Bruggy vysílají signál velkoklubům: pojistily si dva velké talenty

18.09.2021, 16:11
Aktuality
Charles De Ketelaere (vlevo) slaví gól (© AFP)
Ani po zeštíhlení stojmenného seznamu na čtyřicetičlenný nevypadl Charles De Ketelaere z boje o prestižní titul Golden Boy pro nejlepšího hráče do 21 let, a tak není divu, že se o dvacetiletého záložníka Club Bruggy zajímají přední evropské kluby. Jeho zaměstnavatel však prozatím odolává, a dokonce si spolu s De Ketelaerem pojistil i jiného mladíka, Nou Langa...

Noa Lang ve 22 letech patří do širšího výběru nizozemské seniorské reprezentace, přičemž pro Charlese De Ketelaera totéž platí ve vztahu k Belgii.

Jejich cena navíc opět vzrostla v reakci na výkony proti Paris Saint-Germain, s nímž v týdnu Bruggy v Lize mistrů překvapivě remizovaly. Ozvat se okamžitě měli z AC Milán a v médiích se skloňovaly částky kolem 40 milionů eur.

Pak se ovšem včera modročerný klub vytasil s překvapivou zprávou: "Stále naši”. Takhle zněl tweet oficiálního klubového účtu opatřený odkazem na článek, který oznamuje prodloužení i vylepšení smluv pro oba klíčové mladé ofenzivní hráče. De Ketelaere je nyní v Bruggách vázán do roku 2024, Lang dokonce ještě o sezonu déle.

Jedná se o výsledek několikaměsíčních jednání, která nejspíš byla akutně dotažena vzhledem ke skokovému navýšení zájmu o oba šikuly. Podobně Bruggy před rokem reagovaly na 15milionovou nabídku West Hamu za jiného reprezentanta Hanse Vanakena, který obratem podepsal lukrativní smlouvu do léta 2025.

Konkrétně pro De Ketelaera, který se už letos v belgické lize podílel na pěti gólech svého týmu, se přitom jedná o druhé vylepšení původní profesionální smlouvy - na to první přistoupil loni v dubnu.

Autor: Tomáš Daníček / hln.be

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elliasson

Divím se, že u pro Charlese nevzrostla cena už loni. Ano, viděl jsem ho dvakrát (proti Zenitu), ale obě utkání podal fantastický výkon. Hlavně jeden zápas rozhodl.

Reagovat
Fenix

Víc takových článků

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Správny prístup. Takých chytrákov by bolo, čo by radi lacno nakupovali...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele