Brazilským mistrem je Palmeiras, Santos poprvé v historii sestupuje

07.12.2023, 09:34
Aktuality
Zklamaní hráči Santosu (© AFP)

Někdejší klub brazilské legendy Pelého Santos poprvé za 111 let své existence sestoupil z nejvyšší soutěže. Neúspěšný boj o záchranu zpečetila středeční domácí porážka 1:2 s Fortalezou v posledním kole brazilské Serie A. Od udržení dělil osminásobné šampiony jediný bod.

Santos byl spolu se Sao Paulem a Flamengem jedním z trojice klubů, které elitní brazilskou soutěž nikdy neopustily. Tentokrát ale po sérii špatných výkonů uzavřel sezonu třemi porážkami, obsadil v konečné tabulce 17. místo a stal se jedním ze čtyř sestupujících týmů.

Titul brazilských šampionů si podvanácté v historii zajistilo Palmeiras, které sezonu zakončilo remízou 1:1 na hřišti Cruzeira. Mistry poslal do vedení sedmnáctiletý talent Endrick. Útočník, který v létě zamíří do Realu Madrid, dal 11. gól v sezoně.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
ratusek

ted se dívám, že když za posledních 17 zápasů vyhráli 2x, tak to s tím titulem asi moc vážně nemysleli

Reagovat
kilobyte

Přitom, kdyby těch 3:0 udrželi, tak by to podle mě už v klidu dotáhli. Ta prohra je zlomila a oni se úplně sesypali.

Reagovat
ratusek

Těžko říct. Že by byli tak labilní mužstvo? Možný to je

Reagovat
kilobyte

Asi tam toho bude víc. Ale kdyby vyhráli, tak by měli 9 bodů náskok na Palmeiras a ještě zápas k dobru, 8 kol před koncem. O poločase 3:0, v 83. minutě za stavu 3:1 zahráváš penaltu a prohraješ gólem z 99. minuty. Takhle to posrat, to by poznamenalo asi každého.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Jason_

Reagovat
ACSeRw!n

Endrick

Reagovat
Spagetka

Luis Suarez težkej válec, Gremio postoupilo z druhé ligy, aby s níma hned skončil o dva body na titul a stal se druhým nejlepším střelcem a nejlepším asistujícím hráče brazilské ligy. Škoda, že mu chyběla ta jedna výhra, titul v Brazili by jen podtrhlo jak skvělý hráč to je.

V Miami s Messim, Jordim a Sergiem tu ligu musej roztrhat.

Reagovat
Moshe Dajan

s těmi asistencemi je celkově mezi hroty unikátní. Má za kariréru už 263, zatímco třeba takový Benzema 196, Lewandowski 148...

Reagovat
-R2D2-

On je ve všech směrech unikátní. Stejně mě jako první vždycky napadne to, jak mohl třikrát hryznout. To mi hlava nebere.

Reagovat
kilobyte

Dost zvláštní "zkrat". Jestli tím chtěl soupeře rozhodit/vyprovokovat?

Reagovat
-R2D2-

Spíš je to prostě, redakce mi odpustí, piča…

Reagovat
Kejza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele