Brazilský záložník Alex pověsil kopačky na hřebík

16.12.2014, 14:59
Aktuality
V sedmatřiceti letech se rozhodl ukončit aktivní hráčskou kariéru Alex. Ofenzivní záložník, celým jménem Alexsandro de Souza, dlouhá léta táhl turecké Fenerbahçe a v posledních dvou letech hrál za Coritibu, v jejímž dresu svoji dráhu také začínal...

Alex ve své vlasti nastupoval rovněž za Palmeiras, Flamengo a Cruzeiro, vyzkoušel si i angažmá v italské Parmě a v roce 2004 zakotvil ve Fenerbahçe. Za istanbulský klub si celkem připsal 245 ligových startů a během osmi let s ním vyhrál třikrát titul, dvakrát domácí pohár a jednou superpohár.

"Netuším, proč jsem se pro Turky stal idolem. Nedělal jsem nic odlišného od toho, co jsem dělal v Brazílii. Oddal jsem se týmu, ale nepodnikal jsem nic výjimečného. Jen jsem hrál fotbal a plnil si své povinnosti nejlépe, jak jsem mohl. Je to pro mne záhada," ohlíží se Alex za působením na Bosporu.

Bývalý brazilský reprezentant, který si za Seleção připsal osmačtyřicet startů a dvakrát s ním vyhrál Copu América, odešel z Fenerbahçe před dvěma lety kvůli neshodám s trenérem Aykutem Kocamanem. Jednou by se ale mohl vrátit. "Budu navštěvovat trenérské kurzy. To automaticky neznamená, že se poté stanu koučem, ale pro všechny případy chci mít kvalifikaci. Je možné, že bych se mohl vrátit do Fenerbahçe nebo celkově do Turecka," uvedl Alex.

Autor: Petr Vaněček / uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady někdo hraje FM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

Nezaregistroval jsem důvod proč ? (FM hraji od ročníku 06)

Reagovat
forma

ááá už se chytám, že by nadpis článku ?

Reagovat
FC Porto FC

Netuším, proč jsem se pro Turky stal idolem. Nedělal jsem nic odlišného od toho, co jsem dělal v Brazílii. Oddal jsem se týmu, ale nepodnikal jsem nic výjimečného. Jen jsem hrál fotbal a plnil si své povinnosti nejlépe, jak jsem mohl. Je to pro mne záhada," no to zni hezky

Reagovat
Kucka

Reagovat
pospech11

Alex byl genius ho a Deivida, jsem si hodně oblíbil a díky nim jsem začal víc sledovat Tureckou ligu

Reagovat
Kornovec

zajimavy hrac,v turecke lize hodne vycnival

Reagovat
CubONE

Toto je legenda, nie Henry

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy nehral rukou pri asistencii na gol

Reagovat
smazaný uživatel

LEGENDA !! nepostavili jsme mu zbytrčně sochu........

KRALEXXXX

Reagovat
Murtago

Fotbal v Turecku...psh

Reagovat
Kucka

PSH

Reagovat
rufus

Reagovat
Flamex

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hip hop

Reagovat
Pepe1911

ignorant

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele