Budeme mít malou výhodu, ale podcenění Slavie nehrozí, ujistil Pioli

13.03., 19:34
Aktuality
Stefano Pioli (© AFP)

Podle Stefana Pioliho, trenéra AC Milán, nehrozí, že by jeho svěřenci podcenili odvetu osmifinále Evropské ligy na hřišti pražské Slavie. Uvedl to na předzápasové tiskové konferenci. "Rossoneri" vyhráli v úvodním domácím utkání 4:2, Pioli ale očekává ve čtvrtek ve vyprodaném Edenu náročný duel.

"Žádné podcenění nehrozí, jsme naprosto koncentrovaní. Do odvety máme malou výhodu, ale čeká nás velice kvalitní soupeř, který má velmi dobrý útok. Zároveň si ale myslím, že sami budeme mít zítra směrem dopředu více prostoru," řekl Pioli.

Milán před týdnem na San Siru hrál od 26. minuty přesilovku po vyloučení obránce El Hadjiho Malicka Dioufa. "Úvod zápasu, kdy se ještě hrálo v plném počtu, jsme si samozřejmě podrobně zanalyzovali. Slavia podala velmi dobrý výkon. Nejsem si ale jistý, že zítřejší utkání bude vypadat stejně," uvedl osmapadesátiletý kouč.

Pioli očekává v odvetě podobný zápas jako v úvodním kole play off Evropské ligy proti Rennes. AC nejprve doma zvítězil 3:0 a ve Francii si mohl dovolit i porážku 2:3. "Proti Rennes jsme sice měli po domácím utkání větší náskok, ale nyní nás čeká podobná intenzita, rychlost i útočná síla soupeře," řekl zkušený italský trenér, jenž bude mít kromě vykartovaného obránce Alessandra Florenziho k dispozici všechny opory.

Podle Pioliho nerozhodí loňské semifinalisty Ligy mistrů ani úterní události v sídle AC, které prohledala policie kvůli nejasnostem kolem dva roky starého prodeje klubu. "Ne, s hráči jsem o tom nemluvil. Vidím na nich, že jsou naprosto klidní. Soustředíme se jen na zítřejší důležitý zápas a na postup," dodal kouč italských šampionů z roku 2022.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
wyqinac

ta jejich zkratka slavie na SLP je teda hrozna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele