Botman si vážně poranil koleno a ztratil šanci zahrát si na Euru

20.03., 18:50
Aktuality
Sven Botman (© AFP)

Newcastlu United ve zbytku sezony nebude k dispozici Sven Botman, jenž si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni. Nizozemský obránce má před sebou minimálně půlroční nucenou přestávku a nezahraje si na nadcházejícím evropském šampionátu.

Botman se zranil v sobotním zápase čtvrtfinále FA Cupu s Manchesterem City (0:2), s kolenem přitom laboroval již na podzim. Čtyřiadvacetiletý obránce se tehdy rozhodl přetržený zkřížený vaz léčit konzervativně, proto se po dvou a půl měsících vrátil do hry.

Bývalý hráč Heerenveenu a LOSC Lille po návratu zasáhl do 12 ligových zápasů a další starty přidá nejdříve v říjnu, neboť po operaci má před sebou šesti až devítiměsíční rehabilitaci.

Kromě jiného to znamená, že urostlý obránce nemůže zabojovat o nominaci na nadcházející mistrovství Evropy. Botman dosud čekal na debut za seniorskou nizozemskou reprezentaci.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
Busby babes

https://twitter.com/mufcMPB/status/1770492379897696724

no, to uplne nevypada, ze ho koupi. ale zas se splni sen nekterych nasich fans, ze se vrati.

Jen to vypada, ze na to v tuhle chvili asi nema no. To jen k tomu, proc ho manager nechtel zpatky...

Reagovat
kissak

když se to sere tak alespoň celou sezonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele