Bude mít těžkou situaci, varuje odcházející Xavi svého nástupce

27.05., 09:49
Aktuality
Xavi (© AFP)

Propuštěný manažer Xavi (44) prohlásil, že z Barcelony odchází zklamaný. Španělský trenér má pocit, že jeho práce nebyla dostatečně oceněna. Bývalý vynikající záložník tak nedělní výhrou v Seville ukončil nejen sezonu, ale také své působení na lavičce Blaugranas.

Xavi přišel do Barcelony v roce 2021 a po odchodu Nizozemce Ronalda Koemana podepsal tříletou smlouvu. V sezoně 2022/23 dokázal dovést katalánský tým k 27. ligovému titulu. Španěl odkoučoval na lavičce Blaugranas celkově 142 zápasů, ve kterým zaznamenal 90 výher, 23 remíz a 29 prohra, i přestože získal v průměru 2,06 bodů na zápas, tak byl z klubu propuštěn.

"Mám pocit, že všechno, co jsem za dva a půl roku udělal, způsobilo zemětřesení. Mnohokrát jsem se stal terčem útoků," řekl španělský trenér a pokračoval: "Myslím, že naše práce nebyla letos dostatečně oceněna. Neodvedli jsme špatnou práci, rozhodly malé detaily. Hráli jsme čtyři klíčové zápasy, které se nám nepovedly a to rozhodlo o našem neúspěchu."

Barcelona prožila frustrující sezonu, v La Lize skončila na druhém místě o 10 bodů za Realem Madrid, v Copa del Rey ji ve čtvrtfinále vyřadil Athletic a ve stejné fázi vypadli Katalánci i v Lize mistrů s PSG. Velká šance na triumf přišla ve finále španělského Superpoháru, kde ovšem nestačila na Los Blancos.

Xavi se v lednu rozhodl rezignovat, ale v dubnu souhlasil s návratem po jednání s prezidentem Joanem Laportou, který si to později rozmyslel a po sezoně bez trofeje lodivoda propustil.

"Není mým úkolem mluvit o důvodech nebo motivech. Myslím, že je na prezidentovi, aby je řekl. Mně nezbývalo nic jiného než to přijmout. Nezáleží na tom, jestli s argumenty souhlasím. Neodcházím s pocitem úlevy, protože jsme chtěli pokračovat. Taková jsou rozhodnutí, která dělá klub. Na mně je, abych to přijmul a respektoval," vysvětlil trenér.

Poté zdůraznil, že ačkoli se svým odchodem nesouhlasí, akceptuje, že klub je větší. Dodal, že práce jeho nástupce nebude snadná. "Měl by vědět, že má těžkou situaci, protože Barca je velký klub a navíc je v nepříznivé ekonomické situaci. Nebude to pro nikoho snadný úkol," uzavřel.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (18)

Přidat komentář
pesky passer-by

To bude. A zrejme Barcelona teraz upadne.

Reagovat
2miguel1

Naopak

Reagovat
Mateo16

To by ste museli spraviť dobrý prestipak a nevyzerá to pekne u vás

Kimmich, Xavi, Nico W, neprídu

Naopak Araujo, De Jong, zrejme odídu

Jedine príchody sú Guido a Ayoze co je cira tragedia

Reagovat
sergi

Ayozeho neviem kde si vyhrabal. Guido je po oznámení Xaviho odchodu otázny a čaká sa na rozhodnutie nového trénera.

Rozhodne by som nekričal hop vopred.

Reagovat
Kluivert9

Určitě

Reagovat
Visca el barca

Ty jseš typickej tupej čobol

Reagovat
Eichel

ty musíš byť strašne nešťastný jedinec

Reagovat
Jordi Alba

*čurák

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Well

Ho máš hodně v oblibě.

Reagovat
Di Stéfano

Chudák Flick , trmácať sa do novej práce vlakom cez pól Európy …. A z letiska asi tiež MHDckou …. Najlepšie si kúpiť asi rovno “lítačku” na celý mesiac .

Reagovat
Csaplárova past

Ten by měl radši mlčet, nebo z klubové legendy se stane psanec

Reagovat
marke7

Pro začátek stačí, když se nový trenér nebude chovat jako uplakánek první třídy, kterému život hází klacky pod nody, obviňuje všechny okolo a zásadně nehledá chyby u sebe, sebereflexe nula a mohl bych pokračovat dál.

Reagovat
Mishko

pokiaľ nepríde Pique tak to je chvalabohu zaručené

Reagovat
zurix_new

Fotbalista geniální ale existence odporná.

Reagovat
Greaber

Jak to teda bude s odstupným? To ho donutili znovu zadarmo rezignovat a nebo ho opravdu vyhodili a budou doplácet zbytek smlouvy?

Reagovat
MoonKnight

Barcelona má neuvěřitelnou kliku, že Xavi si nic nevezme a ještě se chce v budoucnu vrátit jako trenér. Tohle je opravdu láska je klubu..

Reagovat
Unique

srdcař

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele