BRNO CHYSTÁ VÝSTAVBU NOVÉHO STADIONU

21.03.2007, 13:08
Aktuality
Brno se možná již brzy bude pyšnit novým moderním stadionem. Na Moravě chystají výstavbu stánku pro 30 tisíc fanoušků, která by měla vyrůst za brněnským parkem Lužánky a jejíž stavba by měla spolknout možná až 1,5 miliardy korun...

Předseda ČSSD Jiří Paroubek uvedl, že na stavbě stadiónu by se měl finančně podílet i stát a o všem chce ještě jednat s ministrem financí Kalouskem. Brno by zároveň rádo využilo chystající se kandidatury Prahy na pořádání olympijských her, v případě úspěchu by nový stadion mohl hostit některá utkání fotbalového turnaje.

Fotbalový stadion nebude zřejmě jedinou novinkou v Brně. Nový stadión by potřebovali také hokejisté a cyklisté. Víceúčelová hala pro hokej, basketbal a další sálové sporty by se měla začít stavět v oblasti Starého Lískovce nedaleko Masarykovy univerzity. Posledním novým areálem by měl být cyklistický ovál. Současný Velodrom je již zastaralý a proto by Brno potřebovalo nový.

Pokud se postaví vše, o čem se teď přemýšlí, bude to pro český sport znamenat posun směrem vpřed. Především fotbalový stadion s velkou kapacitou u nás stále chybí a Brnu by moc a moc slušel. Jenom si vzpomeňte na minulé tisíciletí a čtyřicetitisícové návštěvy za Lužánkami...

Autor: Tomáš Honajzer / 1fcbrno.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
HOST*ROMANISTA

ti dva uz ale (nastesti) nejsou nejaky ten patek u koryta, takze trochu out. kdo to psal proboha?

Reagovat
HOST*1860

taky si myslim, ze uz sobotka neni ministrem financi, je ale pravda ze starosta Brna je z CSSD.. posatvit stadion misto toho staryho by bylo super, porad totiz kolem ty zriceniny jezdim..

Reagovat
PJ

Už je to opravený

Reagovat
HOST*ROMANISTA

paroubek si muze rikat co chce, jako radovej poslanec. pochybuju ze pri krajeni medveda spolkne vsechno stadion v brne. tohle je hadam kopie snad vic nez rok staryho clanku, opsana naprostym politickym diletantem.

Reagovat
Kily

klid, jsme na fotbalovým webu, ne na politickým

Reagovat
smazaný uživatel

výborně, hlavně ta hokejová aréna by byla potřeba a když přispějí i pražáci, tak není co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

K čemu stadion pro 30000?? Dyť tolik tak přijde lidí za celou sezónu...

Reagovat
HOST*

tak to asi neznáš brňáky trubko, hned na první zápas dojde plno a pak to pojede

Reagovat
Marv

Reagovat
Marv

myslim ze budou spokojeny s 10 000 divaky na kolo

Reagovat
smazaný uživatel

To záleží na více okolnostech, mají docela schopné vedení, když by ještě posílili tento tým a hráli o nejvyšší příčky, věřím, že lidi tam chodit budou, přeci jen v poslední době nic nedokázali jak ve fotbale, tak ani v hokeji a tudíž by tam měl být "hlad" fanoušků po bojích o nejvyšší mety.

Reagovat
RMCF

a současný hokejoví navštěvy v Brně mluví za vše...

Reagovat
smazaný uživatel

tjn a nejvíc se mi líbí, jak se to ostatní snaží znehodnotit tím, že je u nás hokej na vzestupu - 5. flek v 1. národní - tomu říkám vzestup

Reagovat
HOST*RMCF

kdyby byl stadion za lužánkama tka by zas začlo chodit víc lidí, i když to moc nechápu mě to nevadí ani v Krpoli, už se těším na Liberec. Jo a deš dnes na Chomutov? bude asi opět vyprodáno...

Reagovat
smazaný uživatel

na Chomouty samozřejmě jdu (dostanou na rypák ), Krpole mi taky polohově nevadí, ale ten stadion je strašnej - a hlavně kotel někde v haj*lu, skoro je tam neslyším

Reagovat
RMCF

Tak škoda, dneska to zas nevyšlo, opět zklamalo zakončení a přesilovky, dvě věci který Kometu trápí už hóóódně dlouho

Reagovat
HOST*

Tak to bych chtěl teda vidět!!!!!Nejvíc by tam šlo tak 11000 lidí a nikdy víc...

Reagovat
HOST*RMCF

Aby ses nedivil, kdyby hráli vrch tak věřím, že dvacet tisíc by tam došlo... v 96 když brno vedlo ligu tak došlo na slávku 40000 a na kometu na 1. hokejovou ligu bývá vyprodáno(7200lidí) několikrát za sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

Brnu to přeju, takové město si zaslouží jak elitu mezi fotbalovými kluby, tak i v hokeji extraligu. Fanouškovská základna tam je velká, tak ať se to podaří.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Aji já olomócké fanda to Brnu přeju, i když to bude znamenat, že už Sigma nebude mět nélepči stadion na celé Moravě.

Ať žije Sigma Forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Super je, že Paroubek rozdává zase miliardy ( který nemá on ani náš stát ) a lidé už by se zase hnali k volebním urnám.

Jen si dejte bacha na ty kecy radních - Praha 10 taky slibovala, u základního kamene jich bylo jak much kolem hovna a když se staví ( a je po volbách ), tak se vykrucujou jak šroub v závitu.

Ale Brno ať si to postaví, to mi je celkem jedno, hlavně to aspoň nesmrdí jako znovuobnovený téma "Národní sparťanský stadion".

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele