Braga se raduje, v Lisabonu neskrývají zklamání

06.05.2011, 09:51
Aktuality
Kouč Domingo Paciência dovedl Bragu k historickému úspěchu. Po včerejším vítězství 1:0 nad Benfikou totiž jeho mužstvo postoupilo do finále Evropské ligy, kde se střetne s Portem, a trenér byl na své hráče náležitě hrdý. Naopak v Lisabonu neskrývají zklamání, po domácí výhře 2:1 totiž věřili v postup...

Benfika jela na půdu Bragy s mírným náskokem, jenže domácí už po prvním zápase hlásili, že jejich vstřelená branka může rozhodnout. A také se tak stalo. Braga opět doma neinkasovala a jediným gólem Custodia postoupila. 18. května se tak může těšit na finálový zápas v Dublinu, kde přivítá Porto.

"Jsem šťastný za celý tým, je to fantastický kolektiv," rozplýval se po postupu Domingos Paciência. "Jsou to velcí profesionálové a mají důvod být pyšní. Je to velký úspěch dostat se do finále," dodal domácí kouč.

Po zápase se vyjadřoval také Custodio, hrdina včerejšího duelu. Jediný gólový střelec nicméně toto označení odmítá. "Nejsem hrdina. Všichni jsou hrdinové. Hráči, kteří hráli, kteří seděli na lavičce, i ti, kteří byli na tribuně a také fanoušci. Žádná slova nedokážou popsat to, jak se nyní cítíme, je to fantastické," řekl Custodio.

To v lisabonském táboře byla nálada zcela opačná. Benfica jela k odvetě s jasným cílem postoupit, jenže se to nepodařilo, pravidlo o gólu vstřeleném na hřišti soupeře rozhodlo v její neprospěch.

"Neměli jsme štěstí. Dostali jsme se do několika šancí, ale nedokázali skórovat. Brankář Bragy Artur předváděl skvělé zákroky. Jsme zklamaní," říkal po zápase trenér hostů Jorge Jesus.

Zklamání neskrýval ani obránce Jardel: "Jsme hodně smutní. Za to, co jsme doposud předváděli, jsme si nezasloužili vypadnout takovým způsobem. Bohužel jsme však nedokázali dát gól."

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda té tyčky, kterou nastřelil Saviola v 1. poločase. Mohlo to být zajímavější. Každopádně gratulace Braze. Finále bude zajímavé, i když víc věřím Portu.

Reagovat
Kongo

palec nahoru za bojovnost Bragy

Reagovat
smazaný uživatel

Braga si to zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Braga? NTMP

Reagovat
smazaný uživatel

v 8 zápasech 6 gólů

A včera při nich stáli všichni svatí. Snad to nedopadne jako s Řeckem na ME.

Reagovat
Kongo

Jen že zase ve vyřazovací části dostali jen 4 goly

Reagovat
minoLFC

není to nahoda, vyradili Liverpool keď hral na pol plynu, čiže kvalita tam musí byť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

si to tak neber

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neúspěch se musí nějak odůvodnit. On ten Liverpool hraje na půl plynu už nějakou tu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prd, jen se v tý době soutředil jen a jen na ligu. A vyplatilo se, ještě v únoru jsme měli manko na Tottenham 8 bodů a teď už jsme o skore před ním.

Reagovat
Kongo

ale o jeden zápas víc

Reagovat
minoLFC

ale jden zápas s nimi, čiže všetko v našich rukach

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli vám boj o EL stačí, ok. Jo a příští sezonu to bude taky tak? Budete hrát na ''půl plynu''? Tak s tímhle jděte do To není žádný druhořadý Carling Cup. A minimálně letos se víc než vyrovnal LM. Podle mě jí i kvalitou svých zápasů předčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Či kvalitou, to je otázne, keďže každý zápas je iný, ale atraktívnosťou určite.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak letos je je škoda, že v LM na sebe narazili týmy ze stejných lig. Já osobně bych mnohem raději viděl v semifinále souboj ManU-Barca a Chelsea-Real, který by podle mě byly i mnohem napínavější.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš ? Klub byl ve sra*kách a momentálně je nejdůležitější liga a pokud nakonec tu Evropu urvem, tak to bude letos ohromnej úspěch (vzhledem k tomu, kde byl Liverpool před příchodem Kennyho). Příští sezónu, pokud se vhodně posílí, můžem myslet i na jiný soutěže, PL ale stejně bude mí přednost, protože se musíme dostat do LM, bez ní klub jako je Liverpool moc dlouho fungovat nemůže.

Reagovat
soukup

jestli teda v tom Liverpoolu nejsou trochu debilové, že hráli na půl plynu a vypadli...

Reagovat
minoLFC

proste pre tých hráčov Anglicku nieje EL tak atraktívna(vidno to aj na iných anglických mužstvach)

Reagovat
paomara

nesnáším tady ty kecy, že pro anglický hráče je EL podřadná! kurnik, všechny týmy v Evropě se celej rok snaží o to do ní postoupit a anglickým týmům to je málo? Ať jde celej "anglickej" fotbal do řiti! Nebýt zahraničních hráčů, nikdo o té jejich slavné anglické lize neví...

Reagovat
minoLFC

no oni sa snažia lebo sa vdaka tomu do tej anglickej ligy môžu dostať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě braga ve finálé vyhraje 2:1 v prodlouženi

Reagovat
FC Porto FC

Braga hraje furt na 1:0 ale tohle ji v zápase s Portem nevíde. Portu ne nestvá že by nedali žádnej gol a už ne ubec proti Braze Braga dá maxmimálně jeden gol a PORTO minimálně 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

máš to špatně, blbečku

Reagovat
FC Porto FC

Fanouškovská stránka Porta na Facebooku ! Seš fanda? tak se přidej. FC Porto CZ/SK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele