Bosna a Hercegovina má nového reprezentačního kouče, vybrala si Barbareze

19.04., 23:09
Aktuality
Sergej Barbarez (© Fotbalový svaz Bosny a Hercegoviny)

Novým trenérem Bosny a Hercegoviny se stal bývalý reprezentační kapitán Sergej Barbarez. O jeho jmenování informoval domácí svaz. Kouč dostane čtyřletou smlouvu a jeho hlavním úkolem bude postup na mistrovství Evropy 2028.

Na letošní Euro se bosenský tým nekvalifikoval, v semifinále barážového play off prohrál s Ukrajinou. Na lavičce poté skončil trenér Savo Miloševič.

Podle předsedy bosenského svazu Vica Zeljkoviče rozhodla pro jmenování Barbareze, který nemá trenérské zkušenosti, jeho osobnost. "Jeho energie a autorita mohou být rozhodujícími faktory pro návrat národního týmu na cestu k úspěchu," řekl Zeljkovič.

Jako hráč nasbíral Barbarez v letech 1998 až 2006 v reprezentaci 47 startů. Většinu klubové kariéry strávil v Německu, v sezoně 2000/21 se stal v bundeslize v dresu Hamburku nejlepším střelcem.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bakary3

Skvělý hráč kdysi

Reagovat
fabec1222

Legenda CSM 2002

Reagovat
Werkrider

Ty jo, tak Sergej nám stárne jako mléko.

Reagovat
Rudnevs

Strašne zostarol.. už ku koncu kariéry vyzeral staro, ale práve preto som si myslel, že o moc viac už starnúť nebude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele