BORUSSIA PROPUSTILA MARWIJKA

18.12.2006, 19:16
Aktuality
Vedení Borussie Dortmund už nemá trpělivost s nizozemským trenérem Bertem van Marwijkem, jenž říkal, že může odejít z klubu na konci roku, ačkoliv mu smlouva měla vypršet v roce 2008. K propuštění trenéra Marwijka vedla klub poslední ligová prohra s Leverkusenem, která nenaznačila žádný impuls k zlepšení.

Domácí ligová prohra 1:2 s Bayerem Leverkusen odsunula Dortmund na deváté místo tabulky. "Hra proti Leverkusenu ukázala, že by bylo obtížné nechat to takto i nadále," zdůvodnil v pondělí propuštění Marwijka předseda Borussie Dortmund Hans Joachim Watzke. Po zápase byl Marwijk mimochodem terčem posměšků 66 tisíc diváků na Vestfálském stadionu.

Bývalý kouč Feyenoordu Rotterdam si však myslí, že klub jednal předčasně a kdyby dostal čas, mohl by nepříznivou situaci v klubu přeci jenom změnit. "To se mi stalo poprvé v mé kariéře. Jestli znáte mou práci, musíte vědět, že zpravidla pod mým velením přichází výsledky v druhé polovině sezony," Pravdou však je, že pod jeho vedením tým nikdy nijak zvlášť neexceloval, za dva roky, co v Borussii působí, nedostal klub do evropských pohárů. V lize skončil pokaždé na sedmém místě.

Spasitelem skomírajícího klubu, kterému se nevede po finanční, herní či výsledkové stránce měl být podle německého tisku Otmar Hitzfeld. Časy, kdy byl legendární kouč u trenérského kormidla BVB, byly tím nejpovedenějším v historii klubu. Borussia Dortmund triumfovala dvakrát za sebou v Bundeslize (1995, 1996), o rok později se mohla pyšnit vítězstvím v nejprestižnější klubové soutěži – Lize Mistrů. Hitzfeld ale nabídku Dortmundu odmítl. "Obdržel jsem velice zajímavou nabídku z Borussie Dortmund, mého bývalého klubu, převzít post hlavního trenéra. Po pečlivé úvaze jsem však panu Watzkemu dnes odpověděl, že bych rád nadále pracoval jako analytik pro televizní stanici a v současné době nejsem pro podobnou nabídku k dispozici," řekl Hitzfeld.

Autor: David Kubáň

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

spojení BVB s Hitzfeldem by bylo hodně atraktivní, měla by už ta Borrusia začít něco hrát!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsou prachy, bez nich to jde těžko.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

jo jenomže zas tak špatný kádr nemají a slušné výsledky z venku nepochopitelně poserou doma zbytečnýma remízama... mohli být klidně výš! A to myslím vážně!

Reagovat
smazaný uživatel

driv sem hltal kazdej jejich zapas, ale po odchodu nasich dvou es jim vubec nefandim, ale za tak skvele publikum si zaslouzej vic....

penez

Reagovat
HOST*Rosa

letos to vidím,že se dostanou na 4.místo, stačí najít správného trenéra,na jaře budou mít hodně bodů,stejně jako HSV,samozřejmě bez "trenéra" Dolla.

1. Bayern 2. Brémy 3. Schalke 4. Dortmund 5. Leverkusen 6. Hertha 7. Norimberk 8. Hamburk

Reagovat
HOST*

A co Sttutgart? sestup?

Reagovat
HOST*1860

asi je po korupcni afere vykopnou do druhy ligy...

Reagovat
HOST*1860

1.Bayern

2.Werder

3.Schalke

16.Aachen

17.Mainz

18.Cottbus

to je tip, kinak bych si pral titul schalke, a nesestoupeni mainzu..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele