pro něj aspoň fakt, že už nebude tříštit síly mezi tři fronty, ale pouze pro dvě. V tomto případě je to bezpochyby velká úleva.

V současné chvíli přitom přichází na řadu tahle zpráva docela vhod. Domácí totiž sužuje také hned několik absencí, pro Streicha určitě není jednoduché zalepit jisté díry v sestavě. "Klukům jsem nic nevyčítal,” komentoval pohárový střet freiburgský stratég. "Musíme se teď vypořádávat se spoustou zranění, navíc podstupujeme hodně, hodně zápasů. To každopádně neberu jako nějakou omluvu. Byl jsem si ale vědom toho, že takové nepovedené utkání, jako bylo to s Paderbornemem, se někdy objevit může.”

Borussia by teď rozhodně mohla využít nevalného rozpoložení svého protivníka. Zatímco ten v součtu s prohrou s Leverkusenem padl podruhé v řadě, parta trenéra Gerarda Seoaneho dvakrát za sebou vyhrála. Před týdnem mimochodem v Bundeslize narazila na stejného soupeře, jehož jí los přisoudil také do Německého poháru. Heidenheim se přitom dvakrát musel poroučet z Borussia-Parku s nálepkou toho, kdo zapsal porážku.

Celkově by se však Gladbach chtěl prezentovat přece lépe. Z dosavadních devíti ligových klání vyhrál jen dvakrát, i proto není v úplně těsném kontaktu s příčkami zajišťující kvalifikaci do evropských pohárů pro následující ročník. Co se týče pravděpodobné úvodní jedenáctky, měl by se v útoku objevit Jordan Pefok na úkor Tomáše Čvančary. Čech pak zřejmě začne na lavičce náhradníků.

A na předzápasové tiskové konferenci sám Seoane osvětloval, proč v poslední době od začátku duelů více nastupuje americký forvard. "Jordan je o něco zkušenější a Bundesligu už zná. Tomáš Čvančara je mladý hráč a nováček,” říkal. "Jeho vývoj vyžaduje určitý čas, takže s ním potřebujeme mít trochu trpělivosti. Tomášovi navíc v posledních týdnech kvůli různým zraněním a nemocem chybí tréninkový rytmus. Jordan dostal šanci a využil ji. Samozřejmě to má vliv. To ale neznamená, že by byl Tomáš daleko od základní sestavy. Pevně ​​v něj věříme.”

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Sildillia, Ginter, Lienhart, Kübler - M. Eggestein, Höfler - Dóan, Grifo - Höler - Gregoritsch

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Scally, Elvedi, Wöber, Netz - Reitz, Weigl - Honorat, Pléa, Ngoumou - Siebatcheu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.91 - 3.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Union Berlín - Eintracht Frankfurt

sobota 15:30

V hlavním městě Německa by po konci minulého ročníku po senzační čtvrté příčce patrně nikoho nenapadlo, že se na podzim bude skvadra Urse Fischera plácat v sestupových vodách. Naopak Orli budou chtít udržet sedmou pozici.

Die Eisernen ztrácejí na všech frontách. Sezonu přitom začali dvěma výhrami, po který na tým padla deka a začal prohrávat na všech frontách, včetně DFB-Pokalu, kde jim v úterý vystavil stopku VfB Stuttgart. V Bundeslize svítí v kolonce porážek číslo sedm, které jest před desátým kolem tak trochu magické, protože aktuálně prvních sedm mančaftů sesbíralo dohromady právě sedm proher, zatímco Union jich tolik má na kontě sám, a kromě Kölnu a Darmstadtu aktuálně nenajdeme horší výběr.

"Frankfurt si udržuje velmi stabilní formu. Nedostatky se jim do značné míry zdárně podařilo najít a odstranit. Mají rychlé útočníky a křídelní hráče. Navíc se jim daří při zahrávání standardních situací. Rozhodně budeme muset předvést maximálně koncentrovaný výkon, abychom v tomto utkání dokázali uspět," prohlásil švýcarský kouč berlínského klubu.

Scházet mu budou Doekhi, Juranović, Khedira, Schäfer a gólman Schwolow. Pouze na lavičce pravděpodobně začne Kevin Volland, jenž má přitom v duelech s Eintrachtem velice dobrou bilanci. Za svou dosavadní kariéru jich svedl sedmnáct a zvládnul se hned devětkrát prosadit. Nepochybně si vzpomene i na svůj hattrick z roku 2018, když ještě nastupoval za Leverkusen.

Pikantní bude tohle střetnutí rovněž pro bratry Aaronsonovi. Starší Brenden, jenž byl členem reprezentace USA minulý rok na MS v Kataru, aktuálně hostuje z Leedsu v Unionu, kde vůbec nemá špatnou pozici. Kdežto mladší Paxten obléká frankfurtský dres a zatím se ani jednou neobjevil v základní jedenáctce.

Už je tomu dvacet roků, co vzájemné klání těchto soupeřů skončilo bezbrankovou remízou. Union se sice pohybuje o devět příček za svým nejbližším soupeřem, nicméně v kolonce vstřelených gólů zaostává o jediný. Otázka zní, jestli konečně dokáže učinit z domácího prostředí výhodu, jelikož tak tomu zatím opravdu nebylo.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Bonucci, Knoche, Leite - Trimmel, Kral, Gosens - Laidouni, Haberer - Becker, Behrens

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Koch, Pacho, Max - Skhiri, Larsson - Buta, Chaibi, Knauff - Marmoush

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.27 - 3.10

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov

sobota 18:30

Ani třicet čtyři vstřelených branek za devět ligových zápasů zatím Bayernu nestačí na vedení v tabulce. O dva body vepředu je totiž Leverkusen, který ve finále nemusí ani po tomto kole předskočit, i kdyby zvládl slavný Der Klassiker. Skolit přitom Dortmund se v letošní sezóně na bundesligové scéně nikomu nepovedlo. Domácí zaostávají za svým rivalem jen o kousek.

Co se aktuálního rozpoložení týče, budou na tom zřejmě o něco lépe domácí, jakkoli je dosud výběr Stern des Südens po výsledkové stránce nepatrně úspěšnější. Zatímco Borussia totiž v průběhu tohoto týdne uměla postoupit do dalšího kola DFB-Pokalu, čelit navíc musela nepříjemnému Hoffenheimu, mnichovský mančaft prožíval zápas s ostudným koncem na půdě Saarbrückenu. Třetiligový celek se tak přidal k Lipsku, které v rámci nového ročníku jako jediné dokázalo rovněž bavorského velikána položit na kolena, a to na úplném začátku v Německém superpoháru.

Výpadek z domácí pohárové soutěže byl pro fanoušky Bayernu opravdu hodně nečekanou zprávou. Stěží se jim mohla vysvětlit. A asi tou jedinou správnou odpovědí k jejich utěšení bude nyní dobře se prezentovat na večírku zvaném Der Klassiker s pořadovým číslem sto třicet čtyři. "Byli jsme po té porážce v Sársku nesmírně zklamaní,” přiznával hostující lodivod Thomas Tuchel. "Ale nemáme žádný důvod teď na všechno rezignovat. V Bundeslize se nám daří suprově, máme tým, kterému všichni věříme. Pocestujeme do Dortmundu s cílem zvítězit navzdory všem naším problémům.”

Kromě faktu, že se mnichovské družiny letos budou týkat už pouze dvě soutěže, kromě té bundesligové ještě Liga mistrů, si vybral duel v Saarbrückenu ještě jednu nepříjemnou daň. Možná že až do konce kalendářního roku totiž nebude mít Bayern k dispozici stopera Matthijse de Ligta, který si poranil koleno. Když dodáme, že nejistý je start také u obránců Dayota Upamecana, Noussaira Mazraouiho a Raphaëla Guerreira, evidentně Tuchel možná nebude mít jednoduchou práci poskládat správné složení obranných řad.

Těžko pak mimochodem odhadovat zda se po zdravotních lapáliích se zlomenou rukou bude moci plně vrátit Leon Goretzka, jeho parťák ze zálohy Joshua Kimmich je mimochodem vykartovaný, a v Signal Iduna Parku se tak neobjeví určitě. "Klíčové bude, abychom podávali výkony na hranici našich možností. Abychom byli pilní a hráli co nejlépe, a to od první minuty do té poslední," dodával bavorský stratég. "Věřím, že budeme mít dostatek kvality, že budeme mít formu a dobře se naladíme, abychom Dortmund porazili. Pevně věřím, že to zvládneme.”

Domácí v dosavadních pěti ligových kláních před vlastními fanoušky čtyřikrát vyhráli a jednou remizovali. Obecně mohou být spokojeni s tím, že pravidelně bodují, i oni jsou zkrátka v těsném kontaktu s příčkami nejvyššími. "V minulosti byly některé zápasy s Bayernem opravdu hodně těsné a vyrovnané,” připomínal Edin Terzic, kouč klubu ze Severního Porýní-Vestfálska. "Zřídkakdy jsem viděl, aby byl Bayern zklamaný dvakrát po sobě. Vždy je navíc proti nám poněkud ostřejší než proti jiným soupeřům. Troufám si tvrdit, že bude i dost vzteklý po vypadnutí z Německého poháru. To je to, co očekáváme.”

Co se absencí na straně Dortmundu týče, neřeší jich tolik jako jeho protivník. Mimo hru je Julien Duranville, který stejně ani nepatří mezi žádné stabilní články sestavy, otazník pak visí nad startem dvou hráčů. Jak u kapitána Emreho Cana, tak u Mariuse Wolfa se však očekává, že udělají všechno pro uzdravení se, aby jim zrovna tohle prestižní střetnutí proti odvěkému konkurentovi neuniklo.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - M. Wolf, Hummels, N. Schlotterbeck, Ryerson - Özcan, Sabitzer - Malen, Reus, Brandt - Füllkrug

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Mazraoui, Upamecano, Kim, Davies - Laimer, Goretzka - Coman, Musiala, L. Sané - Kane

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 4.58 - 1.80

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - VfL Bochum

pátek 20:30

Po týdnu bude páteční předehrávka Bundesligy opět patřit týmům hrajícím o záchranu. Na stadionu Am Böllenfalltor budou obě mužstva napravovat zklamání z předešlého kola. Darmstadt chce odčinit debakl z Mnichova, Bochum zase hodlá zapomenout na promrhání vedení proti Mainzu.

Darmstadt má za sebou dva náročné zápasy, v nichž nezískal ani bod. Podlehl Lipsku i mnichovskému Bayernu, přičemž ve druhém jmenovaném střetnutí inkasoval hned osmkrát. Přesto ve zmíněních mačích ukázal i několik nadějných momentů. "Když jsme dobře presovali, získali jsme hodně míčů. Když jsme byli při držení míče odvážní, dokázali jsme soupeře i přehrát. Je důležité, abychom dál stoupali. Abychom klukům ukázali, co pozitivního si mohou vzít," prohlásil trenér "Lilií" Torsten Lieberknecht.

Bochum zůstává spolu s Mainzem jediným bundesligovým mančaftem, který v sezóně ještě nezvítězil. Čekání mohli hráči VfL ukončit minulý pátek právě proti mohučským "Nulapětkám", o vítězství ale přišli v samotném závěru duelu. Nyní mají další pokus. "Ve spodní polovině tabulky je to velmi těsné. Moc se však na ni nedívám. Musíme si být jistí, že získáme tři body a začneme vítězit. Pokud začneme stoupat tabulkou, bude to vedlejší pozitivní projev. Pouze remízami nedosáhneme svých cílů," uvědomuje si kouč Bochumi Thomas Letsch.

Po zápase s Bayernem nebudou domácí moct využít obránce Mateje Maglicu a středopolaře Klause Gjasulu, neboť oba v Mnichově viděli červenou kartu. Bolavý kotník nepustí do hry útočníka Braydona Manua, mimo hru zůstává také jiný forvard Fabio Torsiello, jenž by se měl do tréninku zapojit příští týden. Zadák Fabian Holland řešil zdravotní potíže během minulých dnů, pro střetnutí proti VfL by ovšem měl být k dispozici.

Bochum na marodce dál eviduje náhradního brankáře Michaela Essera, obránce Mohammeda Tolbu s Moritzem Römlingem, středopolaře Matúše Bera, křídelníka Christophera Antwiho-Adjeie a útočníka Lyse Mousseta. Po zápase s Mainzem navíc seznam zraněných rozšířil stoper Ivan Ordec. Ve středu defenzivy by naopak neměl chybět Keven Schlotterbeck, jenž utkání devátého kola rovněž nedohrál.

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - Klarer, Zimmermann, J. Müller - Bader, Holland, Nürnberger - Mehlem, Kempe - L. Pfeiffer, Skarke

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Mašović, K. Schlotterbeck, Bernardo - Gamboa, Losilla, Danilo Soares - Förster, Stöger, Asano - P. Hofmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.55 - 3.21

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
9
8
1
0
27 : 8
25
2
Bayern Mnichov
9
7
2
0
34 : 7
23
3
VfB Stuttgart
9
7
0
2
27 : 11
21
4
Borussia Dortmund
9
6
3
0
20 : 11
21
5
RB Lipsko
9
6
2
1
25 : 7
20
6
TSG Hoffenheim
9
6
0
3
20 : 16
18
7
Eintracht Frankfurt
9
3
5
1
12 : 9
14
8
SC Freiburg
9
4
1
4
10 : 16
13
9
VfL Wolfsburg
9
4
0
5
13 : 14
12
10
FC Augsburg
9
3
2
4
18 : 21
11
11
Borussia Mönchengladbach
9
2
3
4
16 : 20
9
12
Werder Brémy
9
3
0
6
14 : 18
9
13
1. FC Heidenheim
9
2
1
6
13 : 22
7
14
SV Darmstadt
9
2
1
6
13 : 30
7
15
Union Berlín
9
2
0
7
11 : 19
6
16
VfL Bochum
9
0
5
4
8 : 23
5
17
1. FC Köln
9
1
1
7
7 : 21
4
18
1. FSV Mainz 05
9
0
3
6
9 : 24
3

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (109)

Přidat komentář
andrew96

@Rudnevs, nebyla "Oh Lilien" tvojí oblíbenou Torhymne? Nebo si to pletu?

Reagovat
Rudnevs

Asi nepletieš, rozhodne jedna z tých lepších. Osemdesiatky sú top a na starom štadióniku to malo skvelé čaro. Navyše ju spieva Bruno Labbadia.

Reagovat
Martin9719

Přiznám se, že se mi to taky líbí.

Reagovat
Martin9719

Asano zabijácké zakončení.

Reagovat
Rudnevs

Nemci o tom vedia svoje…

Reagovat
andrew96

"Hansi Flick, was ist das?"

Reagovat
Rudnevs

potom ho uz rovno radsej odvolali

Reagovat
Martin9719

Lieberknecht se teď dostal tak trochu pod tlak. Příští souboj s Mainzem mě bude tedy hodně zajímat. Následně potom Freiburg a další důležité zápasy o přežití s Kölnem a Heidenheimem.

Reagovat
Rudnevs

Pod tlakom asi trošku je, ale neviem či ho úplne budú vyhadzovať.. to už do tej ligy snáď museli ísť s tým, že všetko iné než zostup by bolo prekvapenie.

Reagovat
Martin9719

Právě kdyby včera min. bodovali což jsem očekával tak bych je stále na sestup moc nefavorizoval když jsem viděl zapasy s Gladbachem a SVW. Doma byly zkraje sezony Die Lilien hodně jedovatí podobně jako je třeba doma právě Bochum. Příští zapasy právě ukážou jestli jsou schopni se do Vánoc dostat mimo sestupové příčky.

Reagovat
Rudnevs

Dnes som si vsadil na prehru Kölnu a Mainzu (boli dobré kurzy), čiže pri mojom šťastí hovorím vám to tu a teraz.. jeden z dvojice posledných bude dneska bodovať.

Dnes taktiež zaujímavý súboj priateľov Nürnberg - Schalke.

Reagovat
Martin9719

No já si vsadil na neprohru Darmstadtu takže s ostatními zápas na víkend co jsem měl včetně neprohry Bayernu je ticket v hajzlu už že včera.

Reagovat
cologneFC

Ak to budeme my, tak máš u mňa kölsch

Reagovat
Werkrider

Tvl no jo, teraz som si spomenul na toto pivo, teraz dostal ten článok o nechutnom pive v Lipsku nový rozmer

Reagovat
cologneFC

Teraz neviem či Ti chutí kölsch alebo nie… Mimochodom Früh je jeden z vašich sponzorov.

Reagovat
Werkrider

Žijem v tom, že kölsch je jedno z najhorších Nemeckých pív a pokiaľ by bola alternatíva, nedal by som si ho. Na druhej strane som ho mal naposledy za Poldiho poslednej sezóny a ... nie som moc pivár.

Reagovat
cologneFC

Posledná veta všetko vysvetľuje Ale nie, je to normálne pivo, nič extra. Keď sme v Kolíne, tak to pijem lebo “Genius loci”. Ale keby som si mal vybrať, tak si dám plzeň alebo Guinness. V každom prípade to určite nie je najhoršie nemecké pivo

Reagovat
Rudnevs

A ktoré to teda je? Ja som počul tiež o Kölschi svoje, obzvlášť z iných kútov Nemecka, ale miestnym to chutí, takže asi to bude nejaka špecialitka…

Inak nakoniec mi nevyšiel ani jeden zo zápasov.. no štestí je krásná věc…

Reagovat
cologneFC

Mne osobne nechutí ALT a nie iba preto, že je z Düsseldorfu

Podľa mňa je kölsch úplne normálne pivo, keby ti dali na stôl kôlsch a napr. Becks, tak nespoznáš rozdiel. Ja väčšinou všade pijem miestne pivo a všade to má svoje osobitné čaro.

Btw. bod sme získali, takže 1 kölsch máš u mňa. Samozrejme 0,2l

Reagovat
Rudnevs

Gratulácia k bodu a neni za čo.. robil som, čo sa dalo a získali ste ho samozrejme len vďaka mne

Taktiež si myslím, že taký rozdiel medzi tým nemôže byť.. možno pre pivárov, čo už toho majú odpitého viac, ale pre mňa ako pre laika to je asi jedno.

Ja som zasa počul, že napr. Jever (sponzor Gladbachu mimochodom) je hnusný, ale ešte som nemal osobnú skúsenosť.

Reagovat
cologneFC

Budúci týždeň ťa poprosím vsadiť na Bochum. Najlepšie 1X

Ja tiež nie som nejaký veľký pivár, samozrejme v Nemecku si pivo dám vždy. Jever ani neviem či som niekedy pil, ale určite sú dobré bavorské pivá. Ale nie weissbier, ten nemusím.

Reagovat
Bayern +

25. 11. idem na RheinEnergie proti Bayernu

Reagovat
cologneFC

Aj ja

Reagovat
Remt

Bayern stanovil cenu za Daviese

O co tam jde? Psalo se, že Real o něj má zájem, nicméně kontrakt do 2025, Davies sám chce pryč? O takového hráče by se měly porvat za 50 mil snad všechny velkokluby ne? Dle TM hraje téměř vše, takže ani nevypadl ze základní sestavy. Tohle nějak nechápu.

Reagovat
Heresy

po vyhazovu brazza se sprajcl .. nechtel podepsat smlouvu a tak zacal otravovat real .. stejne verim ze podepise a zustane , nesmime ho pustit

Reagovat
Remt

Podle me tohle je hrac, ktery pokud odejde, mel by Bayern nasadit cenovku okolo 80-100 a o mensi nabidky se ani nezajimat Toho by chtel snad kazdy.

Reagovat
Heresy

jj .. on je sileny .. jestli ho bayern pusti tak sme uplne blby ..

Reagovat
vladino10

Ma rok do konca zmluvy, vraj už bolo dohodnuté predĺženie, akurát vtedy sa však vyhodil salihamidzic a Bayern aktuálne pôsobí ako klub bez koncepcie a ambícií na nejaké veľké ťaženia v lige majstrov. V skratke - 2 mesiace sa dohaduje Kane a nič iné, 3 dni pred koncom prestupaku si v klube uvedomia, že majú k dispozícii len troch stredných záložníkov na dva pošty, lebo odišiel gravenberch. Tak sa začne riešiť palhinha, ktorého však jeho klub nepustí, lebo za 3 dní nenájde náhradu. Pustili sme prec pavarda, pričom sú v kádri iba traja stopéri na dva posty a z toho dôvodu už hral stopéra aj goretzka, kimmich alebo mazraoui. Pričom spoľahlivý hráč čo zahrá LB aj stopéra, stanisic, odišiel na hosťovanie do Leverkusenu kde sedí na lavičke a dostáva menej priestoru ako by dostal v bayerne. Ten cirkus s nagelsmannom minulý rok nepočítam. Nečudujem sa nikomu kto aktuálne nechce v Mníchove predĺžiť zmluvu.

Reagovat
Rudnevs

Robíš mi nádeje, že Bayern časom aspoň nachvilku úplne vybuchne a tešiť z titulu sa bude BVB. Výmena stráží na štýl Basilej/YB asi nenastane, ale aspoň na rok to podľa mňa do piatich rokov príde.

Reagovat
andrew96

*Leverkusen. Oder?

Reagovat
Martin9719

Takhle sehrané mužstvo už tu dlouho nebylo aby takhle mohlo konkurovat Bayernu. Ty jejich kombinace jsou učebnicové a bezchybné a hrají to prakticky poslepu. Zastavit je můžou opravdu jen nějaká zranění.

Reagovat
Rudnevs

Leverkusen asi nie, predsa len je to Neverkusen a oni tú víťaznú mentalitu proste nemajú, tento rok síce majú formu ako málokedy, ale ako píše vladino, buď sa začnú kaziť tí černosi v obrane alebo sa zrania Boniface a Schick naraz a je po sezóne. Bayern už horší asi nebude, tam to tá individuálna kvalita s Kejnom vpredu proste dá, ale Bayer môže naraziť stále na veľa faktorov. Držim im palce, ale moc to nevidím.

Dortmund letos taktiež nie, preto som aj písal v priebehu pár sezón, nie hneď. To by museli vytvoriť fakt super káder a Bayern pokračovať v tom “nekoncepčnom” trende, ale verím, že to neni nemožné, len možno treba vyhodiť Terziča a/alebo priviesť pár rozdielových hráčov (dospelých mužov, nie zázračné decká a taktiež nie vyhoretých ex hráčov Bayernu).

Alebo holt Lipsko. Ale uviedol som radšej BVB, lebo myslím, že všetci si prajeme skôr to.

Reagovat
Werkrider

Bohužel, to co píšeš je prostě tak.

Reagovat
andrew96

Nevím, co znamená nemít vítěznou mentalitu. Pokud se kvůli tomu vracíme do roku 2002, tak to je dnes zcela irelevantní. Mmch v sobotu v Hoffenheimu vítěznou mentalitu celkem ukázali.

Reagovat
Rudnevs

Povedzme to takto, ak by v 70. minúte niekedy pred koncom sezóny prehrával Bayern proti betónujúcemu Bochumu, som presvedčený, že to zvládne. Ak by bol v tej situácii Leverkusen, už si tak istý nie som.

Víťazná mentalita je také trošku blbé slovo, ale chápeš, čo tým chcem povedať. V podstate malý klub, nikdy ligu nevyhrali, nie veľmi široký káder (zranenia kľúčových hráčov by boli škrt cez rozpočet), nehrávajú často pod tlakom. Ich fans sú síce lepší než sa hovorí, ale že by im fans vyslovene vyhrávali zápasy, to sa povedať tiež nedá. Tento víkend im to ešte vyšlo, ale nemyslím si, že im to bude vychádzať dlhodobo, ten tlak bude časom len a len narastať, ak sa budú tomu titulu približovať. A obávam sa, že ak by boli na jar stále niekde blízko, tak pred vzájomným zápasom Uli a spol. dajú Bildu echo, že chcú Frimponga/Wirtza/Xabiho, Bild sa postará o senzáciu a Bayeru sa to môže rozosrať aj zvnútra. Nestalo by sa niečo takéto prvýkrát.

Ja viem, trošku si protirečím, lebo hore píšem, že Bayern kľudne môže niekto zdolať, ale asi by som myslel skôr v budúcich sezónach a skôr väščí kaliber než Leverkusen. Taktiež by Bayern musel byť vo väčšom rozklade, v pohároch to zatiaľ neni ono, ale ligu Tuchel celkom drtí. Treba si počkať na nejaku druhú/tretiu Tuchelovu sezónu, až to tam ešte trošku viac rozháda.

Nehovorím, že sa to nemôže stať, ale Bayeru na titul neverím. Samozrejme budem rád, ak sa budem mýliť

Reagovat
andrew96

Chápu... ale vlastně nechápu. Je to neuchopitelný termín. Trochu ho lze chápat skrze fans jako onoho dvanáctého hráče a zkušenosti. Letošní Leverkusen je ale novou tváří ve čtvrti. Mimořádně silnou (já si právě že myslím, že toto je ten hledaný kalibr).

Reagovat
vladino10

Tak ono konkurencia stále nemá hviezdy ako sane alebo kane a ten bayern tie svoje chyby vie "zmazať" peniazmi. Urobíš hlúposti v obrane a v zálohe, ale do útoku kúpiš nejlepsieho útočníka ktorý je aktuálne dostupný... Uvidí sa časom, avšak dortmund za mňa funguje len smerom dozadu, smerom vpred mi to príde také kŕčovité. Tak ak by som si mal tipnúť, že vyhrá túto sezónu niekto iný, tak by som veril skôr bayeru, ak sa im ten stroj nezasekne. Napríklad v zime, keď im pôjde na africký šampionát kossonou a tapsoba..

Reagovat
vladino10

...alebo keď bude hradecky robiť podobne picoviny ako teraz

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayern +

Alebo keď v zime kúpime Frimponga a v lete Wirtza

Reagovat
Martin9719

Naděje je celkem velká. Ne úplně třeba pro BVB, i když uvidíme dneska. Ale B04 opravdu realne může Bayern sundat.

Reagovat
Rudnevs

Naozaj veris tomu Bayeru? Akoze bolo by to pekne, ale…

Reagovat
Martin9719

Takhle, mají k tomu všechny předpoklady. Dokážou snadno zvládat zápasy kde jsou favoritem a zároveň se nesesypou ani v zápasech vyrovnanějších a dokážou otáčet a vítězit. Vrátily se i v zápase s Bayernem. Co je hlavní - mají rozdílové hráče, ne sezónní rychlokvašky. Jak jsi psal, můžou je samozřejmě zastavit nějaká zranění. Alonso ale dobře ví co dělá a co chce hrát. Není to jen o Wirtzovi, Bonifacovi nebo Hoffmanovi. Máš tam taky rozdílového Grimalda jakožto odchovance La masie. Stabilní zadní trojka a uprostřed zálohy skvělý Palacios a vedle něj velezkušený Xhaka. na druhé straně Frimpong. Ano, nemusí to vyjít, ale ptám se kdo? Kdo má Bayern sesadit když ne současný Leverkusen...

Reagovat
Rudnevs

Pravda, ale stále si myslím, že to na Bayern stačiť úplne nebude a časom sa im to trochu rozladí. Preto aj ako píšem, tento rok to ešte vyhrá Bayern, ale v rozmedzí ďalších 5 rokov vidím jeho zosadenie možno aj reálne. Do roku 2030 budeme mať iného víťaza.

Reagovat
Martin9719

Je to i o tom, že Bayern má zatím celkově až na první zápas v Superpoháru velký štěstí. Kdo viděl jeho zápas na Galatasaray tak by se nějaké ztrátě nemohl divit. Ale oni v lize zatím neprohráli a mají stále nejlepší defenzivu.

Reagovat
F.o.X.i.K

BVB ne. Za to co předvádějí poslední roky a momentálně v derby si to nezaslouží. To radši to Lipsko.

Reagovat
Martin9719

Grimaldo neskutečně.

Reagovat
Salfovic

Mainz jak hned jede, jen co jsem si ji dal do oblíbených

Reagovat
Martin9719

Trochu jsem doufal, že by mohl naskočit Süle i pokud bude na RB Wolf, protože takhle ta pravá strana když propadne Wolf a zůstane na Saného Hummles může být hodně zranitelná zejména při brejcích, když si vezmeme že Terzič hraje s oběma beky poměrně vysoko. Bensebaini je pro mě trochu neprávem kritizovaný a kdyby naskočil Ryerson na RB mohlo to být jistější.

Reagovat
Martin9719

Nejvíc mě zajímá jak to bude dál s Unionem, už jsou v sestupových vodách a vyhlídky na nějaké lepší výsledky zatím v nedohlednu. Z Marmoushe se stává pro Eintracht další hvězda na velký přestup podobně jako Kolo. Po tom rozporuplném začátku kdy hráli pěknou tužku bez střílení gólů to Dino solidně srovnal s tím co má a stále drží titul druhé nejlepší obrany za Bayernem. A to obdrželi 3 góly až minulé kolo od BVB.

Reagovat
Breze

Hlavne u toho Unionu tam ja zatial nevidim ani ziadny naznak mozneho zlepsenia. Ak s tym nieco rychlo nespravia, tak to moze dopadnut velmi zle, co by bola velka skoda.

Reagovat
Martin9719

Za mě Fischer má jít prostě ven, ale ten klub je až moc nostalgický a nedokáže udělat takové změny ve správný moment. Když to takhle bude pokračovat do Vánoc tak si klidně vsadím na to, že to nezvládnou a půjdou min. do baráže. Mentalita v Unionu je ale taková, že jsou jak Alenka v říši divů, žijí si svůj sen a moc nevidí realitu. Kádr na udržení mají určitě kvalitnější než Köln - tam lepšího kouče najdou jen těžko.

Reagovat
Rudnevs

Nemyslim si, ze je už teraz neskoro, zatiaľ ich aj chapem, ze s uspesnym trénerom sa z toho proste chcu skúsiť dostať.. na zostup to stále nevidím, ale je pravda, že ak to pôjde takto ďalej, tak by nad osobou Fischera pomaly mohli začať uvažovať.

Reagovat
Martin9719

Někdy prostě musíš udělat nepopulární rozhodnutí právě třeba i trochu dřív jinak se to mužstvo zlomí a ani nový trenér hozený do vody pak nemusí udělat zázrak. Tohle je prostě jen čekání až na an Die Alten Försterei přijede nějaký slabý Köln nebo Freiburg a prostě tam něco spadne. Ale bude to stačit? Nechytili se ani v poháru s VFB kde to nebyl nějak tragický výkon ale gólovek si moc nevytvořili. Dokonce ani na SVW nepředvedli nic a to si objektivně myslím ač jim přeju, že to je podle aktuální sezony taky tým na kterém se klidně může kdekdo chytnout. Mají tam v prosinci a lednu sérii kdy budou hrát s 5 týmy v tabulce kolem nich. Tam se podle mě bude lámat chleba. Když to nezvládnou, jdou dolů.

Reagovat
Rudnevs

Pre vela nemeckých klubov/nemeckú verejnosť je vzorom Freiburg, kde je Streich už sto rokov, podobne Heidenheim… a Union to taktiež stále hrá na to, že sú vlastne malý klub, cieľom je záchrana etc.. Momentálne sú herne strašní, ale myslím, že táto filozofia im nedovolí Fischera odvolať a budú sa snažiť udržať kontinuitu.

(Takže po víkende bum odvolaný, tak ako minule Bo.)

Reagovat
Martin9719

Jasně, vyjádřili mu důvěru takže to na vyhazov opravdu nevypadá. Streich je ale geniální v tom, že vždycky když to s Freiburgem začne vypadat hůř tak prostě udělají pár nenápadných výher a jsou v suchu. Viz třeba začátek sezony kdy to vypadalo že budou letos spíš níž než ve středu tabulky. A dnes taky vstali z popela.

No Bo určitě nezlomila vaz remíza s Bochumí, ale paradoxně Hertha v poháru kde to byl naprosto tragický výkon a proti rozjetému Reesemu a spol. prostě neměli šanci.

Reagovat
Breze

To bolo velmi rychle

Reagovat
andrew96

Schlotterbeck si jako dělá prdel?

Reagovat
Martin9719

Jo, doslova ale se tam tlemil.

Reagovat
Salfovic

Upamecano mu řekl, že teď dá gól.

Reagovat
F.o.X.i.K

A je to tu

Reagovat
Jardman

To je nádhera, Sane letos neskutecnej

Reagovat
andrew96

Füllkrug je kopyto a Sané má Ballon d'Or formu.

Reagovat
Seydou Doumbia

bez LM nemá šanci to víme

Reagovat
Jardman

Dává mi vzpomenout na mé oblíbené duo Robbér, tehdá v roce 2013, to byla na Francka robery

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Martin9719

No..tak ještě že to tady před zápasem zmiňuji. Wolf + Hummels.

Reagovat
Breze

Nadhera

Reagovat
Seydou Doumbia

farmářský dortmund bez šance

Reagovat
Kixi Syhimour

zas a znovu

Reagovat
Breze

Julian vyzeral nejako smutne

Reagovat
F.o.X.i.K

Asi se těšil na napínavý duel

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Breze

Ten stred pola BVB je sialeny, Ozcan a Sabitzer uplne neexistujuci.

Reagovat
Salfovic

Na to, jak má hrát Bayern tragicky, to z jeho strany nebylo v prvním poločase tak špatné.

Reagovat
db18

Kolik těch karet už Tuchel má?

Reagovat
Martin9719

Sabitzer, Brandt, Reus dolů..Moukoko, Bynoe, Nmecha nahoru a ještě to zkusit. Absolutně takticky a mentálně nepřipraveno. Shlotterback se tam nemá co tlemit, tady musí být absolutní koncentrace a to co mu říká Upamecano musí jít druhým uchem ven. Bez pohybu, bez zápalu.

Reagovat
LeonardoUžoa

Dortmundská submisivita vůči Bayernu je světový unikát.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Werkrider

Není, ešte slovenská proti česku

Reagovat
db18

A Skriniara proti Krmenčíkovi.

Reagovat
Martin9719

Něco mi uteklo?

Reagovat
Rudnevs

Jeden zo starých vzájomných zápasov, asi 2017 alebo tak. V diskusii tu bola obligátna výmena názorov medzi Slovákmi a Čechmi, o tom, kto je lepší atp. a niekto zo Slovákov sa tu hodne vyťahoval, že Škriniar je top stopér a Krmenčík si skrz neho ani neškrtne. Slováci na tom vtedy boli skutočne pomerne dobre a Škriniar mal v Interi super sezónu, no napriek tomu samozrejme vyhrali Česi 1:0 gólom Krmenčíka, takže potom samozrejme prišiel výsmech.

Reagovat
Martin9719

Ty jo, ale to mě možná i něco říká, akorát jsem to fakt zapomněl.

Reagovat
Kocour Klapuška

Neuerovi evidentně nebude trvat moc dlouho na to, aby se chytl

Reagovat
Rudnevs

Gladbachu aj keď sa nedarí, tak človek má pocit, že vedia hrať futbal len proti Bayernu.

Dortmund presne naopak.

Reagovat
Salfovic

Co má vůbec Goretzka s rukou ?

Reagovat
Breze

Dava to na Benzemu

Reagovat
Jardman

V jed k. Z předešlých zápasu mu na nu někdo stoupl a zlomil nějakou kost

Reagovat
Salfovic

Takže to má něja zatejpovaný. Si nějak neybavuji, že bych s tímhle někdy viděl hrát fotbalistu.

Reagovat
Breze

Mal zlomeninu záprstnej kosti.

Reagovat
Psy_cho

Dostal loktem v souboji, hned bylo vidět, že to není dobrý. Nakonec s tím může hrát, což je super.

Reagovat
Salfovic

A Nagel ještě nasranější

Reagovat
Rudnevs

Necudujem sa. Aspon bude mat konecne repre opät trenera, ktory nebude Pro-Bayern a Neuer nebude v branke.

Trosku paralela s Klinsmannom

Reagovat
db18

Tak Neuer už se tam taky necpe... si myslím, že na euro pojede jako dvojka a dostane čuchnout v posledním utkání skupiny, pokud o nic nepůjde a tím se s kariérou v repre rozloučí...

Reagovat
20fredy20

Praveze Neuer povedal ze chce byt 1

Reagovat
Müllered

To je jeho mentalita.

Reagovat
db18

„Ich denke, dass er (ter Stegen, Anm. d. Red.) aktuell auf jeden Fall die Nummer eins ist. Damit beschäftige ich mich jetzt aber gar nicht.“

Reagovat
Werkrider

Ten by raději viděl hattrick Füllkruga než Kanea.

Reagovat
LeonardoUžoa

Harry, to je prostě fantazie.

Reagovat
LeonardoUžoa

HK v Bundeslize, to je jak Jordan mezi žáčkama.

Reagovat
Rudnevs

Eddie Jordan?

Reagovat
Salfovic

Michael Jordán.

Reagovat
Rothbard

Hradec by se v Bundeslize neudržel.

Reagovat
Kocour Klapuška

Lewandowskiho rekord je 41 golu, Kane by timhle tempem dosahl na 51

Reagovat
Mass

Reagovat
Martin9719

Ducksch!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele