Britská hráčská unie chce kvůli zraněním hlavy zavedení dočasných střídání

21.02.2022, 17:02
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (61)

Přidat komentář
smetos

Vsichni povinne helmy jako cech, kolar ci jimenez rovnou... Ale neco jako modry stan, ktery je v nfl, by se mel zvazit

Reagovat
jack_donaghy

Podla mna rozumny napad.

Reagovat
Chazy

v tomhle je fotbal sto let za opicema, už je to vážně na místě řešit

Reagovat
ajouki

Místo dočasného střídání, tak automatické. Hráč, který je po úderu na hlavu 30 sekund dezorientovaný, tak automaticky musí ze hřiště. Co to sleduju, tak všechny ty ošklivé případy, kdy se střídalo dodatečně, tak byly lehce postřehnutelné z prvních sekund televizního přenosu. Ani není potřeba s hráčem komunikovat a vyptávat se ho, jak se cítí.

Reagovat
Busby babes

nejhorsi je, ze ani nemusi nic vymyslet. at proste vezmou concussion protokol z NFL a je to.

Reagovat
srandamač

Co by na to řekl Petr Rada?

Reagovat
junglist

Tohle kdybych řek mýmu tátovi, tak mi udělá takovej otřes mozku, že bych hned mazal zpátky na hřiště!

Reagovat
smazaný uživatel

OT: https://sport.pravda.sk/zoh-2022/clanok/617694-hokejisti-ukazali-politikom-ako-sa-bojuje-za-slovensko/

Výborne, že odmietli tých potkanov (aby ste si nemysleli, že som zaujatý len voči Chaput, ktorá si zjavne myslí, že keď je urobená kráska, ktorá vie čítať, písať a počítať a hájiť americké záujmy, tak sa z nej všetci poseru) naprieč celým politickým spektrom, tí ľudia pre šport nepohli ani prstom.

Reagovat
bbbauch

Tady si nikdo nemysli, ze jsi zaujaty jenom vuci Caputove. Tady vsichni vi, ze ty jsi celej takovej zaujatej.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
soukup

Reagovat
J0EL

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bowie

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Čenda

Reagovat
smazaný uživatel

nemám rád a hlavne nefandím žiadnemu hajzlovi z politikov, alebo hajzelke.

Reagovat
icemike

Reagovat
thiago_oder_nix

Co mate vsetci proti Caputovej? Je vam luto, ze mame konecne prezidenta/tku, za ktorej vystupovanie sa netreba hanbit? Chyba ti senilny ujo Gasparovic, ktory si mylil Slovensko so Slovinskom a OSN nazval Organizacia spojenych NADOROV!!!???

A uz prestante tliachat o jej poplatnosti Sorosovi, USA a podobne hovadiny. Volakedy sme dufali, ze v pripade vojenskeho konfliktu by nam pomohli Yankeeovia a dnes? Dnes by im to velka cast nasho tupeho naroda ani nechcela dovolit. Pozri na Ukrajinu a zobud sa z tej rusofilskej demagogie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Zvolenie Čaputovej je "omyl" tejto republiky. Nechápem, ako v krajine, kde voľby vyhrávajú zo zásady iba primitívni populisti, zlodeji, mafiáni, komunistickí pohrobkovia, latentní autokrati alebo katolibanci, mohla byť zvolená ona. Vďakabohu aspoň za to, samozrejme.

Reagovat
Bowie

Reagovat
pedroLFC

My vám jí můžeme jen závidět

Reagovat
valloire

tak to asi ne

Reagovat
pedroLFC

Nechceš mi tvrdit, že ta prasečí hlava na hradě s tou svojí bandou je lepší?

Reagovat
valloire

vyumělkovaná barbína, do který naleješ noty fakt lepší není

Reagovat
J0EL

Dpc uz

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

Reagovat
Hlahart

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Reagovat
Puskas
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mul

Kopnutie do prezidentiky si si samozrejme nemohol odpustiť, ale v podstate súhlasím s hokejistami. V očiach politkov je šport druhý od konca (posledná je kultára).

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Ak je to opodstatnene tak Na druhu stranu ak su hraci/timy zneuzivat cokolvek atd. aby neznuzivali aj toto

Reagovat
JohnnyDynamite

už se to mělo zavést dávno i celkové zvýšení střídání dalo by to zápasům jiný náboj

Reagovat
thiago_oder_nix

Hoci je to pre obsah clanku irelevantne, Koch je Nemec, nie Rakusan. Aj s jeho oznacenim ako zaloznika by som polemizoval, hoci posledne zapasy hra na DM, je to v prvom rade obranca. Ked Rooney hral istu dobu v United v zalohe, tiez bol stale najma utocnik.

Reagovat
LokoLFC

Tak jako sorry, ale jestli nekomu chcije nevim jak dlouho krev z hlavy, a oni ho poslou zpet na hriste, je to ciste demence trenera/doktoru. Kdo pak bude posuzovat, v jakem pripade se muze docasne stridat a jak dlouho bude mit doktor na verdikt, jestli hrac bude hrat? A vi nekdo, kolik realne je pripadu treba v Premier league, kdy mel hrac nejake zdravotni komplikace/nasledky, kvuli tomu, ze sel zpet na hriste? Uz jen chybi, ze to docasny stridani musi byt za cernocha, teplouse nebo zenu.

Reagovat
Chazy

Ty následky se můžou projevit až po spoustě let. A nejde o to, že někomu teče krev, ale o to, že může mít otřes mozku a doktor to nestihne vyhodnotit. Existujou na to protokoly, ale jejich dodržení není ligou vyžadovaný.

Co má zdraví hráčů společnýho s černochama, teploušema a ženama, to je fakt záhada. NFL má tohle zavedené už roky a nadává se jen na to, že se to občas v playoff evidentně nedodržuje u největších hvězd

Reagovat
Zark

NFL v komentáři ✔

Reagovat
Chazy

Jako jo, ale tady to i dává smysl

Reagovat
Busby babes

Reagovat
LokoLFC

Pokud ma doktor nebo hrac podezreni, ze je/muze byt s nim neco spatne, ma proste stridat hned. Teplousi, cernosi a teny byla jen sranda, i kdyz v Anglii bych se nedivil nicemu.

Reagovat
Chazy

A co z toho kdo bude mít, když ten hráč může být v pořádku? Já nevím, jakej máš vhled do problematiky otřesu mozku, ale pokud ten hráč fakt neztratí vědomí na 20s, není schopnej udržet se na nohách a nezvrací, tak i vlivem adrenalinu je schopnej dohrát zápas a ani si moc neuvědomovat, že ten problém má. Já sám jsem otřes mozku měl, přišel sem si naprosto v pohodě, hádal se se všema, že mi nic není a až zpětně mi došlo, že si nepamatuju 80 % věcí, co se staly a že sem byl naprosto mimo.

Na hráče se teda spoléhat nejde, on naprosto netuší, v jakým je stavu a jeho pohled na věc je absolutně irelevantní, když jde o něco, co mu naruší vnímání reality. Takže je potřeba, aby se udělala strukturovaná, naprosto jednotná zdravotní prohlídka. Tý se říká concussion protocol, zabere nějakej čas a na základě té se vyhodnotí, jestli ten hráč má otřes mozku.

Proč by ale měl ten hráč bejt třeba v 3. minutě zápasu ze hry na 90 minut, když ten pár minutovej protokol by prošel a mohl dohrát? A proč naopak nechat hrát hráče, co má otřes mozku a může si tím zkurvit zdraví na celej život, když stačí ten protokol, aby se detekovalo, jak na tom je?

A proč by dpč místo něj nemohl na pár minut skočit na hřiště jinej hráč, aby se ten protokol provedl v klidu a kvalitně, když jde o zdraví lidí

Reagovat
LokoLFC

Tak to pak at udelaj docasny stridani kvuli vsemu. Co ze je po 60 minutach hrac unavenej, kdyz se muze obcerstvit a za 15 minut muze jit znovu hrat... pokud je podezreni na otres mozku,at jde proste stridat... nevim, neprislo mi, ze by v ramci tohodle byly nekdy nejake problemy... proto me zajimalo, jestli existuje treba 1 pripad, kdy mel nejaky hrac trvale nasledky nebo neco...

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Chazy

Nfl investovala už miliardy do výzkumu, protože hráči mají extrémně krátkou dobu života vůči normálu, víc trpí demenci, je víc sebevražd atd. Stačí otevřít internet a zjistíš vliv otřesů mozku na to. Pak už nemusíš nic řešit, protože otřes mozku v kopany není jina diagnóza než otřes mozku v hokeji, americkým fotbale a nebo curlingu. Všechny sporty na světě to řeší a i když z nějakýho důvodu kopaná je asi nejvic konzervativní sport, kde jsou i fanoušci extrémně konzervativní, tohle řešit musí taky. Případů jsou fakt tisíce a je naprosto jedno z jakyho odvětví

Reagovat
LokoLFC

Kolik hracu behem sezony PL ma otres mozku? Ja to realne nevim, tak se ptam. Pokud je tech pripadu tolik, musi kazdej zastance tohodle vysypat x prikladu na prvni dobrou. Me je jasne, ze otres mozku ma na cloveka vliv, ale beni mi jasne, kilse jich v sezone PL stane, ze by se kvuli tomu muselo delat specialni stridani.

Reagovat
Chazy

A jak se to má vědět, když se nedělá ta diagnostika v zápase a ten hráč ani po zápase není nucenej jít na nějakej protokol znovu? V NFL když má hráč otřes mozku, tak končí v zápase a nenastoupí do dalšího zápasu, dokud není asymptomatickej. A jsou i případy, kdy to trvá měsíce a tomu hráči se tím třeba fakt zachrání slušný stáří, protože by s tím hrál, být po jeho nebo po vůli trenérů. Ty vyšetření dělá ligovej, nezaujatej lékař (ten to dělá i v tom zápase).

A pokud nemá v PL otřes mozku nikdo, tak to holt bude pravidlo, co se po letech zruší, protože všichni hráči se po pěti minutách zas vystřídali zpátky a nic to nepřineslo. Ale kdyby se zavedlo, tak se teprve zmapují případy, kdy se to děje a uvidí se, jak časté to je.

Reagovat
Busby babes

krev z hlavy neni moc dobrej priznak. to muze byt klidne jen povrchove skrabnuti. z hlavy a bricha tece nejvic krve. problem tam jsou uplne jiny veci.

Reagovat
LokoLFC

Hodne krve z cehokoliv neni nikdy znamkou neceho pozitivniho. Kdyz si vezmu, ze hrac dostane loket nebo se srazi hlavama, a tece mu hodne krve, tak at strida... me spis prijde, ze kolikrat trener rekne "hraj Jirko, to jeste zvladnes, hlavne at nemusime stridat, protoze potrebujeme stridani na zaver, az budeme zdrzovat"...

Reagovat
Busby babes

btw jinak ano, byvali fotbaliste maji vetsi procento starecke demence nez bezna populace, velmi pravdepodobne nasledkem casteho hlavickovani a tak, zvlast ti dnesni duchodci, kteri hrali v dobach, kdy ty mice byly tvrde jak beton, zvlast kdyz prselo.

Reagovat
LokoLFC

Zas mezi fotbalistama moc myslitelu neni, je tedy otazka, jestli to maji z fotbalu.

Reagovat
Busby babes

starecka demence je nemoc.

Reagovat
LokoLFC

Ja vim, co je starecka demence.

Reagovat
hefy

Rakušan Koch nemající s Rakouskem nic společného... ČTK v kostce.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele