Brighton navazuje na loňskou sezonu, De Zerbi už jedná o nové smlouvě

06.12.2023, 13:12
Aktuality
Roberto De Zerbi (© AFP)

Šťastnou ruku mělo loni v září vedení Brightonu, když do funkce hlavního trenéra dosadilo Roberta De Zerbiho. Italský kormidelník anglický klub poprvé v historii dostal do evropských pohárů a velmi dobře si vede i letos, obě strany proto zahájily jednání o dlouhodobé spolupráci.

44letý De Zerbi před rokem a čtvrt nahradil Grahama Pottera, smlouvu má platnou do června 2026.

"Práci by si člověk měl užívat a já se v Brightonu cítím velmi dobře. Mám skvělé vztahy s hráči, klubem, Tonym (předseda Tony Bloom), Paulem Barberem (výkonný ředitel), Davidem Weirem (technický ředitel) a všemi dalšími, kteří pro Brighton pracují," prozradil.

"Ano, jednáme o nové smlouvě, ale v tuto chvíli doopravdy jenom jednáme, hotové není nic," upřesnil.

Brighton loni obsadil šestou příčku tabulky Premier League a zajistil si místenku v Evropské lize. Při svém debutu na mezistátní scéně nezklamal a na jaře si zahraje vyřazovací část, daří se mu i na anglickém poli, po čtrnácti kolech je osmý.

"Rozhodně si budeme muset rozebrat naše cíle. Pokud se shodneme a cíle klubu budou stejné jako ty moje, pak pro mě pokračování v Brightonu bude poctou. Nebudu se snažit utéct do většího klubu. Nejdůležitější pro mě je vážnost a práce s kvalitním týmem a hráči. A důležité bude stanovit si zajímavý cíl," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
SunFells

11 - Bukayo Saka has the most assists in all competitions this season of any player from Europe's big five leagues:

11 - Bukayo Saka

10 - Florian Wirtz

9 - Xavi Simons

9 - James Ward-Prowse

8 - Kieran Trippier

Mládí vpřed

Reagovat
Mastný Chobot

Mladí sa hanbia strieľať, tak radšej prihrávajú

Reagovat
Golasso

Reagovat
Hachim Mastour

stačila expreska

Reagovat
Rothbard

Do Realu s ním.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele