Bratři Ayewové se znovu shledají, Andrého rekordně kupuje Swansea

31.01.2018, 22:34
Aktuality
Zlepšené výkony Swansea v posledních týdnech na hřišti nyní podpořila i aktivita vedení klubu na přestupovém trhu. Po roce a půl stráveném ve West Hamu United se totiž vrací zpět do Walesu André Ayew, a to za částku osmnáct milionů liber s případnými dvěma miliony v bonusech. Jedná se tak o vůbec nejdražší akvizici Swans v klubové historii.

Ghanský reprezentant v roce 2016 odešel do východního Londýna shodou okolností rovněž za dvacetimilionovou sumu, ovšem po dobu svého působení u Kladivářů nedostál očekáváním a pod novým manažerem Davidem Moyesem letos dostával minimum herních příležitostí. Ve staronovém působišti Ayew podepsal smlouvu na tři a půl roku a bude si moci znovu zahrát se svým bratrem Jordanem.

Ze strany Swansea se jedná o sázku na co možná největší jistotu a manažer Carlos Carvalhal bude doufat, že Ayewův přínos bude podstatně lepší, než tomu bylo v případě předešlé rekordní posily Swans Borjy Bastóna. Tehdejší útočník Atlétika Madrid v létě 2016 přišel s pompou za více než patnáct milionů liber a po roce s jediným gólem na kontě putoval zpět do Španělska.

Autor: Martin Kantor / swanseacity.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

To, že má West Ham v názve "west", neznamená, že je to klub zo západného Londýna.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
havrys99

Snad se Labutě zachrání, jejich zápasy budou spíš o betonování a bránění výsledků, ale za ty jejich poslední oddřený zápasy jim to přeju. Andrew určitě skvělá posila, naopak Kladiváři se můžou brzy namočit do hry o sestup, teď hodně prodávali, mají hodně zraněných a zatraceně úzký kádr (viz včera).

Reagovat
Bayern +

Mal záblesky, ale nebolo to žiadne terno. 20 mega pekných, len neviem či dobre načasované. Pri tejto marodke sa obávam či vôbec bude mať kto hrať.

Reagovat
Ted

Velká investice, která se nikdy naplno neosvědčila. Je pravda, že Sakha ani Ayewa jsem nikdy moc nemusel (Burke a Oxford by si stejně asi nezahráli - u nich hostování ok ), ale momentálně potřebujeme hráče, jelikož marodka je neskutečně velká. Každopádně fakt, že kromě Maria (na hostování) nikdo nepřišel, to bude v následujících měsících docela těžké...Teď otázka, co Dendoncker nebo Hugill. Ale i tak, prodat dva hráče do PL, abychom je nahradili někým z Anderlechtu nebo Prestonu...

Reagovat
OnlyWHU

V podstatě se vším souhlasím. Snad jen Sakho mi připadl jako náhradník ok. Vydali jsme se do obrovskýho rizika s totálním nedostatkem hráčů. První bodová ztráta na toto téma (v minulým zápase s CP) je už na světě. Při vyrovnanosti spodku tabulky a narůstající formě ohroženejch klubů je nepochopitelný, že nemáme koho postavit. Zkušenosti se získáváním nových hráčů jsou v posledních letech tristní. Přitom současná ekonom. bilance klubu je výborná. Tohle fakt nechápu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele