Brankář Petr Čech bude v hokejové kariéře pokračovat v týmu Oxfordu

09.06.2023, 09:53
Aktuality
Petr Čech (© AFP)

Bývalý brankář Petr Čech si ve své hokejové kariéře vyzkouší v Anglii třetí angažmá. Někdejší reprezentant přestoupil z třetiligového Chelmsfordu Chieftains do konkurenčního týmu Oxford City Stars. Vedení klubu o nové posile s velkým nadšením informovalo na svém webu.

"Opravdu se těším na novou kapitolu s Oxford City Stars. O klubu jsem slyšel jen dobré věci a těším se, že si tu znovu zahraju s některými bývalými spoluhráči. Je jasné, že má Oxford velké ambice a doufám, že je pomůžu naplnit," uvedl v prohlášení český gólman s tím, že chce zužitkovat zkušenosti, které nabral v NIHL 1 v uplynulé sezoně v dresu Chelmsfordu.

Vedení klubu si od nové posily slibuje velký přínos na ledě, v kabině i mezi fanoušky. "Přináší bohaté zkušenost a ví, co je potřeba k vítězství. Pouhá jeho přítomnost v klubu nás všechny pozvedne," věří oxfordský klub.

"Jméno Petra Čecha rezonuje mezi fotbalovými nadšenci a sportovními fanoušky po celém světě. Je známý svým působením v Chelsea a Arsenalu v anglické Premier League, ale je také fantastickým hokejovým brankářem, v minulé sezoně s Chelmsford Chieftains měl úspěšnost zásahů 90 procent. Zahrál si také s některými z nejlepších hráčů ve světě ledního hokeje, když trénoval s týmem NHL Chicago Blackhawks," dodali zástupci Oxfordu.

Jednačtyřicetiletý Čech přestoupil do Chelmsfordu vloni v listopadu z Guildfordu Phoenix, kde v roce 2019 odstartoval hokejovou kariéru krátce po konci té fotbalové. Bývalý gólman Chelsea, Arsenalu, Rennes nebo Sparty s mužstvem ze čtvrté hokejové soutěže tehdy vyhrál ligu, play off i pohár. S Chelmsfordem si letos zahrál finále poháru, který ale získal tým Invicta Dynamos.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Frank Lampard 8

Reagovat
nani92

EuroFOTBAL

Reagovat
JacoBee

Petr Čech (* 20. května 1982 Plzeň) je bývalý český fotbalový brankář.

Reagovat
nani92

Bývalý

Reagovat
lampas

Reagovat
7kaka7
Reagovat
xjert02

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampas

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
smazaný uživatel

Články o hokejistech tady nemají co dělat

Reagovat
Manik...

Reagovat
M.Vaza

Ten toho taky nenechá, dokud tím pukem nedostane..

Reagovat
Mr.Dalby

Stavte se třeba na uši, ale ta jeho story je náhodou supr.

Reagovat
prevadec spojitosti

Reagovat
Keboto

Reagovat
Manik...

.. Je to frajer.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele