Brückner: Můj konec je definitivní

02.07.2008, 20:37
Aktuality
Karel Brückner se dočasně ke kormidlu národního týmu nevrátí. Zkušený kouč ve svém večerním středečním prohlášení uvedl, že jeho konec u české fotbalové reprezentace je definitivní.

"Jako reakci na spekulace uváděné v denním tisku potvrzuji, že mé rozhodnutí skončit jako hlavní trenér české fotbalové reprezentace je definitivní. O post hlavního trenéra národního týmu neusiluji ani neuvažuji," uvedl Karel Brückner.

Jeho jméno se začalo v posledních dnech objevovat v médiích v souvislosti s jeho údajným návratem k národnímu týmu poté, co u něj třemi nedělemi skončil. Ve hře o kouče reprezentace tak nadále figurují tři jména - Petr Rada, Jozef Chovanec a Klaus Toppmöller. Nový trenér české reprezentace bude jmenován 17. července na jednání výkonného výboru.

Autor: MEDIAFAX

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vrat se do Olomouce a dojdi s ní až do semifinále poháru EUFA

Reagovat
smazaný uživatel

Newim co dělaj ty debilní media jak by mohl být zas v repre to si dělaj srandu ne ::talking:Pro ČR TOHO UDĚLAL HODNĚ A MĚLI BY JSME MU PODĚKOVAT A NE ABY MEDIA PSALI TAKOVÝ KRAVINY.Chce to změnu.Je jedno jestli to bude českej nebo zahraniční trener!Ja osobně bych Bral Frantu Straku nebo Ivana Haška ale ten bouže odmítnul

Reagovat
edejv

s tim strakou souhlasim

Reagovat
edejv

s tim strakou souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Co by tam delal u narodaku dyt posledni predstaveni na EU a na MS sveta to byl vrchol trapnosti. Hlavne tohle mistrostvi taktitka kdyz se vede branit vsim a nechat tam brejkovy utocnika Kollera.

Reagovat
Maritazzi

taktika, idiote, když nevíš tak nepiš, na to jakej měl tým jsem hráli dobře, každej se vždycky smál co tam cpe za útočníky a ty hráli vždycky dobře, a jestli si myslíě že taktika je to, že řekne hrajte to po zemi nebo nakopávejte to na Kollera, tak je mi tě líto, ale tak co chtít od 13-letýho kluka, víc ti totiž ani bejt nemůže když napíšeš tohle...

Reagovat
smazaný uživatel

zaplať pánbůh.. udělášj jedině dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborny trener, len ten hracsky material uz nie je nic extra. Kritika je prehnana.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak rominho

Reagovat
smazaný uživatel

Kritika Brucknera je oprávněna z toho důvodu, že za sebou nechal potopu. Z hráčského kádru vyždímal maximum, to je pravda, ovšem se zapojením mladíků apod. vyhořel a jeho nástupce to bude mít kvůli tomu velmi těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S rovnakymi hracmi sa sice neda hrat donekonecna a obmena je casom nutna. Len koho tam ? Bruckner vytrieskal z dneska maximum. Keby isiel inou cestou, tak nemusela byt ani pritomnost, ani buducnost.

Reagovat
smazaný uživatel

A ted na euru snad přítomnost byla? Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemylsím ve smyslu účasti.

Reagovat
smazaný uživatel

No ja myslim, ze bola.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak většina národa měla vyšší cíle než vypadnout s Turkama, když už nedošlo ke generační obměně.

Reagovat
smazaný uživatel

To je prave tym, ze si Bruckner sam nadstavil vysoko latku. Iny trener, ine reprezentacie a to i s lepsimi hracmi tak vysoko nehrali.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je právě to, o čem mluvím. Rozhodl se kašlat na budoucnost a myslet jen na přítomnost, čímž logicky se laťka zvýšila a on ji nezvládl.

Reagovat
smazaný uživatel

To ako nemal v minulosti dosahovat "nad"vysledky, aby jeho vykony nemuseli dnes porovnavat s minulostou ?

Reagovat
smazaný uživatel

Teda aby dnesne vysledky sa nepovazovali za spatne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud neaspiroval výše než na účast na euru, měl začít zapracovávat mladší hráče a nechat plynule nastoupit novou generaci. Pokud se rozhodl na tohle se vykašlat, logicky měly být lepší výsledky - nebyly.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco by mal zapracovavat inych hracov ? Aby riskoval zle vysledky, ktore boli vzhladom na sucasny stav ceskeho futbalu podla mna chvalyhodne.

Reagovat
smazaný uživatel

Dostat se na euro by měl zvládnout tak jako tak. A nic více se starou generací nedosáhl - a to je právě to.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi obaja vidime vase maximum niekde inde.

Reagovat
smazaný uživatel

no je to dobrej trenér,ale jako teĎka na tom EURU se fakt ukázal v "pravým" světle hlavně těma jeho tahama

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tohle je dobrej trener ukaz mě špatnýho. Jedinej jeho úspěch byl 3 na Euro a to nám hrálo do not několik aspektů (např. Baroš vystřílel všechen prach dokonce života ). Jeho styl nakopávání na Kollera patří do 20.století. Jinak to co předvedl na MS a na posledni Euru mluvi za vše. Nejhorší trenér šampionátu. Žádnej trenér neprokoučoval tak důležitý utkání. To že jsme vyhráli se Švýcarskem považuji za velké štěstí (podpořené famozně hrajícím Svěrkošem). S Turkama jak žáčci všichni na velkém vápně.

PS: Bruckner prohlásil že nemůže za fyzičku týmu, ale pamatuju si na MS, kde hrál Poborský (před tím byl celý jaro zraněn) Bruckner prohlasil že si ho připraví ať nemáme strach. A teď se vymlouvá že fyzičku nemůže vést on. Už 4 roky tam nemá bejt.

Reagovat
Maritazzi

jaký nakopování? čim to jako prokaučoval? a to že napíšeš famozně hrající svěrkoš, to mluví za vše. co sis jako myslel, Turci měli fazonu od zápasu ze Švýcarama, individuálně jsou lepší a vývoj zápasu prostě směřoval k tomu že se dostaneme pod tlak, jde o to jak se s tim hráči popasujou, Turci dokázali dostat pod tlak třeba němce a to ani nebyli v plný sestavě.., kdyby třeba čech neudělal chybu, tak ho tady oslavuješ, že nasadil Kollera

Reagovat
smazaný uživatel

Ve všech třech zápasech jsme hrubě nezvládli začátky druhých poločasů z čehož plynul rozhodující gól proti Portugalcům i vzrůstající tlak Turků a jejich obrat, i když v tom zápase jsme si i tak dík Polákovi v té době vytvořili šanci. To prostě Bruckner hrubě nezvládl a bylo tam toho víc. Viz jak se ukázalo chyba v podobně neučásti Kollera v základu proti Portugalsku, nasazování tragického Matějovského či Jarolíma či neustálá podpora stoperů, ač hráli špatně...

Reagovat
Maritazzi

je jasný, že to nebylo bez chyb, ale koho tam dát místo Matějovskýho a Jarolíma (kdyby bylo po mym tak tam ani nejede) nebo s těma stoperama, koho měl posadit, ty jejich výkony byly jak na houpačce. Ale už tím že to jsou začátky poločasů je chyba především v koncentraci hráčů, tam trenér moc neudělá...

Reagovat
smazaný uživatel

Na ty začátky měl reagovat střídáním, když viděl, co se na hřišti děje. On střídal až když bylo pozdě. Navíc pokud se to stane opakovaně, tak tomu měl předejít. Ze stoperů tam měl dát Kováče, alespoň ho vyzkoušet. Co se zálohy týče, tak kdybychom se nehtěli prezentovat jen defenzívou, tak mohl dát Plašila do středu, kde on hraje v klubu a jde mu to tam daleko lépe než na kraji, a na kraj by dal Skácela či Baroše, či Vlček by si prohodil místo se Sionkem či mohl tam hrát Jankulovski a levého beka by hrál Grygera na jehož místě mohl být Pospěch atd. těch variant měl dost, bohužel nic neudělal, jen si tvrdošijně trval na svém, ač po první zápase či po prvním poločase proti Portugalsku bylo vidět, že tam Matějovský ani Jarolím nemají, co dělat a že podpora ofenzívy je nulová.

Reagovat
Maritazzi

já si myslim, že většinou ty chyby nebyly individuální jako týmový a to se podle mě nedá řešit jedním střídáním, taky jsem chtěl Kováče, jenže první zápas hrál třeba špatně Ujfaluši, druhej Rozehnal, tak místo koho?! a ty alternativy co si vypsal jsou sice dobrý, možná by to mohlo fungovat, ale nic z toho nebylo ozkoušený, taky jsem chtěl aby hrál Pospěch, Grygera nalevo a Jankulovski v záloze, jenže tyhle varianty jsou silnej risk

Reagovat
smazaný uživatel

Když zahraje špatně Ujfaluši, tak příště hrát nebude. Tečka, konec. Koukni na jiné týmy. Italům nevyšel první zápas a Donadoni překopal půlku sestavy, Podobně reagoval trenér Němců na výkon Janssena či pak Gomese atd. A že ty varianty nebyly vyzkoušený je opět chyba trenéra, pač k čemu tedy hrajem ty přáteláky?! Bruckner to vždycky bral prestižně, nasadil osvědčenou sestavu a nevyzkoušel nic. Opět jeho chyba.

Chyby byly individuální i týmové a na obě měl reagovat. Když vidím jiné trenéry, tak ti neustále udílejí pokyny u postraní čáry, to bruckner jen občas a to už musí být hodně špatně, jinak jen sedí a čumí. Když ti fotbalisti nejsou schopni si sami uvědomit, že chce dělat něco jinak, tak jim to musí říct či je k tomu donutit střídáním.

A když to člověk zhodnotí, tak po taktické stránce jsme nezvládli ani jeden zápas. Proti Švýcarsku jsme dosáhli vítězství dík obrovskému štěstí. Ale to je celej Bruckner, který změny dělá velmi nerad a kdyby mohl, tak by pořád povolával Týceho s Vachouškem a Štajnerem, ale to jsou ty jeho nominace i zákl. sestavy jak z minulosti, tak teď na ME.

Reagovat
Maritazzi

hele nemáme tak širokej kádr jako Italové nebo Němci aby si všechno mohl řešit takhle razantně, je jasný že to je z části jeho vina, ono i kdyby ty varianty vyzkoušel tak v zápase proti Litvě ti to moc neřekne no...jak řikámmě největší chyba přišla ve ztrátě koncetrace a s tim se hráči musí popasovat sami, Brucknerneni Straka...vem si že kdyby čech neudělal chybu tak se tady o tom nebavíme, každej by to bral v pohodě že sme postoupili, prostě si myslim, že s tim kádrem co tam jel, jsme nemohli myslet na nějaký semifinále

Reagovat
smazaný uživatel

A já si zrovna myslím, že jsme vzhledem k té situaci na to semifinále myslet mohli. Před ME jsem bral jako úspěch postup ze skupiny a to asi většina a byl to reálný cíl. Pak se dalo čekat, že narazíme na Němce a pojedem domů. Ale vzhledem k vývoji ve skupině B jsme měli šanci narazit na hratelné Chorvaty a tudíž to semifinále by bývalo bylo reálné.

Já si myslím, že široký kádr máme dostatečně. Je jasný, že né jako Španělsko, Itálie, Francie a spol, ale přesto dostatečný, abychom měli v zásobě několik variant sestav s různým řešením. Je sice fakt, že letos nám to trochu zkomplikovala zranění Rosckého či Širla, ale i tak. Ale je to opět o tom zkoušení hráčů. Je jasné, že týmy jako Litva nás neprověří, ale něco napoví a zbytek ukáže samotné kvalifikace či zápas proti týmům jako bylo Skotsko. Příkladem je třeba Pudil, který ač v klubu hrál často prd, v repre vždy hrál dobře, dostal šanci a využil ji, bohužel moc hráčů pod Brucknerem tu šanci nedostalo a pak je jasné, že v nominaci nebudou, pač jak píšeš, byl by to risk.

A když tedy Bruckner není dobrý motivátor typu Straky, tak si má k sobě vzít asistenta, který to bude dělat za něj a který třeba i za něj bude na ty hráče během zápasu křičet ať tam nestojí...

Reagovat
Maritazzi

jo, s tim asistentem je to jasná chyba, ale tam je to spíš o svazu podle mě, já bych byl taky rád kdybysme měli víc těch variant ale v rámci možností a v rámci Brucknerovejch metod, který všichni už několik let známe..., ale ještě k tomu kádru, já si právě nemyslim, že bysme měli silnější kádr než třeba Turci, proto jsem mezi ČR a TUR viděl ty šance tak 50-50

Reagovat
smazaný uživatel

Ty šance vidím stejně, ale když vedeme 2.0 v 70. minutě, tak to musíme udržet i kdyby proti nám hrálo např. Španělsko zvlášť, když defenzíva by vzhledem ke jménům měla být naše silná zbraň.

Asistenty si vybírá hlavní trenér.

Jinak mě ty jeho tahy ať už samotná nominace, sestavy, taktika atd taky nepřekvapili a pokud někdo sleduje repre pod Brucknerem, tak ani překvapit nemohli, ale musím napsat bohužel, pač jak se po MS opět ukázalo, nepřineslo to reálně očekávaný výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak máš částečně pravdu, že kdyby to Čech nepustil, tak bychom se tu takhle o tom možná nebavili, ale i kdybychom zvládli ten zápas s Tureckem, tak by to nemělo zakrýt velké nedostatky v těch předešlých zápasech, zvlášť pokud by ve čtvrtfinále byla pro nás konečná

Reagovat
smazaný uživatel

Vzpomínáme - v dobrém. A ještě dlouho budeme. Kdo ne, ten nemá smysl pro realitu, nebo neví, co by chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednu stranu je mi líto že odešel,nostalgie z portugalska 04 zůstává. Na druhou stranu jsem rád a oddechl jsem si,jeho systém mám svoje koně a na ostatní kašlu je strašně nesympatický. Proč brát 5 útočníků,když se hraje na jednoho,zároveň vzít jen jednoho kreativního záložníka....

Reagovat
smazaný uživatel

předchozí dlouhé komentáře jsem si nečetl a proto se předem omlouvám kdybych tady opakoval myšlenku někoho jiného.. měli bysme si uvědomit že období největší slávy přišlo když v týmu hráli nedvěd, poborský, šmicer a koller s barošem byli ve fantastické formě! podle mě už nebude žádným pravidlem ani to že se budeme pokaždé dostávat na EURO! koukněte se na Anglii, maj kádr jako blázen, jejich hárči hrajou v nejlepších anglických mužstvech ale u nás je hráčů na jejich úrovní jen pár (Čech, Ujfaluši, Jankulovski a Rosa), zatímco Angličani maj celou jedenáctku špičkových plejerů ale nedostali se na EURO!! To že náš tým se dostal na EURO považuji za povinnost, protože jsme měli přijatelnou skupinu. Podle toho jak tady náš tým každý kritizuje a co od něj očekává vyplývá že prohrávat můžeme jen s opravdu TOP mužstvy typu Španělska, Itálie atd.. Musíme si uvědomit že naše reprezentace je už spíše na úrovni Švýcarů, Poláků a jím podobným....

Reagovat
smazaný uživatel

Co se postupů na turnaje týče, tak teď na MS bychom se vzhledem k relativně lehké skupině měli dostat minimálně do baráže, no a v tom dvojutkání je to i trochu o štěstí. A co se pak týče ME, tak pokud se počet účastníků rozšíří, tak to bude bez problémů.

A neřekl bych, že jsme na úrovni Poláků či Švýcarů, jmenovitě jsme o něco výš, řekl bych še jsme v druhém sledu za tou špičkou. Přeci jen kromě útočníků naši hráči "hrají" za kvalitní evrop. kluby. Já problém do nejbližší budoucnosti nevidím, pokud se tedy najde odpovídající trenér a co se týče dlouhodobého hlediska, tak to je otázka práce s mládeží a je to na delší rozbor.

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu, za předpokladu že EURO bude hrát 24 týmů tak by to neměl být problém, další záleží na rozvinutí talentu mladých hráčů... asi jsme lepší než polský tým, ale neřekl bych že ne zase o tolik než švýcarský, ti mají ve svém středu taky vynikající hráče (behrami, senderos, barnetta, frei) a okolo nich ty průměrnější... každopádně doby kdy jsme byli mezi špičkou jsou pryč a je otázka času jestli se tam zase vrátíme, to nám nikdo nemůže zaručit..

Reagovat
smazaný uživatel

To né no, zvlášť pokud hráči jako Kalouda budou chodit do týmů, kde jen vysedává.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaplať bůh,že se nevrátí, vždyť ten senilní děda nevěděl co činí; prokoučoval semifinále ME,pak MS a teď postup ze skupiny ME a za to bychom mu měli ještě poděkovat, to snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš, co říkáš, bez Brücknera by se naše repre do těch zápasů nejspíš ani nedohrabala.

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbost. Hráče jsme měli kvalitní a kvalifikační skupini jsme měli vždy hratelné. Ano na ME 04 to zvládl perfektně, ale pak už jen splnil to očekávané minimum a nepřidal nic navíc

Reagovat
smazaný uživatel

Muzu s tebou jedine souhlasit povedl se mu odkoucovat jeden turnaj a zbytek uz bylo jak rikas minimum! podle me mel odstoupit uz davno. Ikdyz do doby nez neodejde uplne z naseho fotbalu kostal tak se tezko neco zmeni on hleda jenom loutku ktery muze urcovat co a jak a to je o nicem

Reagovat
smazaný uživatel

brucknera to je v čudu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele