Brazílie následuje Argentinu, v kvalifikaci na MS zůstává stoprocentní

13.09.2023, 09:18
Aktuality

Po dvou zápasech jihoamerické kvalifikace o mistrovství světa 2026 mají stejně jako argentinští obhájci titulu druhou výhru i Brazilci. Tým kolem Neymara rozhodl úterní zápas v Peru až v závěru a po Marquinhosově gólu v 90. minutě vede tabulku zóny CONMEBOL před Argentinou o skóre.

Argentinci zvítězili bez odpočívajícího kapitána Lionela Messiho v Bolívii 3:0. Brazilci zlomili remízu v Limě až poté, co na Neymarův rohový kop naskočil ideálně Marquinhos. V utkání se dočkali branky napotřetí, dvě jim v prvním poločase neuznal videorozhodčí. Zkoumání Richarlisonovy trefy přitom trvalo sedm minut.

"Museli jsme dát tři góly, aby jeden platil," uvedl Fernando Diniz, dočasný kouč Brazilců, kteří v úvodním kole kvalifikace pokořili Bolívii pětkrát (5:1). V Limě Neymar po překonání Pelého rekordu zatím 80. trefu nepřidal, ale připravil vítězný gól. "Jsem spokojený s tím, co jsme v obou zápasech předvedli," dodal Diniz.

Další kolo jihoamerické kvalifikace se odehraje za měsíc. Na šampionát v USA, Mexiku a Kanadě postoupí šest týmů, sedmý bude hrát interkontinentální play off.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Brazílie
2
2
0
0
6 : 1
6
2
Argentina
2
2
0
0
4 : 0
6
3
Kolumbie
2
1
1
0
1 : 0
4
4
Uruguay
2
1
0
1
4 : 3
3
5
Ekvádor
2
1
0
1
2 : 2
3
6
Venezuela
2
1
0
1
1 : 1
3
7
Peru
2
0
1
1
0 : 1
1
Paraguay
2
0
1
1
0 : 1
1
9
Chile
2
0
1
1
1 : 3
1
10
Bolívie
2
0
0
2
1 : 8
0

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Modroočko

Keď postupuje 6 z 10 a siedmy má istú baráž, je to o ničom...rozširovanie MS nebola v zásade zlá myšlienka, ale 60-70% z jednej konfederácie je uletené.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tam tych 6-7 timov kvalitu na MS naozaj ma a verim , ze obstoja.

Reagovat
Jordi Alba

Na kvalitu rozšířeného MS ano, na kvalitu MS s účastníky jako bylo dosud ne.

Reagovat
veikko

To si třeba nemyslím. S výjimkou Bolívie, která svou kvalitní generaci teprve buduje (a po blízkém konci Marcela Martinse se kvalita ještě sníží, mají všechny týmy kvalitu minimálně na úrovni takového toho evropského průměru nebo mírného nadprůměru, který má taky teoretickou šanci na postup (jako třeba naše repre). Peru na MS 2018 hrálo pěkný fotbal, ta generace stárne, ale pořád má ještě co nabídnout. Paraguayi strašně chybí zakončovatel, jinak by na to MS jezdili pravidelně a Chile akorát v té těžké kvalifikaci občas předvede zkrat. Mimochodem třeba i podceňovaná Venezuela má docela kvalitní kádr. Když Herrerovi drží zdraví, tak je to strašné zvíře ve vzdušných soubojích. To samé Rondón.

Reagovat
Jordi Alba

7 Mi přijde prostě moc, to je jako říct, že všechny ty Evropský týmy co jsou těsně mezi postupem a nepostupem by obstály. Ale tak já celkově nejsem zastánce tohohle dělání MS na který se skoro nepotřebuje kvalifikace.

Reagovat
veikko

S tím naprosto souhlasím. Jižní Amerika má v tomto nevýhodu, že těch států je tam prostě málo a 2 jsou navíc kulturně i kvalitou jasný Karibik. Já jsem nesouhlasil jen s tím, že 7 týmů v JA nemá kvalitu na minulý formát MS. Ten rozšířený formát je fakt nešťastný. Nejde v takovém případě Jižní Americe nepřidat místa, protože kvalita je tam nejvíc koncentrovaná, ale zároveň se úroveň té kvalifikace dost devalvuje. Mi se vždycky ta kvalda líbila ze všech nejvíc, protože na rozdíl od nudného formátu skupin to má takový punc klasické ligové soutěže, kde postoupí ti nejlepší.

Reagovat
Well

Reagovat
Modroočko

Mimochodom v tabuľke je chyba, Ekvádor má momentálne nula bodov. Kvalifikáciu začínali s mínus tromi za tú kauzu s Byronom Castillom.

Reagovat
veikko

Ale jsem rád, že doma zvládli tu Uruguay. Přece jen před Peru, Bolívii, Venezuelu a asi i hezky hrající, ale impotentní Paraguay by se svou kvalitou dostat měli i přes ten odpočet.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele