Brémy se dohodly s Gladbachem na Marinovi

24.06.2009, 17:07
Aktuality
Po dlouhých jednáních se Mönchengladbach a Brémy nakonec dohodly na přestupu Marka Marina. Pro DPA to potvrdil sportovní ředitel Werderu Klaus Allofs, německý reprezentační záložník by se měl stát nejdražší posilou v historii klubu a podepsat čtyřletý kontrakt...

"Oba kluby se v úterý večer ještě jednou sešly. Dohodli jsme se," řekl Allofs německé agentuře DPA. "Marko se u nás stal hráčem národního týmu. Nyní mu přejeme s Werderem hodně štěstí a úspěchů," prohlásil Allofsův protějšek Max Eberl, jenž ještě v neděli nad uskutečněním přestupu značně pochyboval.

Přestupová částka zveřejněna nebyla, podle informací deníku Welt by si měl Gladbach přijít za sumu mezi osmi a devíti miliony eur, čímž by transfer překonal přestup Carlose Alberta, doposud nejdražší posilu historie Werderu.

20letý reprezentant působil v Borussii od léta 2005, kdy přišel z Frankfurtu, za porýnský celek v uplynulé sezóně nastoupil ke 33 utkáním, v nichž vstřelil čtyři branky. Momentálně je Marin na mistrovství Evropy do 21 let ve Švédsku, kde se mu sice nedaří, přesto s německým týmem postoupil již do semifinále.

Autor: Petr Vaněček / dpa, welt.de

Komentáře (54)

Přidat komentář
herbage

Wau

Reagovat
smazaný uživatel

Pre Marina len a len dobre

Reagovat
smazaný uživatel

vyborny nakup pre Bremy

Reagovat
Arne

Nádhera...

Reagovat
herbage

Koukám že dneska jen píšeš články a sám si je komentuješ

Reagovat
Arne

Ale jen doufám, že Gladbach toho Aranga jako náhradu přivede... Pak budou ok.

Reagovat
herbage

No divil bych se, ale na TM tomu dávaj už dlouho velký šance. Ale jako vůdčí hráč Mallorky jít do Gladbachu? No nevim, jako posun vpřed mi to rozhodně nepřijde, ale pro Gladbach dobře

Reagovat
Arne

Moc velkej posun to asi není, ale jak už jsem tu jednou psal, Gladbach má na to hrát v první polovině tabulky a pokukovat po pohárech... Jako hlavní rozdíl vidím Friend x Bobadilla.

Reagovat
herbage

Já bych počkal, až jak ten Bobadilla bude hrát. Ztráta Marinu nemusí být klíčová, ale Baumjohanna ano. Jeden z mála, kdo něco uměl vymyslet. Když tenhle post pořeší, tak maj šanci na klidnej střed tabulky

Reagovat
Arne

Ten Arango je právě za Baumjohanna, ne? Já ho nikdy neviděl, nebo možná jo, ale nepamatuju se. Myslím, že hraje na středu.

Jinak víc ofenzivních úkolů by mohl, nebo spíš by měl dostal Bradley.

Reagovat
herbage

Jj, asi bude na podhrot, ale umí i levé tvořivé křídlo. Spíš mě zajímá, kde bude hrát Marx. Jestli rpávě ten střed nebo místo Marina levé křídlo. Kvality na to má, i když to už nějaký ten pátek nehrál

Reagovat
Arne

Marxe si moc na křídle představit nedovedu...

Reagovat
herbage

V Hertě tam hrával

Reagovat
Arne

Tam hrál pravýho záložníka trošku inklinujícího ke středu hřiště, něco jako Nicu nebo v Bayernu Schweiny, atd... Marin je něco jinýho.

Reagovat
herbage

To ano, s tím že by levou lajnu oběhal nějaký krajní bek typu Jansen či by si tam sbíhal ten Arango

Reagovat
Arne

Tak druhá varianta možná - já toho Aranga fakt neznám, čiže nevím, jaký možnosti se s ním v sestavě nabízeji... Někoho jako Jansena nemaji, to padá.

Když jsem u toho Jansena, tak musím říct, že na záloze hrál se mi moc líbil... Nevím, zda to není trošku blbost, ale zkusit ho tam v repre s Lahmem vzadu by nemuselo být špatný.

Reagovat
herbage

To by totálně zabilo celou levou lajnu. Lepší je kombinace Jansen(bek), s tím, že před ním by hrál Schweiny, Troche či Marin, kteří to maj na kličku do středu a střelu. Lah¨m má tu výhodu, že je obounohej, takže dobře odcentruje i levačkou, tak je prakticky jedno kde hraje. Ale mořná by byl nejlepší na pravém beku. Německo má rozhodně více dobrých voleb na LB(Jansen, Lahm, Schäfer, Pander, Eichner,), než na RB, kde má hlavně mladíky(Castro, Beck, Fritz, Görlitz, Arne, ale ten je lepší stoper)

Reagovat
smazaný uživatel

A co Hinkel?

Reagovat
Arne

Hraje v Celtiku dobře?

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě nevím, proto se ptám. Ale koukal jsem, že tam je vytížený dost, navíc už má s reprezentací určitě zkušenosti, proto by mě zajímalo, nakolik by s ním Jogi mohl počítat.

Reagovat
Arne

Nevím, když už bych tam nedával někoho osvědčenýho, tak jsou tu mladíci Castro a Beck plus další...

Reagovat
herbage

Hrál za repre teďka proti Saudům nebo proti komu, určitě se s ním počítá, jen já jsem na něj nějak pozapoměl. Přesto nějaké výraznější prosazení v repre od něj nečekám, konkurence je tam velká

Reagovat
Arne

Když by si vyměňovali pozice, tak by to šlo... Jansen je ten, kdo chodí hodně do křídla, Lahm zase často jde do středu. Můj názor.

Reagovat
herbage

To ano, ale takto se moderní fotbal hrát nedá, chce to někoho trošku tvořivějšího na pozici záložníka

Reagovat
Arne

Ok, dokud to nikdo nezkusí, nebudeme vědět, já jsem přesvědčen, že by to šlo.

Reagovat
herbage

Ukaž klub, kde to funguje. Možná v Hamburku lehce, ale stejně od příští sezóny bude hrát Jansen opět beka, takže to zas takovej ideál nebude. Dle mého to není efektivní varianta, spíš dobrá na breakový fotbal, ale do plných ti je to celkem prd platné

Reagovat
Arne

V HSV to funguje... A kde jsi vzal, že od příští sezóny bude hrát Jansen zase beka?

Reagovat
herbage

Podle toho co provozoval Labbadia v Bayeru. Předpokládám že bude hrát něco jako Kadlec, tedy velká podpora ofenzívy. V Hamburku to zase tak nefungovalo. Sice dal pár gólů, ale když tam hrál Troche, tak se na to dalo víc lépe dívat. Hamburk těžil hlavně z dobré obrany a celkem efektivního útoku, i když na jaře se jim zrovna moc nedařilo. V obraně je rozhodně platnější

Reagovat
Arne

Labbadia by v první řadě měl uzpůsobit styl hry tomu, jaký má v HSV hráče... Hrát stejně jako v Bayeru bude asi dosti těžko.

Já už mám Jansena zafixovaného jako záložníka, a doufám, že ho Labbadia nebude cpát na úkor zlepšujícího se Aoga zpět do obrany.

Reagovat
herbage

Aogo je primárně DM, takže no problem

Reagovat
Arne

Tak to bych pochyboval... Každopádně problém je, protože nalevo v obraně hraje lépe.

Reagovat
Arne

Tak zase Eichner na repre nemá, nikdy tam nebyl a, doufám, taky nikdy nebude... Pander poslední sezónu, když hrál, tak hrozně špatně, ale furt věřím, že to bylo ovlivněno těma zraněníma. Já bych to zas tak moc neviděl s tou převahou levý strany, ale s Lahmem a Jansenem tam určitá je, toť pravda.

Reagovat
herbage

Eichnera jsem uvedl jako příklad a určitě by nezklamal, v Karlsruhe podával vynikající výkony a mně se ten hráč velmi pozdává

Reagovat
Arne

Ne, on by nezklamal, možná tebe... Karlsruhe není DFB, on na reprezentaci kvality nemá, možná by něco uhrál se slabými soupeři, ale jinak nic. Stejně jako třeba Compper z Hoffe, ten byl na ručník.

Reagovat
smazaný uživatel

HELEEE HELEEE letadlo!!!!! muze z nej vyrust opravdu kvalitni fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Každé ponděli vychází Deník Sport a poslední dobou tam vždy bylo nějkaé fotbalové DVD neví někdo co bude další tydny ? nebo už to skončilo ? Díky..

Reagovat
terry

Paráda.

Reagovat
-Kopy-

Letos se mi strašně líbil

Reagovat
Arne

Myslíš Aranga?

Reagovat
-Kopy-

Ne Marina.

Reagovat
kubys

Výborná náhrada za Diega

Reagovat
herbage

Není náhrada za Diega, hrajou na zcela jiných postech

Reagovat
kubys

V pozici playmakera je to rozhodně náhrada.

Reagovat
herbage

Tam bud hrát Özil

Reagovat
kubys

Uvidíme, podle mě by Mesut mohl zahrát z kraje.

Reagovat
herbage

Kraj je právě Marin, ten nikdy nehrál ze středu pole. Je to takový štírek, který má rád souboje 1 na 1, takový C.Ronaldo v Bundesligovém balení. Özil kraj není, spíš takový šplímachr, ale díky Diegovi hrál více z kraje. Rozhodně to není jeho přirozená pozice na hřišti

Reagovat
kubys

Vím, že jak hrál ta repre, tak střídal Schweinyho to jo, ale tuším, že už jsem jej v Gladbach viděl stoprocentně hrát ve středu.

Ad Mesut: Podle mě má dokonalé dispozice pro to, aby hrál kraj, dribling v rychlosti má parádní, často sice chce rozehrávat, ale i lajna by mu mohla sedět.

Reagovat
herbage

Nn, Özil byl nejlepší nahravač celého týmu letos, 15 asistencí v Bundeslize, druhej nejvíc po Misimovićovi. Ta lajna mu vůbec nesedí, naopak často jsem ho viděl útočit z pravé strany ze středu, kde to měl na svojí silnou levačku. Rozhodně nebyl někde na křídle přikován k lajně, spíš se pohyboval po celém hřišti a hlavně v jeho středu. Marin ve středu nikdy nehrál a to nevím co jsi viděl. Leda tak kdžy přebíhal z jedné strany hřiště na druhou, ale jinak křídelní prostory, to je jeho. Taky měl letos dost asistencí, tuším 11, ale tvořivé sklony nemá bůhvíjaké, spíš to dával k křídla pod sebe nebo na kraji vápna dával kolmice či přiťukával balóny spoluhráčům

Reagovat
smazaný uživatel

Bílý DIEGO

Reagovat
honziss

Výborné. Jak pro Brémy tak pro Marina.

Reagovat
smazaný uživatel

ani moc ne

Reagovat
Tsigi

Knírek a vypadal by jako Völler

Reagovat
herbage

Ještě šedivý, kudrnatý vlasy a celej on

Reagovat
Kapřík

já už ani nedoufal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele