Britský tisk: Šílenost! Owen znovu chybí

06.10.2008, 09:49
Aktuality
Zajedno jsou anglická média, co se týče případu útočníka Micheala Owena. Podle názoru novinářů si Fabio Capello zahrává s ohněm, když osmadvacetiletého fotbalistu znovu nenominoval ke kvalifikačním utkáním s Kazachstánem a Běloruskem.

Když Capello vynechal Owena z nominace před posledními zápasy kvalifikace v Andoře a Chorvatsku, omlouval to tím, že Owen není po zranění ještě zcela v pořádku. Neodehrál dostatečný počet minut a nestřílel góly. Od té doby se útočník Newcastlu třikrát za sebou zapsal mezi střelce v Premier League, ovšem v Capellově "squadře" chybí znovu. "Víte nejde jen o góly. Častokrát jsem viděl zápas, kdy fotbalista nebyl 89 minut vidět a pak dal gól. Nejde se dívat jenom na góly," zdůvodnil Owenovu absenci ve výběru Fabio Capello.

Anglie však Owena podle tisku ještě bude potřebovat. Bylo by bláhové soudit podle jednoho vydařeného zápasu v Chorvatsku, kde navíc tři góly ze čtyř dal fenomenální Theo Walcott, že problémy se střílením gólů jsou pryč. " Owen je střelec a jeho opomenutí nedává smysl," píše Daily Mail. Když chybí Ashley Young, který se neprosadil v posledním ligovém utkání proti obraně Chelsea, je to v pořádku. Ale vynechat Owena proto, že nevstřelil gól s Evertonem není fér. Ve třech předchozích duelech se Owen trefil.

"Je šílené, když má v třiadvacetičlenném týmu místo Shaun Wright-Phillips místo hráče, který nastřílel ze Anglii 40 gólů v 89 zápasech. Je šílené, když místo v týmu má Jermaine Defoe, který stále neprokázal, že má na to střílet góly na mezinárodní úrovni. Je šílené opomenout Owena a vzít do týmu Beckhama, který místo fotbalu propaguje novou kolínskou," nebere si Daily Mail servítky.

Podle novinářů stojí za Capellovou averzí k Owenovi fotbalistova vyjádření po přátelském utkání ve Francii. Owen tehdy řekl, že vlastně nevěděl, co Capello po hráčích chce. Podle tisku by však taková banalita neměla stát v cestě Owenovu dalšímu působení v národním týmu. Shodně doufají, že Capello není natolik ješitný, aby kvůli tom Owena opomíjel. Ovšem známé spory s Davidem Beckhamem během společného působení v Realu Madrid, ukazují spíš na opak.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk, sportinglife.com, bbc.co.uk

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Owen je výbornej útočník a Anglii by se hodil,k Rooneymu ideální...

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, trenéři v Anglii to mají těžké ještě když si dovolí nenominovat jejich miláčka jako je Owen

Reagovat
smazaný uživatel

to samé máme ale i mi tady v ČR. Roman Bednář, v PL pravidelě hrající, střílející góly a v repre je Svěrkoš a Slepička. Oba sou teda dobří útočníci ale nemůžu si pomoct ten Bednář by si šanci zasloužil. Všechno to sou techničtí hráči, bijec na hrotu chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Owena sem viěl letos několikrát a hraje nehorázně bídně!On po tom zranění a přestpu z Realu hraj epořád bídně,má jen jméno které ho drží ještě nad vodou,bilanci v repre má skvělou ale z toho nemůže žít a Capello to ví,teď už by měl problém dát branku.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím.koukal jsem na něj v sobotu a nevim proč tam neni.holt prodej hráčů sparty musí být neustálý.a bednář je bojovnější než slepička.je to škoda.jestli to naši zeserou tak ho vyperou.když ne tak ho budou chválit ale hrát furt na 1 útočníka je trapný.

Reagovat
smazaný uživatel

a co se týče capela,vyhrál v chorvatsku 4:1,vyhrál! tak co mu do toho kecaj.jestli se nemýlim tak newscatle je hodně dole a on hraje hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

to maš pravdu,ale co tam dělá ten Beckham ???

Reagovat
smazaný uživatel

......

Reagovat
smazaný uživatel

Owen je hrac kterej tezi ze hry muzstva, neni to tvorivy utocnik, ae spise zakoncovatel. A v newcastlu je herni krize, kterou Owen jen tak nemuze ovlivnit. Na zacatku sezony kdyz se jim darilo tak byl i videt a byl i v nominaci. Nakonec jeho bilance v 8 souteznich zapasech dat 4 goly neni zas tak zla. Navic v newcastlu, kterej se potyka v krizi je myslim ze slusny vykon a za to by mel urcite byt v repre. Navic jeho cich na goly a vyber mista ve vapne nema nikdo z nnominovanych anglickych utocniku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Owen patri do Anglickej reprezentácie

Reagovat
smazaný uživatel

tak on už owen docela svá leta má už za sebou ale do repre ještě patříí...

Reagovat
smazaný uživatel

28 roku neni zase tolik aby se dalo rict ze ma sve leta za sebou :) Minimalne 2-3 roky na to este ma pak muzem rict ze uz ma sve za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

nowis si myslel že ma vic jinak by takovou hovadinu nikdy nenapsal...

Reagovat
smazaný uživatel

ve 28 letech by mel byt hrac na vrcholu, neco jako, ze uz ma sva leta za sebou je absolutni blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dojem, že Angile se nemůže ani hnout z místa, když tam mají tak idiotský novináře, jako je tam mají. Jak by mohli, když si trenér dovolí něco změnit a hned je to špatně. Jsem přesvědčený, že kdyby si dovolil nepostavit Lamparda a Gerrarda, tak se strhne stejná vlna nevole, ikdyž je každýmu jasný, že tihle dva spolu hrát dlouhodobě dobře nemůžou (no, možná ani krátkodobě ...). Prostě tam jsou určití hráči, kteří jsou vyvolení a právě tihle musí reprezentovat, ikdyž už prokázali, že repre nedávají vše a spolu jim to nejde. Být fandou Anglie, tak napíšu: Je to hnus velebnosti, ale protože jím nejsem, tak můžu napsat: Jen houšť a větší kapky ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Capello chce uspět, tak se na novináře musí vykašlat a ty jejich umělý goldenboys přestat stavět. Jenom doufám, že k tomu nebude mít dostatek odvahy.

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Capello ma dostatok odvahy na cokolvek co bude potrebne k uspechu. Anglicku neprajem ale s Capellom s nimi treba opat pocitat

Reagovat
smazaný uživatel

Šílenost by byla ho povolávat

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych že Owena berou angličani jako my ještě nedávno bral Honzu Kollera,tak se jim nemůžem divit

Reagovat
smazaný uživatel

Owen musi hrat je to jeden z nejlepsich hracu Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

No myslim ze by se bez nej anglie v pohode obesla

Reagovat
smazaný uživatel

moc Anglii chybí byl by skvělou posilou

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu , že nehraje místo něj tam mají angličani utočníky který jsou úplně bezzubí , to bylo vidět i v zápase snáma nejvíc ohrožují branku hráči jako gerrard,cole a podobně místo toho aby to byl útok ..

owen-rooney , měl by to aspon v jednom matchi zkusit a dát tomu šanci , když to bude na nic může tam hodit kohokoliv jiného ..

Reagovat
smazaný uživatel

zkouselo se to uz docela doskrat a nikdy to moc nefungovalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele