Bundesliga odvolala víkendové kolo

13.03.2020, 16:44
Aktuality
Šestadvacáté kolo německé bundesligy, které se mělo hrát o víkendu kvůli šíření epidemie koronaviru bez diváků, bylo odloženo. Totéž platí i pro zápasy druhé nejvyšší soutěže.

DFL, která spravuje obě soutěže, to oznámila v pátek odpoledne. "Vzhledem k vývoji situaci okolo šíření koronoviru během posledního dne a novým případům, které mají přímou spojitost s první i druhou bundesligou, se prezidium DFL rozhodlo 26. kolo přeložit," sdělila DFL v tiskové zprávě.

Původně se mělo o tomto víkendu ještě hrát, ovšem bez přítomnosti diváků. "Jedním z důvodů, proč jsme se nakonec rozhodli pro odložení byla podezření na další případy onemocnění způsobené koronavirem přímo v několika klubech. Nemohli jsme tedy vyloučit další šíření infekce," vysvětlila DFL.

Původní rozhodnutí pokračovat bez diváků navzdory pozitivním testům na koronavirus u dvou hráčů druholigového Hannoveru, se setkalo s ostrou kritikou samotných fotbalistů. "S fotbalisty se jedná jako s opicemi v cirkuse," prohlásil brankář Unionu Berlín Rafal Gikiewicz. "Je to šílené. Přestaňte blbnout a vraťte se do reality," přidal se záložník Bayernu Mnichov Thiago Alcantara.

Liga však stále věří, že se jí do léta podaří sezonu dohrát. O dalším postupu se rozhodne po původně plánované reprezentační přestávce na začátku dubna. V tu dobu už by například mělo být jasné o dalším osudu mezinárodního kalendáře. Velmi reálně se jeví, že mistrovství Evropy by mohlo být odloženo na příští rok. Díky tomu by ligové soutěže dostaly nové termíny během června, což by jim umožnilo sezonu dohrát.

Autor: Jiří Fišara / sport1.de

Komentáře (318)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele