BRAZÍLIE - ARGENTINA 3:0

04.09.2006, 01:20
Komentáře a souhrny
Přátelské utkání hrané v Londýně na Emirates Stadium přineslo fotbal lahodící oku diváků. Bezstarostný, zajímavý, útočný. Momenty k zaznamenání? Kaká dal gól, který daroval Angličanům. Napodobil Maradonu z utkání Anglie - Argentina na MS 1986, utekl všem, kteří se ho snažili zastavit a po 70metrovém sólu s míčem u kopačky překonal Abondanzieriho. A Elano ze Šachťoru Doněck se trefil hned dvakrát!

První branka rozhodla o tom, jak se bude utkání vyvíjet. Robinho utekl po pravé straně, dal míč přesně na kopačku Blumera Elana, ten si poradil s dotírajícím Bilosem a tvrdě vystřelil. "Pato" Abondanzieri letěl vzduchem jako kachna, podle své přezdívky, ale vše bylo marné. Běžela třetí minuta zápasu a Brazilci se dostali do vedení.

Uplynuly dva měsíce od čtvrtfinálového vyřazení obou týmů na MS 2006 a na hřišti, ale také na trenérských místech, došlo k mnoha změnám. Zatímco Dunga si odbyl svou premiéru již v utkání Norsko - Brazílie (1:1) 16. srpna v Oslu, Alfio Basile se představil jako nástupce José Pékermana až dnes.

Nutno dodat, že na brazilské straně bylo těch změn mnohem více a například se dnes v základní sestavě neobjevil nikdo z magické čtveřice nepostradatelných Ronaldo, Ronaldinho, Adriano a Kaká. Brazílie se ukázala velice jistá v obraně, kde vládnul klid a přehled, střed pole působil sebejistě a v útoku, když se k němu Brazilci dostali, bylo vidět dostatek rychlosti, důrazu a rozhodnosti.

Naopak hra Argentiny byla závislá na Lionelu Messim a Carlosu Tevezovi, Juan Ramón Riquelme působil na rozehrávce dojmem zcela apatickým.

Po vedoucí brance se k akci dostali rovněž albicelestes, ale obrana soupeře pracovala spolehlivě. Elano byl při chuti a jeho další střelu ze střední vzdálenosti kryl Abondanzieri jen s vypětím všech sil. Clemente Rodríguez byl na vše sám a Brazilci si z levé strany útoku začali dělat magistrálu. Robinho, Elano a Cicinho vládli a nikdo se jim nesnažil jejich kralování znepříjemnit.

Ve 14. minutě se pokusili Mascherano společně s Riquelmem "propašovat" míč na Messiho, ale skulinu v obraně neobjevili. O dvě minuty později nasadil k ráně Robinho, ale míč branku soupeře hledal marně a proletěl několik metrů vedle a nad... Až ve 21. minutě si brankář Brazílie Gómez sáhl na balón, ale Rodríguezova střela mu vrásky na čele nenadělala.

Útoky se začaly střídat na obou stranách, Coloccini se stáhl až před vlastní branku, ale jinak se ve všech řadách zdáli Brazilci organizovanější než jejich soupeř. Ve 25. minutě se Cicinho prodral do pokutového území, přenechal míč Elanovi, ale nebezpečí zažehnal Mascherano. Vyrovnání mohlo přijít ve 27. minutě, to Clemente Rodríguez centroval a Tevez hlavou mířil přesně. Gómez ale znovu dokázal zachránit. Z protiútoku hrozil Robinho, Abondanzieri byl u míče dřív a dokázal ho včas odkopnout.

Lepší se Riquelme a hned je to znát na nebezpečnosti argentinských akcí. Vymění si několikrát míč se Zabaletou, Brazilci sráží na roh, ten zahrává Messi, Gómez je ve vzduchu jistý. Ve 35. minutě Rodríguez postupuje s míčem, ale Lucío mu ho elegantně sebral, ihned posílá dopředu Gilberta Silvu, Riquelme se ho snaží zastavit a v souboji oba padají. Rozhodčí dává žlutou hráči Brazilie za nesportovní chování...

Po rozehrání trestného kopu střílí Messi, ale znovu nepřesně. Robinho posílá do běhu Cicinhovi, rozhodčí na vteřinku váhá zda zdvihnout praporek, nakonec nechává akci pokračovat, ale Cicinho zakončil zbrkle a nepřesně. Do šance se dostává Tevez, ale tentokráte se nezachoval sobecky, přenechal Zabaletovi, ale ten mu nerozuměl. Bilos a znovu Tevez se pokouší proniknout do blízkosti branky Gómeze, obrana Brazílie pokračuje spolehlivě. V poslední minutě prvního poločasu Coloccini a Milito váhají s odkopem, Fred je najednou sám před Abondanzierim, ale ten jeho střelu zázračně kryje. Již v nastavení zahrává Riqulme trestný kop, ale na stavu 1:0 pro Brazílii se nic nemění.

O přestávce došlo k několika změnám, ale zejména Argentinci začali od 46. minuty hrát mnohem agresivněji. Nejdříve Riquelme fauloval Freda a dostal žlutou.

Pohled na rozcvičující se hráče dává tušit příchod Kaká a to žene Argentince do jednoho pokusu o vyrovnání za druhým. Chtějí to stihnout před jeho příchodem. V 51. minutě nasazuje k ráně Zabaleta, Robinho mu v tom zabránil. O chvíli později Messi, ve snaze sebrat míč Elanovi, fauluje, ale rozhodčí ukazuje, že na žlutou to v žádném případě nebylo. Messi si naráží s Gonzalesem, přihrává Zabaletovi, ten střílí, míč brankovou čáru nepřešel...

Hraje se jen na polovině Brazilců, ti se soustřeďují na obranu, k žádné útočné akci se nedostávají. V 59. minutě Kaká střídá Daniela Carvalha, tribuny se probouzejí, zejména ta "žlutá" dává najevo obdiv k tomuto hráči Milána. Ale zatím se jeho přítomnost na hře Brazilců neprojevuje, Argentina pokračuje v místy až drtivém náporu. Další centr hledá Messiho, Lucío je pozorný.

V 63. minutě zahrává Messi trestný kop, Gómez a jeho pěsti na chvíli odvracejí nebezpečí, odraženého míče se zmocnil Gonzáles, jeho střelu brazilský brankář znovu vyráží daleko do pole. Elano fauluje Zabaletu, dostává žlutou kartu, Messi zahrává rychle míč na Teveze, ten je sám, ale míří nepřesně. Ihned po této akci Tevez odchází ze hřiště, nahrazuje ho mladý Sergio Agûero.

To běží 66. minuta a Brazílie se dostává snad poprvé v druhém poločase na dostřel branky soupeře. Hned je z toho obrovská šance, Fredovu bombu chytá Abondanzieri. Z dalšího útoku se ale Brazilci nemýlí. Kaká mistrovsky posílá na Elana a ten s přehledem dává druhý gól. Nejen ve Španělsku a Itálii hrají vynikající Brazilci. Jeden z nich čaruje také na Ukrajině!

Elano je při chuti, posílá do běhu Robinhovi, ten ale o míč v souboji přichází. Fauluje, zlobí se, dostává žlutou. Do konce zápasu chybí 20 minut, Riquelme to zkouší z trestného kopu, Baptista jeho střelu zastavuje a odkopává do zámezí. O chvíli později posílá míč na branku Zabaleta, ale míří pár centimetrů vedle tyče. Je jediným z Argentinců, který se o střelbu ze hry pokouší.

Kaká se začíná rozehrávat, má míč čím dál tím více na kopačkách, je těžké ho o něj připravit, povedlo se to konečně Somozovi, ale jen za cenu faulu. Kaká střílí, napodobuje ho Robinho, oba ale míří nad branku. Argentinci chtějí dát alespoň čestný gól, začínají zle dotírat, zejména mladíčci Messi a Agûero jsou "nepříjemní" a nenechávají obranu na pokoji. Insúa vypálil, nic z toho není.

Chybí jen čtyři minuty, na hrací plochu se dostávají čtyři fanoušci, televizní kamery ale nabízejí pohled na tribuny, dění na hrací ploše se nevěnují. Ve stejnou chvíli opouští hru Robinho, poprvé v dresu Brazílie se objevuje Rafael Sobis.

A pak to přišlo. K odraženému míči se na vlastní polovině dostává Kaká. Ze vzduchu ho zpracovává a dává se do běhu. Nejdříve si namíří doprava, po 20 metrech dělá obrat vlevo a dostává se středem hřiště na argentinskou stranu. Znovu si dává míč malinko od nohy, běží k pravé straně pokutového území soupeře, vniká do něj a podél vybíhajícího a padajícího Abondanzieriho posílá míč do sítě! Běžel dobrých 70 metrů, obešel, nebo se díky své rychlosti zbavil tří hráčů soupeře, brankáři nedal šanci!

Nastavují se čtyři minuty, Agûero zbytečně zezadu fauluje Lucía, neměl na něj a tak ho kopl bez míče do lýtka, dostává žlutou, ale bylo to na červenou. Prohrávat se musí umět! A to v každém věku! Jako to dnes předvedl slavný tenista André Agassi...

Na skóre se již nic nemění, Brazílie poráží rozdílem třídy Argentinu a znovu se dostává do čela tabulky vzájemných soubojů. To dnešní vítězství bylo 35. proti 34 soupeře...


Brazílie - Argentina 3:0 (1:0)

Branky: 3. Elano, 67. Elano, 89. Kaká.

Brazílie: Gomes, Cicinho (66. Maicon), Lucio, Juan, Edmilson (68. Cearense), Gilberto, Elano (77. Baptista), Silva, Fred, Robinho (88. Sobis), Daniel Carvalho (59. Kaká)

Argentina: Abbondanzieri, Coloccini, Rodríguez (46. Somoza), Zabaleta, Mascherano (46. Samuel), Riquelme, Bilos (72. Insua), Tevez (66. Sergio Agüero), Milito, González, Messi.


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvělý výsledek

Ti trapáčci už na MS ukázali, že neumí prohrávat

Reagovat
HOST*Mára

Nevíte kde bych našel ten kousek pana Kaká??

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší hráč na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

...není...

Reagovat
HOST*

...je...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je, at máš radost.

Reagovat
HOST*

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Zato ty jí moc mít nemůžeš po té Tiplize a to jsem tě varoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Zato ty jí moc mít nemůžeš po té Tiplize a to jsem tě varoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm Segunda Division je nevyzpytatelná soutěž.

Reagovat
smazaný uživatel

To ta Primera taky... ale šlo to víc než za 10, třeba za 20

Reagovat
Shevchenko

je a bude!

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, gól pěknej, ale nic extra. A zase bych to nepřeháněl. Při tom sólu obešel prakticky jen jednoho hráče, zbytek byla špatně postavená obrana ...

Reagovat
HOST*alegre

Ay mamá! Běžet 75 metrů, nechat za sebou 3 hráče, tísněn přesně vystřelit, to není žádný mimořádný gól? Špatně postavená obrana? Podívej se ještě jednou kde převzal míč! Oni mu prostě a jednoduše nestačili, byl neuvěřitelně rychlý, s perfektním vedením míče... Nezlob se na mne, ale zdá se mi, že kdyby to udělal Ronaldinho nebo někdo jiný z Barcy, tak budeš mluvit o gólu století!

Reagovat
HOST*alegre

Ay mamá! Běžet 75 metrů, nechat za sebou 3 hráče, tísněn přesně vystřelit, to není žádný mimořádný gól? Špatně postavená obrana? Podívej se ještě jednou kde převzal míč! Oni mu prostě a jednoduše nestačili, byl neuvěřitelně rychlý, s perfektním vedením míče... Nezlob se na mne, ale zdá se mi, že kdyby to udělal Ronaldinho nebo někdo jiný z Barcy, tak budeš mluvit o gólu století!

Reagovat
smazaný uživatel

A návdavkem obviní Real z čehokoliv...

Reagovat
smazaný uživatel

A návdavkem obviní Real z čehokoliv...

Reagovat
alegre

No tak v tom nejede sám...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, pár by se jich i přidalo...

Reagovat
HOST*kofr

taky jsem si tady už zaslepenosti některých všiml

Reagovat
smazaný uživatel

No, nezlob se na mě, ale když tady čtu oslavný ódy na gól a pak se na něj kouknu a vidím vcelku normální brejk, kdy prostě obránci stáli tak, jak stáli a v jejich postavení prakticky neměli šanci mu efektivně bránit, tak jsem prostě zklamanej. Čekal jsem nějaký sólo, kdy obejde dva, tři, čtyři hráče a zavěsí. Vždyť i to zakončení bylo tak tak ...

Já neříkám, že to byl normální gól. Byl to gól pěkný. Ale opěvovat ho tady teda nebudu.

PS: a nemá to nic společnýho s tím, že Kaká není z Barci . Vždyť my Barceloňáci bysme měli Kakáho mít rádi za to, že poslal Madrid do pr..... Prostě tady emoce nehrajou roli

Reagovat
HOST*kofr

ted jsem ten gol viděl,uznávám a omlouvám se,ten gol zas tak hezkej nebyl,obránci stáli,byli statiční a Kaká využil toho že byl v rychlosti..

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
smazaný uživatel

Jak špatně postavená obrana??? ...oni ho prostě jednodušše nedoběhli (tuším Messi za ním běžel jak kdyby byl Kaká na kole... ...ale zas na jeho obranu Kaká byl čerstvej)...ale jinak slušneeeeeej gól...

Reagovat
HOST*Mára

Dík

Reagovat
HOST*R

To je teda hrac-neuveritelne!

Reagovat
smazaný uživatel

Kuwa a já fandil Argentině.Tak ale musíme brát v úvahu že chyběl Maxi Rodriguez,Ayala,Hernán Crespo a kapitán Sorin.

Reagovat
smazaný uživatel

njn.............tak si ale taky uvedom,kdo vsechno chybel brazilii .....

Reagovat
HOST*james

pravda.oba týmy hráli ve velkém oslabení.Ale myslím,že kdyby oba týmy hráli v plné síle,argentina by vyhrála.Avsak kaka je vždy hvězda,co víc,je to fotbalový genius.umí krásně kličkovat v obrovské rychlosti,takze obránci nemají skoro šajna... portugalci do toho!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

...bylo to krásné, protože to byl přátelák, škoda. Gratulace Dungovi za výhru nad tradičním rivalem a Alegremu za výborný článek. Věřím, že se na to koukal Capello a výkony jistých hráčů ho přesvědčily... A ten Kaká a Lúcio...

Reagovat
HOST*klasik

mám radost z Maicona, že mu dávaj šanci v repre...by mohl plnohodnotně po Zanettim (má svý léta) převzít roli pravyho beka, kterej lítá nahoru dolu...

Reagovat
smazaný uživatel

prirovnat tento Kakov gol k Maradonovmu z MS 86 je spatnym vtipom..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak...

Reagovat
HOST*kuk

Zato vy dva jste vtipny jak ta pohadkova kase!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá reakce, taková výmluvná...

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně máme tvůrce hry v Lize mistrů Šachtar něco ukáže

BOMBA

Reagovat
HOST*nofan

Tak takhle měli hrát na MS když měli. Teď na přáteláčku, to je k hovnu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele