Brown v aktivní kariéře pokračovat nebude, stane se manažerem

08.05.2022, 11:40
Aktuality
Scott Brown za necelé dva měsíce oslaví sedmatřicáté narozeniny a tou dobou nebude nabírat fyzickou kondici na další sezonu v roli profesionálního fotbalisty. Zkušený záložník pověsil kopačky na hřebík, v dalších letech se bude soustředit výhradně na práci manažera...

Brown má na svém kontě 55 startů za skotskou reprezentaci a většinu kariéry strávil v dresu Celticu, kde na rukáv navlíkal kapitánskou pásku a proslul především jako nesmlouvavý a důrazný defenzivní štít. Se spoluhráči z glasgowského celku vybojoval celkem 22 trofejí včetně deseti mistrovských titulů.

Celtic opustil před rokem a jeho další kroky vedly do Aberdeenu, zde se stal hrajícím asistentem manažera Stephena Glasse a toto angažmá skončilo koncem února. Brown si následně vzal čas na rozmyšlenou a zvažoval, jak naloží s další budoucností, včera pak oznámil rozhodnutí.

"Děkuji každému jednotlivému fanouškovi, který mě během kariéry povzbuzoval z tribuny. Jak kdysi někdo řekl, fotbal bez fanoušků není nic a já byl vždycky pyšný na to, že jsem vás mohl reprezentovat na trávníku," prohlásil.

"Doufám, že se se všemi fanoušky ještě budu moci důstojně rozloučit. Teď jsem nadšen a těším se na novou kapitolu své kariéry. Budu se maximálně koncentrovat na roli manažera, přestupuji ze hřiště na lavičku," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pipo123

Podobných hráčov je v dnešnom futbale už málo

Reagovat
FC Porto FC

To byl borec aspoň

Reagovat
Witcher

Vášnivý sběratel žlutých karet

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Pro tyto hráče už v moderním fotbale není místo. Přestalo se nakopávat dlouhý balóny a chodit každej balón do skluzu. Místo toho se hledají hráči, kteří umí pracovat v rychlosti s balónem. Kdyby bylo teď Brownovi 20, tak by už takovou kariéru neudělal.

Reagovat
GrimeBaller98

Proper Brexit CDM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele