Brazilský fotbalista nesmí hrát, dokud nebude fit oběť jeho faulu

27.03.2018, 11:55
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (51)

Přidat komentář
celeb

Reagovat
OnderCZ

Proč ne Ale těžko by se postupovalo v případech, kdy hráč fauluje protihráče, který si při tom zákroku vlastní vinou udělá něco většího. Jak rozhodovat potom? Musel by se projednávat asi každý případ zvlášť, případně tento postih používat jen ve výjimečných případech.

Reagovat
smazaný uživatel

"Musel by se projednávat asi každý případ zvlášť, případně tento postih používat jen ve výjimečných případech." Ano, takže ses vůbec nemusel vyjadřovat, ta první věta je ujetá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
vladino10

Teraz sa ísť prípad zvlášť neprejednava, všetky fauly sú rovnaké?

Reagovat
ratusek

Reagovat
bakasa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
Frantszek

Konečně

Reagovat
smazaný uživatel

To je nesmysl. Fixně by se mohla dávat stopka za zranění protihráče, ale ne podle doby rekonvalescence. Snad jsme dál než za starobabylónský říše.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Když vidíš fauly některých individuí, tak musíš vidět, že ti lidi rozhodně nejsou dál než lidé ze starobabylonské říše!

Reagovat
smazaný uživatel

Tam bude dulezite, ze takovy zakrok opakoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
hefy

Ještě bych dodal, že by mělo jít o úmyslné zranění.

Reagovat
TheTopFootbaler

To je kravina, jak chceš prosím tě dokázat úmyslné zranění?

Reagovat
hefy

Dokazování je už jiná věc... ale kdybys trestal všechny, tak by třeba hráči, kteří jen nešťastnou náhodou někoho zkurvili, stáli půl roku. Představ si situaci, kdy se hraje na mokrý trávě a hráči jdou do souboje. Jeden z nich kvůli podmáčenýmu trávníku uklouzne a druhýmu totálně zkurví kotníky. Zraněnej hráč stojí rok kvůli zranění a ten druhej by měl stát stejně dlouho? I když je v tom absolutne nevinně? Ten úmysl by měl být podmínkou.

Ať se zřídí nějaká komise.

Reagovat
TheTopFootbaler

No, absolutně nevinně... Pořád do toho souboje šel jako hovado, neodhadl terén a skluzoval. A ke zranění došlo jeho vinou.

Je to jako kdybys na silnici toleroval smrtelné bouračky způsobené nepřiměřením jízdy stavu vozovky a argumentoval bys tím, že na suchu by se nic nestalo, jenom holt bylo namrzlo a on někoho zabil, takže vlastně za nic nemůže a je v tom absolutně nevinně. Zkrátka blbost.

A stejně je to i se zraněními. Těžko někoho jen tak zraníš "náhodou", prostě do toho souboje blbě jdeš. To samé jako fauly; nikoho nezajímá, jestli ten faul ve vápně dát chtěl nebo nechtěl, penalta se prostě pískne. Při červené taky nezáleží na tom, jestli ho zezadu přes kolena sejmeš úmyslně, nebo nešťastně.

A pak je tu ještě to dokazování, což se téměř nedá.

Reagovat
pajka-juve

Souhlasím s tebou, ale někdy v tom nevinně být v podstatě můžeš. Třeba útočník se napřáhne ke střele, obránce balon vypíchne dřív než vystřelí a útočník mu kopne do té nohy co odkopával. Obránce v té chvíli stojí na jedné noze co odkopl balon, takže je o ni opřený a útočník mu silou kopu zlomí nohu. Kdo je na vinně? Obránce, protože zastavil nohu po odkopu v dráze střely nebo útočník co už v tom zlomku vteřiny nemohl zastavit nohu?

Reagovat
pajka-juve

*dráze kopu

Reagovat
TheTopFootbaler

Jako za vymyslení konkrétního příkladu. Máš pravdu, občas se to fakt stane, ale ruku na srdce - jak často? A upřímně bych řekl, že útočník by byl označen jako viník. Přece jen zranil on, a ve chvíli, kdy se blíží obránce a je možné, že přijde o míč, měl by být schopen odhadnout situaci tak, aby nekopl tak strašně brutálně, že nebohému obránci zlomí nohu. Ale bylo by to sporné, no.

Reagovat
pajka-juve

Já to ani nemusel vymýšlet, já to viděl na vlastní oči. Útočník prostě kopal míč z přihrávky a ten obránce mu to ukopl fakt těsně (odkopl to zezadu) a schytal to zlomenou jednou kostí nevím jestli holeň nebo lýtko těsně nad kotníkem nebo kotník zlomený. Každopádně ho trefil naplno zezadu do té nohy, ale útočník měl asi tak o 20 kilo víc oproti obránci. Ohledně té síly, to ani nemusí být moc rána, prostě stojná noha je naplá a to stačí i blbě trefit malou ranou a svaly i kost může jít do háje.

Jinak vím, že to není obvyklý, ale stát se to může. Musel by se každý případ posuzovat samostatně.

Reagovat
TheTopFootbaler

Hm, tak to si představit dokážu. Vypíchnutí zezadu asi ten útočník fakt nemůže čekat. Jako jasně, každý případ by se musel posuzovat samostatně, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted takhle, myslim, Rondon nedavno zlomil protihraci nohu. Sam z toho byl uplne v prdeli kdyz videl co,udelal, tam bylo jasne videt, ze to bylo neumyslny

Reagovat
Bakary3

Proc je to nesmysl?

Pisou, ze uz neco takovyho na krku ma, pokud je to agresivni hovado pro druhy nebezpecny a je zrejmy, ze ty zraneni, co pusobi, nejsou nahoda, na hristi nema co pohledavat.

Reagovat
smazaný uživatel

"...stopka za zranění protihráče..." To nevim teda. V tom případě by kolem Rosickýho byla 5 metrová bublina a nikdo by se ani nepřiblížil.

Reagovat
Seydou Doumbia

on by se už stejně nerozběhl a nevyužil toho

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

zavést i u nás! Samozřejmě ne jako kolorit,x ale 1 az 2x rocne jsou k videni likvidacni zakroky, kde neni pochyb o umyslu a o zkratu v hlave faulujiciho, ja bych v takovych pripadech klidne daval stopku na 2x delsi dobu nez je rekonvalescence, klidne at to znamena konec kariery takovych individuí.

Reagovat
Puskas

Obávám se, že čeští koumáci by našli cestu, jak toho zneužít - třeba by ve vzájemném utkání zranila opora týmu náhradníka, jehož by pak nechali dlouho marodit, aby té opoře neumožnili hrát. Jak píše lexess - za zranění ano, ale podle doby rekonvalescence ne.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Tak předpokládám, že by se to muselo podložit objektivní lékařskou zprávou a vždy je to na daném hráči, pokud neudělá brutální faul tak toho nikdo zneužít nemůže. Nemluvím o tom, že při každém zranění v souboji automaticky bude faulující stát po dobu zranění faulovaného. Prostě fakt jen v případech jasných zkratů a vědomých likvidačních zákroků. Pamatuju takové gumy třeba Matulu či Lukáše z Teplic, to byli magoři proti kterým bylo vždy o kariéru hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dojem, že proto tam brazilský tribunál stanovil tu maximální dobu zákazu, ne?

Reagovat
fenixLFC

Zasch som zmateny...je to genius lebo si nenechal dat cervenu alebo tupec lebo ho odsudili???

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To zraneni je nehezke, ale ten okamzity chumel kolem sudiho je jeste horsi

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to juzna amerika a obzvlast v nizsich brazilskych (a najma statnych ligach kde sa chcu ukzazat mladi hraci) dost bezna.

Reagovat
Člen_zlořádu

Dildo

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nevim, takhle jsou dva hraci bez prace a bez plneho vydelku za zapasy.Nebylo by lepsi,kdyby ten potrestany odvadel nejakou cast mzdy tomu zranenemu?

Reagovat
Seydou Doumbia

Peníze nejsou řešením pro všechno. To radši bych mu dal veřejně prospěšné práce aby byl alespon zaměstnaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou, ale takhle se muze posrat kariera dvema hracum uplne zbytecne,tak at z toho ten zraneny neco ma.Co si vezme z toho, ze ten druhy nehraje

Reagovat
Abstinence

nevěřím.. skvělé rozhodnutí.. pamatuju si například na likvidační zákrok Szarky tuším na Kóňu nebo Kweuke na Dosoudila, tam to všichni navrhovali i v diskuzi, proč se něco takového nezavede. Nesmí se to brát jen podle toho, jestli se někdo zraní nebo ne, ale podle toho úmyslu. Když se dva srazí a jeden si z toho odnese zlomenou nohu, tak je trest kravina, ale pokud někdo do někoho vletí nohou napřed, tak by to mělo být jasné (třeba Adebayor na Cazorlu kdysi)

Reagovat
wwwx

Hned jsem si na Kweukeho vzpomněl. za argumentaci, ale tady v opakovačce žádnej úmysl nevidím, jen souboj, kde útočící hráč šel do míče na dlouhou nohu a byl tam o desetinku později. Podobných situací je v utkání často několik a tady to dopadlo extrémně blbě. Kweuke i Adebayor tam tenkrát šli jako absolutní kreténi obouma nohama a kolíkama napřed, tady mi to tak nepříjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele