BRAZÍLII POVEDE DUNGA

25.07.2006, 19:27
Aktuality
Nástupcem Carlose Alberta Parreiry na lavičce brazilské reprezentace se stal 42letý Carlos Dunga. Informaci podala oficiální stránka brazilské fotbalové federace. Po dvouhodinové schůzce souhlasil bývalý vynikající záložník se všemi podmínkami.

Carlos Perreira odstoupil ve středu a chystá se trénovat hostitele příštího mistrovství světa, Jihoafrickou republiku. Pro obhájce trofeje letošní MS neskončilo podle představ, když jej ve čtvrtfinále vyřadil budoucí vicemistr Francie.

"Nastupuji se stejným odhodláním, které jsem v reprezentaci míval jako hráč. Základem pro každého, kdo chce nosit brazilský dres, bude motivace a vůle vítězit," prohlásil kapitán mistrů světa z roku 1994. Dunga, vlastním jménem Carlos Caetano Bledorn Verri, bude debutovat v Oslu, kde 16.srpna sehraje Brazílie přípravný zápas s domácím Norskem.

Rozhodnutí funkcionářů vyvolalo mezi médii velké překvapení, protože Dunga nemá zatím žádné trenérské zkušenosti. Spekulovalo se, že nástupcem Parreiry bude buďto trenér FC Santos Vanderlei Luxemburgo nebo Paulo Autuori, který loni vyhrál se Sao Paulem klubové mistrovství světa a nyní vede japonskou Kašimu.

Předseda federace Ricardo Teixeira odůvodnil volbu Dungovým nadšením pro hru. Po takovém to trenérovi prý fanoušci Brazílie toužili. Jeho úkolem je vybudovat vítězný tým pro MS 2010.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neni to PArreira? Z Dungy mam radost; Forza Brasil.

Reagovat
smazaný uživatel

chybička se vloudila...to bude tim, že nemam rád brazilce

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je nemusím

Reagovat
smazaný uživatel

j..dunga je rezen.ale moc zkusenosti s trenerinou nema, ale myslim ze ma zas odvahu posadit nejakou hvezdu na prdel ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dunga bol skvelý hráč, taký bojovník a zároveň aj režisér v strede hriska. Preto som zvedavý, aký štýl hry im dá, lebo ten jeho moc technický zas nebol.

Reagovat
smazaný uživatel

Super! Můj oblíbený hráč, nicméně jsem zvědav, jestli ponechá Brazílii styl, který ji zdobí, protože kdyby chtěl, aby na hřišti makali všichni, tak řada slavných R musí na dres "canarinha" hodně rychle zapomenout...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele